Prisjakt

nipe

Medlem sen 2007-08-21
105
Bidrag
36
Hjälpsamröster
Elbutik
Utmärkt
(346)
n
nipe
105 omdömen
Utmärkt8 månader sedan

Har beställt ett par gånger från dem. Snabb leverans av rätt varor och helt ok pris.

Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO
Full Star 1
4.5
(38)
1 690 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Har 2st, en på vardera sida av en 60kvm lägenhet på tredje våningen vilket även ger täckning ned till uteplatsen på innergården och garaget under huset på andra sidan gatan. Har haft dem några år och inte upplevt några problem, aldrig krävt omstarter eller liknande.

Google Nest Hub
Full Star 1
4
(27)
952 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Använder den som klocka, fotoram och Google assistent på nattduksbordet och det gör den med bravur. Trevligt att den kompletterar med text och bild på skärmen när man frågar den saker eller kör sina godnatt/godmorgon rutiner. Även Youtube osv fungerar på den, men det är inte huvudsyftet och kan kännas lite klumpigt och inte världsbäst ljud/bildkvalitet. Ganska överdrivet köp för det lilla jag använder den men då jag är har Googles ekosystem överallt annars kändes det logiskt och kul att ha det även här.

Google Chromecast med Google TV (4K)
Full Star 1
4
(93)
681 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Väldigt nöjd. Klarar allt jag behöver den till, men inte utan förbättringspotential. Den kunde haft lite bättre hårdvara så den var blixtsnabb. Fördröjningar på någon tioendels sekund kan vara irriterande på en sådan här produkt. Möjlighet att koppla via nätverkskabel borde vara standard och inte kräva att man köper en ny nätdel. Fjärrkontrollen är bra men plastig. Användargränssnittet är lite "bloated" och bryr sig inte vad man valt för tjänster utan visar reklam/förslag från Disney+ även om man inte har det. Positivt då att den väldigt öppen och man kan installera Android appar och byta "launcher" precis som på Android mobiler, så man kan installera en med mer inställningsmöjligheter, programmera om knapparna på fjärrkontrollen, slippa all reklam osv. Finns tydliga guider på t.ex. Youtube. Släpper Google en kraftfullare version kommer jag att uppgradera till den.

Xiaomi Mi 9T Pro (Redmi K20 Pro) Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
4
(17)
1 683 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Popup kameran var en helt fantastisk feature för någon som i princip aldrig använder den, värdesätter privacy och en skärm utan störande nodge/hål. Det jag minns som var mindre bra var notifieringar, det krävdes en massa finlirande med inställningar för olika appar för att den skulle notifiera "normalt". Som andra nämnt tidigare var den nog också extremt ömtålig. Detta är den enda telefon jag någonsin haft sönder och det skedde genom att den trillade i marken från knähöjd när jag satte mig i bilen, skärmen sprack och blev helt obrukbar.

WD Red WD30EFRX 64MB 3TB
Full Star 1
4.5
(66)
1 423 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 2 år sedan

Har 4st i Synology Hybrid RAID (SHR) i en Synology DS413j. Hade en uptime på nästan 7 månader tills ett strömavbrott nyligen satte stopp och har inte upplevt några problem alls. De är inga fartmonster men det tyngsta jag gör med dem är att streama 1080p via Gbit-LAN till min HTPC och det klarar de galant. Lär nog uppdatera här om något problem skulle inträffa framöver men än så länge väldigt nöjd. Uppdatering: Tänkte det kunde vara kul att uppdatera här nu efter ca 10 års 24/7 drift. Diskarna har sedan en lång tid tillbaka varit nästan fulla och jag har inte haft ett enda fel. Låter det vara osagt om jag har haft tur eller andra som råkat ut för problem haft otur. Nu jinxade jag väl mig själv och alla 4 kommer rasa inatt. :)

Skogmarks
n
nipe
105 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Bara handlat där en gång. Leveransen var snabb. Tyvärr var en av varorna skadad. Fick snabbt svar på mitt mail, sände tillbaka varan med returfraktsedeln, fick snabb återbetalning. Allt hur smidigt som helst.

