XTZ 99 W8.16

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla XTZ Subwoofers (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  Nu har jag spelat in min ordentligt (tog ca. 200h) och kan därmed avlägga rapport.

  Den används i ett trähus som är massivt och välbyggt. Själva rummet är rektangulärt och 16kvm stort.
  Ljudet är helt klart väl godkänt, inget skorrande eller dylika missljud annat än vid väldigt lågfrekventa och oavbrutna ljudslingor (typ reagge) vilket lätt kompenseras av att sänka crossovern. Alternativt om man orkar sätta tillbaka basreflexpluggarna vilket medger en högre volym utan det jag beskrev ovan.

  Sammanfattningsvis är jag mycket imponerad dels av priset, dels av vad den faktiskt presterat. Volymreglaget är inte bara för prydnad, rätt konfigurerad slipper du använda shakern på din nästa fest.
  5 år sedan
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  Grymt fin bas för pengarna. Spelar tight och fint. bra musik-bas.
  Pianolacken kunde vart lite bättre, det är lite små streck i den direkt när jag packade upp.
  Ljudet är fylligt och distinkt, direkt ur kartong tycker jag att den låter rätt bra. Men jag antar att den kommer att spela ännu bättre när den spelat in sig lite grann.
  Har testat med Subfrekvenser ner till 30hz och det klarar den av fint.

  Oerhört prisvärd subbas. Jag ser ingen anledning till att köpa en större annat än att du har ett jättestort rum. Då skulle jag hellre köpa TVÅ W8.16

  Jag vill även rikta ett tack till fyndbörsen för bra kundservice och snabba svar (DHL strulade lite i leveransen men basen var snabbt på rätt plats och jag fick rätt information av Jesper.)

  Får komplettera mitt omdöme, jag har nu Två st av dessa och är ypperligt nöjd. Det är otroligt imponerande hur fint ljud man får ur dem! Det blev ett otroligt lyft med två. Man kan då skriva ner volymen på dem en aning och de levererar ännu bättre än förut när jag bara hade en.
  2 år sedan
 • Perfekt
  Kört med Xtz w12.16? innan till mina 95.44or. men denna brötade och var mer lämpad för film än musik!
  Fick inte plats där jag ville ha den, vilket resulterade i att den fick stå undanstoppad i förrådet.

  Då jag bara vill ha de där lilla extra ljudet i basen och bor i lägenhet gör 8" basen sig knappt påmind men skillnaden med och utan den är precis lagom!
  är mer än nöjd med denna då den kan stå PRECIS på den platsen där 12" basen inte fick plats.

  sen att dom är löjligt billiga gör att man nästan skulle kunna ha två st!
  2 år sedan
 • Bra
  Använder denna enbart till musik!
  Den kompletterar mina Boston A25.
  Bra pris med supra kabel från fyndbörsen.
  Den gör det den ska.
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Jag kör den ihop med Yamahas enklaste ljudlimpa, YAS-101, och är mycket nöjd med hur det låter. Är ingen ljudfreak eller i behov av att spela extremt högt, utan är bara ute efter ett bättre ljud än vad TV:n kan prestera.
  En mer prisvärd kombo går helt enkelt inte att uppbringa.
  Tänkte först köpa Yamahas enklaste subba, men tror det vore ett sämre alternativ. Den har inga inställningsmöjligheter och har "bara" en 6,5" element, men kostar ändå lika mycket.
  Övervägde även att gå upp till W10 men tror det hade varit för stor kontrast till limpan (samt groteskt stor!).

  Har ett 50m2 stort vardagsrum/kök med 3,5 i takhöjd (tak i vinkel) så det var lite pyssel att justera in den. Trodde inte det skulle vara så stor skillnad men oj så fel jag hade. När jag körde igång den direkt ur kartongen lät det bedrövligt. Tänkte nästan skicka tillbaka den, men efter lite läsning och test har jag nu ett ljud som är över förväntan.
  Funkar förvånansvärt bra även för musik, men har självfallet långt kvar till mina XTZ 89or.
  3 år sedan
 • Ganska dålig
  Vet inte om det var fel på mitt exemplar men den slog över väldigt tidigt och lät riktigt illa. Trodde att det var inspelning som behövdes men efter 50 timmar gav jag upp när det inte blev någon skillnad. Den åkte tillbaka till förmån för xtz w10.16 och den slår då inte över i första taget. Annars när man spelade väldigt lågt med den så var den riktigt rapp och integrerades lätt med mina dynaudio x12 men den större 10:an hänger med minst lika bra.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Gör vad den ska och för 1,4k kan man inte klaga. Ser också väldigt bra ut. Viktigt att man ställer in crossover rätt. För mycket låter inte roligt.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Spelar sjukt tight redan direkt ur lådan!
  Återkommer när de är inspelade. Oerhört prisvärt kan jag säga redan nu

