Google Wifi (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Routrar (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.65)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bäst köp inom kategorin. Haft mitt system sen i februari (US import), aldrig haft något strul.

  Dålig täckning? Glöm det! I vår villa som är ca 30 m lång är det 100/100 som gäller - överallt.

  Backhaul via Ethernet. Superenkel setup via app. Bra säkerhet med regelbundna uppdateringar.
  Dessutom är puckarna sjukt snygga.

  Rekommenderas
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  16 dagar sedan
  Satt på en Asus router med AC nätverk som jag var nöjd med, hade haft den i kanske 3 år men kände att den höll prestandan bra.
  Tills vi flyttade och jag bytte till 250 Mbit bredband och då jag hatar kablar så fanns det inte något annat alternativ än att köpa nytt.
  Efter mycket letande så slog jag till när det var ett lägre pris men skulle säga att dagens prisbild gör den fortfarande värd pengarna!
  Har fungerat som en klocka sen dag ett!
  Hastigheten är grymma har som sagt 250 Mbit hemma och just den hastigheten får jag över hela hemmet!
  Så om man jämför den med min gamla Asus AC 66n så är det som natt och dag!
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering, från 10 till 6:
  Verkar som att den gjort en uppdatering och helt plötsligt har hastigheten blivit långsammare, sämre täckning etc. Har försökt placera om alla puckar men verkar inte riktigt få till det trots att jag var 3 st. Har 3 plans villa och har alla tre nu på mittenplan för att försöka få en jämn spridning samt hastighet. Innan dess hade jag en puck på varje plan och det fungerade utmärkt. Avvaktar och ser.

  Gammal recension:
  Ägt den i en vecka och kan bara säga wow!

  Lagt ner otroligt mycket pengar på olika lösningar och routrar i 1500-2000 klassen, men inget löste mina problem med täckning och hög hastighet i ett hus på 260kvm på tre våningar med ca 30 enheter anslutna.

  Ställde två st på entréplan samt en i källaren och nu har usd full täckning överallt. Det räcker med att en är kopplad till nätet.

  Jag är mån om min privacy och litar man på deras terms så ska de inte lagra din trafik. Får hoppas att detta in ändras.
 • Bra
  2 mån sedan
  Inte helt övertygad, visst kan kräma ut 300mbit direkt vid första routern i källaren, men kör man bredbandskollen och inte deras egna glädjemätare så är den inte avsevärt bättre än min gamla asus 68 på övervåningen...
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Enkelt och smidigt, så nöjd.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Använde tidigare medskickad router från bredbandsleverantören och hade ca 20-40 Mbit/s som högst. Många ställen i huset där jag inte hade wi-fi alls. Nu har jag minimum 40 Mbit/s över hela huset men majoritet 70-100 Mbit/s.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Mycket bra redskap för att skapa ett stabilt och snabbt nätverk hemma. Prövat massa routrar men ingen har lyckats fylla hela huset med wifi...
  Google wifi är lösningen. Enkelt som attans att koppla upp.
  Minus för de höga priset, hittade dock mitt det för 2690kr för 3 ST.
  Köpte en extra senare för att förlänga till trädgården.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Hade fram tills för en vecka sedan gett Google Wifi full pott. Jag installerade den i Januari och har haft de 3 puckarna trådbundet anslutna till varandra. Prestandan har varit bra och allt var problemfritt fram till förra veckan då dottern skulle se på film. Filmen fastnade och buffrade irriterande ofta. Då började vi kolla hastigheter mer noggrant och såg att det hela tiden varierade mellan 0-100 mbit/s på våra enheter i huset. Jag har sedan fortsatt felsöka och ser att bredbandet till huset är helt ok. Det är routern i första Google Wifi-pucken som levererar ojämnt.
  Än vet jag inte om det är detta exemplar som börjat bli defekt efter ett halvår, men jag lutar åt det.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bytte in en krånglande Netgear Orbi mot Google Wifi. Vilken dröm. Enkelt, snabbt, snyggt, och väldigt stabilt. Jag kan verkligen rekommendera denna. Gillar man Googles appar och produkter kommer man gilla detta. Kanske saknas några avancerade inställningar men inget som är avgörande.

