Sony Bravia KD-65A1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (145)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Bästa OLED 2017? Toppkandidat, men enligt trovärdiga recensenter ska det vara smaksak jämfört med betydligt billigare LG OLED65B7V bildmässigt. Vad som då kan vara avgörande är:

  Fördelar

  - Bästa platt-TV ljudet
  - Otrolig bild såklart, möjligen något vassare pga bättre gradient bildprocessering
  - Android med stöd för Kodi (4K!), och emulatorer (it's a me!)
  - Stilren, minimalistisk design
  - Chromecast, smidigare än någonsin

  Nackdelar

  - Android, rätt buggigt och laggigt emellanåt, inte särskilt imponerad, förhoppningsvis förbättras detta med uppdateringar
  - Ljudet, känns rätt meningslöst med påkostad integrerad lösning om man ändå har dedikerad hemmabiolösning. Personligen hade jag hellre haft helt ljudlöst och sparat någon tusenlapp
  - Stödjer endast passthrough för AC3 (Dolby Digital etc). Ej DTS, Atmos eller liknande. Detta är påväg men Sony är tydligen ökända för långsamma uppdateringar till sina TV-apparater. Som tur är kan Kodi transcoda allt till AC3 men då försvinner tyvärr en hel del bitrate.

  Överlag, fördelarna väger upp nackdelarna utan problem. Att se filmer som Gravity och Interstellar via Kodi som verkligen tar nytta av OLED tekniken är lika med extas.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Bästa tv:n på marknaden
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Har tidigare haft LG B6 65" och B7 65" och gillar A1 bättre. Byggkvaliteten är bättre och den är snyggare men framför allt så har den bättre bildbehandling med X1 Extreme och hanterar lite sämre material väldigt bra. Smooth gradation gör också stor skillnad på en del material. Den kunde sett bättre ut väggmonterad men sticker ut ganska mycket från väggen.

  Nackdelen är att operativsystemet är mycket sämre än LGs WebOS. Långsamt och osmidigt. Fördelen är att det finns många fler appar att installera men totalt sett är LG klart bättre och det är fjärrkontrollen också.

  Tyvärr hade min A1 gul tint, främst på vänster sida. Tillsammans med banding som är synlig i många mörkare scener eller spel och en inbränd (ljusare) kalibreringsruta från fabrik som inte försvann på 250h åkte den i retur och det blev min tredje och sista OLED tills kvalitetskontrollen och tillverkningstekniken förbättrats.

  https://www.avforums.com/attachments/imag0023-jpg.953309/

  Får man tag på ett ex. utan störande banding och tint så är det en fantastisk TV.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Helt fantastisk! Stor!

  - inte helt övertygad över "foten"
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Fantastisk tv!
  Börja med att säga att bilden är utöver det vanliga, oled är oförskämt bra. Vad Sony drar till stacken från LGs panel och vad som fick mig att dra till med den högre summan är följande:

  Bättre ljud. Visst för att göra en tv av den här kalibern rättvis bör man ha ett dyrt och fint ljudsystem. Men..! För mig som redan äger ett stereosystem och vill ha något enkelt för tv och Netflix är det här i jämförelse med 10000kr soundbar lika bra. Hur? Det låter klart och rent, tydlig separation mellan röster och effekter, trovärdig surroundfunktion, samt att jag med små barn aldrig har hög ljudnivå utan tittar på tv i normala förhållanden. Så bra är ljudsystemet och det syns inte! (Notering, B7 från LG var värdelöst i denna aspekten)

  Design, ända sen Sony NX serien gillar jag det avskalade, enkla men tidlösa uttrycket i designen, min NX700 från 2010 är fortfarande snyggare tv än vad 90% av det som finns på marknaden idag är.

  Bilden, Sonys processor ????vad ska man säga? Ställt in bilden efter flatpanels referens och det är en helt magisk upplevelse. Rörelsehanteringen efter ha läst recensioner ska vara bättre, så väl i butiken jämförde jag mot LG och det är bättre, lite, men inte mycket.

  Till begränsningar:

  Inputlag vid Playstation
  Pga uppskalning till 4K från 1080p ligger responstiden på +40 ms, det känns ryckigt i kombination av att bildprocessorn inte riktigt slätar ut i samma grad som en LED tv hade gjort. Blir kanske bättre med 4K konsol, men dem pengarna lägger man inte ut igen för 10% bättre bild, utan inväntar nästa generation.

  Rörelsehantering
  Om jag har förstått tekniken rätt så är oled så snabb att materialet som visas på TVn blir ryckigare än tex LED. Sport och snabba scener, spel m.m har svårt att gradvis se jämt och neutralt ut, i sina fördelar blir TVn sin största nackdel. Det kunde ha varit bättre, men tveksam till att det beror på TVn, snarare tekniken i framerates som är boven. Någon som är mer kunnig kanske kan förklara detta bättre eller påstå om jag har fel

  Nu till android tv:
  Förstår inte riktigt vad den negativa kritiken kommer ifrån bland recensioner, det fungerar utmärkt för det vardagliga man gör på TVn, slår på viaplay, Netflix och amazon. Visst hade det varit trevligare med än mer innovativt sätt att kontrollera ”smart” TVn, men det gör sitt jobb och vågar påstå att det här är framtidssäkert. Under många år som säljare och inköpare av just TV, har man sett diverse olika plattformar dyka upp och läggas ner, ändras eller inte bli uppgraderade. Det är android, det kommer att fortsätta utvecklas och om 5 år är den här TVn smart fortfarande.

  Sista ordet. Köp aldrig en LED tv, nits eller inte, bilden är sämre,
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Stor bild och inbyggd ljud! Old-school fjärrkontroll och 100Mbit Ethernet drar ner. Streamer bra 60-80Gb 4K filer från nätet genom härdning vissa processer. Kolla YouTube!