  Uppdatering: nu har den fått stå och mullra till sig lite (80 timmar and counting).
  Tight, musikalisk och kalasbra till musik, film och spel!
  Kör med pluggarna i båda lådorna (har alltså två subbar) och fortsätter nog med det.
  Volymen är på cirka 1/4 och de gör sitt jobb mer än väl i vårt 20kvm vardagsrum.
  Grymt tryck i filmsekvenser där det ska vara det för att sen nästan bli knäpptysta och inte störa vid annat ljud. Kanske hade enorm tur vid placeringen och/eller kombinationen med övrig elektronik.. Annars är detta magiska små lådor. Köp och avgör själva!
  De är här för att stanna hos oss! 10/10. Ingen tvekan.
  3 år sedan
 • Acceptabel
  Lär ändra min gamla recension med en ny. Köpte denna låda när dem kom ut på marknaden och tyckte den var toppen. Erfarenheterna av subbar var då noll och det mesta hade säkert varit acceptabelt. Då mina minnen ändå var bra så tänkte jag ge den en chans till så jag åkte till Hifikit (kalasbutik) och köpte två stycken. Kom hem och påbörjade inspelningen men tyckte från första stund att dom inte gav nått. Lät dom spela i +20 timmar och det hände fortfarande ingenting. Trixade och donade med inställningarna så gott det gick men inget hjälpte. Ljudet vart "högre" och mörkare men det fanns ingen snärt eller direkt djupbas. Har ett rum på ganska exakt 25 kvadrat så dubbla åttor med angiven effekt ska räcka bra. Min gamla Canton QX sub som var tagen från ett satellit system har bättre punch. Gav dem ca 50 timmar innan jag packade ner dem och valde en Velodyna EQ-Max 10 istället och skillnaden är som natt och dag. Vissa skulle påstå att detta är för kort inspelningstid men jag håller inte med. En produkt ska spela okay direkt ur kartong utan inspelning men självklart blir den bättre med tiden. Funkar säkert för många som lite extra brum till filmen i små rum men har man krav så får man öppna lädret lite till.
  10 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt
  Först och främst: Är lekman på området och mitt omdöme är 100% subjektivt. Med det sagt:

  Perfekt subbas för vardagsrummet. Har inte spelat in den helt än, men passade på att ställa in den enligt eget tycke när jag fick möjlighet att brassa på lite ordentligt (med andra ord; när fru och barn inte var hemma).

  Lättplacerad. Har den lite närmare en vägg än rekommenderat, men det märks inte alls i baskaraktären tycker jag. Kör med en basreflexplugg i, men kommer inte riktigt ihåg vilken (där jag tyckte det lät bäst helt enkelt). Oavsett så är systemet med 0, 1 eller 2 basreflexpluggar riktigt trevligt - för att med enkla medel få till olika baskaraktär.

  Första steget i inställningen var att köra autokalibrering enligt receivern (Yamaha RX-V673).
  Sen körde jag helt enkelt igång en film med bra basljud, ställde in volymen på subben, så det lätt "rätt" enligt mina öron och sist men inte minst drog jag ner crossover så att ytterst lite, eller inget, av dialogen kommer med i basen.

  Fick till det riktigt bra. Basen fyller ut rummet lite svenskt lagom så där på hög volym och ger sig väl till känna även vid riktigt låga volymer utan att störa de på våningen under.

