Prisjakt

nipe

Medlem sen 2007-08-21
105
Bidrag
36
Hjälpsamröster
Samsung ML-2160
Full Star 1
3.3
(4)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft den i ett par år och aldrig upplevt några problem och tyckler den skriver tillräckligt snabbt och fint för enkelt hemmabruk. För priset kring 500-600kr som den kostade då är den ett utmärkt val för någon som inte skriver ut jätteofta/mycket men behöver en liten smidig pålitlig skrivare att användas då och då. Har ingen aning hur stoffeboffe gör när han får problem med ut/inmatningen som han nämner i sitt omdöme. Tycker det verkar helt omöjligt att det skulle kunna hända.

Seagate Expansion Portable Drive V2 USB 3.0 320GB
Full Star 1
5
(4)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag gav 380kr för ca 7 månader sedan och det har den definitivt varit värd. Idag kanske man kan få något bättre för det priset den ligger på i skrivande stund (554kr). Har inte använt den jättemycket men har aldrig strulat när den behövts. Liten, smidig, stabil konstruktion, tyst och tillräckligt snabb för mig.

Samsung SE-S084D
Full Star 1
5
(2)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har inte använt den mycket men har funkat felfritt de gånger den behövts. Liten smidig tyst och tillräckligt snabb för mig. Kostade bara 332kr när jag köpte den och det tycker jag definitivt den varit värd.

Synology DiskStation DS413j
Full Star 1
4.7
(10)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Min första NAS så är ingen expert på området men hade inga problem att komma igång med denna. Har inte nyttjat alla finesser men att t.ex. sätta upp användarrättigheter, FTP, DynDNS var inga problem. Jag har 4st 3TB Western Digital Red diskar i den och hade en uptime på nästan 7 månader tills ett strömavbrott satte stopp häromdagen. En klick på powerknappen så var den strax igång igen, inga problem hade uppstått. Konstruktionen är inte särskilt robust, det är plast och tunn plåt, men jag håller inte på och flyttar runt den så det är inget problem. Det uppstår inga vibrationer som ger upphov till ljud och fläktarna är så gott som ljudlösa. Enda gången den hörs är när det är tyst i rummet medans diskarna varvar upp från viloläge och då är det ju egentligen diskarna som hörs och inte NAS'en. Alltså inget att klaga på så toppbetyg tillsvidare. Lämnar en stjärna tom för det finns alltid utrymme för små förbättringar.

NetOnNet
Utmärkt
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Handlat på NetOnNet många gånger både via nätet och direkt i lagershop så detta betyget gäller båda. Tycker de har bra sortiment, bra priser, samma priser överallt och fri frakt gör det tydligt och enkelt och lagerstatus brukar stämma. Dessutom har det aldrig varit något strul de gånger något gått sönder och jag gått till min lokala lagershop och fått varan utbytt mot en ny utan något gnäll, väldigt hjälpsam personal där. Det är när saker går fel man ser vad en butik verkligen går för så det blir toppbetyg för NetOnNet!

Philips Series 3000 NT9110
Full Star 1
4.6
(13)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Uppdatering: Sänker betyget till en 4'a. Tyckte den funkade ok i början men nu tycker jag den klipper ganska dåligt. Det är som om sidoklippkonstruktionen inte riktigt funkar på mjuka näshår så att de viker sig hellre än blir avklippta. Man får rota runt en hel del och blir nästan lite öm i näsan. Så jag tror nog CerwinVega här intill kan ha rätt att "roterande blad" kan vara ett bättre val, blir att testa en sådan istället nästa gång. Har fortfarande inte förstått vad man ska trimma med de 2 distanserna (3mm och 5mm). De klarar knappt att klippa nånting när man har dem på. Blir nog lite fel vinkel mot stråna helt enkelt.

