Canon EOS 600D + 18-55/3,5-5,6 IS

 Lägg i lista  Jämför
EOS 600D är en DSLR-kamera i övre nybörjarklassen med många av de dyrare modellernas finesser. Den är dock inte byggd för professionellt användande, och har naturligtvis ASP-C istället för fullformatssensor. Dock får man 18 megapixlar och full-HD-filmning. Kit med objektiv på 18-55 mm. Lanserad 2011. Stäng
EOS 600D är en DSLR-kamera i övre nybörjarklassen med många av de dyrare modellernas finesser. Den är dock inte byggd för professionellt användande, och har naturligtvis ASP-C ist... Läs mer
Jämför pris på alla Canon Systemkameror (116)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Hade tänkt att vänta med att köpa en systemkamera då jag tyckte att min Canon G9 fortfarande gav mig fina bilder. Men plötsligt hände något med Elgigantens prissystem, ett fel eller bara ett märkligt beslut kan man undra då de la sig hela 1000kr lägre än den näst billigaste konkurrenten... Jag, som säkerligen ett antal andra, var snabbt ute och slog till! Anmärkningsvärt var att de några timmar efter prissänkningen höjde kameran till 6990kr... Då kände man sig ganska nöjd med sitt klipp!

  Kameran då: Kameran kommer med ett standardobjektiv som kanske inte är det bästa men är du van vid kompaktkameror så är det ändå enormt mycket bättre. Förvånad blir jag dock över att det i stort sett är samma objektiv som följde med den här kameran som min gamla analoga SLR Canon köpt år 2004. Eller nja, det nyare har ju en bildstabilisering men förutom det så har det inte hänt mycket på 7år... Kommer fortsätta med lite jämförelser från min gamla analoga SLR modell 3000V från Canon. Köpte den som sagt år 2004 och vad har egentligen hänt på 7år förutom att vi gått från analoga kameror till digitala? Om man kollar på autofokuseringen så har det inte hänt särskilt mycket, samma typ men istället för 7 punkter finns det nu 9. Bildserietagning går ungefär i samma takt, förutom att den analoga kameran kan fortsätta i samma takt tills filmen tar slut istället för att begränsas av buffertminnen... Min poäng är att vi idag, 7år senare, fortfarande har en kamera som i stort sett har många likheter med vad vi hade då, eller rättare sagt gjorde samma jobb då som man kan göra nu... Men sen har vi ju lite andra finesser nu också och framförallt en digital bild. Men det är få tekniska prylar som förändrats så lite som systemkameran faktiskt gjort på så lång tid, men tur är väl det för alla mina gamla objektiv passar ju perfekt!

  Skall hålla mig till 600D nu! Greppet känns för mig perfekt, inte klumpigt på något sätt men har du rejäla labbar så kan du nog tycka att greppet känns för litet. Knapparna känns logiskt placerade förutom "menyknappen" som sitter på vänstra delen av kameran. Hade den suttit bland de övriga på högra delen så hade man kunnat styra de flesta funktionsknapparna med högerhanden (högertummen medan man fotar). Nu måste man dock släppa vänsterhanden från objektivet för att komma in i menyn. Kanske inte en stor grej och det är kanske inte så ofta du går in och ändrar inställningar...

  Skärmen: Har alltid tyckt att dessa vridskärmar är löjliga och bara något som går sönder men hos 600D blir jag riktigt imponerad! En grym fördel är nämligen att om du viker ut skärmen till vänster om kameran får du ca 5mm mer utrymme för näsan när du fotar! Låter konstigt kanske du tänker men detta gör att du kommer närmare med ögat när du kollar i sökaren vilket är betydligt bekvämare än att behöva mosa näsan mot kameran... Dessutom vet vi alla hur jobbigt det är när man tryckt näsan mot skärmen! Om du inte fattar vad jag menar så testa att trycka näsan mot din datorskärm, sen kan du ju ta fram microfiberduken och börja polera och inse att jag har rätt... Skärmen är skarp och detaljrik. Rejält byggd så den kommer nog hålla ett bra tag även om jag är helt säker på att det första som kommer gå sönder på kameran är just skärmen.