  Sist men inte minst gillar jag lådans konstruktion, utseende och finish (Matt black). Precis lagom liten låda för min smak, smälter fint in i omgivningen.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Har spelat in.super nöjd.lågt pris bra ljud , både till film o musik.
  Rekommenderar stark.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har spelat in den nu och är supernöjd. Kör den tillsammans med frontare xtz 80 sat driven av en Onkyo 414. Har ett rum på 18 kvadrat och rummet hade troligtvis kunnat vara större för att fyllas ut av basen. Kanon till både musik och film.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Tjoo!
  Köpte 2 st igår & tycker redan nu att det funkar till musik har inte testat till film än, men med tanke på att dom inte är inspelat än & jag redan är SUPER NÖJD! En klar 9a redan & säkert en klar 10a om ca 200 timmar!
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Används till både musik och film. Löser uppgiften imponerande bra, speciellt med tanke på storleken.
  4 år sedan
 • Mycket bra
  Bra
  4 år sedan
 • Mycket bra
  Spelar riktigt bra till musik, men till film orkar den inte den sista biten. Den kan låta lite ansträngd när det är mycket bas i film.
  4 år sedan
 • Bra
  Helt klart prisvärd ! Bra steg samt bas för klassen Man får tom gjuten korg på basen samt ringkärnetrafo i steget = BRA
  4 år sedan
 • Perfekt
  Den gyllene regeln gäller. Man får vad man betalar för!
  Men - I detta fall får man väldigt mycket. Om man som jag har ett hyfsat litet rum (20kvm) är denna krabat riktigt bra och bör täcka de flestas behov
  Den tog en tid att spela in men nu tycker jag att den spelar minst lika bra som väsentligt dyrare subbar från mer kända märken. Supernöjd!
  4 år sedan
 • Mycket bra
  Rapp subbas som funkar bra ihop med stativare. Framförallt en musik sub men den skäms inte för sig med film heller. Lätt att rumsanpassa med tillhörande basreflexdämpning.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Matchar Onkyohögtalarna perfekt.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Otroligt bra för det priset!
  6 år sedan
 • Bra
  Okej
  7 år sedan ( Uppdaterat: 6 år sedan )
 • Perfekt
  Köpte mitt första hemmabiosystem av Fyndbörsen för ca 11 år sen, nu som då är jag grymt nöjd med priset, den snabba leveransen och kvalitéten på produkten. Bra jobbat på Fyndbörsen och speciellt XTZ som lyckats tillverka en kompetent subwoofer som gör sitt jobb bra för lite pengar.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Grym för sin prisklass! Perfekt för musik
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Haft den ett år. Fungerar utmärkt för mina behov. Dock verkar kontakterna på baksidan vara lite veka då ingången var lite lös redan vid leverans. Men den har funkat klanderfritt hela tiden iallafall och XTZ lovade byta ut den om det blev problem med funktionen. Kan inte annat än bli en 9a! Full pott om det varit lite kraftfullare anslutningar!
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft den i ett par år, måste säga att den duger helt ut för musik och film även om det för mig krävts många inställningar för att få den som jag vill ha den.
  Tyvärr inte så jättedelikat ljud som jag har hört ifrån andra subbasar (med större och dyrare element), men å andra sidan så hittar du inte bättre i denna prisklass.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Riktigt prisvärd, har haft lite olika datorhögtalar-system med skitbasar. Köpte den som kompl. till mina M-AUDIO monitorer och det gör det den ska.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Fick hem denna och förväntade mig inget specielt faktiskt. Men wow säger jag bara, bättre subwoofer får man leta efter inom denna prislängd!
  Den går inte mycket under 40Hz och är bra för musik och film för den som inte vill lägga en massa pengar.
  Nu används den som sekundär subb för det lilla extra.
  7 år sedan
 • Mycket bra
  Gör sitt jobb i datorsetupen, agerar extra stöd åt Audioengine 5. Kostar knappt nånting så betyget är mest på prisvärdehet.
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Riktigt bra ljud för pengarna!

