Prisjakt

_dawson_

Medlem sen 2007-03-23
33
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Philips Hue Play Gradient Lightstrip 65"
Full Star 1
5
(2)
2 236 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Jag hade haft produkten på prisbevakning ett tag och slog äntligen till när MediaMarkt hade lagerrensning och sålde den för 999 kr! Jag har haft en "vanlig" 2m Philips Hue lightstrip bakom TVn tidigare, men ville komma åt möjligheten att ha olika färger på samma lightstrip. Vad jag har förstått så kunde man inte komma åt den funktionen från början med denna gradient lightstrip, om man inte köpte till Philips Hue Sync Box. Och den är jag inte alls intresserad utav. Men med en uppdatering som Philips släppte för något år sedan så kan man nu ha upp till tre olika färger samtidigt med denna lightstrip. Helt utan Sync Box! Det går att ändra fäger direkt i Hue-appen på mobilen. Dock så behövde jag uppdatera lightstripen till senaste mjukvaran för att komma åt den möjligheten. Blev lite orolig först, för den nya uppdateringen dök inte upp direkt i appen. Senare på kvällen kollade jag igen och då fanns det en uppdateringen att hämta till lightstripen. Och nu fungerar det helt perfekt! Så mycket roligare och snyggare att kunna leka runt med tre färger bakom TVn istället för en som jag hade tidigare. Rekommenderar absolut den här produkten, men absolut inte till ordinarie pris!

Logitech HD Webcam C615
Full Star 1
3
(1)
550 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Helt OK upplösning och mikrofon. Tyvärr har den ganska svårt för olika ljusförhållanden. Använder den på mitt kontor där jag har ett fönster längre bort på höger sida. det resulterar i att bilden på min vänstra sida blir väldigt mörk och bilden på min högra sida blir nästan helt vit istället.

Microsoft Xbox Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4.1
(15)
1 079 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Mycket bra ljud i lurarna. Inget snack om den saken. Tung bas om man vill, men går även att finjustera efter egen smak. Den stora nackdelen är tyvärr mikrofonen. När jag första gången pratade med mina kompisar via Xbox Live påpekade dom direkt att jag hördes väldigt dåligt. Att min röst lät instängd och dämpad. Dom hade svårt att höra vad jag sa och jag fick prata ganska högt och extra tydligt för att de skulle höra mig ordentligt. Jag använde tidigare Plantronics RIG 800 och har då aldrig fått klagomål på att jag hörs dåligt. Pga detta blev det retur tillbaka till butiken. Letar du efter ett headset för att använda i multiplayer med dina kompisar skulle jag rekommendera att leta vidare. Vill du däremot ha ett bra och prisvärt trådlöst headset för singleplayer och campaign mode är det inga problem. Hade bara mikrofonen levererat OK ljud hade detta headset varit oslagbart i sin prisklass! Nu får det endast 2/5 från mig.

Microsoft Xbox Series X 1TB 2020
Full Star 1
4.8
(124)
5 595 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Supernöjd med min Series X! Bäst: Sjukt snabba laddtider och att den är helt knäpptyst! Sämst: Lite svårplacerad pga formen. Men offrar lätt formen mot att fläkten är ljudlös! Inte helt förtjust i D-pad på nya handkontrollen. Till skillnad mot förra kontrollen så klickar D-pad på nya kontrollen jättehögt. Blir otroligt störande i spel där man använder D-pad mycket. Klick klick klick klick - Högt som f*n. Använder faktiskt min gamla handkontroll istället.

Jollyroom
OK
(500+)
_dawson_
33 omdömen
OK4 år sedan

Stort utbud med bra priser. Tycker dock att leveranstiden på 2-4 dagar är ett skämt. Beställde min order söndagkväll, på onsdag vid lunch får jag mail att paketet skickats.

