Studsmattor

341 produkter

Sortera efter:

Studsmattor

Produkter inom denna kategori kan också kallas Trampolin och Studsmatta.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om studsmatta

Kvalitet: Studsmattor som är av det billigare slag är ofta mindre, håller inte lika länge och rostar snabbare. Det är bättre att satsa på en studsmatta som kostar lite mer och som är värd att hålla fast vid längre.

Säkerhet: Se till att fjädrarna är ordentligt täckta av kantskyddet, använd säkerhetsnät som monteras runt studsmattan och dubbelkolla monteringen innan studsmattan används. Se till att stolparna för nätet är vadderade och lämna inte barnen utan uppsyn.

Storlek: En större studsmatta har mer studs och är generellt säkrare att använda. Men det är också viktigt att studsmattan får ordentligt plats där den ska stå. Mät noga och väljer en så stor studsmatta som känns rimligt. Hellre lite större för de där marginalerna till kanterna när man har extra roligt.

Tillbehör: Om det saknas vaddering till stolparna, är svårt att ta sig upp på mattan eller inte finns något nät. Då är det läge att köpa tillbehören som krävs för en säkrare och roligare användning. En steget gör livet lite roligare när man ska upp och ner för den höga studsmattan, speciellt för barnen.

Skydd: Se till att skydda din studsmatta från väder och vind. Då håller den längre. Täck över studsmattan när det regnar och under vintern.

Storleken på studsmattan är kanske det första man tänker på. Men hur stor ska man välja? Den perfekta storleken är den som faktiskt får plats. Mät noga i trädgården eller där den annars ska stå. Glöm inte att det behövs marginaler runt studsmattan också.

Viktigt att tänka på är att stora studsmattor kräver att den som hoppar väger tillräckligt för att det ska ge en rejäl studs. Om exempelvis barnet väger för lite så blir det istället motsatt effekt, nämligen att studsen blir mindre jämfört med en studsmatta med mindre yta.

Du rengör studsmattan med vanligt vatten. Du kan även använda grönsåpa eller andra milda rengöringsmedel. Undvik starka kemikalier. Spola av studsmattan, används en mjukborste tillsammans med såpan och skölj av ordentligt igen. Klart!

Det är otroligt viktigt att din nya studsmatta är säker att använda. Alla studsmattor bör ha ett ordentligt skyddsnät som hindrar den som hoppar från att ramla utanför kanten. Nätet ska vara anpassat för studsmattan och sitta ordentligt monterat. Dubbelkolla att allt ser bra ut och att nätet faktiskt gör vad det ska innan första provhoppningen.

Vadderade stolpar ökar säkerheten ytterligare. Det minskar risken för skador mot de hårda stolparna som håller skyddsnätet på plats. Dessutom ser de till att eventuella, utstickande delar inte är åtkomliga för hopparen.

Kantskyddet är också mycket viktigt. Det medföljer alla studsmattor, men det gäller att det är korrekt monterat och att allt som ska skyddas täcks ordentligt.

Alla studsmattor har en maxvikt. Det är viktigt att man inte överskrider den vikten för att det ska vara säkert att använda studsmattan, och för att inte slita på den i onödan. Studsmattor är alltid testade för att klara en högre vikt än vad den angivna maxvikten är, men se det som en viktig marginal och inte som en möjlighet till att vara fler på mattan samtidigt.

Små barn som inte väger så mycket har roligast på en mjukare studsmatta. Från cirka åtta års ålder så är det bättre om studsmattan är lite hårdare. För enklare lek och skoj så är det bra med en mjukare yta som är mer förlåtande medan en hårdare yta är perfekt för de där spännande tricksen.

Ja, det går att ha studsmattan ute i både regn och under vintern, men tänk på att den mår bäst av att vara där det är torrt och varmt. Därför är det en bra idé att täcka över studsmattan när den inte används och helst monteras ner för säker förvaring nrä det är kallt. Då håller den längre.

Ja, det är praktiskt möjligt, men vi råder dig att ta av skorna innan du hoppar. Det är helt enkelt skönare för många och risken är att du sliter onödigt mycket på mattan. Det kan sitta stenar och annat skräp under skorna som i värsta fall förstör hoppytan så pass att den måste bytas.