  Önskar bara att huvudroutern hade haft mer ethernetportar. Men jag får skaffa en switch, inga större problem.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Köpte en 3pack på mellandagsrean för 2690:-. Enkel installation, kabel från fiberuttaget i väggen rakt in och bara att köra. Funkat till 100% sen installation, och täckningen upplevs som väldigt bra.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Har 250mbit in, bredvid första pucken i garaget har jag full hastighet trådlöst. Men ställer jag mig bredvid andra eller tredje pucken får jag max 100mbit, normalt 30-80mbit. I appens egna test visar att puckarna är placerade perfekt.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Har kört dessa i lite över 2 veckor nu helt utan att några som helst problem har dykt upp.

  Väldigt enkelt att komma igång och imponerande prestanda. Riktigt kul (för den som gillar att optimera lite) att kunna mäta upp hastigheten mellan puckarna för att hitta optimala positionerna i hushållet. Gillar även möjligheten att mäta hastigheten mellan fibret och första pucken i nätverket.

  Själv kör jag 4st puckar utspridda på två plan och täcker totalt ca. 110kvm; Tre på nedre våningen, varav två är anslutna med Wifi, och en på övervåningen kopplad med ethernet-kabel till main-pucken. En av puckarna anslutna till Wifi har jag sedan anslutit en switch till för att kunna koppla lite stationära datorer till nätverket—något som fungerar prima och verkar inte påverka responstider något anmärkningsvärt.

  Kan inte annat än rekommendera denna produkt, både uppfyller och överträffar alla förväntningar!
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Fungerar kanon! Enkel installation och riktigt bra prestanda. Har en fiberanslutning på 100/100 Mbit och får denna hastighet i samtliga rum i huset med stängd dörr dessutom bör tilläggas.

  Bor i en nyproducerad 1,5 plansvilla på 165 m2.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Toppen Mesh nät!

  Mycket smidig och prisvärd lösning.
  2768kr hos Clas Ohlson med 25% rabatt.

  Hela den kompletta installationen tillsammans med den enkla appen tog omkring 10min.

  Täckning och kapacitet är fullgod i hela fastigheten: 150kvm + källare 150kvm. (Samtliga snygga noder är placerade på övervåningen med räckvidd till hela våningsplanet och även ner i källaren)

  Härligt med samma namn på det stabila trådlösa nätet i hela fastigheten.

  Använder Mesh endast till trådlöst eftersom jag kör fast nät via min gamla Linksys router med avstängt trådlöst nät.

  Modem-Switch-(Mesh1 och Linksys). Mesh1 trådlöst vidare till Mesh2 och 3. Linksys vidare via fastighetsnätet
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Efter 2 veckor är jag riktigt nöjd med köpet! Dom har lirat felfritt för mig sedan installation och har gett mig täckning i hela 120 kvadratshuset, återkommer med uppdaterat omdöme om något skulle ändras!
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Köpte på mellandagsrean för 2690:- och bor i ett hus med två våningar på 65 kvm vardera.

  Jag hade spanat runt ett tag på olika mesh-lösningar och när erbjudandet kom slog jag till. Hade också tankar på den hårdvarumässigt bättre Orbi RBK50 men blev Google Wifi på grund av dess användarvänlighet. Har goda kunskaper om routers efter att ha suttit med klassiska routers i 20 års tid. Jag som familjefar behöver inte längre nörda ned mig i alla inställningarna i routern för att lösa familjens behov. Därför var Googles lösning också acceptabel för mig.

  +Enkel installation. Min fyraåriga dotter var med och hon fattade galoppen med en gång. Använde mitt gamla nätverksnamn med samma lösenord. Samtliga befintliga enheter kopplade upp sig utan problem och jag behövde inte göra några ändringar i dem.
  +Utseendet. Går att ha dem synliga och inte behöva skämmas.
  +Stabiliteten. Noll problem. Inga tappade anslutningar trots att vi rör enheter mellan wifi punkterna hela tiden. Google Wi-Fi känner av hela tiden i realtid var du är i bostaden och byter dig sömlöst till den enhet som ger dig bäst fart.
  +Mjukvaran i mobilen. Jag kan göra allt jag vill med mitt wifi, även när jag är på jobbet. Jag har full koll hela tiden i appen vilka enheter som förbrukat data och hur mycket, sekund för sekund. Att kunna gruppera enheter i appen är genialiskt. Kan både pausa barnens enheter samt lägga blockering på adult content.
  +Aktiv utveckling av firmware för enheterna. Läggs till nya funktioner för varje uppdatering. Det är nu ett år efter lansering en mogen produkt.
  +Täckningen. Full täckning överallt i huset men också långt utanför min tomt på alla sidor. Nästan så jag hade velat skruva ner signalstyrkan i routern.

