BigR

Medlem sen 2007-04-03
96
Bidrag
56
Hjälpsamröster
Bosch VitaBoost MMBH4P3
3.8
(2)
2 249 kr
2 månader sedan
Man kan prata om olika funktioner och design hur mycket som helst. Det viktigaste är ändå resultatet. Vi har kört den här i drygt två månader nu och gjort massor av smoothies, soppor och milkshakes. Resultatet blir alltid perfekt, is, bär och fryst frukt pulvriseras direkt. Enkelt handhavande, lätt att rengöra och rymlig behållare. Bra med uppvärmingsmöjlighet. Eftersom den är så kraftfull och roterar som en jetturbin så låter den rätt illa, men man behöver å andra sidan inte köra så länge för att få en slät smoothie.
Bosch BGL 8POW1
2.2
(2)
4 295 kr
4 månader sedan
Idag hade jag lagt in produktegenskaper på denna dammsugare om inte prisjakt hade meckat sönder sin produkt. Vverkar som dom bara vill ha likes från användarna...👎
Grythyttan Grupp 9A Ø100cm (inkl. 4st A2 Karmstolar)
3.3
(1)
15 630 kr
5 månader sedan
Snygga, klassiska möbler. Sköna att sitta i och härligt gung. Kvaliteten verkar bra och stolarna är ganska tunga. Modellen oljad ek har någon konstig vitpigmenterad inoljning från fabrik och Grythyttan påstår att man inte kan använda annat än ”vattenbaserad olja” vid bätttringsmålning. Förmodligen för att få kränga sin egna dyra olja som gör att möblerna liknar laminatparkettgolv. Det går bra att sandpappra lätt och behandla med kinaolja så får man fram ekträet igen.
Ubiquiti Networks UniFi Dream Machine
3.6
(8)
3 541 kr
7 månader sedan
Så har Ubiquiti äntligen släppt UDM som samlar prylarna i en låda, som vanliga konsumentroutrar. Skillnaden är ändå stor att byta till en UDM från instabila eller begränsade routrar som tex Netgear Orbi. I UDM får man tillgång till avancerade inställningar, en kompetent app till Iphone/ipad och ett webbgränssnitt där man kan göra ytterligare administration. Förslagsvis tar man det lite lugnt med att härja runt i inställningarna, det finns många. Setupen är enkel och fungerar rakt av med standardinställningar även om man kan förbättra genom att slå av auto-optimize etc. Jag använde inte mobilen för att konfigurera då jag är mer bekant med webbgränssnittet på en dator. Observera att man inte måste vara nätverkstekniker för att använda UDM, den siktar ändå på vanliga användare eller små företag. Värt att nämna att alla funktioner ingår och inte hell kräver abonnemang från någon tredje part, något som blir allt vanligare. Den inbyggda accesspunkten skapar det trådlösa nätverktet och sägs motsvara en Unifi NanoHD. Båda har stöd för wave 2 och 4X4 MU-MIMO. 5GHz prestandan är mycket bra och räcker förmodligen för de flesta normalstora villor. Jag har justerat kanalbredd till HT80 och maxar ut min 300/300 både upp och ner från alla intilliggande rum. 2.4GHz-prestandan är medioker, men det spelar mindre roll då det bara behövs för gamla enheter eller prylar som har litet bandbreddsbehov. Vill man utöka nätverket kan man lägga till fler accesspunkter från Unifi och detfinns stöd för både trådat och trådlöst mesh. Det finns bara fyra nätverksportar på lådan, så man kan behöva komplettera med en switch om man har flera trådade enheter. Ingen av portarna stöder PoE så man får använda en injektor eller satsa på en PoE-switch om man har det behovet. Controllern är inbyggd och kan inte adopteras in i en befintlig controller, så UDM stöder inte multi-site mangement. Det här är oftast inget krav för hemanvändare, men det hörs en del sura kommentarer från nätverksbyggare på företagssidan. Controllerna kan accessas via Ubiquitis molntjänst eller via WAN IP så man kan göra en omfattande fjärrmanövrering. UDM stöder paketinspektion och säkerhetskonfigurationer som Ubiquitis äldre utrustning kroknar under. Kan bara rekommendera denna produkt efter en första veckas användande. Ska bli intressant att se hur den rullar på över tid.
