Asus GeForce ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5 1536MB

 Lägg i lista  Jämför
GeForce ENGTX580 är ett fabriksöverklockat grafikkort från Asus som bygger på GeForces 580-krets, och 1536 MB minne. Dubbla 100 mm-fläktar och speciella kylkanaler av koppar och alumninum ska sörja för att temperatur och ljudnivå hålls på rimliga nivåer. Lanserad 2011. Stäng
GeForce ENGTX580 är ett fabriksöverklockat grafikkort från Asus som bygger på GeForces 580-krets, och 1536 MB minne. Dubbla 100 mm-fläktar och speciella kylkanaler av koppar och a... Läs mer
Jämför pris på alla Asus Grafikkort (PCI Express) (185)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Ett magiskt kort. Presterar bra, låga temps och så låter de knappt ingenting. Klockar som en gud! ;)

  Enda nackdelen är dock att de tar 3 pci-platser. Men de är bara manligt.
  6 år sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Extremt bra kort. Ljudlöst i idle, även relativt tyst under belastning.
  Presterar riktigt bra i t.ex. spel som BF3 och BF4. Klarar High/Ultra i FullHD (1080p) på båda spelen.

  Enda nackdelen skulle vara att det tar 3 platser, men det får man offra om man vill ha bra kylning.
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Tycker att mitt ex låter lite när jag maxar de men de är nog rätt väntat de är ändå ett högpresterande grafikkort. Överlag är jag skitnöjd med prestandan och ljudnivån i förhållande. När jag jämför kortet med hur mitt gamla GTX 460 lät så är det som natt och dag. Asus kylare är bättre än nvidias referenskylare, så enkelt är det. Om du är sugen på köpa ett nytt grafikkort så kan jag rekommendera Asus eller Gigabytes Windforce. Bägge är grymma. Sedan om du väljer ett 580 eller 680 de får vara upp till din plånbok. Men snåla inte några hundringar för de är verkligen både svalare och MYCKET tystare än referensdesignen som sagt. :)
  5 år sedan
 • Perfekt
  Svalt och presterar i toppklass.

  Det enda negativa är att efter man installerat det retar sig på hur mycket nätagget och chassifläktarna egentligen låter. För detta är i princip ljudlöst.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Bra och välkylande grafiktkort med fet eftermarknads kylare, otroligt bra framtaget av Asus och ett kanon kort för dig som är kräsen. Mer påkostade komponenter än referens och samtidigt till samma pris som referens, hör och häpna !

  Såg att priset droppats pga. lansering utav nya Kepler-serien, värt att köpa ett till kanske ;)

  EDIT: För er som upplever ett ljud från fläktarna under belastning så kan jag gladeligen upplysa er om att det INTE är något fel på era kort utan det är en bristfällig montering av ASUS. Problemet ligger såklart vid fläktarna och det dem har missat är att peta in fläktkablaget till ena fläkten så när fläktarna rusar upp lite vid belastning så skaver fläkten mot kablaget vilket ger ett missljud (man tror kortet ska sprängas i princip) så det du gör är att kolla vid båda fläktarna och ser du något kablage som ligger "konstigt" så är det bara att peta in det lite så har du lagat kortet ;)
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Två stycken i Sli och äntligen kan jag köra BF3 i ultra med allt på max och få +80fps i multiplayer...
  5 år sedan
 • Perfekt
  Klockrent grafikkort, tyst och brutalt lätt att överklocka. Bästa singelkortet på marknaden just nu. BF3 flyter hur smidigt som helst utan överklockning med en i7 2600 k. =)
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Har inte så mycket att säga tycker att det är ett riktigt trevligt kort. Kortet har inte krånglat ännu har haft det i några månader nu. Men jag skulle föredra referens modellen av orsaken att det hjälper att dra ut luft istället för att fläkta runt det i chassit om man funderar på SLI.
  5 år sedan
 • Ganska dålig
  Riktigt bra prestanda och kortet andas kvalitet när man har det i handen. Fläktarna är väldigt tysta och ljudet från dem stör inte alls.

  Dock så ger mitt kort ifrån sig ett störande ljud under belastning, som jag inte har kunnat härleda annat än att det inte kommer från fläktarna. Kommer kontakta Webhallen för att få ett nytt exemplar. Det kostar några stjärnor för tillfället, återkommer med uppdaterat omdöme när jag fått ett nytt kort.

  Update: Fick ett nytt kort, samma fel på det också. Har returnerat även det och ska nu få pengarna tillbaka. Blir att köpa ett annat kort och undvika ASUS ett tag framöver.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Usel
  Usel Värdelös kvalitetskontroll!

