Bosch PCM 8 S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Geringssågar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Har haft denna såg ganska länge men kommer att byta till en bättre inom kort. Sågen är stark och förhållandevis prisvärd men man skall fundera på vad man behöver.

  Precisionen är inte alls bra, det skall gå att justera anlägget så man har precis 90 grader men även vid max kompensering kan jag inte få 90 grader på min, jag har varit tvungen att borra upp hålen som justeringsskruvarna sitter i för att få 90 grader. Innan sågning får man ta för vana att kontrollera vinkeln med en vinkelhake för att få raka snitt.

  Som de flesta andra påpekar så skräpar den ner ordentligt, även med kraftig dammsugare monterad. Frågan är om andra sågar med arm är mycket bättre, det verkar vara ett generellt problem.

  Köper du sågen så köp till ett riktigt stabilt sågbord, snåla inte där...
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Efter att ha använt den här sågen i drygt ett år ger jag nu upp och byter till Bosch GCM 8SJL.
  Likt många andra kommentarer här har jag också haft problem med klingskyddet och mekanismen som ska fälla undan det. Ibland händer det att den låser sig så att det inte går att fälla ner sågen, ibland går inte skyddet tillbaka när sågen fälls upp och ibland hänger det upp sig så att sågen inte går hela vägen ner. Det här är både irriterande och otrevligt för fingrarna. Kvalitén på sågen känns överlag dålig och många saker är direkt ogenomtänkta (som att vinkelskalan är mycket svåravläst på grund av färgvalet svart+rött). Jag har även haft problem med att sågen inte kapar riktigt i 90 grader.

  Trots sitt låga pris rekommenderar jag inte den här sågen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  PCM8S KAP/GERSÅG + RULLSTÖD PTA 1000

  Bra såg men spånuppsamlare är riktigt dålig.
 • Bra
  3 år sedan
  Bra såg för pengarnamen, gjort några tusen snitt med den och den fungerar bra för mina ändamål. Rekommenderas för hemmabruk.

  +PRISET
  +Robust
  +Bra grepp
  +Bra kraft i klingan (för stora snitt)
  +Bosch (Medium segmentet för hemma bruk)

  -Girering vid hög precision
  -Laser skyddslocket
  -Batteri Laser/Lampa
  -Dammpåsen
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Precisionen lämnar en del att önska när man ska såga vinklar som andra här säger. Den sprider även damm överallt och påsen som ska samla upp dammet förblir tom. Påsen blir inte ens fylld med luft när sågen körs.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna sent 2008 då vi skulle totalrenovera vårt hundraåriga hus. Hade jag vetat hur mycket sågning det skulle bli så hade jag garanterat köpt Dewalt eller Makitas lite bättre sågar. Boschen funkar som hobbysåg om man ska smälla upp ett trädäck eller likanade mindre projekt. Den känns plastig, motorn låter illa, tiltgeringen känns inte helt exakt, lasern har jag aldrig ens använt då jag såg hur illa den visade. Konstruktionen för klingskyddet är vek och har nu rasat helt. reservdel på väg. På plussidan får man nämna priset samt att den ger helt ok snitt med medföljande klinga.

  ***********
  Nu har klingskyddet pajat igen och det går ej att höja/sänka sågen. Soptippen nästa. En Dewalt 770 inhandlad istället.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Håller på att bygga förstukvist.

  + Ergonomiskt handtag
  + Tillräcklig kraft (för mina behov)
  + Välbyggd
  + Priset

  - Går inte att gera med hög precision
  - Lasern är usel (drivs med 2 st batterier), omöjlig att ställa in

  Är du inte petig är detta den sågen för Dig. Ska Du bygga hus, större altan eller dyligt köp blå bosch, DeWalt osv
 • Utmärkt
  5 år sedan
  En stor, högljudd koloss som ger kalasfina snitt och sprider damm överallt. Jag älskar den!

  Jag har använt den till att såga lister samt diverse reglar och snickerier som behövt geras med exakta vinklar och till detta har den fungerat mycket bra. Perfekt för hemmapulare.

  Jag tycker inte att dammutsuget fungerar något vidare, men detta kan vara på grund av att jag använder den billigaste grovdammsugaren från Jula...
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Köpte denna såg för något år sedan och har använt den en hel del. Är dock inte direkt nöjd. Som andra skrivit beckade lasern igen nästan direkt. Klingskyddet är väldigt vekt och har nu helt slutat fungera. Dessutom låter den väldigt högt. Ska man bara ha en såg för mindre och enklare arbeten passar den nog bra, billig är den ju. Annars bör man definitivt satsa på en bättre såg, typ blå Bosch, Metabo, DeWalt eller liknande i prisklassen 5000-6000:-
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har gjort några hundra snitt med denna och det är en helt ok såg, ger raka och fina snitt. Lasern fungerar faktiskt jättebra efter lite justering. Det som man kan klaga på är att
  påsen som ska samla upp spån inte gör någon nytta alls, allt hamnar utanför. Dock kan man koppla på en dammsugare istället.
  Att lasern och lampan går på batteri är synd, lätt att glömma dessa på.
  Sen är det en hobbymaskin, det märks på kvalitetskänslan som kan upplevas som lite plastig kanske.
  Se även till att skaffa ett sågstativ då det underlättar när man ska såga långt virke.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Köpte denna eftersom jag rustar hemma. Helt ok är den. Fina snitt med den tillhörande klingan och med bordet man kan köpa till så känns den förhållandevis robust trots en något plastig känsla.

