Garmin Nuvi 1490T (Europa)

 Lägg i lista  Jämför
Garmin Nüvi 1490T är en bilnavigator (GPS) med femtumsskärm, förladdad med Europakartor och TMC-möjlighet. Lanserades 2009.
Jämför pris på alla Garmin GPS-navigatorer (184)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.77)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Min första GPS. Helt fantastisk. Har förutom Europakartan haft gratiskartor för Cypern, Florida och Bosnien-Hercegovina som har fungerat helt prickfritt. Tack vare gratis programmet till datorn, Garmin basecamp, kan man enkelt skapa rutter och Waypoints till intressanta platser och sedan föra över dessa till GPSen. Ex. 180 mil i Florida med en tripp genom Everglades på vägen Loop Road. En grusväg med krokodiler.
  Visst, kan vara seg att hitta satelliter vid uppstart, visa vägar som inte finns och dyl. Men det är bara ett perfekt hjälpmedel att hitta rätt.
  För pengar det handlar kan man inte begära mer. Mitt råd = KÖP
 • Usel
  4 år sedan
  katastrof inne i stan, får ingen satellit mottagning...
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Värsta skiten, programvaran verkar vara beta noll version. Min gamla navigon klår den här på flera punkter. Ska försöka pimpa den på något sätt annars åker den i soptunnan.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Efter ca 600 mil med 1490T, både i Sverige och Europa känns det som tillräckligt med underlag för att ge en recension.

  Kortfattat:
  +Enkel att använda
  +Stor databas med "intressanta platser".
  +Stöd för egna rutter
  +Batteri som räcker ca 1,5 timmar med full styrka på displayen.
  -Jobbig att flytta runt kartbilden manuellt.
  -Garmins programvara

  Det är min första GPS-navigator, och överlag har den gjort ett bra jobb. Underlättade en hel del på Europasemestern i Danmark, Tyskland, Frankrike, Schweiz och Italien. Upplägget är ganska intuitivt och det är lätt att lägga in en ny destination såsom exempelvis tankställe, restaurang eller mataffär, det finns väldigt mycket sparat bland "intressanta platser". Man kan lägga in dem som nya mål eller som delmål på resan.

  Det går även att spara egna rutter, vilket var viktigt för mig inför GPS-köpet, då vi inte alltid ville ta snabbaste vägen. Garmins egen programvara för att skapa rutter är inte den bästa, men det går att göra sina egna rutter via Google Maps och överföra till enheten, om än lite omständligt. Fortfarande smidigare än Garmins programvara om det gäller en längre rutt.

  Extra plus för att den har ett vettigt inbyggt batteri, så man kan använda den både till fots (finns ett särskilt fotgängarläge, den känner av när man verkar vara på promenad och föreslår själv att byta läge) och på exempelvis motorcykel. Batteritiden är helt ok, ca 90 minuter med full styrka på displayen.

  Det absolut sämsta med enheten är hur otroligt klumpigt det är att försöka flytta sig runt i 2D-kartbilden. Egentligen går det ganska så smidigt att peka och dra i bilden, MEN det finns även en funktion som söker i kartan när man pekar på en punkt. Det resulterar i att om man försöker flytta runt i kartbilden så kommer man lyckas ungefär varannan gång, och varannan gång startar en kartsökning, som visar en ruta med sammanfattning över vad som finns på punkten man "pekat" på (dvs antingen start- eller slutpunkten i kartförflyttningen). Informationsrutan går inte heller att få bort utan att gå tillbaka till startläget för kartan, så det är helt hopplöst att försöka navigera runt. Det gäller även när man ska zooma i kartan, varannan gång när man försöker zooma in eller ut tror den att man egentligen vill söka i kartan precis vid zoomknapparna, och förflyttar kartan dit istället och presenterar en sökresultatsruta.

  "Sök-i-karta"-funktionen har jag haft nytta av kanske en eller två gånger på 600 mil, medan jag stört mig på den kanske 400 gånger. Jag hade mycket hellre haft det som en funktion man måste slå på i en meny.

  Hade det varit smidigare att navigera runt i kartbilden hade betyget blivit 8/10 istället för 6/10.
 • Usel
  5 år sedan
  Synd att det inte går att sätta 0 stjärnor, för det skulle jag ge denna produkt. Det finns flera fina funktioner, vacker skärn, etc, men den gör inte sitt jobb, att väljer INTE rätt väg.

