Prisjakt

Deacon

Medlem sen 2007-10-04
85
Bidrag
74
Hjälpsamröster
Philips P-Line 499P9H 49" Ultrawide Välvd
Full Star 1
4.1
(7)
11 825 kr
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Väldigt nöjd. Har använt den sedan i våras tillsammans med en MacBook Air 2020. Rätt upplösning, bra flyt (man kan köra den 70 hz). Funkar klockrent över Thunderbolt/USB-C. Extremt mycket arbetsyta och faktiskt uppskattat med kameran som grädde på moset. En bra arbetsskärm, helt enkelt.

Apple iPhone 12 Pro 5G 6GB RAM 256GB
Full Star 1
4.2
(5)
11 890 kr
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Skillnaderna mot 11 Pro är inte stora, och ännu mindre jämfört med den billigare och egentligen vettigare tolvan. Men det som var bra på 11 Pro är förstås inte sämre här. Möjligen undantaget batteritiden, som jag upplever som något sämre. Och det är ett gott betyg som helhet. Har man grottat ned sig i Apples ekosystem, är det förstås inget argument att Android-konkurrenterna har bättre och snabbare skärmar, högre upplösning, större batterier eller fler kameror. De kan aldrig få iMessage, Airdrop, Face ID eller iCloud. Ett givet köp för oss Apple-användare, mer tveksamt för övriga.

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
D
Deacon
85 omdömen
OK4 år sedan

Priserna är överlag bra, särskilt vid kampanj, och i vissa fall är de till och med billigast. Har mycket att göra med dem i jobbet, och de levererar snabbt och smidigt. Men det är obegripligt att de i princip är ensamma om att fortfarande ta 400 spänn för pallfrakt, när alla andra erbjuder fri leverans. Speciellt när det handlar om varor för tiotusen kronor. Sniket också att ta en extra avgift för Klarna faktura, när majoriteten av övriga butiker erbjuder det kostnadsfritt. Här finns en del att jobba på med saker och ting runt själva köpet. Bättre kan ni, Dustin.

Apple MacBook Air 2020 - 1,1GHz QC 13,3" i5-1030NG7 8GB RAM 512GB SSD
Full Star 1
5
(1)
16 584 kr
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Uppgraderade till 16 GB RAM på den här krabaten, och tillsammans med i5-processorn är det en utmärkt arbetshäst för skrivbordet. Surf, mejl, Office, videosamtal, och även en och annan video- eller fotoredigering tuggas enkelt ned av Air. Jag har hört fläktarna susa tyst, tyst, en enda gång, under uppdateringen av mac OS, men det är också allt. Maskinen osar kvalitet i sitt frästa aluminiumchassi, och som en i Apples ekosystem allt djupare sjunkande individ, fascineras jag ständigt över de små egenheterna. Jag öppnar datorn - den känner av min Apple Watch och låser upp sig ögonblickligen. Det ringer eller trillar in ett SMS - jag får upp allt direkt på skärmen. Min son begär mer skärmtid på sin iPad - jag får en notis och kan hantera ärendet på ett outsägligt smidigt vis. Är du ute efter en liten arbetshäst, utan att du för den sakens skull har tyngre sysslor att utföra, då är Air mer än tillräckligt kraftfull. En sweetspot är att uppgradera till i5, 16 GB RAM och eventuellt mer lagringsutrymme om du behöver - jag gör det inte, utan klarar mig utmärkt med de nu mer acceptabla 256 GB som är standard. Vet du dock med dig att du behöver mer prestanda, välj någon av Pro-modellerna, och slipp bli ledsen.

POWER
Utmärkt
(500+)
D
Deacon
85 omdömen
Bra4 år sedan

Snabb hantering, bra pris. Men men men, varför använda sig av skräpföretaget Bring för leverans? Bor man på landet så är det hopplöst att få sina grejer inom rimlig tid. Beställ på måndag, så har du grejerna på torsdag - i bästa fall, men du kan lika gärna få vänta till nästa tisdag. Det är inte acceptabelt. Med Postnord går leveransen så att du har prylarna dagen därpå. Snålheten bedrar visheten hos Power. Synd.