  Hastighet: Starttiden är perfekt, starta kameran och den kommer kunna ta första fotot innan du hinner få sökaren till ögat... Autofokuseringen är också snabb, iaf så länge du befinner dig i normalt ljus. Annars är det som vanligt lite svårare men helt klart i den bättre klassen. Personligen bryr jag mig ganska lite om att det finns 9 fokuseringspunkter då jag normalt sett älskar att använda en eller ett fåtal för att mer kunna kontrollera den exakta punkten jag vill fokusera på. Bildserier på ca 3-4 bilder per sekund är tillräckligt för dig som vill ta bilder där snabbhet är avgörande. 1/4000 sekund är även det något som är fullt tillräckligt för ta bilder på riktigt snabba händelser...

  Bild: 18 Megapixels är enormt mycket, ganska mycket mer än man behöver vid normal bildhantering. Men det ger härliga möjligheter till beskärning och förstoring. ISOtalen går upp till 6400 och bruset vid 3200 är fullt godkänt. För att jämföra kan jag nämna att bruset från min Canon G9 vid över 400 är värre än vid 3200 på 600D. Jag är riktigt imponerad! Vad jag är lite mer skeptisk till är att ISOtalet vid autoläge i stort sett alltid väljer något för högt värde. Visst att man vill säkerställa att fotografen tar bilder som är skakfria genom snabbhet men vid lite tester så insåg jag snabbt att om kameran rekommenderar ISO3200 så funkar 1600 lika bra och då väljer jag hellre det för att minimera brusnivån ännu mer... Hursomhelst så blir bilderna helt perfekta! Vi har nu nått den nivån att du inte lär märka skillnad på bilden om du köper en 500, 550, 600, 60 Canon såvida du använt samma objektiv. Vill du förbättra bilden köp istället ett nytt objektiv! Själva kamerahuset har bara olika finesser för att ta dina bilder, kvalitén blir dock densamma, dvs underbar!

  Funktioner: Funktionsratten sitter till höger upptill och ger dig snabbt möjligheten att välja vilket typ av program du vill använda när du fotar. Mest uppskattade knappen är Q-knappen som snabbt ger dig möjlighet att ändra inställningar. Liveläget har jag testat en gång och lär knappast använda det någon mer gång. Det är segt, tar längre tid att fokusera, ger en falsk bild av hur bilden kommer bli och drar mer batteri. Har du en systemkamera så använd den som en också! Köp en kompaktkamera om du vill ha ett Liveläge... I övrigt har den alla funktioner du kan tänka dig, tom grymt bra funktioner kring blixtläge. Nu med inbyggd blixtstyrning, dvs du slipper köpa extra sändare och mottagare till dina blixtar om du använder sånt... En sak jag dock vill anmärka på är att avtryckarknappen känns onödigt hård. Dvs lätt att trycka på för att fokusera men sedan lite för hård när man tar fotot. Det här är ganska rejält avgörande om du vill ta skakfria bilder då det är vanligt att man råkar skaka till kameran då man trycker av fotot. Lösningen blir istället att jag håller kvar knappen så jag tar en eller två foton extra. Andra fotot är ju utan knapptryckning och således mer skakfri!

  Sammanfattningsvis så är detta en grym kamera. Hade tänkt att ge den 8 stjärnor men med ett pris på 4999kr blir den extra prisvärd och därför ger jag den 9! Lär ha kvar den här kameran tills nån ny teknik kommer, kanske 3D kort eller nått annat nytt. Med tanke på att vi använder samma objektiv nu som för 10 år sedan gissar jag på att inte så mycket kommer hände de närmaste 10 åren... En bild är ju fortfarande en bild och jag tror inte vi har särskilt stort behov av fler megapixlar eller ljuskänsligare sensorer för den delen... Så mitt råd är att du köper den här kameran och lägger resten av dina pengar på att förgylla bilderna genom nya objektiv eller andra tillbehör som fotoskrivare mm. Dyrare kamera behöver du nämligen inte!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Har länge tänkt på att köpa en systemkamera. Men så en dag hittade man ett paket med Kamera , väska , uv-filter och fjärrkontroll på netonnet för bara 3990:- (efter julen 2013) så då var det vara att slå till. ( bild: http://imgur.com/oibeqUg )