  Har avverkat 2st GTX 570 med samma kylare, som returnerats pga missljud från kylaren. Gick då över till detta kort som även det har missljud från en av fläktarna.

  VÄRDELÖST Asus!
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket bra och kompetent kort.
  När man dessutom köpt det med rabatt så blir det inte bättre. ;)
  Tyst och relativt svalt.
  Första grafikkortet jag ägt som inte låter som en skördetröska. Inte ens när man startar datorn. Då brukar ju grafikkorten varva upp och väsnas. Inte ens här.

  Klarar de flesta spel på full kräm. Med full kräm menar jag alla effekter osv. Klarar exempelvis Battlefield 3 Betan på max. (1920x1080)

  Oerhört nöjd. För de pengarna jag gav (ungefär som hd6970) hittar man inget bättre. Förmodligen hittar man inget bättre för de 4100-4200kr som de kostar idag heller.

  Första gången jag är nöjd med ett nvidia köp. Har alltid tidigare haft dåliga erfarenheter utav Nvidia så jag har kört AMD i flera år nu. Men nu är det NVIDIA som gör bäst grafikkort. Punkt.
  5 år sedan
 • Dålig
  Mitt kort höll i 10 timmar sen gick det sönder. Måndags exemplar finns även för detta kort, kommer med en uppdatering.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Tyst, kraftfullt och dyrt. Att Arkham city ingick i köpet var ju dock inte helt fel.
  5 år sedan
 • Bra
  The witcher 2 klarar den inte så bra, men skitsamma denna monster kortet är grym ändå. Klarar andra spel till ultra.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Mycket nöjd! Klarar Battlefield 3 i 1920x1200 utan problem på ultra inställningar. Det känns som man klarar sig ett tag. Överklockad till 900/4200 på 1.1v. Det här är ett monsterkort!
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Helt underbart kort, går som tåget och gör inte minsta väsen av sig (om man inte manuellt ställer upp fläkthastigheten på typ 50%, mellan 50 och 100% är det en jetmotor!).

  Kör nu automatisk fläktstyrning, och fläktarna går aldrig över 25% hastighet och kortet ligger på ca 55 grader under belastning (30 grader inne i datorn).

  Enda nackdelen är att det tar upp tre st platser, så SLI är inte att tänka på om man inte har stort chassi.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Helt sjukt tyst, även under spel (har inte kört något mer krävande än Mass Effect 2). Knappt hörbar skillnad gentemot mitt tidigare passiva kort, och det säger inte lite. Som referens är det mitt hx750 som låter mest.

  Gedigen känsla att hålla i kortet som jag tror någon annan nämnde - den svarta metallen ger en riktig myskänsla ;)
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Bra kort till ett jäkligt bra pris (om man jämför med andra gtx 580 som kostar ungefär lika mycket).
  Det är knäpptyst och presterar mycket bra.

  Programmet man får med ser ut att vara från början av 90-talet och har inte så många funktioner som man förväntade sig (tack MSI Afterburner). Drar ner en stjärna.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Underbart tyst, högpresterande grafikkort. Stor datorlåda rekommenderas, då det blir ganska varmt.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Har väntat länge med att uppgradera grafikkort, för att jag vill att det ska vara extremt tyst men ha ritkgit bra prestanda. Behöver det då vi bor i en etta och datorn måste vara tyst. Har läst flertalet recensioner av GTX580 i Sverige och utomlands. Alla verkade vara överens om detta kortet av just den anledningen att det är makalöst tyst för att vara ett GTX580.

  Efter en helgs lirande och lite överklockning så kan jag med lätthet säga att de hade rätt. Väl investerade dryga 4000 kr! Rekommenderar detta till alla som tänker köpa GTX580 och speciellt de med ljudkänslig flickvän hehe. Detta låter mindre än mitt GTX460 jag kört med tills i fredags :D
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Ett underbart kort, visst låter det lite :-) men det är inget jag stör mig på, det gamla grafikkortet lät också och tänker man på att det gamla kortet hade en fläkt och det nya har två låter det mycket lite, tror till och med det låter mindre än mitt gamla Gforce GTX 295 kort. Och visst tar det upp 3 platser i datorn, men jag bryr mig mindre. Jag köpte mitt kort på Webhallen och dom är jag alltid nöjd med, mer eller mindre iallafall :-) just denna gången var det bara Webhallen som hade kortet inne när jag la beställningen. Ja, då är väl jag nöjd för denna gången :-)
  6 år sedan