Woods Cortina Silent 12K
Full Star 1
3
(26)
5 399 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Den gör sitt jobb och kyler ner vårat stora sovrum. Det var anledningen till köpet. Hade såklart en liten förhoppning om att den skulle vara ganska tyst med tanke på namnet. Men nej, det låter MYCKET! Speciellt i kyl-läget. Med bara fläkten igång är det ingen fara. Men när kompressorn sätter igång så blir det ett jäkla oväsen. Manualen har många brister. Dåliga beskrivningar och bilder. Konstiga formuleringar. Känns nästan som att det skulle vara översatt till svenska med Google translate. Det medföljande fönsterkitet fungerar helt OK på våra fönster som öppnas inåt. Däremot ska storleken på fönsterkitet sättas fast med medföljande skruvar (enligt manualen). Inga skruvar fanns med. Men det går lätt att lösa ändå med egen liten skruv. Enkel och ganska diskret design, men den var mycket större än jag hade förväntat mig! Och tung som f*n! Strax över 30 kg. Ska den flyttas runt på samma våningsplan är det ganska lätt då den går att rulla. Men att förflytta den mellan undervåning och övervåning kommer bli jobbigt. Det finns bärhandtag på sidorna, men man får inget vidare grepp då de är väldigt hala. Känns som händerna håller på att glida av pga tyngden. Allt som allt gör den sitt jobb. Kyler väldigt bra. Är den värd ca 6000 kr? Njaaee. Känns som att det finns billigare alternativ som gör jobbet lika bra. Känns det som en bäst i test produkt? Nej.

Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.1
(40)
4 990 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Jag hade tidigare Huawei P30 Pro innan jag fick för mig att byta till Samsung S10 Plus. Trodde jag gjorde ett smart byte och att jag skulle få en mobil som var ännu bättre. Tyvärr är jag faktiskt besviken på bytet. Huawei P30 Pro är en svinbra mobil, men jag trodde faktiskt att S10 Plus skulle ha ännu bättre kamera och ännu vassare batteritid. Men så är det inte. Jag saknar min P30 Pro som både har bättre kamera och MYCKET bättre batteritid. Samsung S10 Plus är en jättebra mobil. MEN! Huawei P30 Pro är bättre.

Nacon RIG 800LX Over-ear Headset
Full Star 1
4
(6)
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Riktigt bra wireless headset till Xbox One! Väldigt prisvärt, grymt ljud för pengarna. Sitter jätteskönt på huvudet och runt öronen. Många andra headset jag haft har suttit för hårt vilken gjort att man blivit tvungen att ta av dem efter en stund. Detta headset kan jag sitta med i flera timmar utan problem. Väldigt bra batteritid också! Är du på jakt efter ett wireless headset till Xbox One som har bra ljud, sitter skönt och som inte är svindyrt? Då är det detta du ska ha!

HyperX Cloud Stinger Over-ear Headset
Full Star 1
3.1
(11)
373 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Har använt headsetet i ca 1 år ihop med Xbox One X. För priset är ljudet väldigt bra! Headsetet väger nästan ingenting och är väldigt skönt att ha på sig. Jag kan sitta i flera timmar utan att det blir jobbigt. I princip hela headsetet består av plast och därför är det inte konstigt att det knappt väger något. Däremot är kvaliteten bra, inte haft några problem med mitt exemplar. Mikrofonen kan jag inte uttala mig om, för den har jag aldrig använt. Skönt att man man fälla upp den så den inte är i vägen. Bra ljud och kvalité för priset helt enkelt.

Microsoft Xbox One X 2017 1TB
Full Star 1
4.5
(74)
3 499 kr
_dawson_
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Efter ett år i min ägo kan jag bara konstatera att det är en helt fantastisk konsol. Har haft många Xbox-konsoler genom åren men denna är definitivt den snabbaste, minsta och tystaste av dem (om den är placerad på rätt ställe). Gällande ljudnivån på fläkten råder det uppenbarligen delade åsikter om den är tyst eller inte. Jag har upplevt den både ljudlös och väldigt högljudd. Har jag den ståendes på toppen av tv-bänken så att den verkligen har fri luft överallt låter den ingenting! Däremot, om jag ställer in den på ett av hyllplanen i tv-bänken (fortfarande med gott om utrymme runt omkring) och lämnar luckan till tv-bänken öppen så låter den ändå högt som f*n! Så mitt råd är att ha den liggandes uppe på tv-bänken istället för inuti om ni vill ha den så tyst som möjligt. Tycker även att designen är lite... Tråkig. Storleken är jättebra men utseendet är väldigt diskret. Sticker liksom inte ut någonstans. Hade önskat något coolare utseende. I övrigt är den snabb som bara den. Grafiken är fantastisk. Kommer klara mig i många år med denna maskin. Tror jag :)