  Är mycket nöjd med kameran. Det är mycket lätt att lära sig funktionerna på kameran. Är så nöjd med kameran att jag nu har köpt ett 70-300 mm objektiv. :) Den är mycket tålig. har tappat den i marken en gång (olyckshändelse) och fungerar utan fel. Provade att ta med den till Rallysweden 2014 och fungerade perfekt i både snö väder , regn ock kyla. Så jag rekommenderar denna kamera om du är nybörjare som jag.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  jag fick tag på denna hos dustin i fredags för 5490 och då ingick CANON EOS 600D + OPTIK EF-S 18-55 IS II + EF 50/1.8 II + PHOTOSHOP + VÄSKA + 16GB. detta ångrar jag inte, dock har jag inte fått den ännu eftersom det var igår jag beställde men vill tipsa om detta kanon pris till er som funderar på att skaffa en systemkamera.
  Detta är min första systemkamera och jag har tidigare varit jätte nöjd med bilderna min kompakt kamera Canon Ixus 5MP som har många år på nacken (typ 8år)

  Åtterkommer med min recention då jag testat min nya kamera

  Har använt denna kameran ett tag nu och är super impad över vilka kort en systemkamera tar jämfört med en kompakt kamera. Ljusa bilder även i "mörker" utan blixt. Jag är jätte nöjd med denna.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpt hos dustinhome för 5490 och då ingick CANON EOS 600D + OPTIK EF-S 18-55 IS II + EF 50/1.8 II + PHOTOSHOP + VÄSKA + 16GB.

  Har tidigare haft en EOS 500D, denna kamera är ett lyft men inte som "dag och natt".

  Prisvärd kamera.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Detta är min första Systemkamera.
  Jag velade väldigt mycket i vad jag skulle välja på, bl.a Nikon D5100, D3200, Sony Nexus, Canon EoS 550D.
  Tillslut kom jag fram till att jag ville ha vridbar skärm och sökare, då stod det mellan just denna och Nikon D5100. Kom ihåg att det skiljer inte så mycket på dessa två kameror, antingen är man Canon-Fan eller Nikon-fan....
  600D är dock lite plastig jämfört med D5100, men greppet är 10 gånger bättre på 600D.

  Rekommenderar starkt att köpa till objektiv 50mm/1,8.. Shit vad bra bilderna blir då! (porträtt)

  Fullpott hade den fått om den icke varit lite för "plastig".

  Helt plötsligt blev fotografering mycket roligare!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har visserligen bara haft kameran drygt en veckas tid nu, men kan än så länge säga att jag är väldigt nöjd och tillfredsställd med den! Har tagit dryga hundratalet kort med den och även filmat några minuter, mestadels för att testa vad den går för.

  Videorna håller ypperlig kvalitét, likaså bilderna. Monitorn till den datorn jag använder har inte så goda egenskaper, bilderna upplevs i många fall som mörkare än vad de i själva verket är :(
  Dumt, men får väl helt enkelt pröva mig fram och eventuellt investera i en lite dyrare skärm..

  Kitobjektivet som medföljde vid köp är OK, det kommer fungera som allt-i-allo tills jag kommit fram till vad jag behöver förlänga med :) Det är inte fantastiskt, men det duger helt klart.

  Detta är min absolut första systemkamera och jag tror det var ett bra val. En viktig funktion var för mig att kunna filma, och den här kameran verkade erbjuda fullgoda egenskaper vid film. Stort plus för mikrofoningång!

  Har ännu inte hunnit sätta mig in i menyer m.m. men det börjar arta sig. Menyerna är ganska lättöverskådliga, men ändå var det ganska knepigt innan man visste när man skulle trycka var. Instruktionsboken är ca 10000 sidor tjock och väldigt ingående, så den kommer man nog få studera i några gånger framöver..

  Köp, tveka inte. Grym kamera!
 • Bra
  5 år sedan
  Köpte kameran med standard kit-linsen 18-55, samt att jag att valde att lägga till någon hundring för ett startup-kit som innehöll en väska, ett 8gb minne och en duk för rengöring av linsen. Då detta är min första systemkamera, förutom en analog som jag haft, så har jag inte mycket att referera till. Det var denna samt en Nikon D5100 som jag hade att välja mellan som låg i min prisklass. Hade tidigt bestämt att det var en av dem jag skulle ha. Läste flertal recensioner samt tittade på olika videoklipp som demonstrerade de olika aspekterna. Till slut föll beslutet på 600D pga att den hade lite bättre video-egenskaper än Nikon'en enligt mig. Båda tar naturligtvis video i full-hd, men det var några andra aspekter som tilltalade mig mer med Canon'en.

  Enligt vissa recensioner så skall kanske Nikon'en vara lite bättre på bild-delen, medans Canon'en är bättre på video-delen. Jag valde Canon'en trots att jag mest kommer att fota, då den lilla procentuella försprånget som Nikon'en har, inte kommer spela så stor roll för mig som hobby-fotograf.