Apple Watch Series 5 44mm Aluminium with Sport Band
Full Star 1
4.3
(8)
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Mycket nöjd såhär långt. Man mer eller mindre tvingas välja Apple Watch om man vill ha en smartklocka i kombination med iPhone. Hade tidigare en Samsung Galaxy Watch, som fungerade utmärkt till Android, men som förvandlades till en halvidiot med iPhone. Nu är funktionaliteten tillbaka, i och med bytet till Apple Watch, och den känns mycket funktionsrik. Batteritiden är klart sämre, men jag kan acceptera att få ladda varje kväll, så länge den håller hela dagen. Aviseringar rullar in som de ska, träningsfunktionerna, pulsklockan och EKG är klock(!)rena och AoD vill man förstås inte vara utan. Priset är väl, som alltid hos Apple, något högt, men som sagt, så har du inte så mycket att välja på, egentligen. Intressant att det går att köpa band som kostar dubbelt så mycket som själva klockan, och även andra material på själva enheten gör att priset kan dra iväg högt, högt över 10k. Onödigt dock, eftersom alla klockor är identiska på insidan, oavsett om du väljer aluminium eller keramik. EDIT: Efter några dagar har batteritiden "satt" sig. Får nu ledigt ut två dagar, med cirka 20 procent batteri kvar. Då talar vi 6-18-dagar med träning, notiser, samtal, meddelanden, musikstyrning och mobila betalningar. Givetvis med AoD påslaget. Bra!

Apple TV 4K 32GB
Full Star 1
4.3
(50)
1 999 kr
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Som med allt annat som Apple producerar, så kommer den här till sin fulla rätt, desto fler Apple-enheter man har i sitt stall. Men även på egen hand är den en snabb, snygg och smidig mediespelare. Alla appar man kan önska sig finns, och de är välskrivna, precis som till iOS. Svårsmält att det fortfarande inte finns stöd för YouTube 4k, men det verkar vara något man får finna sig i. Det har krävts några omstarter, på grund av hack och lagg, men om det beror på ATV:n eller på (företrädesvis) HBO-appen, låter vi vara osagt. Sammantaget nöjd och belåten med köpet.

Apple iPhone 11 Pro 4GB RAM 256GB
Full Star 1
4.7
(10)
10 737 kr
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Utomordentligt nöjd såhär långt. Bytte från OnePlus 7T Pro McLaren Edition till Apple-lägret, vilket jag varit borta från i fem år. Mycket har onekligen hänt sedan dess. Till att börja med kan du "debloata" en ny iPhone mycket, mycket mer än vilken Androidtelefon som helst, Pixel inkluderad. Systeminstallationen tog upp 28 GB på min OnePlus, och 6-7 på iPhone. Batteritiden är oerhört bra, trots att detta är den lilla 11 Pro. Skärmen är fin, flytet är oslagbart (bara det att slippa framedrops när man bläddrar mellan appar, något som 7T Pro inte lyckades med, trots Snapdragon 855+ och 12 GB RAM) och kameran ljusår bättre än vad jag kom ifrån. Byggkvalitén är strålande, skönt att äntligen få en snabbladdare med i lådan, och Face ID vill man aldrig mer vara utan efter att han väl har fått det. Integreringen av andra tjänster än Apples egna har kraftigt förbättrats sedan sist (hade en iPhone 6 Plus 2014-15) och jag kan obehindrat köra kontakter, kalender, mejl, anteckningar och så vidare. Visst finns det fortfarande problem med Apples plattform - min Samsung Galaxy Watch förvandlades från smartklocka till halvdum, så en Apple Watch är på väg. Men i allt väsentligt är det här en utmärkt telefon. Det är kanske fel att säga att man får vad man betalar för, men det känns i alla fall inte som man har blivit lurad på pengarna.

OnePlus 7T Pro McLaren Edition Dual SIM 12GB RAM 256GB
Full Star 1
5
(2)
D
Deacon
85 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Mycket belåten med telefonen efter de första dagarna. Flytet är grymt, kvalitetskänslan likaså - bara en sån sak som exaktheten i vibrationsåterkopplingen är som natt och dag, jämfört med tidigare lurar från OnePlus. Skärmen är knivskarp, och för min del stör det inte att det är en edgepanel. Tvärtom trivs jag med känslan av att "svepa av" skärmen, och några feltryck har det ännu inte blivit. Laddningen är galet snabb, ljudet riktigt imponerande och det enda som behöver lite mer långsiktigt testande är väl kameran, men det lilla jag har hunnit med, är det verkligen inget fel på. Är man helt okej med att pytsa ut lite extra pengar för exklusiviteten, extra RAM-minne, en riktigt kvalitativ unboxing och ett skal som verkligen känns premium, ja, då är det bara att slå till på en McLaren Edition. Annars går det förstås att spara en tusing och välja den vanliga 7T Pro.