Prisjakt

Godsent: Young Gods

Young Gods är Godsents akademilag. Laget består av fem unga spelare Wonder, Viz, LindCS, FOCUS och Mail09 – som är en del av den svenska framtiden inom Counter-Strike.

Laget är helsvenskt och är Godsents satsning på ungdomar i Sverige. Godsent ser en stor möjlighet för spelarna att växa in i sina roller och en dag bli professionella spelare.

En fördel med skol- och ungdomsprogram för gamers är tillgången till professionella spelare, tränare och mentorer. Godsent Counter-Strike Academy samarbetar med Samuel "Zyppe" Martinsson som ger Young Gods vägledning och mentorskap. Samuel har tidigare varit tränare och arbetat inom utbildning i esport, samt spelat Counter-Strike själv.

Young Gods gör flera bootcamps under året och arbetar upp en erfarenhet genom att spela turneringar i norden och emot andra akademilag. Laget deltar även i den europeiska ligan ESEA som bjuder på tufft motstånd i varje ny säsong.

Här är de fem spelarna i Young Gods

Young Gods är en del av Godsent Counter-Strike Academy

Young Gods är en del av Godsent Counter-Strike Academy (Godsent Idrottsförening). Det är ett ungdomsprogram i Malmö med målet att främja talanger och vårda unga spelare som kommer att forma framtiden för Counter-Strike i Sverige.

Professionell vägledning och mentorskap för unga talanger

Godsent Counter-Strike Academy har ett skol- och ungdomsprogram som hjälper unga spelare att utveckla sina färdigheter och nå en större potential inom Counter-Strike. Programmet fokuserar på unga talanger genom coaching och vägledning, samt ger dem en tydligare väg mot en proffskarriär. Ett bootcamp-kontor i Malmö hjälper programmet att samarbeta med skolor och esportträningsprogram, samt öppnar för regelbundna träffar med tränare och mentorer.

En fördel med skol- och ungdomsprogram för gamers är tillgången till professionella spelare, tränare och mentorer. Godsent Counter-Strike Academy samarbetar med Samuel "Zyppe" Martinsson som ger spelarna i Young Gods vägledning och ett mentorskap. Samuel har tidigare varit tränare och arbetat inom utbildning i esport, samt spelat Counter-Strike själv.

Young Gods fokuserar på spelet – inte tekniken

Godsent Counter-Strike Academy erbjuder Young Gods-spelarna rätt teknik och utrustning för professionellt spel. Det hjälper dem att träna under optimala förhållanden och de kan fokusera på färdigheter istället för tekniken. Det omfattande träningsprogrammet täcker olika aspekter av Counter-Strike, inklusive spelmekanik, kommunikation, samarbete, strategi och individuell spelarutveckling.

Ett viktigt steg för alla aspirerande Counter-Strike-spelare är deltagande i tävlingar och turneringar. Det ger värdeful erfarenhet som bland annat hjälper spelarna att prestera under press, något som är ovärderligt för att forma spelare. Young Gods deltar i såväl lokala som nationella och internationella turneringar.

Godsent Counter-Strike Academy har ett brett nätverk och samarbetar med andra, professionella Counter-Strike-lag. Det öppnar för karriärmöjligheter och skapar en bro mellan spelarna i Young Gods och Counter-Strike-scenen, både lokalt och internationellt. Det gynnar inte bara spelarna i Counter-Strike Academy, utan bidrar till en ökad konkurrenskraft kring svensk Counter-Strike på den globala scenen.

Publicerad: 20 oktober 2023

Uppdaterad: 20 oktober 2023

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.