ASRock ION 3D 152D

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla ASRock Stationära datorer (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har lagt in Windows 7/64, prestanda info processor 3,5 är inte särskilt bra, spelgrafik 5,6 är helt ok. I 3dmark06 fås hela 2924 poäng. Dock när jag spelar hackar det i både Battlefield 2 och i Battlefield 1942 med högsta settings. Med medium-settings i BF2 går det bra. Att överklocka den med mjukvaran gick inte alls bra, den klarar knappt någon överklockning alls.
  Jag har tre TV-kort i, spelar jag in på tre kanaler samtidigt belastas processorn till 27%.
  Jag har fått blåskärm ett tiotal gånger, de 9 första gångerna p.g.a. mjukvara till infraröd port - uppdatera "CIR" på Asrocks hemsida så blir det bra. Ytterligare blåskärm en gång där jag uppmanats byta "video adapter", d.v.s. grafikkort - vilket inte är möjligt på denna dator.
  Jag fick blåskärm enbart de första två veckorna, nu händer det ALDRIG.
  Den är ganska tyst, men kan brusa upp rejält, ungefär som en laptop, men då måste den belastas väldigt mycket. Asrock har sitt eget vänteläge som kallas "instant boot", det har inte fungerat så bra eftersom ingen videosignal sänds vid uppvaknandet. Jag installerade om, utan "instant boot", och nu går det bra - som vanligt strömsparläge "S3".
  Den drar 27 W när inga program körs, lika mycket som en ganska enkel laptop. Min laptop Dell INSPIRON N5010 är otroligt mkt kraftfullare, drar ungefär lika mycket ström. Och kostar iofs mycket mer... Fjärrkontrollen är mycket bra, men ibland funkar den inte, man kan då försätta i vänteläge sedan väcka den, då funkar den.
  Jag har skaffat mer RAM-minne, 2 GB till, men märker ingen större skillnad.
  Streamar man över wifi går det sällan bra tror jag. Beror väl mycket på routern.
  Det trådlösa nätverkskortet har lagt av efter fyra månader, efter mycket krångel. Jag drar kabel istället.
  Jag förstår inte varför så många ogillar denna recension, inga övriga kommentarer kommer ju in. Ska jag säga att allt e skitbra för att min recension ska gillas?
  Jag har fått datorn utbytt p.g.a. ovanstående. Tack till bra butik, net2world ! Datorn jag fick drabbades av samma fel, att den hängde sig vid standby läge. Efter en del uppdateringar av windows 7 försvann dock problemet... Stackars Net2World :(
  Jag ersatte den med min nya Asus VivoBook S200E-CT158H och installerade MediaPortal som kan spela in alla kanaler i en MUX per TV-kort. I mitt fall SVT's alla kanaler på ena kortet, och TV6 och TV4 på andra kortet.
  Asusen drar 14 W, Asrock 27 W på tomgång. Jag ser ingen anledning att byta tillbaka och använder Asrocken till TV'n i sovrummet mycket lite.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har provat med Win 7, Amahi Server, Ubuntu och sedan Win 7 igen, inget fungerar bra.

  Jag har datorn som media-server och surfdator kopplad till TV och receiver.

  Datorn laggar så att den knappt är användabar, Spotify kan ta två minuter att starta och spelar man musik och surfar och scrollar i webblösaren så laggar musiken. Video renderingen är totalt kass. I skrivande stund tar det flera sekunder innan det jag skriver syns på skärmen...

  Att spela upp en Blu-Ray har jag inte ens provat.

  Jag har provat att uppgradera minnet utan framgång.

  AsRock support ar inte varit till hjälp.

  Tyvärr, aldrig mer AsRock för mig.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Slutuppdatering: Efter en hel del byten mellan Win7 och XBMC-live (numera kallad Xbuntu) och extern utrustning har jag hittat ett slut. HD filmerna ligger numera på vår NAS och streamas utan problem till HTPC:n över cat6e nätverket. Så nu behöver jag inte ha maskinen igång dygnet runt eller hålla på att krångla med utdelning av filmerna. Sen har även XBMC uppdaterats mycket sen jag köpte HTPC:n.

