Prisjakt

Sveos

Medlem sen 2006-08-24
104
Bidrag
16
Hjälpsamröster
Samsung HT-BD8200
Full Star 1
4.7
(3)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag har haft den här i två månader nu och det är dags att recensera. Att prisjakt ens tillåter recensioner som petanderssons nedan är obegripligt. Recensera en produkt som man inte testat! Nåja. Enheten är snygg och stilren. Min hade tyvärr problem med lasern, men Samsungs verkstad fixade det på en dryg vecka. Ljudet är mycket bra på radio, CD och TV. Det är även bra på DVD/Blu-Ray, men det är en överdrift att kalla det för surround. Mycket bra stereoljud är det dock. Jag saknar lite inställningsmöjligheter vad gäller subbasen, den låter generellt lite för mycket och det skulle vara bra med separata inställningar för varje funktion, men annars är ljudet mycket bra. Har den inne på verkstaden för andra gången och måste nog sänka betyget ett snäpp. Dels för att jag haft problem med den, men också för att det är mycket i användarvänligheten som skulle kunna var bättre. T.ex. ser man inte vilket spår som spelas på en CD om man inte har TV:n på. Jag har främst två klagomål. Fjärrens "arbetsområde" är väldigt snävt. Man måste nästan vara rakt framför för att den ska fungera. Dessutom låter enhetens fläkt på tok för mycket och det drar ned betyget. Inget stort problem vid film, men vid "prat-TV" och liknande är det störande, men kanske vänjer man sig.

Inet
Utmärkt
(500+)
S
Sveos
104 omdömen
UtmärktRedigerades 13 år sedan

Beställde två stora paket 12:20 och kunde hämta ut dem 11:25 dagen efter. Har aldrig varit med om så snabb leverans. De var dessutom bra att ha att göra med via mejl. Jag har ännu inga erfarenheter av några supportärenden, men om det skulle hända skriver jag om mitt omdöme. Nu, 2 månader senare, har jag även erfarenhet av hur de hanterar reklamationer och mitt betyg på 10 kvarstår. Trevliga att prata med på telefon och lysande kundhantering i övrigt. Jag lär återkomma som kund.

Braun ThermoScan IRT4520
Full Star 1
4.3
(13)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag köpte den här för ca ett år sedan och den är oerhört smidig på alla sätt. Det går fort, barnet störs inte och den kommer dessutom ihåg de senaste 10 (?) mätningarna, vilket är bra. Braun påstår att man måste byta plasthattarna ganska ofta, men det är bara struntprat. Man kan använda samma länge och bara göra rent den vid behov. Mycket bättre än att använda stjärttermometer.

Pace TDS855NV 320GB
Full Star 1
4.3
(4)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag är huvudsakligen nöjd med boxen, men ogillar några punkter: 1. Det går inte att redigera inspelade program. 2. Det går inte att ta bort att boxen startar en minut före programmets början om man vill programmera in inspelning. 3. Text-TV verkar inte ha något sidminne alls, det är kasst. Annars fungerar menyerna bra, den är inte för långsam i kanalbytet och bilden är bra. EPG:n fungerar utmärkt, även om jag helst sett att det räckt med EN knapptryckning för att komma åt den.

Panasonic Viera TX-P42G20E
Full Star 1
4.5
(28)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Mycket nöjd! Drar av en stjärna för reflektionerna, som dock är MYCKET bättre hanterade på den här än på andra plasmor.

Samsung LE46C535
Full Star 1
4.4
(13)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag hade den här TV:n i tre veckor innan jag lämnade tillbaka den för att istället köpa en mindre plasma-TV, men detta är en bra och prisvärd TV. Jag lyckades köpa den för 6990:- och med en kraftig justering av bildinställningarna blir det riktigt bra bild från de flesta källor. Analogt klarar den bättre än väntat, men inte lika bra som en plasma. Det sämsta med TV:n är den usla betraktningsvinkeln och de förinställda inställningarna, som verkligen inte är bra. Till sist så är det snygg design.

Vogels EFW 8345 Motion+ L
Full Star 1
5
(1)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Ett dyrt väggfäste(med mina ögon), men var vid mitt inköp (9 aug, 2010) 300 kronor billigare i Expertbutikerna än på någon näthandlare på prisjakt. (1990 kr) Jag är väldigt nöjd med det. Man behöver räkna lite för att få det bra på väggen, men måtten är tydligt markerade i manualen och det finns vattenpass inbyggt i själva fästet. Väl monterat sitter det ordentligt med de medföljande skruvarna och pluggen och det rör sig smidigt så som det är tänkt. Enda nackdelen är att sitter man lite till höger framför TV:n skymtar fästet bakom, samt att det bygger 10 cm från väggen, men det är det värt för att kunna vinkla TV:n så som man kan.

HQ Super Silver Scart - Scart 1,5m
Full Star 1
5
(1)
229 kr
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Scart är ju Scart och den gör det den ska. Jag köpte den här för att ersätta min gamla som gått sönder (?) och med denna försvann glappkontakten och ränderna jag hade över skärmen i överföringen från min digitalbox. Jag sätter högsta betyg för att jag inte vet vad som skulle kunna vara bättre. Scart är onekligen sämre än exempelvis HDMI, men det är ju ingen relevant jämförelse när man ska betygsätta just en scart.

TechniSat DigiCorder HD-K2 160GB
Full Star 1
4
(1)
S
Sveos
104 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag hade den här boxen i en vecka innan jag returnerade den. Den levde inte upp till vad jag ville ha ut av en digitalbox, men det är ändå en bra box. Bild- och ljudkvaliten är utmärkt och anslutningsmöjligheterna likaså. Du kan ansluta WLAN om du vill. SFI:n (ungefär samma som EPG) fungerar utmärkt även om en del kanaler inte läses in. Fördelar: * Bra bild på SD och HD * Snabba kanalbyten * Bra kvalitet på inspelningar * Bra inställningsmöjligheter. T.ex. AV Sync, och diverse andra bild och ljudinställningar * Bra menyer * Twin Tuner med Timeshift * Plats för två kort och två CA-Moduler Nackdelar: * Den buffrar inte hela tiden, så du kan inte backa om du inte redan innan tryckt på "pause" * Du kan inte spela in och titta på två olika krypterade kanaler. Spelar du in en krypterad, kan du bara titta på okrypterade. (Detta kan dock ha med ditt krypteringskort att göra och gäller ev. bara Cryptoguard. För att det ska fungera med två krypterade kanaler måste du ha TVÅ CA-Moduler och TVÅ programkort.) Tyvärr så var det dessa nackdelar som gjorde att jag returnerade boxen.