  + Vinklingsbar LCD-display
  + Batteritid jämfört med kompakt-kameror jag haft innan
  + Full-HD video
  + Många inställningar och funktioner

  - Standardlinsen 18-55 är kanske inte den bästa linsen, speciellt för telefoto
  - Långsam överföring av bilder/video från kameran till dator (bättre att ansluta SD-kortet direkt till en kortläsare)
  - Jobbigt att filnamn inte är kontinuerligt efter uttagandet av ett minneskort. Blir ett underscore " _ " efter man satt in kortet igen. Dock så blir numreringen rätt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Nu är jag def. inte något proffs på foto - men jag vann en 60D för ett halvt år sen ca.
  Kom aldrig överens med storleken på kameran osv då jag använder den ganska lite.

  Sålde därför kamerahuset (behöll 18-135) och köpte mig en 600D.
  Ångrar mig inte en sekund!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Fantastisk att filma med. Man ska pröjsa hur mycket som helst för en videokamera med mostvarande bildkvalitét. Som vanlig systemkamera är den förstås också bra :)
 • Bra
  5 år sedan
  Bra kamera, hade varit kanon med en display på ovansidan också.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Som vissa andra här inne så slog jag till då Elgiganten plötsligt sänkte priset med några tusenlappar under mellandagsrean, vilket jag inte ångrat.

  + Generell bildkvalité och prestanda
  + Kit-objektiv mycket bra (speciellt för att vara just ett kit-objektiv)
  + Bra storlek och form på huset även för mina något större händer (har provat tidigare Canons som känts alldeles för små)
  + Inställningsmöjligheter och generell användarvänlighet
  + Brushanteringen vid hög ISO
  + Stor skärm som kan vinklas
  + Live-view med digital zoom hjälper vid manuellt fokus

  - Bara ett kontrollhjul (äldre/dyrare modeller har ofta två, så att man kan styra slutartid och bländare med varsitt hjul, t.ex.)
  - Konstig automatisk beräkning av slutartid vid manuellt inställd stor bländaröppning, ofta totalt fel ute och genererar alldeles för ljusa eller mörka bilder
  - Inbyggda blixten i det närmaste totalt onödig; när man tar bilder med en kamera med denna prestanda vill man inte få sina bilder förstörda av en lågkvalitativ och blaskig blixt och undviker den på så vis helt, alla gånger

  På det stora hela är jag väldigt nöjd med kameran. För de 4990:- jag betalade är den ett kap, och för de 5490:- den kostar enligt prisjakt är det inte mycket att fundera på om du är ute efter en DSLR för runt fem tusen; du lär inte hitta något bättre i den prisklassen just nu.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Mest prisvärd av alla kameror just nu!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Ger väldigt klara och skarpa bilder, filmningen är också väldigt bra.
  +Full HD, 25Bps
  +18MP
  +Live View
  +Vikbar skärm
 • Perfekt
  5 år sedan
  (Köpt på NetOnNet för 5990kr)
  Med alla nödvändiga funktioner som en nybörjar (samt semiprofessionella) användare kan önska sig, och mycket mer, är Canon EOS 600D (med 18-55 IS objektivet med mycket bra tillbehörskit) det perfeka valet helt enkelt!
  Minneskortet på 8GB är en mycket bra start och dess hastighet är fullt tillräcklig!
  Kameraväskan (Canon original) är i mycket bra och hållbart material och är väldigt rymlig.
  PS: Om du funderar över om 550D är "lika bra" så säger jag att med de drygt 800 extra kronorna du lägger till för att få 600D är en mycket bra investering! Du får en utfällbar/vridbar skärm samt andra fler video inspelnings inställningar, men även roliga "kreativa filter" (t.ex. miniatyreffekt) som i mina ögon gör 600D till ett mycket bättre köp än 550D (samt att du i detta fallet får en tillbehörskit där t.ex. kameraväskan samt minneskortet förr eller senare bör skaffas!)
  Så... jag rekommenderar varmt denna systemkamera för alla som vill börja prova på fotografering (speciellt om du vill ta det på en mer seriös nivå) samt de som uppgradera ifrån sin lite äldre systemkamera med några år på nacken!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Nappade på Elgigantens erbjudande och köpte den för 4990:-
  för min hustrun.

  Mycket trevlig kamera. Tar suveränt mycket bättre porträtt bilder av vår son jämfört med kompaktkameran Ixus 1100 som vi har använt tidigare. Ska prova att ta utomhusbilder med den idag :D
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte min för 4990kr tillsammans med 18-55/3,5-5,6 IS objektivet.

