Samsung S27D590P

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Bildskärmar (221)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vilken skärm helt fantastiskt för pengarna
  Har haft många olika märken men den här grymmaste av dom
  1990kr värd varje sina kronor
  Grymma färger.
  Köp säger jag bara!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering igen: Skärm ersattes i våras med en 24" 16:10, Benq BL2411PT. Jag stod inte ut längre. Varför plågar sig så många med dessa förbannade 16:9-skärmar? Total idiotistandard!

  ---

  Uppdatering efter ett par dagars användning.
  Jag har inte sett någon backlight bleeding som jag sett foton på andra skärmar där det läcker på några ställen i kanter, men det finns ingen 100 svart utan det läcker alltid lite ljus på hela skärmen.

  Gungandet av skärmen är mindre irriterande i än första intrycket men om jag stöter till bordet gungar skärmen.

  I början var skärmen mycket bred och kändes för brev. Nu har jag vant mig och det är trevligt även om den är väldigt bred. Flesta webbsidor har ändå fast bredd så sidorna blir inte för breda. Textens standardstorlek på webbsidor är lagom stor, avslappnande läsning. Att se videoklipp och filmer ger en trevlig upplevelse.

  Hade ändå föredragit skärmen i 16:10-format.

  Dom kunde slängt på 200 kr i priset och fixat ett stabilare stativ som också kan vinkla skärmen framåt, inbyggd strömadapter och kanske en USB3-hubb.

  ---
  Har haft skärmen en kort stund.

  Köpte 27"-skärm då jag kollade på 24" 16:10 och 27" 16:9 så föll 27" i 1920x1080-min mig smaken. Jag ville inte ha högre DPI än skärmen jag hade innan. Jag läser mestadels och kollar på videoklipp och det behöver inte hög DPI. Min syn är relativt bra men jag vill kunna se all text utan att luta mig fram och koncentrera mig vid vissa få stunder det krävde på gamla skärmen. Hade föredragit 27" 16:10 men det finns ej i lägre prisklass (NEC verkar ha haft sådana skärmar men CCFL och TN). Denna skärm har DPI 81.59 och 24" med 1920x1200 DPI 94.34.

  Jag märker att fokus av min blick är smalare än denna skärm. Kanterna av skärmen är i periferin och för att titta där måste huvudet nästan vridas. Om man håller på med arbete där mycket måste vara i fokus av blicken så 16:10-skärmar ett bättre alternativ.

  Jag har 70-80cm till skärmen och det är lätt att läsa all text på sidor som Prisjakt. Det känns trevligt att ha skärmen en bra bit bort men ändå läsa texten lätt. Jag kan idag inte tänka mig bredare skärm än denna som datorskärm. Detta är på gränsen. Jag ser att lite längst ut i kanterna är det lite mörkare men när jag kollar rakt framifrån på kanterna så försvinner det mörka. För denna panelen så är skärmen lite lite för bred. Denna panel men 16:10 så hade skärmen varit lite smalare, och lite högre, och då hade dom mörka partierna försvunnit.

  Jag vet inte om skärmen är Flicker free. Jag har testat penntricket och märker inget hackande i olika ljusstyrkor. Panelen i sig känns trevlig. Inget att klaga på.

  Menysystemet gillar jag. Det är endast en spak nere till höger bakom skärmen. Det är en design som går igenom deras TV-sortiment också. Det är enkelt att förstå och använda. Inga förbannade helvetiska touch-knappar som är populärt nu för tiden. Det jag kan sakna är en fysisk avstängningsknapp. För att stänga av så måste menyknappen tryckas, välja stänga av (neråt) och sedan trycka igen. När skärmen är avstängd lyser endast en liten blå diod nere i högra hörnet. När skärmen är igång lyser det inget alls. Plus till dom som designat detta.

  Kanten runt skärmen är tunn. Själva designen av skärmen är bra. Inte meningslös reklam om vad för panel eller annat krafs. Endast liten Samsung-text center mitten och S27D590 nere på högra delen av foten. På vänstra delen är ett Energystar-klistermärke som garanterat kommer försvinna.

  Externa strömadaptern stör jag mig lite på. Jag försökte sätta fast adaptern med "cables ties" som följer med alla kablar på HDMI-kabeln och detta tricket fungerade men medföljande 230V-kabeln var för kort i mitt fall. Får leta efter en längre sådan kabel.

  Det hade varit trevligt med en Displayport-ingång. Det kostar inga licensavgifter för den standarden så jag förstår inte avsaknaden.

  Stativet är väldigt vingligt. Skärmen gungar lätt vänster och höger och även på mitt lite vingliga bord så gungar skärmen lite då jag skriver. Ett symptom av designkompromiss på stativet och bred 16:9-skärm? Ett separat bord för skärm och tangentbord eller bord av betong så gungar inte skärmen. Skärmen behöver stödben helt enkelt.

  Skärmen går heller inte att luta framåt, bara bakåt. Hörnen där uppe känns lite långt borta så jag har fått höja bakre delen av skärmfoten knappt en centimeter för att skärmen inte går att luta framåt.

  Exemplaret jag fått har någon form av skada. Det ser lite ut som ett jack i panelen som påverkat ett antal pixlar så dom är mörka.

  + DPI
  + Stilren design
  + Ingen lampa lyser när skärmen är igång
  + Pris
  + Inte TN

  - Stativet. Ofantligt vingligt och går inte att luta framåt.
  - 16:9 (Skärmtillverkare fixa 27" 16:10-skärmar!)
  - Extern strömadapter.
  - 14V-strömmatning. (Borde varit 12 eller 24V som är standardspänning. Ett väldigt litet minus)

  Om inte stativet varit så otroligt vingligt och haft möjlighet att luta skärmen lite framåt så hade jag varit helt nöjd. Lite för mycket design har skapat detta problem. För 2200 kr betalar man en del för design på denna budgetskärm. Det finns säkert skärmar med liknande panel i samma prisklass men som inte har ett så vingligt stativ.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är verkligen ingen expert på bildskärmar, men jag tycker verkligen den här skärmen är bra, så här kommer + och -.

  Positivt:
  * 27 tum
  * Tunna kanter
  * Bra färger
  * Snygg design
  * Hyffsat pris

  Negativt:
  * Skakig fot
  * Knakar vid beröring och förflyttning
  * INBRÄNNING om man har ljusa fönster öppna för länge

  Slutsats: Jag är som sagt ingen expert, men den är väldigt fin. Vad som stör mest är dock inbränningen som blir, och den syns rätt så tydligt om man öppnar mörkare fönster efter att man haft ljusa fönster öppna för länge.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Alles gut.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna monitor är fantastiskt, stor storlek med stora betraktningsvinklar, får du den bästa videovisning för allt du tittar ;-) och är också bra för spel med en skarp 5ms responstid.
  Sammantaget är jag mycket nöjd