Robotdammsugare

388 produkter

Sortera efter:

Robotdammsugare

Ska du köpa en robotdammsugare? Här hittar du de bästa robotdammsugarna från kända märken som Roborock, Dreame, iRobot, Neato, Xiaomi och Samsung. Välj bland modeller med moppfunktion, som kan ta sig över trösklar och som klarar hundhår och katthår. Det finns robotdammsugare som kan rengöra mattor och har en station för självrengöring och automatisk tömning. Med rätt modell kan du fjärrstyra dammsugaren med mobiltelefonen, schemalägga städningen när du inte är hemma och skapa virtuella väggar i hemmet. Vill du bara se billiga och prissänkta robotdammsugare på rea kan du välja det i filtret. Produkter inom denna kategori kan också kallas Städrobot.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om robotdammsugare

Det finns många saker att tänka på i valet. Bland annat måste du hitta en modell som passar storleken på ditt hem, klarar dina trösklar och kan dammsuga dina mattor. Hur vill du att robotdammsugaren ska navigera i hemmet? Det finns modeller med mobilapp och tömningsstation om du behöver det. Har robotdammsugaren rätt sugkraft för golvtypen i hemmet? Och behöver du en modell med mopp för lättare våttorkning?

Det beror lite på hur ditt hem och behov ser ut, men många kan dra stor nytta av att ha en robotdammsugare i hemmet. Den underlättar med grundstädning av golven och ger ett fräschare hem utan att vanliga dammsugaren behöver tas fram lika ofta. Speciellt om du väljer en modell med inbyggd våtmopp.

Snittpriset på de populäraste robotdammsugarna under 2022 var cirka 4 800 kronor. Den populäraste modellen mellan 1 januari och 31 oktober 2022 var Roborock S7 med ett genomsnittligt pris på 4 900 kronor. Du kan dock hitta riktigt bra modeller runt 2 000 till 3 000 kronor om du kan leva med lite färre funktioner och lösningar.

Absolut, det går att använda doftkulor i robotdammsugaren, precis som med den vanliga dammsugaren.

Ja, de flesta modellerna klarar de flesta mattor. Tänk på att långtrådiga mattor kan ställa till det för en del robotdammsugare. Kolla noga vad som gäller för just den modell du är intresserad av.

Ja, de flesta bra modellerna klarar trösklar, men se upp med hur höga de är. Det är inte ovanligt att robotdammsugaren klarar upp till cirka två centimeter, men det är långt ifrån alla som är så bra.

Det är en extra kostnad som du kanske inte behöver om du har en mindre bostad. En robotdammsugare kräver extra koll och underhåll, dessutom låter de en del vilket inte alla djur uppskattar. Dessutom är det inte alla robotdammsugare som klarar alla mattor eller hår hund och katt.

Cirka 0,5 till 0,7 liter är vanligt. Det finns även modeller med mindre behållare. Vill du inte tömma behållaren själv så finns robotdammsugare med tömningsstation som sköter det åt dig. Då kan du tömma stationen mer sällan, men tänk på att priset då blir mycket högre för den bekvämligheten.

Det är vanligt att ljudnivån ligger mellan 55 dB och 75 dB. Hur högt den låter beror på vilken modell du väljer och vilken sugeffekt den har. Ofta kan robotdammsugaren växla effekten dynamiskt efter underlaget och därmed ändras även ljudnivån.

Ja, det finns robotdammsugare med mopp för våttorkning av golvet. Du får normalt inte samma effekt som när du själv moppar golvet, men det ger en grundstädning som kompletterar dammsugningen.