Prisjakt

nipe

Medlem sen 2007-08-21
105
Bidrag
36
Hjälpsamröster
Func sUrface 1030
Full Star 1
4.8
(24)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Uppdatering 2018-08-03: Då det verkar som en del andra här likt mig har en viss kärlek till denna till synes odödliga trotjänare så kände jag att det är kul med en ny lägesrapport. :) Mitt exemplar har nu fyllt 17 år, bör ha passerat 30000 timmar användning och kämpar outtröttligt på! Jag måste erkänna att det nu blivit ett synligt slitage i centrum på den blanka sidan av mattan men inget som påverkar funktionen. Gummiramen är fortfarande som ny och som någon var inne på kanske man borde bli lite orolig vad den kan innehålla för konstiga cancerogena ämnen för att hålla sig så efter 17 års frenetiskt nötande med svettiga händer och uttorkande värme och solljus. ;) Hade det funnits en elfte/diamant-stjärna hade den tveklöst fått den också! Uppdatering 2014-08-20: Har nu använt denna musmatta aktivt gissningsvis 25000 timmar och både själva mattan och gummiramen runtom är fortfarande som nya! De första åren då jag spelade på seriös nivå behandlade jag mattan med func's teflonvätska och det bytte skates på musen regelbundet. Men senaste åren när spelandet blivit mindre seriöst har den blivit ganska misshandlad och inte fått någon omsorg mer än en sunkig disktrasa då och då. Att jag uppdaterar omdömet beror på att jag var inne och kollade om den fortfarande går att köpa då jag behöver en till. Och det gör den glädjande nog, efter 14 år. I en värld där saker ofta är omoderna efter några månader säger det en del om vilken fullträff detta är! 2008-12-24: Tråkigt att jag inte har lät det ursprungliga omdömet stå kvar när jag uppdaterade. Men jag gissar att jag var full av beundran redan då eftersom jag tog mig tid att skriva på självaste julafton 2008. :)

Dell UltraSharp U2518D 25" QHD IPS
Full Star 1
2.8
(6)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan

Hög upplösning (nåja, lagom för storleken) i smidigt format till rätt pris och med rätt in/utgångar för att kunna koppla två datorer till flera skärmar utan KVM var de primära kraven vid valet av denna skärm. Och att knapparna sitter på fram eller undersidan så de är åtkomliga när man har flera skärmar intill varandra. Dessa punkter uppfyller skärmen så väl att jag nog kommer köpa en till om den kommer ner kring 2500kr igen. Har 2st som används för arbete, surf, film och amatörsmässig bildbehandling. En dator är kopplad med DVI till varje skärm, en dator är kopplad med DP seriekoppling. Upplever inga problem med bilden på någon av skärmarna. Backlight bleed/glow är så lite att det bara märks när man letar efter det under rätt (eller fel) omständigheter. Inget jag tänker på alls vid normal användning. Det största problemet skulle jag säga är en så onödig sak som att menyknapparna kräver så mycket kraft för att reagera att skärmen ibland vrider på sig. Har man två datorer kopplade behöver man ju tyvärr trycka på dem ibland för att växla ingång. Diskret design med ganska tunna kanter är också positivt. Detta är ingen utpräglad gamingskärm eller proffsskärm för bildbehandlare så är det ditt primära användningsområde bör du fortsätta leta, i en annan prisklass. Men det är en bra allroundskärm till ett vettigt pris vilket är vad jag baserar mitt betyg på.

Andersson MRA 3.0
Full Star 1
4.7
(3)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Stilren och gedigen konstruktion med bra passform i delarna. Har sett Andersson som ett billigt märke där man knappt får vad man betalar för men dessa känns riktigt bra. Köpte 2st på rea 299kr/st och det är de absolut värda. För 499kr/st finns det kanske andra alternativ som är likvärdiga. De fungerar utmärkt till Dell UltraSharp U2518D skärmar och går att skruva upp bärkraften en del till så det klarar nog en lite tyngre skärmar också utan problem. Det enda jag har att anmärka på är att eftersom jag vill ha skärmarna nära väggen så måste jag ha stativet vridet 90 grader för att det inte ska sticka ut bakåt mot väggen, så är det ju med alla stativ av denna typen. Det gör att stativet når nästan ända ut till sidan av skärmen och syns tydligt snett framifrån. Om jag skulle viljat ha skärmen riktigt lågt ner mot skrivbordet så hade stativet faktiskt stuckit ut så mycket att det skulle synts lite sidan om skärmen sett helt framifrån. Detta är med 25" 16:9 skärmar som är 57cm breda, med 27" 16:9 skulle detta nog inte vara ett problem.

Proshop
Utmärkt
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 6 år sedan

Har handlat från Proshop flera gånger och det har aldrig varit några problem. Bra webbshop, bra utbud, bra priser, bra betalningsalternativ, bra leveranstid.

Fyndiq
Dålig
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Har handlat från Fyndiq några gånger och det har aldrig varit något problem. Trots att varorna kommer från olika säljare så har det alltid levererats snabbt. Det gäller dock att ha koll på vad man beställer då det är mycket "skräp" som säljs där och det kan vara lätt att lockas av något som är väldigt billigt.

24.se
Bra
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Har handlat från 24.se några gånger och har aldrig varit några problem. Bra utbud, bra priser, bra betalningsalternativ och snabb leverans.

Toolab
Bra
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Bara handlat en gång. Beställde söndag kväll fick leverans på tisdag. Bra pris var det också så än så länge är jag helnöjd. Återstår dock att se hur de agerar den dagen något går fel. Drar av en stjärna för att de levererade med DHL som har svårtillgängligt utlämningsställe för mig. Vore bra om man kunde välja levereans med Posten istället.

Kopplat
Utmärkt
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Bara handlat en gång men den gången fick jag i alla fall rätt vara och blixtsnabb leverans. Bra pris var det också så än så länge är jag helnöjd. Återstår dock att se hur de agerar den dagen något går fel.

Sangean RCR-5
Full Star 1
4
(1)
497 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Den har ingen batteribackup men klarar att hålla tiden i ca 2 timmar vid strömavbrott. För och nackdelar med det, man slipper byta batteri men samtidigt hade det varit bra om den klarat lite längre avbrott. I övrigt godkänt på alla punkter. Bra funktioner, väldigt bra radiomottagning och även ljudet är bra för att vara en klockradio.