  - en stjärna för att det inte går att koppla in stereo till den och använda delningsfiltret och skicka ut de högre Hz vidare till högtalare
  7 år sedan
 • Mycket bra
  funkar fin fint, hjälper mina golvare med dem lägre registrerna. Kompletterar varandra bra, lagom för mig som inte är överdriver förtjust i mycket bas.
  8 år sedan
 • Perfekt
  Spelar mkt bra. är nöjd för det priset.
  8 år sedan
 • Dålig
  Billig,
  spelar inget vidare till djupbas. Snarare en distlåda.
  Dock väldigt fin finish. kan duga till en schysst ministereo/köksstereolösning med mikro satelliter.
  8 år sedan
 • Ganska bra
  Visst, den är billig och spelar faktiskt helt ok vid vanligt lyssnande. MEN den bottnar ganska direkt man spelar på lite högre volym. Tyvärr så fungerade denna inte för mig så jag fick lämna tillbaka den.
  8 år sedan
 • Perfekt
  Är riktigt överraskad av den sköna snabba basen som denna sublevererar. Sitter precis och lyssnar igenom skivor med The Helacopters och Marilyn Manson (ända nackdelen är att jag börjar ångra att jag köpt nya frontar, för denna tilsammans med mina gamla Jamo 128 spelar RIKTIGT grymt, får hoppas att det blir lika bra med mina nya=)
  Iaf så kan jag säga att basen räcker till! Har precis börjat lyssna på denna bas, men jag som gillar fast, snabb och musikalisk bas blir inte missnöjd. Sen att den faktiskt fungerar med film bättre än väntat var överraskande! Kan inte annat än ge dem högsta betyg, kan dock revidera detta när jag hörde tillsammans med nya frontar.
  8 år sedan
 • Mycket bra
  Denna är lätt värd pengarna. Använder dem tillsammans med XTZ 99.26 Matt black, men jag undrar om jag inte ska investera i ytterligare en i framtiden så det blir ännu mera drag.
  8 år sedan
 • Bra
  Ok
  8 år sedan
 • Bra
  Helt ok, inte inspelad än men levererar bättre än min gamla Audio Pro, men som många säger kan den låta lite ansträngd om man belastar det. Känns gedigen och spelar helt ok om man är student som jag och har litet rum.
  8 år sedan
 • Mycket bra
  Spelar på bra, men händer verkligen ingenting vid låga volymer?

  Återkommer när den är inspelad :)
  8 år sedan
 • Utmärkt
  .
  8 år sedan
 • Utmärkt
  Bra och smidig bas
  8 år sedan
 • Utmärkt
  mycket nöjd har bara haft den en dag så behövs spelas in. Den spelar skiten ur min gamla sub som var en eltax atomic 10.2. Liten smidig, snygg och med det priset så är det ett jävligt bra köp.
  8 år sedan
 • Utmärkt
  Liten, snygg, bra prestanda, mycket nöjd.
  8 år sedan
 • Perfekt
  Det är ju inte riktigt samma power i den här som i de större subbarna. Men med hänsyn till storleken är prestanda ändå imponerande. Det finns absolut ingenting som jag är missnöjd med. När dessutom priset är så lågt kan jag inte annat än ge en 10:a.
  9 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket sub för pengarna!! Fin finish på lådan, känns gedigen! Liten och smidig! För egen del så hade jag den bara ett par veckor för, det var min första sub, och fick byta upp mig till en XTZ 99 W10.16 och betala mellanskillanden. XTZ 99 W10.16 är enligt min mening ännu mer prisvärd och definitivt kraftigare!!
  9 år sedan
 • Perfekt
  Verkligen en prisvärd sub. Spelar snabbt och djupt. Bra till både musik och film, högt och lågt, rätt inställd förstås.
  9 år sedan
 • Perfekt
  Absolut inget att anmärka på allsoch kostar knappa 1500:-. Ett fynd i min mening!
  9 år sedan
 • Perfekt
  Bra och snygg subbas till ett bra pris. Bra manual. Bra support från XTZ (jag hade inga problem utan jag ställde bara några frågor och fick snabbt bra svar).
  9 år sedan
 • Mycket bra
  Riktigt bra till det "nätta" priset.
  9 år sedan
 • Utmärkt
  För det priset är både ljudet och utseendet kanon.
  Härlig extra bas till musiken och bra tryck vid film.
  Ett av de bättre köpen på länge.
  9 år sedan
 • Mycket bra
  inte hunnit testa den mycket alls..
  10 år sedan