  Första intrycket är att man får oerhört mycket kamera för en liten slant! Canons bästa tresiffriga modell i dagsläget och vill man hoppa upp ett steg är det 60D som gäller. Däremot är det ca 5'000kr i prisdifferens.

  Det är lätt att ta bra och skarpa bilder utomhus (har endast hunnit ta ett hundratal i skrivande stund). Eftersom jag är nybörjare har jag valt att fota i både RAW och JPEG. Dels för att kunna leka lite med RAW-bilderna i photoshop men även för att snabbt kunna "skicka" JPEG-bilder till nära och kära.

  Jag har även provat filma i 1080p och det fungerade ypperligt med ett SDHC kort som skriver i upp till 20MB/s. Man behöver inte köpa dyra SDHC kort som skriver i 30MB/s då kameran maxar 21MB/s.

  Jag uppdaterar recensionen efter mina första 1000 exponeringar.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Köpte min för 4990kr tillsammans med 18-55/3,5-5,6 IS objektivet på elgiganten den 3e jan. Hade länge kollat på en lite dyrare kamera som exempelvis Nikon D7000 eller en Canon 7D. Men för detta priset var jag tvungen att slå till.

  Hade en Canon Eos 1000D innan så jag visste vilken typ av kamera detta var.
  Skärmen som är vikbar och roterande fungerar klockrent. Det är heller inga problem att ta självporträtt med den nya skärmen. Innan jag fick kameran var jag lite osäker på om bilden i skärmen ibland skulle bli upp och ned men det är smart implementerat så man behöver absolut inte oroa sig.

  Det jag dessutom blev väldigt imponerad av var hur lätt det var att filma. Blev väldigt fina filmer utan att det på något sätt var komplicerat. Gör kul!

  Bildkvaliten på fotona är superb vid dagfotografering. Inomhus tycker jag kameran tar mycket mycket bättre bilder än min gamla Canon 1000D. Känns som den använder blixten mycket bättre utan att den fräter sönder bilden. Dessutom fungerar "live view" mycket bättre på denna kameran. Jag tycker det fungerar klockrent.

  Jag gillar också att den inte är för stor. Det är mycket enklare att ta med en kamera som inte väger ett par kg.

  Så för priset jag betalade (jag hade mycket tur, har kikat länge på denna eller 550D) så är det en klockren köprekommendation. Anledningen till att jag "bara" ger en 9a är för att jag inte tycker man ska ge 10 hur som helst. Men tror ingen kommer bli besviken på kameran.

  Sist vill jag bara tillägga att de som står i valet och kvalet mellan 550d eller 600d så skulle jag välja 600d alla dagar i veckan. "Swivel screen" är mycket värt! Plus att kunna zooma in vid videoinspelning utan att förlora kvalitet vid filmning är klockrent! 600D for the win!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Lite tidigt att sätta omdöme redan, men jag uppdaterar väl efterhand... Köpte med fjärr och extra batteri för 6700, vilket kändes som ett bra pris. Snabb kamera som tar bra bilder i svagt ljus! Underbar skillnad mot Eos 300d, men den höll bra länge! Köpte den 2004, så Canons grejer håller!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Nöjd!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Grymt bra kamera både för bilder och film, då den har en riktigt grym Full HD inspelning.

  Vridbar skärm gör filmendet riktigt lätt.

  Bra startkamera om man vill börja fota mer seriöst.
 • Perfekt
  6 år sedan
  En kamera som passar mig mycket bra! Ligger bra i handen, enkelt att ställa in alla inställningar. Tar väldigt bra bilder vid höga ISO-värden.

  + Att man kan zooma in i bilden för att hitta bästa fokus
  + Den vridbara skärmen
  + RAW+JPEG samtidigt (saknade på min gamla kamera)
  + Har en skärpedjupsknapp

  inget minus ännu.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mycket nöjd
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Bra Canon! Nog den bästa kameran i denna serie hittils! Har tidigare ägt en 350D men även provat en 550D. Gillar speciellt kamerans förmåga att ta perfekta bilder utan blixt i svagt ljus. Den känns även mer robust att hålla i än föregångaren, har bra batteritid och levererar mycket fina bilder. Verkar som man tagit det bästa från 550D och 60D, och mixat ihop detta till en mycket prisvärd systemkamera, vars prislapp åtminstone passar min plånbok!