Prisjakt
Annons

Sällskapsspel och brädspel

  • RPG

25 193 produkter

Sortera efter:

Sällskapsspel och brädspel

Ska du köpa sällskapsspel? Här hittar du nya och begagnade sällskapsspel för två eller fler spelare. Välj bland mängder av klassiska brädspel för hela familjen eller modernare varianter med teman Minecraft och Harry Potter. Det finns populära brädspel och sällskapsspel för barn, vuxna och som fungerar till hela familjen. Vill du bara se billiga och prissänkta brädspel på rea kan du välja det i filtret.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om sällskapsspel

De tre populäraste sällskapsspelen under 2022 är När då då, Spirit Island och Terraforming Mars. Även klassiker som UNO och Vem Där? finns med på vår topplista.

En stor poäng med sällskapsspelen är att man ska spela med andra och ha roligt tillsammans. Det finns dock en hel del spel som även fungerar med bara en spelare. Exempelvis kortspelen Onirim och Sylvion. Ett annat, populärt solospel är Mage Knight: Ultimate Edition.

Sällskapsspel är ett samlingsord för en mängd olika speltyper. Bland annat rollspel, brädspel, kortspel och tärningsspel. Precis som namnet antyder så är sällskapsspel främst gjorda för två eller fler spelare. Varje spel har en uppsättning regler som definierar hur man vinner, men det går alltid att skapa sina egna regler för att exempelvis underlätta för mindre barn.

Du kan faktiskt göra ditt eget sällskapsspel om du vill. Exakt hur du gör beror så klart på vilken typ av spel du har tänkt dig, om det är ett brädspel eller kortspel ändrar upplägget radikalt.

Börja med att skriva ner din spelidé och sätt konceptet i ett tidigt stadie. När du har en solid tanke om vad du vill göra så är det dags att bestämma spelets regler. Och slutligen ska du designa ditt spel. Gör du ett brädspel kan du använda kartong för att skapa spelplanen och bygga på med figurer, utsmyckning och målningar.

Några sällskapsspel som du kan göra själv med små medel är följande:

- Tre i rad
- Plockepinn
- Memory
- Kinaschack

Och många fler!