  -Något sämre hårdvara jämfört med konkurrenter i samma prisklass. Saknar separat wireless backhaul kanal samt MU-MIMO. Men så köpte jag Google Wifi bra mycket billigare än vad konkurrenternas lösningar kostade också.
  -Maxar i regel min 150 mbit uppkoppling överallt i huset när min enheter är anslutna på 5 GHz wifi., vilket är 97% av tiden. Tyvärr blir vissa enheter sporadiskt och temporärt anslutna till 2.4 GHz vilket inte ger riktigt samma fart (ca 80 mbit), även om det ger enheten bästa signalkvaliten just i stunden.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Har kört med Deco tidigare, bara problem med nedkopplng och lagg på barnens datorer när de spelade online. Med Google Wifi är det inga problem.

  Kommentar till Foda:s recension - man behöver inte sin gamla router, man kopplar en av "puckarna" som huvudrouter, sen ansluts de andra till den.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Köpte på mellandagsrea för 2590:-
  Mycket nöjd!. Innan så hackade eller frös Netflix i 4K, men en bredbandskoll direkt efter gav 80 Mbit/s. Nu har jag 90-150 Mbit överallt och framförallt ingen lagg/frysning!
  Det som inte framgår särskilt tydligt är att du måste behålla den routern du har, Wifi-puckarna är just det.Sen går det att ställa in föräldrakontroll mm om du inte haft det tidigare
  Om du behåller samma nätverksnamn och lösen så kommer det inte att (vilket det gjort de senaste 3 routerbytena) utan du måste knappa in lösen på allihop igen, så skall du byta namn så passa på. Men toppenköp!.
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Blir problem när tillverkare försöker bygga in för mycket i en "konsumentvänlig produkt" . Köp en bra dedikerat router, stäng av WiFi på den och och köp Ubiquiti AC AP PRO istället och släng upp 1-3 sånna. Dyrare ja, men betydligt bättre.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Det var en smidig installation/konfiguration! Bra täckning, fullt blås i hela huset nu.

  Rekommenderat att köpa till en switch om man har några trådbunda enheter.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Funkar perfekt i hela huset. Oerhört enkel att installera, även för mig som inte är någon nätverksexpert. Rekommenderas
 • Bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Har 3 stycken. Räcker till att täcka hela huset samt ut till garaget. Samt ut runt hela huset. ca 5 meter från huset.

  Huset är i 2 vån med källare, betongvalv mellan källare och entreplan. 250 kvm + 160 källare

  Har 100 fiberlina får 95 mbit 70 % av utrymmet inne i huset. Den routern jag har längst ifrån ca 10 meter får jag 30-35 mbit och ute i garaget ca 8 m till får jag 12 mbit.

  Runt huset har jag mellan 8-35 mbit.

  Jag är nöjd men trodde räckvidden skulle vara bättre med tanke på omdömmena.

  Flyttar man en router eller när man precis kopplat upp de funka de mindre bra men verka precis som de löste det efter ett tag.

  Hade ca 25-30 mbit första dan sen dan efter log det på 90-95 mbit

  Hade det inte varit för källaren så hade jag klarat mig med en, testat räckvidden när jag endast har en inkopplad och löser det bra överallt förutom källare och ingen täckning i garaget.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Äntligen bra täckning i hela huset! Sjukt smidig setup med mobilappen också!
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Köpte för 2700 kr i mellandagarna. Satte upp alla 3 i föräldrarnas hus (en på varje våningsplan) och det fungerar utmärkt. Löste äntligen alla täckningsproblem i huset och når även ut i trädgården.

