Prisjakt
Annons

Kaffebryggare

721 produkter

Sortera efter:

Kaffebryggare

Kaffebryggare för en eller två kannor. Med automatisk avstängning riskerar du inte att kaffebryggaren står på i onödan, droppstopp minskar spillet och värmehållning håller kaffet varmt. Avkalkningsprogram håller kaffebryggaren fräsch längre. Med en timer ställer du in kaffebryggaren att brygga på specifika tider och vattenanslutning betyder att du slipper fylla på vatten manuellt. Produkter inom denna kategori kan också kallas Kaffekokare.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om kaffebryggare

Det är viktigt att veta hur varmt kaffet blir (helst mellan 92 till 96 grader), temperaturen på värmehållningen, om det finns bytbara delar som kan köpas i efterhand och om kaffebryggaren har droppstopp. Avtagbar tank är praktiskt och glöm inte effekten – den bör vara på minst 1 100 watt för snabbare bryggning.

Moccamaster är ett varumärke och en tillverkare av kaffebryggare. Det är alltså inte en modell i sig själv. Moccamaster har ett utmärkt rykte om sig att tillverka bra kaffebryggare av hög kvalitet, men de är inte ensamma på marknaden om att ha riktigt bra modeller.

En kvalitetsbryggare håller i många år och behöver normalt inte bytas förrän något går sönder. Avkalka regelbundet, torka av och håll den i bra skick så kan du räkna med att en bra kaffebryggare håller i minst 10 år.

Ett tips är att välja en kaffebryggare som klarar minst 1 100 watt. Det gör att bryggningen går snabbt och att vattnet kommer upp i rätt temperatur. Kolla recensioner för att vara helt säker på att temperaturen är rätt i just den modell som du vill köpa.

2015 blev det lag på att kaffebryggare måste ha automatisk avstängning eller ett strömsparläge. Det minskar risken för skador och drar ner elförbrukningen. För en kaffebryggare med glaskanna ska det inte gå mer än 40 minuter innan den stängs av eller aktiverar strömsparläget. Varianter med termos får bara fem minuter och filterlösa bryggare får vara igång i 30 minuter.

Det beror på vilken modell du har. En kaffebryggare som är i strömsparläge bör inte dra någon ström alls. När den är igång kan förbrukningen variera stort, ofta mellan cirka 800 watt och 1 500 watt. Värmehållning efter bryggning drar betydligt mindre. Energimyndigheten skriver exempelvis att en Moccamaster KB952AO drar cirka 65 kWh per år med en bryggning varje dag under ett helt år.