Ljudfokus
Utmärkt
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Trevlig webshop med bra sortiment, priser, produktinfo och lagerstatus. Har gjort 3 beställningar nu och alla gångerna var det mycket snabb leverans och allt var i sin ordning. Har även mailat lite frågor till dem och har fått hjälpsamma bra svar inom rimlig tid. Har inte haft anledning att kontakta dem i support/garantiärende så vet inte hur de är då men än så länge kan jag inte ge något annat än 10 i betyg. Rekommenderas varmt!

Withings WiFi WBS01
Full Star 1
4.6
(27)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Uppdatering: Har nu haft den i ett halvår och är fortfarande lika nöjd. Har justerat/förtydligat lite småsaker i texten nedan. Har använt vågen varje morgon sedan jag köpte den för ett halvår sedan och kör fortfarande på de batterier som följde med vågen. Tycker fortfarande den är helt fantastisk. Man ställer sig på den ca 10 sekunder så har den vägt, räknat ut BMI, kollat fettprocent och skickat upp all data via det trådlösa hemnätverket över Internet till molntjänsten, så man omedelbart kan se all historik som tabeller och diagram både på datorn och mobilen. Jag skulle inte orka med eller komma ihåg att göra det där manuellt på papper mer än några dagar, nu har jag allt sparat superlätt och smidigt. Om man vill kan man även med några musklick spara ner all data från molntjänsten till CSV eller Excel filer för backup eller använda i egentillverkade program/dokument. Jag har varit ensam om min så har inte testat det men den ska dessutom klara att hålla koll på tror det är 4 olika personer och känner automatiskt av vem det är som väger sig om man inte har väldigt lika värden. Den har visat samma vikt som den jag får på min vårdcentrals våg så jag utgår från att den visar korrekt. Fettprocentvisningen tar jag med en nypa salt, tror inte den kan mäta det så exakt, men det viktiga för mig är att jag tydligt kan se trenden över tid och den stämmer överens med det jag upplever mig se i spegeln. Jag tycker deras hemsida där man kan se och administrera alla sina värden fungerar som den ska men är ful och ganska klumpig i designen, samma sak gäller deras egen mobilapp för Android. Som tur är har jag hittat två andra appar som är bättre nämligen "Libra - Weight Manager" och "i7 Weight Tracker", båda är gratis. Vågen är väldigt stilren och snygg, jag har den mörka. Den utsrålar kvalitet och är en riktigt prydnad i badrummet. Känns verkligen stabil och gedigen i konstruktionen också så tror nog den kommer att hålla länge. Vet inte hur länge batterierna varar men med tanke på hur kort stund vågen är igång varje gång man använder den är det säkert ganska länge så det innebär ingen nämnvärd kostnad/arbetsinsats, de medföljande har som sagt varat i ett halvår nu. Den kostar en del men jag tycker ändå den är värd varenda krona. Mina tidigare erfarenhet av tråkig 150kr-våg från valfri närbutik har kännts som ett nödvändigt ont som ligger och skräpar på badrummet och man har sparkat in den under vasken varje gång man använt den för att till slut glömma bort den. Men denna har jag alltid framme och det känns fortfarande inspirerande att ställa sig på den 10 sekunder under den invanda morgonrutinen. Rekommenderas alltså starkt för de som vill ha en snygg våg som håller koll på en över tid! Drar av en stjärna för hemsidan och appen, man kunde gjort dem båda så mycket bättre. (Det har kommit en ny modell nu som även har någon sorts puls och luftkvalitetsmätning som kanske kan vara värd att kolla upp istället för er som funderar på ett inköp.)

WD My Passport Essential 3.0 500GB
Full Star 1
4.1
(14)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Väldigt liten, smidig, lätt, tyst och hyfsad byggkvalitet. Kanske inte världens snabbaste (har bara USB2 i datorn) men fullt tillräckligt om man inte har bråttom iväg. Var väldigt nöjd med den tills den gick sönder idag, med 2 veckor kvar på garantin. Men tror inte det är värt besväret och fraktkostnaden att få den fixad/utbytt. Blir nog att köpa en ny större istället.