Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 32MB 1TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Seagate Interna hårddiskar (397)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Positivt överraskad.

  Prestanda:
  * Läs i snitt: 105 MB/s
  * Burst: 173 MB/s
  * Accesstid: 14,6 ms

  Väldigt lågt grundljud, inga vibrationer eller buller. Sökljud förekommer, men jag upplever det inte särskilt genomträngande.

  Temperaturen är hyfsat bra, ca 5 grader över rumstemperatur i ett ventilerat chassi.

  Bara att hålla tummarna för att Seagate lärde sig av firmware-problemen från den tidigare serien 7200.11, men hittills ser det väldigt bra ut!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyst är den.
  Jag ska ha två stycken i RAID1 i min filserver har jag tänkt. Jag har en och den fungerar iaf. Jag väntar på att den andra ska komma med posten och hoppas att den fungerar den med. Och jag hoppas de fungerar om några år också...

  [EDIT]
  Har två stycke i RAID1 i filservern sedan 3år och de fungerar bra. De används inte extremt mycket och har varit igång 4685 timmar. Men ena har en warning för 36st Reallocated sector count vilket känns sådär... Inget som påverkar funktionen än så länge men det känns inte så tryggt.
  Drar ner betyget något pga detta. [/EDIT]
 • Usel
  5 år sedan
  Jag håller mig sedan några år tillbaka lång ifrån seagate då chansen att det kraschar är överhängande. Har haft 2-3 diskar privat som kraschat av märket seagate.

  På jobbet köpte vi in en ReadyNAS som tydligen hade såna här diskar.
  Det har gått något år eller så och två av dom har redan krashat!

  Seriöst! Vad håller Seagate på med?!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Drabbades av okorrigerbara läs- och skrivfel efter c:a två år, vilket är sämst hittills av de diskar jag ägt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  "Krashat efter 3 mån"... osv. Ja? 3mån är Teh Standard testperiod för ALLA mekaniska HDD's, inom den ramen fallerar de pga att de är måndagsex. Gäller alla tillverkade, WD är knappast bättre... vill ni ha SÄKRA diskar så köper ni Intel SSD (och ja, enbart Intel gör mig veterligen BRA Ssd-diskar år 2011).
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Har inte så bra erfarenheter av denna disk tillsammans med Promise RAID-kort. Dålig prestanda och beter sig väldigt konstigt fast inga fel rapporterades i Seatools. Byte till Samsung F3 så funkade precis som det ska vara, snabb och bra respons.
 • Usel
  6 år sedan
  Köp inget från Seagate då deras diskar bara är rent skit. Köpte 1TB som skar efter 4 timmars användning fick en ny och den skar efter 1 timmes användning. Använde hårdiskarna som säkerhetslagring och dom var på väldigt sällan. Köpte WD och den fungerar än i dag.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Kunde varit ännu tystare tycker jag.

  Annars bra hårddisk till ett vettigt pris.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kört den i över 16 mån nu felfritt.
  Tyst och snabb.
  Jag är mkt nöjd.
 • Usel
  7 år sedan
  Samma fel som nedan.
  Den höll 3 månader, en riktig skitdisk med andra ord.
  Varning köp ej.
  Nu börjar utbytesdisken från seagate dumma sig 20101128 så kan tyvärr inte ge ännu sämre betyg.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Verkar som att en del av dessa diskar varit feltillverkade då de antingen funkat väldigt bra eller väldigt dåligt baserat på omdömen här. Min har fungerat klockrent 1½ år och visar inga tecken på att den börjar ge sig.

  Förövrigt ganska snabb och tyst.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Såg tester på denna och den spöade allt som fanns när den kom såvitt jag kunde se.
  Väldigt tyst, snabb (för 7200) och allmänt bra HDD. Vissa verkar ha otur med den av kommentarerna att dömma, men min har fungerat klockrent än så länge (ca ½år).
  Jag har lyckats höra den någon gång, men tystare än något jag haft tidigare.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Har kört på denna ett halvår och det har fungerat klockrent. Tyst och snabb.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Tyst
 • Usel
  8 år sedan
  Även min har börjar klicka och frysa efter bara 5 månader. Har använt Seagate i många år och aldrig haft problem med några av dom. Men nu med dom senaste hårddiskarna så har 2 st kraschat på bara 4 månader. Därmed tog mitt förtroende slut för Seagate och jag går över till något annat märke. Lutar åt Samsung F3 för mig också.
 • Usel
  8 år sedan
  Avråder! Aldrig tidigare haft diskkrascher, nu 2 med Seagate senaste 1,5 åren. Senast med denna i en NAS. Snabbt ökande sektor- & SATA-fel på disken under 3v, sen fysisk krasch. Går ej att återskapa med Recovery-program. Även jag byter nu till Samsung F3.
 • Usel
  8 år sedan
  Haft min som systemdisk sedan i Maj, för tre dagar sedan skar läsuvudet och den slår mot disken som totalförstördes. Den dog helt utan förvarning och det ska tilläggas att den matas med en 120mm intags luft, och har hanterats varsamt.
  Måndagsexemplar? Kanske, men det var detta som hände mig. Du avgör själv saken, men jag byter nu till Samsung F3.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Inte kört den så mycket, men den är klart snabbare än mina tidigare från Seagate.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  + Bra prestanda, ger 5,9 i "Windows Experience Index" för "Disk data transfer rate" på min dator. Jämförelsevis är det samma poäng som för dubbla 320GB i RAID-0 på en annan dator.
  + Lågt motorljud

  - Den har ett visst sökljud som hörs. Kanske kräsen eftersom datorn är nära nog knäpptyst i övrigt men det går att höra att den tickar och rasslar lite ibland.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  7 år sedan
  En mycket bra hårddisk: det är ganska snabbt.
  Men det är högt vid start och lite irriterande på söker.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Jag har köpt 8 av dessa Seagate 7200.12 1TB diskar för över 1 månad för att jobba med min Adaptec 5805Z att köra RAID6, och gissa vad - det rocks! Jag är helt nöjd med den konstanta sekventiell läs / skriv hastighet på runt 600MBytes / s och en maximal burst hastighet över 1.3GBytes / s.. Också värmeavgivningen är mycket lägre än den tidigare 7200,11 versionen. Det bevis att med en anständig RAID-kontroller, kan till och med stationära hårddiskar ger dig glatt överraskande resultat. Så om budgeten är stram som jag, betala mer på RAID-kontroller sidan snarare än diskar.

  En nackdel med denna hårddisk är det stöder bara två lägen - "Full Speed" och "Power-off", som saknar stöd för strömsparläge "spinn ner". Men det är rimligt för en stationär dator hårddisk.