Sony SRS-XB30

Sony SRS-XB30

(12)
4(12 omdömen)
  • Bluetooth
  • Batteridrift
  • 30 W
  • DLNA-certifierad, Vattentålig, Stöd för NFC …
  • Bluetooth
  • Batteridrift
  • Effekt: 30 W

4 av 5 stjärnor

Baserat på 12 omdömen

Sorterat efter datum
2018-06-17
Redigerades 2018-12-20
s
Bra byggd, mycket ljud för en tusing i vintras! 30watt låter fint när man höjer volymen, i övrigt lagom stor att ta den med sig till stranden ibland. Vid normal volym saknas mellanreg. Obs, talaren är inte lätt att släpa med sig hela tiden...väger 1kg! Jag kör utan extra bas och det låter utmärkt och starkt med lite justering av ljudet i appen! Dioder kan stängas av...dom 2 vita LED blinkar hysteriskt som en laser, lite störigt i full mörker. Färgade Led i ramen är snygga däremot. Via appen kan ljuset ställas om och diskanter höjas vilket behövs ibland hos Sony. Laddningen går inte via usb, det är negativt men batteriet håller i många timmar så det är ok. Full pott!
2018-09-19
L
Jag köpte först en och gillade den så jag köpte en till och har dem nu i stereo (ca 1700:- för båda) De är väl värda priset och jag tycker de har ett varmt fylligt ljud med ok klarhet, det är inte hifi men låter riktigt bra i mina öron och vill man ha tung bas i liten förpackning så är dessa helt rätt. Bara att trycka på Extra Bas och så får man just det! Basen är för övrigt helt ok utan den extra tycker jag, åtminstone på lite lägre volym, om man drar på däremot kan ljudet bli tunt utan den extra basen. Jag använder dessutom en equalizer för att få ljudet som jag vill, det finns en i appen men jag använder en annan som funkar bra (Eqfy). Kan ju också säga att en låter bra men två låter mer och bättre. Kopplingen till androidtelefonen har varit utan problem och likaså kopplingen mellan de två högtalarna, lätt som en plätt typ så får man äkta stereo, kan även kopplas så de är speglade dvs spelar samma sak. Ljusshowen är rätt cool, använder den mer än vad jag trodde att jag skulle göra och man kan ändra så den inte blir så blinkande iögonfallande eller helt stänga av den i appen. Man kan även stänga av/sätta på ljuset genom att hålla in Extra Bas-knappen en stund. Byggkvaliteten är kompakt och bra med tryckvänliga knappar och en skön gummerad yta som dock lämnar synliga fingeravtryck på mina gröna iaf. Laddning från väggen och ljudsänkning vid 20% batterinivå har nämnts som minus och det kan jag hålla med om, särskilt ljudsänkningen är irriterande och om det är för att kunna skriva ut längre batteritid i specen så är det dåligt av Sony. Sen är de väl på gränsen i storlek och tyngd för att ha med sig, men en orkar man man nog släpa på. :-)
2018-08-10
h
Schysst högtalare som låter förvånansvärt bra för priset, köpte min för 890 spänn och ångrar verkligen inte köpet. Enda illa jag hittat är att färger repas ganska lätt. Många säger även att den inte kan ladda samtidigt som musik spelas, något som inte stämmer, men lampan för laddning släcks dock och det kan gå långsammare att ladda.
2018-06-21
N
Har haft denna nu i 2-3 månader. Köpte den begagnad för 400:- Bättre högtalare i denna storleken måste vara svårt att hitta. Jag hade lätt köpt den för 800:- som den kostar även idag. Bra bas även vid låg volym, utan Extra Bass. Jag kör dock alltid Extra Bass på då jag lyssnar mycket på rock. Grymt nöjd med batteritiden. Och på tal om batteriet så måste man ladda den med medföljande ac-adapter vilket kan vara ett minus när man reser. Det finns dock en sådan kabel för att ladda via USB (Köpes separat) Det enda negativa är att högtalaren går ner till 20-30% i volym när högtalaren når sina 20% i batterinivå.
2018-06-14
H
Känns som den i särklass mest prisvärda Bluetooth-högtalaren nu, i sin storleksklass. Spelar väldigt bra, något klen diskant från början men det kan lätt åtgärdas med EQ i Sony-appen. Varit sugen på en Denon Envaya som jag tycker är ett strå vassare men så kostar den också runt 2000 kr vilket jag hade svårt att motivera. Denna kostade visserligen nästan det också när den kom och det priset kan jag då inte säga att den är värd, men när den nu gick att få för runt 800 kr så slog jag till och jag är mycket nöjd, känns definitivt som ett kap för de pengarna. Tycker den låter bättre än många konkurrenter som kostar betydligt mer i nuläget, är nog bara Denon jag lyssnat på som haft bättre ljud i mina öron. Finns ju numera även XB31 som har högre IP-klassning och laddning via micro-usb men det verkar inte som att ljudet har förbättrats särskilt på den, i vissa fall kan den t.o.m. låta sämre, så den känns knappast som ett lika bra köp i nuläget med tanke på den väsentligt högre prislappen.
Sida 1