Emma Madrass 180x200cm
Full Star 1
2.5
(2)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Madrasser är subjektivt och den som passar perfekt för en kan vara dålig för någon annan. Jag bytte från en medelhård resårmadrass som jag upplevde för mjuk för mig till denna som är något hårdare, men inte lika hård som de hårdaste resårmadrasserna jag testat. Har haft den i ett par månader nu. Det tog några nätter för kroppen att vänja sig men nu sover jag bättre än jag kan minnas jag gjort tidigare. Ordinarie pris på ca 11500kr är väl mastigt men jag passade på när de hade ca 40-50% rabatt vilket verkar vara mer regel än undantag, Det är ändå i överkant men håller den några år så blir det inte många kronor per natt och det är det absolut värt att sova bra. Leveranstiden var som utlovad och jag fick hjälp av speditören att få upp den 3 våningar så inget att klaga på där heller. Kvaliten över tid och hur de hanterar returer och garantiärenden vet jag inget om och hoppas slippa ta reda på.

Samsung The Frame UE55LS03N
Full Star 1
5
(3)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan

Lite sen med omdömet men det kanske är till hjälp för någon som ska köpa någon efterföljande modell inom snar framtid. Köpte den för 9900:- på julrean 2018 och det har den utan tvekan varit värd! OM man avser ha den hängades likt en tavla på väggen, håller med Peo att om den ska stå på en bänk kan man hellre välja en annan TV. Jag har den som sovrums-TV på en vägg helt utan andra möbler varför det var viktigt för mig att TV'n skulle vara diskret. Jo den är kanske lite för tjock för att lura någon att det skulle vara en tavla men jämfört med andra modeller känns den ändå väldigt diskret. Pga av användningsområdet var inte maximal bildkvalitet per krona det allra viktigaste för mig, vilket det annars skulle varit, men jag är ändå väldigt nöjd även med bilden, likaså ljudet. Den minimala fjärrkontrollen med bara några få knappar tillsammans med det ganska enkla men smidiga menysystemet på TV'n är väldigt bra, åtminstone till det jag gör. Använder du fortfarande text-TV och liknande är det kanske inte optimalt med så få knappar. Jag har alltid varit emot konceptet smart-TV och kört med externa boxar och HTPC där jag själv har kontroll och kan uppdatera när det behövs, men detta överrsakade mig väldigt positivt. Jag använder uteslutande TV'n till Youtube, Netflix, Plex och Chromecast, samtliga dessa fungerar fortfarande klockrent nu ett år efter inköp men återstår att se hur det uppdateras i framtiden. Samsungs koncept med bara en lång tunn kabel till en extern box är fantastiskt smidigt. Det enda dumma är att trots att kabeln är väldigt tunn ca 3mm så är själva kontakten ganska klumpig ca 25mm, vilket gör att det går inte att borra ett litet hål bakom TV'n genom en vägg och sticka genom kabeln som jag hade tänkt göra. Man är också lite begränsad var och i vilka riktningar man kan låta kabeln lämna TV'n pga att man inte får böja den optiska kabeln tvärt och det inte finns så många kanaler/utrymmen på baksidan att dra den i. Det blev en stjärna avdrag mest pga kabelhanteringen, lite motsägelsefullt då kabeln som sagt också är en av styrkorna med TV'n. Håller med om att tavel-effekterna inte är optimala. De lurar inte någon att det är en tavla men är bättre än en stillbild på en vanlig TV och inställningsmöjligheterna är ganska begränsade och omständiga. Kan inte minnas att jag upplevde den skulle vara ostabil eller knarra när vi hängde upp den, som Cocorocko skrev. Jag tycker den har bra byggkvalitet.

KitchenTime
Bra
(500+)
n
nipe
105 omdömen
Utmärkt5 år sedan

Handlat på KitchenTime flera gånger och det har aldrig varit några problem. Bra betalalternativ och snabba korrekta leveranser. Stort utbud av kvalitetsprodukter, ofta till konkurrenskraftiga priser. Har som sagt aldrig haft något problem och aldrig behövt skicka tillbaka något så kan därav inte svara på hur bra de är på att hantera eventuella problem/returer. Drar av en stjärna för ibland bristande produktbeskrivningar, t.ex. avsaknad av mått och liknande.