Intel D945GSEJT

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Moderkort med integrerad CPU (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fungerar bra.
  Sitter i ett skåp och kör bl.a. en Apache HTTP server.
  Dock synd att den inte har funktionen "Halt On: No Errors" vilket gör att datorn inte alltid startar om du inte har skärm. Kan tänka mig att många använder den som skärmlös server av någon typ.

  Har den i ett HAHE-MC-B med extern nätdel(35w ac-dc adapter från typ clas ohlson). Funkade bra tills fläkten sa upp sig efter c:a 1 månad. Nu ligger chassit öppet med en 10mm tunn Scythe 100mm fläkt. Hörs inte ens. Mycket kallare än tidigare.

  Om jag hittar en fix på Halt On felet så är det en ren 10a. Körde den på 1920x1200 utan problem med Aero under installationen. Eller så hade jag låga förväntningar helt enkelt.

  Uppdatering: Nu är den död. Något i strömförsörjningen har pajat. Nätadaptern dog också. Vet inte vad som gick först. När man stoppar in strömmen nu lyser ström-indikator-led i typ 1 sekund, sen slocknar den. Köpte en NAS ett par dagar senare som gör allt denna dator gjorde, så det gör inte så mycket. Hade mycket problem med den ändå. När man belastade den mycket under en tid så vägrade den svara på LAN, ibland var man tvungen att starta om den flera gånger för att den skulle svara igen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa köp jag gjort! Ligger i en skokartong under bordet med två WD Green-diskar som kör MD raid. Kör Samba, apache och rtorrent. Inbyggd PSU, får ström av en 60w "ström-block" från Clas Ohlson. Dessutom Gb-LAN. Om den bara hade haft 4 SATA...
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Stora problem med detta moderkort. Datorn startar och läser dvd-skivan MEN den ger inte någon bild till skärm. Har hittat tips på nätet om att prova olika skärmar vilket jag gjort (5 olika) men samma resultat: Totalt svart.

  Kan inte rekommendera detta kort överhuvudtaget. Intels support ger heller inget.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanon bra litet kort som håller vad det lovar.

  Tack vare det inbyggda nätagget och den låga profilen på kortet går det att bygga riktigt små och helt passivt kyla maskiner med det här kortet.

  Jag kör det tillsammans med en Morex 1610 aluminium låda och är väldigt nöjd så här långt.

  Finns lite bilder på bygget här: http://www.unlogic.se/galleries/showGallery/Mini-ITX_backup_server
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag kan instämma i vad fhein redan har skrivit. För mig var det här det perfekta kortet att använda i min tysta hemmaserver. Detta moderkort i en helt tyst surfdator med SSD istället för mekanisk hårddisk är en annan lockande idé. Att installera Linux via USB är inga problem, om det inte var så att många Debian- och debianbaserade distributioner inte innehåller rätt modul (r8168) för det inbyggda nätverkskortet (tips: gå in på första träffen när du Googlar på "d945gsejt debian", så kan du läsa om hur jag gjorde).
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kör Ubuntu server på denna och det funkar fint. En anings lurigt att installera utan DVD/CD, men det var inte moderkortets fel.

  Praktiskt att den har inbyggd DC-DC omvandlare så slipper man köpa en pico-psu. Har ett AC-DC block från Seasonic som ska ha 80% effektivitet och jag mäter vid väggen ca 20W med enbart moderkort och flashminne (ingen skillnad om jag tar bort det). Tillsammans med en 1TB WD Green idlar datorn på 23W och går upp till 25-28W när den läser/skriver.

  Kan vara värt att notera att moderkortet har 44-pin IDE. Detta tänkte jag förstås inte på när jag köpte en DeLOCK flashdisk som man sätter direkt i kontakten, och den var givetvis 40-pin IDE. Fick böja ner lite andra pins för att få plats med en adapter, men det är nästan lite läskigt med en helt tyst dator..

  Känns som den räcker fint för en server, men jag kan inte rekommendera att köra någt mer avancerat grafiskt.