Prisjakt

Wartem

Medlem sen 2016-09-30
9
Bidrag
9
Hjälpsamröster
AMD Ryzen 9 5950X 3,4GHz Socket AM4 Box without Cooler
Full Star 1
5
(11)
4 555 kr
W
Wartem
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Som dag och natt jämfört med min 5600x vad gäller styrka. Jag slipper sitta och vänta. 5950x är en bra investering för framtiden eftersom fler program så småningom kommer kunna hantera 16 kärnor. Dessutom är 5000-serien den sista på AM4-socketen, vilket innebär att det inte kommer komma något bättre att uppgradera till, såvida inte moderkortet byts ut. Tyst, kall och energisnål är den. Intel har nya, ännu snabbare processorer på ingång, Alder Lake. 5950x kan gå ner ytterligare i pris av den anledningen. Samtidigt kommer det rapporter om att Alder Lake blir väldigt varm. Det ska komma en refresh 5950XT senare i år som är upp 12% snabbare i single core. Det skulle i så fall bli den absolut sista på AM4-socketen.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
W
Wartem
9 omdömen
BraRedigerades 3 år sedan

+ Stort sortiment. Flera köpta artiklar har endast funnits där. + Bra leveransinformation efter köp och info om när varan kommer. + Bra leveranstid. - Upplever hemsidan som föråldrad och allmänt buggig i det grafiska gränssnittet och error-meddelanden. Den borde moderniseras för att ge företaget ett mer seriöst intryck. Hemsidan kändes inte trygg att använda. Vilket utlämningsställe som exakt väljs av Bring kanske inte går att påverka men för min del har det stor betydelse. Denna punkt påverkar inte betyget eftersom jag inte minns eller vet varför en leverans kom till det utlämningsställe som passar mig men en annan inte gjorde det trots att köpprocessen gick till på samma sätt. Kanske den förvirrande hemsidan har betydelse här. All leveransinformation från ComputerSalg stämde givetvis.

AMD Ryzen 5 5600X 3,7GHz Socket AM4 Box
Full Star 1
4.8
(13)
1 611 kr
W
Wartem
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

De 6 kärnorna är kraftfulla. Single core likaså. Om du kör väldigt mycket videoredigering eller andra processer som kräver fler kärnor så kan 5900x vara ett alternativ, när den till slut kommer i lager. Jag är mycket nöjd. Att datorn är tyst är viktigt för mig. 5600x är mycket energieffektiv.

MSI MAG X570 Tomahawk WiFi
Full Star 1
4.6
(9)
W
Wartem
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Mycket bra. Det jag fastnar speciellt mycket för är hur bra ljudet är från det inbyggda ljudkortet. Sitter här med mina gamla hörlurar och njuter.

Samsung Odyssey C49G95T 49" Ultrawide Välvd Gaming 240Hz
Full Star 1
4
(21)
12 795 kr
W
Wartem
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

+ Storleken, formatet och den perfekta kurvningen skapar tillsammans en unik upplevelse. - Statiska oljud från kanterna. Det låter som elektriska urladdningar. Det är dock bara plasten när den värms upp och kyls ner. - Priset. Man måste själv ha testat skärmen för att förstå hur bra upplevelsen blir av formatet, storleken och kurvningen. Det här är framtiden och utan tvekan den bästa gaming-skärmen som finns just nu. Den enda skärmen i den här storleken med 1000R t.ex. Det finns ingen i närheten så bra. Du behöver inte någon monsterdator för att driva den även om det är rekommenderat. Jag har testat och det går att spela äldre titlar från runt år 2014 på höga grafikinställningar med minst 30 FPS med en dator från 2015 och GTX 1060. 8 GB RAM och i5-4570. Euro Truck Simulator 2 kommer upp i 80-110 FPS med högt ställda grafikinställningar. Skärmen är viktigare än en superbra dator. Den uppslukande upplevelsen fås även med lite lägre grafikinställningar och FPS. Det enda problemet är att skärmen ger ifrån sig statiska ljud ifrån de nedre hörnen när plasten värms upp. Helt normalt för modellen men för 16K är det svårt att vara helt OK med. Köpte på rea för 13.5K Har varit nere på 12. Edit: Köpte en till som efter tag nu också börjar göra statiska ljud. Man vänjer sig. Endast en död pixel i ena hörnan på denna. Ingen död pixel på min andra.

POWER
Utmärkt
(500+)
W
Wartem
9 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Smidigt, snabbt och bra pris. Fortsätt såhär. Det kan vara frestande att göra som ett känt företag gör, att på olika sätt försöka leta upp folk på nätet som ger låga betyg och få dem att höga medelvärdet.

Komplett.se
Utmärkt
(500+)
W
Wartem
9 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Så mycket bättre än Inet som vill att jag ska ändra mitt betyg för dem. Brukade handla där men allt för mycket strulade. Hos komplett är allt perfekt varje gång. Kunde t.ex. smidigt utan problem skicka tillbaka ett grafikkort som inte fungerade i vissa specifika lägen och fick snabbt ett nytt kort.

TP-Link Deco M9 Plus Whole-Home WiFi System (3-pack)
Full Star 1
4.1
(45)
2 390 kr
W
Wartem
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Det mesta är bra men jag är besviken på räckvidden som inte är mycket bättre än min 10+ år gamla utrustning. Jag blir nog tvungen att köpa fler noder för att täcka hela huset (gammalt hus med tjocka väggar). Hade hoppats på att tre stycken skulle räcka.

Inet
Utmärkt
(500+)
W
Wartem
9 omdömen
DåligRedigerades 4 år sedan

Fick hem mitt grafikkort i en kartong som är mer än dubbelt så stor än vad som behövdes. Dessutom fanns det inte något som hindrade grafikkortslådan från att åka omkring inne i kartongen. Vet inte hur känsligt kortet är men det hela känns olustigt. Ska testa grafikkortet nu så får vi se. (Fungerar perfekt 1 år senare). Jag har även köpt en dator via deras "Byggnation och test av dator med valfria komponenter". Kablar var inte isatta och fläktar var felplacerade (slog mot varandra). Tillbehör och instruktionshäften var slarvigt nerlagda i en gemensam plastpåse. Windows var förinstallerat men hade konstiga inställningar och vissa saker så som USB-enheter kunde inte användas. Efter flera timmars försök att få rätt på det löste jag det genom att ominstallera Windows. Någon med mindre kunskap än mig hade inte kunnat ordna upp detta. Vad är meningen med att köpa denna tjänst då? Tänk på att de endast tar med recensioner med höga betyg när det gäller tjänsten datorbyggnation.