  Enheterna hade initialt problem att hitta varandra i setupen, så jag fick göra om processen. Enklast var att sätta upp dem jämte varandra först (så de hittar utan problem), sen flytta ut puckarna i huset.

  Stöder tyvärr ej IGMP Multicast, vilket var nödvändigt för IPTV. Fick koppla TV separat i Ethernet via elnätet, direkt till modemet. Har du ex. Telia kan de skicka ut en switch kostnadsfritt för IPTV:n.

  Hoppas på vidare uppdateringar av mjukvara och firmware som tillåter ytterligare konfiguration.

  + Kompakt och snygg design
  + Prisvärd jämfört med andra Mesh-routrar
  + Smidig hantering och setup
  + Ska vara möjligt att koppla puckarna via Ethernet för att sätta upp på avstånd dit WiFi ej räcker (inte testat)
  + Löpande uppdateringar för utökad funktionalitet

  - Endast en ethernet-port på respektive puck (kan alltså behöva kompletteras med switch)
  - Ej stöd för IPTV (IGMP Multicast)
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Oerhört enkel att installera.
  Packa upp.
  Koppla in i bredbandsutaget.
  Ladda ned appen.
  Scanna QR koden med mobilen.
  Skapa ett gmail-konto om du inte redan har det.
  Sätt namn på nätverket och lösenord och placera ut puckarna.
  TIPS: Om du använder samma namn på nätverket som det tidigare nätverket, och samma lösenord så kommer allt sedan att fungera automatiskt. I mitt fall kallade jag Google WiFi för ”ASUS”, eftersom det gamla nätverket hette ASUS.
  Byter du nätverksnamn eller lösenord, så blir det mer jobb...

  Sedan sköter appen resten.

  Använd appen Bredbandskollen för att optimera placeringen av puckarna.

  Bor i 170 kvm trävilla med två stora murstockar och 5 eldstäder som ställer till det med min gamla router. Har nu bytt ut min 3 år gamla och numera buggfria Asus AC87u mot Google WiFi.
  Äntligen täckning i hela huset. Har 100/100 Mb/s fiber.
  Maxar 127/126 i samtliga rum där det står en puck.
  Runt 50/50 i samtliga andra rum utan puck. Vilket fungerar för streaming av Netflix (8 Mb/s) eller 4K filmer (15 Mb/s).

  Kopplade ur en puck i ett rum som befinner sig 12 m och två träväggar från huvudenheten. Mätte 25/40. Kopplade in pucken och mätte 127/126.
  Imponerande.

  WiFi signalen från varje puck har inte så lång räckvidd mellan rummen. Däremot så kommunicerar puckarna med betydligt starkare signaler mellan varandra. Vilket innebär att har du ett stort hus och krav på höga hastigheter i varje rum så måste du ha en puck ganska nära där du vill koppla upp dig, men själva puckarna kan stå en bra bit från varandra. Det kanske inte räcker med 3 puckar.

  Behöver du en tillfällig förbättring i ett rum så är det ju väldigt enkelt att flytta en av puckarna.

  Behöver du flera LAN uttag så köp en switch. Dessa brukar vara plug-and-play. Ex. Netgear GS 105, eller GS 108.

  Varje ny hemmarouter brukar ha firmware problem under 1-2 år efter lanseringen. Sedan är routern mogen. Googles router är nu ett år gammal och har en tendens att ibland koppla bort internet i iOS enheter. Slår man bara av och på Wi-Fi på själva telefonen/iPaden så kopplar den upp sig igen. Ingen direkt störande bugg.

  Om du har 1 Gb nätverk och vill ha full valuta för din bandbredd genom att kunna streama 100 netflixfilmer samtidigt över ditt WiFi så är detta sannolikt fel produkt. Google WiFi klarar sannolikt inte av mer än ett 10-tal samtida Netflixfilmer.

  Står du inte ut med några mindre buggar, som alla nya hemmaroutrar har, köp en ”enterprise grade” router som Ubiquity och en Ubiquity accesspunkt , lägg ned några kvällar på att läsa på, borra och dra fula kablar. Har installerat Ubiquity på jobbet och de har en fantastiskt bra support. Inte en bugg så långt ögat når.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Snabb och lätt installation.
  Bra räckvidd.
  Tar sig igenom tjocka väggar.
  Snygg. Behöver inte gömmas.