Silva Seeker RC
3.5
(1)
549 kr
7 månader sedan
Känns rejäl, lyser starkt och har enkel kontroll med knappen längst bak. skönt med microusbladdning. Själv föredrar jag reglerbar ljuskägla som på Led Lenser p14 så hade denna det var det full pott.
Netgear Orbi RBK50 Kit (2-pack)
3.5
(21)
2 697 kr
8 månader sedan
*Redigerades 7 månader sedan
Uppdatering: Min upphetsning över hur bra Orbin var gick över när den efter en månad började tappa WAN-kopplingen en eller flera ggr i veckan. Eller tappa...kopplingen var det inget fel på. Jag kunde logga in remote från jobbet eller över mobiltelefon och då var status ok. Loggade jag in lokalt med wifi gav den status ”Internet offline”. Jag kunde iofs testa internethastigheten som vanligt och fick ut full hastighet på fibern. Men ända var Internet ”Offline”. Inte heller trådade enheter funkade. Massa arbete att fixa å trixa med inställningar, men; Inga inställningar ändrar problemet, bara dålig obegriplig programvara, usch! Usch! Tack till NetonNet som tog tillbaks eländet!
Sony WH-CH510
3.1
(4)
449 kr
7 månader sedan
+ Helt okej ljud för prisläget (349kr). + Mycket bra batteritid. + Enkelt handhavande med fysiska knappar. + Felfri Bluetoothanslutning mot Iphone XS. + Rätt snygga och bra finish på ytorna, inget "gjutskägg" på plasten här inte. + Lätta och smidigt format. - Inte så bra ljud när man pratar i telefon, ljud från mikrofonen läcker över lite i hörlurarna. - Plastiga och saknar vaddering på bygeln.
Nexa Bridge+
2.2
(4)
2 095 kr
3 år sedan
*Redigerades 8 månader sedan
Uppdatering januari 2019: Fungerar fortfarande stabilt. Har ca 20 enheter som nu styrs även med Google Home efter Nexas uppdatering till fw 1.6. —————————————— Valde Bridge+ för att jag hört att den har bättre räckvidd en den lite snyggare vita Bridgen. Lätt att installera och kompatibel med alla mina tidigare Nexagrejer. Räckvidden täcker hela huset. Har den stående i ena hörnet och den når över diagonalen till andra hörnet på en 140kvm hus bottenplan trots murstock i vägen. En typ av kontakter har lite sämre räckvidd, det är dom som jag köpt på Classes i ett trepack. Dom kan missa ibland om dom är långt bort, så jag använder dom närmast. Dom har alltid haft lite sämre räckvidd så det var väntat. Har kopplat in några av Nexas temp/fukt sensorer och skapat automationer som meddelar mig om värdena når vissa gränser. Jag satte en sensor på andra sidan väggen från Bridgen sett och då kunde den missa avläsning för att den satt för NÄRA :-D. Men om jag vinklade en antenn på Bridgen så fungerade det bättre. Appen fungerar bra och är enkel att förstå, vi kör den på samtliga Iphones/Ipads. Lättare och mer överskådligt att släcka valda grupper/rum än från alla dessa fjärrkontroller som ständigt är borta eller blandas ihop. Najs att ha kopplingen över molnet när man är borta men också bra att den kopplingen inte krävs för att styra när man är hemma.
GP Lighting Safeguard RF3.1
2.7
(2)
490 kr
8 månader sedan
Funkade bra som stödbelysning på gården. Pajade efter 1,5 år. Slutade lysa, batterier bytta..RIP.
Sida 1