Prisjakt

BigR

Medlem sen 2007-04-03
121
Bidrag
46
Hjälpsamröster
Nilfisk Aero 26-21 PC
Full Star 1
4
(2)
2 375 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan

Inne på 6:e året med den nu. Kopplar Mirka slipdyna vid bredspackling, kör auto-läget vid kapning, dammsuger bilar och garage. Suger vattenspill i pumprummet i stugan. Bara när jag skulle suga sågspånet ur bjälklaget som den protesterat. Blåsfunktionen använder jag för att torka ur fukt i lyktor på bil.

Nedis Smart Home True RGB Neon (5M)
Full Star 1
1
(1)
406 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Jättesnygg men har stora problem. Slutar ibland svara på fjärrkontroll och app. Hjälper inte att dra ut kontakt och återansluta. Plötsligt slutar delar av slingan lysa och ibland får man delar av slingan som har fel färger. Efter en vecka med problem kan den plötsligt funka som vanligt...Helkass kvalitet med andra ord. Har flera stycken, alla med samma problem. Lämnas tillbaks, gör om, gör rätt.

Honda HRN 536 VYEA
Full Star 1
5
(1)
8 140 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Snyggare klippt gräsmatta har jag aldrig haft. Startar superlätt. Mulching och variabel uppsamling i toppklass. Rotostop så man kan stanna utan att dra igång igen.

Ubiquiti Networks UniFi Dream Machine
Full Star 1
3.4
(14)
4 190 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Så har Ubiquiti äntligen släppt UDM som samlar prylarna i en låda, som vanliga konsumentroutrar. Skillnaden är ändå stor att byta till en UDM från instabila eller begränsade routrar som tex Netgear Orbi. I UDM får man tillgång till avancerade inställningar, en kompetent app till Iphone/ipad och ett webbgränssnitt där man kan göra ytterligare administration. Förslagsvis tar man det lite lugnt med att härja runt i inställningarna, det finns många. Setupen är enkel och fungerar rakt av med standardinställningar även om man kan förbättra genom att slå av auto-optimize etc. Jag använde inte mobilen för att konfigurera då jag är mer bekant med webbgränssnittet på en dator. Observera att man inte måste vara nätverkstekniker för att använda UDM, den siktar ändå på vanliga användare eller små företag. Värt att nämna att alla funktioner ingår och inte hell kräver abonnemang från någon tredje part, något som blir allt vanligare. Den inbyggda accesspunkten skapar det trådlösa nätverktet och sägs motsvara en Unifi NanoHD. Båda har stöd för wave 2 och 4X4 MU-MIMO. 5GHz prestandan är mycket bra och räcker förmodligen för de flesta normalstora villor. Jag har justerat kanalbredd till HT80 och maxar ut min 300/300 både upp och ner från alla intilliggande rum. 2.4GHz-prestandan är medioker, men det spelar mindre roll då det bara behövs för gamla enheter eller prylar som har litet bandbreddsbehov. Vill man utöka nätverket kan man lägga till fler accesspunkter från Unifi och detfinns stöd för både trådat och trådlöst mesh. Det finns bara fyra nätverksportar på lådan, så man kan behöva komplettera med en switch om man har flera trådade enheter. Ingen av portarna stöder PoE så man får använda en injektor eller satsa på en PoE-switch om man har det behovet. Controllern är inbyggd och kan inte adopteras in i en befintlig controller, så UDM stöder inte multi-site mangement. Det här är oftast inget krav för hemanvändare, men det hörs en del sura kommentarer från nätverksbyggare på företagssidan. Controllerna kan accessas via Ubiquitis molntjänst eller via WAN IP så man kan göra en omfattande fjärrmanövrering. UDM stöder paketinspektion och säkerhetskonfigurationer som Ubiquitis äldre utrustning kroknar under. Kan bara rekommendera denna produkt efter en första veckas användande. Ska bli intressant att se hur den rullar på över tid. Uppdatering Augusti -22. Den dog med en blixt och en rökpuff när jag kopplade in strömmen på den efter en avstängning. en stjärna bort i betyget :-(

Ubiquiti Networks UniFi Dream Router
Full Star 1
3.9
(7)
3 190 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra förpackning av funktionalitet. Wifi 6, 2 PoE portar kan köra Unifiappar. Tyvärr märkbart klen processor. Unifi Dream Router har inte Wifi 6E, märker ingen praktisk skillnad i WiFi6 enheter jmf med min gamla Unifi Dream Machine (WiFi 5 Wave2). Behöver man inte det UDR specifikt erbjuder kan UDM kan vara likvärdigt val för många nu när UDR hoppat upp i pris och kostar ungefär samma som UDM. Noterar även att mitt nätverk med en NanoHD och halvdussinet switchar var stabilare med UDM, men det är olika mjukvaruversioner som jag jämför på och små störningar så...

Husqvarna LC 353iVX (Utan Batteri)
Full Star 1
3
(2)
9 090 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Lånade denna till en stor frodig gräsmatta och konstaterar att det nog får gå några år till innan batteriklippare komma ifråga. Kostnaden blir löjligt hög med nödvändiga dubbla batterier, laddare, mulchningtillsats, närmare 15K (!). Det går inte att snåla på batterierna om man vill vara säker på att klippa hela mattan vid ett tillfälle. Tillverkarens uppskattning av förbrukning bygger på att man klipper väldigt ofta och kanske har en mindre gödslad gräsmatta. I frodigt gräs, med drivning och mulchning/uppsamling sugs batteri ut snabbt och överlag kan man inte jämföra mulching, uppsamling eller kvalitet med en bättre förbränningsklippare från tex Honda för nästan halva priset.

Scott Scale 965 2022
Full Star 1
5
(2)
11 950 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

XL ram. Skön känsla. Allt funkar.

Clas Ohlson
Bra
(423)
B
BigR
121 omdömen
BraRedigerades 2 år sedan

Det funkar bra att beställa online och handla fysiskt. I regel bra service. Tyvärr har utbudet blivit mer inriktat på heminredning och kinesiskt plastskräp. Tycker även att priserna har blivit för höga. En skräp-ringklocka till en cykel kostar 70 spänn istf 35kr hos konkurrent osv. Man kan dock fortfarande fynda om man är lite vaken och vet vad saker bör kosta.

sledstore.se
B
BigR
121 omdömen
OK2 år sedan

Jag handlar här då och då. Dom har en massa intressanta grejer och rätt bra priser på många grejer. MEN dom har också massor av fejkade omdömen på grejerna och vissa varor har helt orealistiska ordinarieprier. Jag har inte haft problem med mina två reklamationer, Jag gjorde en retur idag på skoterbyxor som satt illa, returen kostar 49kr.

HiKOKI DS18DBSL (2x3,0Ah)
Full Star 1
5
(1)
2 400 kr
B
BigR
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Har nu landat helt perfekt prismässigt med Bauhaus och Hornbach som pressar. Dryga 2000kr för en borstlös och stark skruvdragare med två 3Ah batterier, bälteskrok och den snabbare laddaren i en rejäl låda.