  Om du redan har en fungerande infrastruktur, så kommer du få problem med dubbel NAT.

  Blir även omständigheter med IPTV som använder VLAN.

  Ibland låg hastighet, då den väljer 2,4 Ghz istället för 5 Ghz, trotts att du är i närheten.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Nja.
  Tappar lite för ofta kontakt med varann. Var först när jag trådade mellan våningarna som det blev godkänt. På en månad har jag flyttat om dem 2 ggr.
  Bor i betonghus med källare och betongväggar.
  Pratar mycket sämre med Apple TV än chrome cast (förklarligt).
 • Utmärkt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Perfekt för den som tycker det är krångligt med nätverk! Appen sköter allt, säger även till om plats inte ger bra signal mellan enheterna. Behöver inte sitta direkt på routern som sägs,
  jag har default enhet på en switch, vilket gör den lättare placera och slippa se en ful router.

  + appen, lätt att installera och snygga
  - priset (fick tag i dom för under 2790:- så slog då till)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Enkel att sätta upp, bra hastigheter och täckning. Family Wifi som tillåter att du grupperar enheter i grupper (som du sedan kan sätta schema på alt pausa, uppskattas som förälder). Möjlighet att lägga till flera konto (google-konto) som administratörer. Bra, enkel och smidig app. Enkelt att sätta upp ett gästnätverk.
  FEL ****Det går ej att själv bestämma IP-nät. Standard blir 192.168.86.0/24..... *** FEL

  Jodå efter en ny uppdatering så kan ni bestämma LAN IP-nätet själva.! :)
  /Johan
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Fantastiskt smidigt system som passar vi som vill att allt bara ska ska fungera utan tjafs! 3 enheter passar perfekt för oss i villa på 125 kvm. Stabilt 230-250 mbit/s i HELA huset på 250-lina in.

  Snygga "burkar" tycker många som sett dom, enda negativa är att alla säger det ser ut som något Apple gjort..:(

  Negativt?
  Lite dyrt system kanske, men vill man ha en lösning som fungerar PERFEKT så är detta produkten man vill ha.
  Och liknande produkter ligger ju i samma prisklass.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Extremt enkelt att installera, bra täckning och stabilitet.
  App som är snygg och enkel att använda.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bästa routern någonsin.
  Enkel att sätta upp och har en briljant app för att administrera den.
  Automatiska uppdateringar och mesh.
  Eventuellt så kan man klaga på att den är dyr, men man får vad man betalar för...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En helt makalös produkt om man jämför med alla andra routrar och liknande produkter som jag ägt. Google sätter helt enkelt en ny standard för hur man paketerar en router-lösning för merparten av konsumenterna som bara vill ha trådlös surf och strömma ljud/bild i sitt nätverk. Att sedan produkterna verkar funka oerhört mycket bättre trots tjocka stenväggar här hemma än alla andra produkter som jag provat tidigare är helt ofattbart.

  Solklart årets bästa teknik-inköp och jag rekommenderar den varmt till alla som bara vill ha ett fungerande wifi där hemma och en installation som är så enkel så det är löjligt. Jag skäms lite grann nu när jag har rekommenderat vänner och bekanta andra routrar när denna produkten fanns.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag är riktigt nöjd med denna. Har 3 våningar och tjocka väggar. Inga problem med hastigheten. Dock inte så mycket inställningsmöjligheter men duger för dom flesta. Kanske lite dyr.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Rekommenderas!
  Enkel installation, äntligen bra täckning i hela huset trots massiva stenväggar!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Du hittar inte något bättre än Google Wifi. I ett bra skrivande norska med god förklaring till allt. En glädje att sätta upp.
  Ingen brådska, men ger bra täckning och fungerar bra.
  Vet att du inte kan använda WPS med Google Wifi. Visst, så.
  Kan utökas med mer. Alla tre är rutter, men endast den första står som rutter. Om du inte behöver alla tre kan du använda en annan stad, eller med någon annans Google Wifi, om de behöver en extra sändning.
  + för två nätverksportar och + för bra design.