  Enda som drar betyget lite är att skalan är luddig med för många sträck och att lasern sätter igen ganska snabbt. För eller nackdelar att laser+lampa går på batteri, går väl att argumentera om. I mitt tycke är det dock övervägande negativt.

  Kom dock ihåg priset, helt klart värt slantarna för dig som inte driver nån slags firma. En 8a är den värd!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Synd att lasern och lampan går på batteri.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Köpte sågen och bord pta2400 idag på bauhaus för 2185 kr för båda bra pris.
  Har använt den lite idag och är super nöjd vist man skulle kunna klaga på några saker men man lär inte hitta något bätre för samma pengar.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hur denna maskin upplevs är ju helt beroende på vilka förväntningar man har. Visst, en blå Bosch eller en bra DeWalt är ju bättre maskiner, men du betalar MINST dubbla priset för dem också. Jag är helnöjd med denna såg. Sågprecisionen och stabiliteten är bra och generellt tycker jag den känns hyfsat robust. Så som många skriver nedan så är lasern under all kritik och hade kunnat skippats helt och hållet. Den är sladdrig och ingenting jag litar på. Den använder jag överhuvudtaget inte. Men i det stora hela så är detta en maskin jag kan rekommendera.
 • Bra
  6 år sedan
  Känns ganska plastig i kvaliteten på många ställen. Lasern är inte speciellt exakt - man får lära sig hur man skall kompenser för det. Fastspänningen av arbetsstycket kunde varit mycket bättre.
  Annars gör den sitt jobb och snitten blir väldigt fina med orginalklingan.
 • Dålig
  7 år sedan
  Vilket djävla smäck. Lasern går inte att få rätt på (Visar helt snett). Alldeles för kort sladd, sladden kunde ha varit av bättre kvalitet (mjukare). Efter några timmars sågande fungerade inte säkhetsknappen längre (fjädern gick i sönder). Fick ta bort klingan och dra ut tappen. Skall man såga i vinkel typ 45 grader så sågar den inte rakt längre. Det enda den gör bra är att såga rakt i 90 graders vinkel. Hela konstruktionen känns verkligen inte som någon bra kvalitet eller genomtänkt.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Lite besviken! Jag har haft sågen i 4 månader och använt den till två altanbyggen och ett staketbygge.
  Den känns lite "billig" och kvalitén verkar inte vara överdrivet god. Lasern och den lilla lampan förlorade all sin funktion redan efter ett par sågningar då fukten från det tryckimpregnerade virket tillsammans med kåda och sågspån helt kittade igen linsen. Jag har fortfarande inte lyckts göra rent dem tillräckligt för att kunna använda sågen i dagsljus och det förtar ju lite av nyttan...
  På plussidan hamnar dock ett bra pris.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Köpte en idag efter att tidigare ha lånat en vid flera projekt hemma.
  Fick den för 2150 på Bauhaus efter att ha prismatchat mot hornbach. Det priset är jag mycket nöjd med dessutom 5 års garanti.
  På Hornbach hittade jag dessutom en kupong där Bosch ger bort ett rullstativ mot inskickande av kvittokopia.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Innan jag ens har hunnit såga med den, så lämnar jag preliminärt ett betyg baserat på hur kvalitén känns.
  Jag vill även passa på att tacka för tipset med bra pris hos Hornbach (2495:- under augusti) och med Bauhaus prisgaranti så sänkte jag priset med ytterligare 12% och fick den för 2196:- och DET är mycket bra pris för den sågen !

  Inte många dagar kvar på augusti månad ...
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Väldigt nöjd med sågen, det som drar ner betyget en aning är att jag fick skicka in den på ett garantiärende då inte säkerhetsspärren funkade riktigt (den var för säker, öppnade inte alltid vid knapptryck).

  Priserna här på Prisjakt är ju inte helt klockrena, sågen finns på Hornbach för ca 2400:-
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Klockren till de mesta. Kunde dock varit lite större klinga på den. Plus dubbel laser är ju inte fel.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Allt funkar, precis som utlovat, det enda negativa är att spånpåsen är feldesignad, allt trä hamnar utanför påsen, men det går ju att koppla sin dammsugare om man vill.

  Bra pris och, med rätt klinga, sjukt bra snitt. En klar favorit när grannarna gått och lagt sig.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Okej, jag är riktig *rookie* på det här med sågar - men denna var bra! Att jag kom över den till kanonpris är ju heller inte fel (2300.-).
  Dock kan nämnas att det i leveransen saknades den utlovade huvan. Samt att jag inte kom överens med lasern - kanske måste trimmas in ordentligt.. Men den gjorde jättefina snitt i laminatgolvet vi sågade med den klingan som medföljde. Riktigt nöjd!