  Efter att vi börjat med 1080p filmer så orkade inte denna maskin att spela upp filmerna. Vi fick mycket lagg i visningen och bytte ut systemet från Win7 till Xbuntu. Sen dess har alla filmer rullat på bra. Den medföljande fjärrkontrollen har börjat fungera också (vilket den inte gjorde i XBMC-live) dock fungerar inte alla knappar. Men det går nog att fixa.

  I dagsläget finns det nog mycket bättre och billigare HTPC lösningar och därmed rekommenderar jag inte denna.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Kör med Win 7 på en 60 gb Kingston ssd, 4 gb ram och MPC-HC som mediaspelare.
  Tyst, smidig att surfa med på LG 50 tums plasma och inga problem att spela upp 1080p mkvfiler med storlek över 20 gb.
  Helt klart nöjd.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Billig! Kompakt och snygg design. Det höga fläktljudet går att begränsa genom att använd end. passiv kylning, fungerar bra genom att bara ta bort fläkten. (om man inte rusar maskinen genom spel o dyl.)
  blir också betydligt snabbare och tystare när man byter ut den mekaniska disken mot SSD. maxa RAM är också att rekommendera. Med dessa modifikationer blir maskinen riktigt bra.

  + går att slå av alla LED-lampor.
  - lite för högt fläktljud
  - Mekansik disk.
  - lite väl lite RAM.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Fungerar bra med Win7, kör XBMC och streamar filmer från en annan dator över wifi. Fungerar bra med 1080, enda flaskhalsen är mitt trådlösa där routern inte hinner med alla gånger. Men från en extern hdd eller kablat nätverk är det en fröjd.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Helt ok dator för det här priset, men köp till 2gb extra minne.
  Går enkelt att klocka upp den i bios till 2,1 Ghz, gör rätt stor skillnad.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Riktigt bra och prisvärd dator som går helt perfekt att använda som mediacenter...
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Inte tillräckligt bra som htpc. När jag strömmar 1080 film med 5.1 ljud från nasen hackar det betänkligt. Även latency problem när jag spelar direkt från hårddisken. Köpte den med extra 2 Gb minne.

  Överklockade med den tillhörande mjukvaran från asrock, men det blev marginellt bättre. Valde mellan den här och att bygga en htpc själv med hjälp av den nya FM1 socketen. Hade blivit dyrare, men ångrar att jag inte gjorde det nu. Enda fördelen med denna är att det gick smärtfritt att installera allt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Mycket dator för pengarna! Installerade Ubuntu 11.04 och allt jag har testat hittills har fungerat utan problem (dock behövdes en uppdatering och en omstart innan det trådlösa nätverket ville ansluta). Och efter att ha installerat Nvidias proprietära drivrutiner kunde jag även köra Unity-interfacet - mycket trevligt! Allt [musik, film, play, streama från nätverket, etc] flyter på mycket bra, men mer internminne rekommenderas om du skall köra mycket öppna program samtidigt. Har inte prövat fjärren.

  Den är snyggare i verkligheten än på bild på grund av sin glansiga finnish.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Fantastisk liten burk! Funkar perfekt med Linux (fjärren behöver kernel 2.6.38 eller nyare om du inte vill krångla med patchar så invänta Ubuntu 11.04 om du inte har så stor Linux-vana) och XBMC! Inga problem att köra 1080p-filmer med 5.1-LPCM-ljud över HDMI och även de tyngsta skalen till XBMC flyter på utan lagg. Fjärren reagerar blixtsnabbt.

  Är du ute efter en liten, smidig, tyst och billig HTPC så är det här det mest prisvärda du kan köpa just nu!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Fungerar väldigt bra.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  tycker den funkar riktigt bra tillsammans med win 7 ultimate 64. och xbmc.
  kör full hd utan problem, även play kanalerna funkar fel fritt.

  kunde inte bli bättre för de pengarna...

  :)