Prisjakt
Annons
HemDatorer & TillbehörNätverkAccesspunkter, bryggor & repeatrar

Accesspunkter, bryggor & repeatrar

1 285 produkter

Sortera efter:

Accesspunkter, bryggor & repeatrar

Accesspunkter, bryggor och repeatrar används för att utöka räckvidden på ett befintligt trådlöst nätverk. Var noga med att välja produkter som är kompatibla med befintliga routrar och andra nätverksprodukter som används. Välj efter tillverkare, porttyper, maximal hastighet och kommunikationsstandarder. Tittar du gärna på film är DHCP-stöd ett måste och behövs väggmontering går även det att välja. Produkter inom denna kategori kan också kallas Accesspunkt, brygga & repeater.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om accesspunkter

En accesspunkt kan även kort benämnas som en AP. Det är en anslutningspunkt som du ansluter till din router med ethernetkabel och som förlänger räckvidden för alla dina WiFi-prylar. En accesspunkt kan också ta över det trådlösa nätverket helt och modernisera hemnätverket med en nyare WiFi-standard om du stänger av den trådlösa funktionen i routern.

Den stora fördelen är att du enkelt förlänger eller moderniserar ditt hemnätverk. Har du inte tillräckligt bra räckvidd till exempelvis ovanvåningen så kan du köpa en accesspunkt som du placerar på lämplig plats för att täcka områden som fungerar dåligt med din befintliga router. Har du en äldre WiFi-standard i routern så kan du ansluta en nyare accesspunkt som tar över WiFi-funktionen i hemmet istället för att byta hela routern.

Accesspunkten ansluts med nätverkskabel till routern. Det ökar räckvidden på hemnätverket utan att du får någon prestandaförlust mellan accesspunkt och router. Dessutom utökas antalet trådlösa prylar som kan anslutas till hemnätverket.

Repeatern ansluts trådlöst till routern och förlänger hemnätverkets räckvidd den vägen. En repeater är bra när du exempelvis inte kan dra en nätverkskabel, men om signalstyrkan är dålig till och från routern så påverkas alla enheter som är trådlöst anslutna till repeatern.

Det finns accesspunkter som är speciellt designade för användning utomhus. Tänk på att du ska använda en nätverkskabel som är anpassad för utomhusanvändning och att placera POE-injectorn inomhus (om du behöver en sådan). Accesspunkten ska monteras i ett skyddet utrymme som inte är utsatt för direkt regn eller snö. Kolla efter en IP-klassning som passar just ditt behov.