Creative Sound BlasterX AE-5

Creative Sound BlasterX AE-5

  • Antal kanaler: 5.1
  • Placering: Internt
  • D/A för ljud: 32 bit / 384 kHz
Rank 4 i Ljudkort
Jämför pris på alla Creative Ljudkort
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför

Creative Sound BlasterX AE-5

  • Antal kanaler: 5.1
  • Placering: Internt
  • D/A för ljud: 32 bit / 384 kHz
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför

3.5 av 5 stjärnor

Baserat på 10 omdömen

Sorterat efter datum
2019-05-30
R
RobertoLuskaponi(6 omdömen)
Om man kör surround funkar inte kortet särskilt väl. Höjer man volymen på en kanal sänks de andra. Om man har hög volym satt på kortet blir det i princip ingen skillnad på låg volym och hög volym i mjukvara, samt att den inte orkar driva en del frekvenser på samma volym som andra, så när t.ex. basen blir tyngre sänkt volymen på allt för att behålla frekvenskurvan, vilket gör att ljudnivån inte håller sig helt stadigt i alla frekvenser, märks egentligen bara på de lägre frekvenserna och skillnaden när man spelar en bit med många instrument jämfört med ett solo nummer. Har man låg volym på kortet och hög i mjukvara försämras kvalitén och det saknas fortfarande kraft för att driva en del frekvenser. Den har även en dedikerad hörlur-/stereoutgång, men den går inte att använda till att få 7.1 ljud fast den fysiskt har tillräckligt med portar, vilket borde innebära att det borde varit lätt att erbjuda detta också med mjukvara eller minimal förändring i krets. Även om jag inte är intresserad av effektinställningarna så tyckte jag det också var en onödig mjukvarulimitation att man inte fick tillgång till basreglaget i mjukvaran. Kanske ett kort som fungerar väl med stereo ljud där bara en kanal ska drivas, men det är jag inte intresserad av, och rimligen ska kortet vara optimerat även för det den utger sig för, vilket är 5.1 ljud. Ljudet var bra med avsaknad av vittljud. Bra med ljudprofiler i mjukvaran.
2018-11-18
T
TheTechDude(74 omdömen)
Uppgraderade från SBX. Sitter med Sennheiser HD 650. Ja det blev bättre ljud och bättre virtuell surroundljud (7.1) men annars om man inte är Hi-FI fantast eller är väldigt van med att skilja på kvalité inom ljud vilket tar många års vana så är det ingen ide att köpa detta kort som uppgradering. Har du inget ljud kort men sitter med bra högtalare eller hörlurar så är detta definitivt ett bra köp. Är du den som nöjer dig med hörlurarna som följer med din nya mobil eller något annat plastigt gimmick skräp blir det bättre att du spenderar dina pengar på bättre hörlurar först. Kortet är överprisat.
2018-11-12
M
Mixze(5 omdömen)
Mer strul än nödvändigt med mjukvaran när man måste gå in i programmet varje gång man vill växla mellan headset eller högtalare. RGBn är dåligt genomtänkt och kräver en uråldrig molex för att få den el som krävs. Ljudet har buggat varje gång jag har försökt köra 7.1 headset så man kan justera effekter osv.
2018-10-11
U
Unregistered43750(13 omdömen)
Funkar ganska bra, men det är buggar i mjukvaran för Sound Blaster Connect 2 vilket gör att man måste starta om programmet helt för att den ska fungera som vanligt igen. Detta händer dock inte ofta. Ljudet är bra och tydligt, men brus- och ekoreducering för mikrofoner är ganska värdelös då den förvränger rösten lite för mycket.. När man byter mellan högtalare/hörlurar i kontrollpanelen så klickar det till högt, annars är det ett bra kort.
2018-01-22
Redigerades 2018-08-14
T
TechPro(8 omdömen)
Klockrent kort. Installerade kortet på lägsta kortplatsen för att minimera eventuella elektriska störningar från övrig hårdvara. Använder hörlursjacket på baksidan men separerade den interna audio kabeln till frontpanelen från övriga kablar och hårdvara i chassit för att undvika elektriska störningar om jag av någon anledning skulle vilja använda frontjacket istället. Många äro de som skyller brus på olika ljudkort då det istället oftast beror på dåligt isolerade ljud kablar från chassit till frontpanalen eller att man monterat ljudkortet för nära grafikkortet eller annan hårdvara i datorn. Startade datorn. Laddade ned och installerade senaste versionen av connect mjukvaran. Tog mig tid att kolla igenom alla alternativ och flikar i mjukvaran. Ställde in rätt impedans för hörlurarna och justerade eq och ljud efter personlig smak. Använder hörlurar primärt men har även en optisk kabel till min receiver. Kopplade på "Setup ---> Mixer---> Play stereo mix to digital output" för att få mitt personliga ljud via optiska kabeln samtidigt som hörlursljudet är påkopplat och jag behöver inte byta till optisk utgång för att få ut ljudet via den. Vill jag lyssna via förstärkaren så lägger jag bara ifrån mig lurarna. Vill jag endast lyssna på mitt modifierade ljud via optiska kabeln till min externa förstärkare så byter jag bara högtalaruppsättning i mjukvaran och byter med andra ord inte till "SPDIF-out" i uppspelningsenheter. Byter man manuellt till uppspelningsenhet "SPDIF-out" så blir ljudet alltid ofiltrerat. Du får med andra ord ditt modifierade personliga ljud via den optiska kabeln om du inte väljer "SPDIF-out" och istället har stereomix funktionen påkopplad. "Direct" funktionerna med ofiltrerat ljud till hörlurar eller externa enheter är inget jag använder. Mina öron föredrar ett personligt mjukvarutweakat ljud där man drar nytta av kortets olika ljudförbättringsfunktioner. Tycker bokstavligt talat synd om dem som aldrig har testat ett separat ljudkort av den här klassen. Ljudet är ju halva upplevelsen i en dator. Nästan pinsamt så här i efterhand att man försökte snåla in på under 1500 spänn för denna komponent i sitt nya datorbygge. Köpte kortet i efterhand men ångrar mig inte en sekund. Nu har jag det bästa ljudet som går att få för en rimlig penning. Ljudet är riktigt kraftfullt så dra ned volymreglagen rejält i windows, ljuduppspelningsmjukvara och på dina hörlurar vid installation så att du inte förstör dem av misstag. Justera sen upp reglagen efter behov. https://www.youtube.com/watch?v=CioDzMqAxqU https://www.youtube.com/watch?v=dfctpwUqyMM
Sida 1