  T.ex så klarar det inte av att hitta den snabbaste vägen, av tre möjligheter så väljer den den längsta vägen som tar längst tid.

  1490T gillar inte de snabbaste vägarna, vill gärna köra genom villasamhällen isf genomfartvägarna (inställd på kortast tid)

  Ibland vill 1490T att jag skall lämna motorvägen, köra 600 meter på småvägar, göra U-sväng (trots att jag har ställt den på "Undvik småvägarna") och köra tillbaka på motorvägen vid samma nerfart.

  Vid vissa korsningar vill den inte svänga utan fortsätta, göra U-sväng, köra tillbaka och svänga därefter. Gäller både höger och vänstersvängar.

  Hjälpte inte med total reset föreslagen av Garnin Support. Nu föreslår supporten att jag skall ersätta Europkartan med Nordenkarta.

  Säger bara en sak: Köp inte denna !
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta är min första GPS, tycker den är helt suverän, mycket enkel att använda, Lite svårt att dra fingret över skärmen för att förflytta sig på kartan. Detta är dock inget större problem.
  Mycket prisvärd GPS med stor tydlig skärm...KÖÖÖP
  Laddade ner usa/canada kartor på ett minneskort och stoppade in det i min garmin 1490T funkade perfekt i usa , hade en otrolig hjälp av den när jag var där på semester, den hittade nästan alla sevärdheter mm, samt tillbaka till hotellet :)
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Apparaten i sig är helt OK. Tyvärr är den medföljande programvaran en katastrof, minst sagt. T ex kan man lägga till favoriter - men inte döpa eller ta bort dom från datorn - istället måste man göra det från GPS:en om man råkat lägga till något utanför "mina favoriter". Knapparna finns där men är skuggade = det verkar som att man måste betala för att få dessa grundläggande funktioner. Hade det varit en bil hade dom förmodligen sålt den med 2 eller 3 hjul... Jag tyckte programvaran var dålig till min 5 år gamla Navman men det här tar priset!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  + Stor skärm
  + Enkelt handhavande
  + Lågt pris
  - Dåliga kartor (Navteqs kartor är föråldrade på många punkter.)
  -Massor med fartkameror saknas, vilket gör denna funktion oanvändbar.
  - Ingen Cypernkarta. ("Hela Europa" betyder tydligen inte hela) Detta är inget annat än skandal. Garmin och Navteq skyller på att det inte finns kartor över Cypern att tillgå, men Google har ju!
  - Något trög skärm.
  - Support från Garmin = 0. Om du har frågor leta på nätet istället för att kontakta dem.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt supernöjd med denna. Köpte den nu inför vår bilsemester i Europa. Var i valet och kvalet om jag verkligen behövde en dedikerad bil GPS i och med att det finns GPS i de flesta telefoner nu för tiden. Dock kan jag med facit i hand säga att jag gjorde rätt som köpte denna. Enkelt handhavande, bra grafik, stor skärm, snabb uppstart m.m. Allt till det rimliga priset 1500:-. Denna har underlättat vår semester otroligt. I och med att jag inte har erfarenhet av andra fabrikat och modeller har jag svårt att uttala mig om hur väl den står sig emot andra, men vill man ha en enkel GPS, med trafikinfo. samt Bluetooth (handsfree) så köp denna tycker jag. Det enda negativa är väl kanske att den inte visar ortsnamn på kartan så man får klicka på markören för att få reda på var man är, men då finns det snabbt info om närmaste bensinmack, sjukhus, pols m.m

  vi använde vid flertalet tilfällen även funktionerna att hitta intresanta platser.. både hotell, bensinstationer och affärer.

  //Leif
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mycket bra GPS för pengarna, har allt man behöver även bluetooth och karta för hela Europa. Bästa skärmen och enkel att sköta. Min tredje GPS. Slipper nülink abonnemang.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Helt perfekt GPS. Stor och tydlig bild. Får snabbt kontakt med sateliter. Anvisar snabbt ny väg om man missar. Roligt uttal på gatunamnen. Mycket prisvärd.
  Många olika finesser.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  7 år sedan
  Att ha några andra gps att jämföra med, men ser INGET Speciellt negativ.
  Skulle pågå ATT fil sist antingen finns på ett fåtal platser.
  Rösten har problem ibland, men mest roligt.
  Uppgradering map tar tid utan snabbt internet.
  + Stor skärm. Konverterar snabbt upp nya linjer.
   Kan lägga till egna poi.