Prisjakt

thomasr83

Medlem sen 2006-05-07
30
Bidrag
36
Hjälpsamröster
JBL Wave 100 TWS Wireless In-ear
Full Star 1
2.5
(2)
440 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Helt ok ljud både för musik och podcasts. Har inte använt dom för samtal så vet inte hur ljudet är då. Det är totalt omöjligt att ansluta dom till JBLs Android-app, men vet inte vad jag missar genom att inte använda den. Känns lite klumpiga i öronen och dom är inte superbekväma. För priset är dom ändå ok.

Roborock Q7 Max +
Full Star 1
4.5
(6)
4 990 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Jag bytte från en Ecovacs T8 med sopstation till den här och jag är så otroligt nöjd med bytet. Det absolut bästa med Roborock Q7 Max+ är att den helt enkelt bara fungerar och framför allt att tömningen i sopstationen fungerar utan problem. Det fungerade aldrig med Ecovacs i princip. Q7 är inte lika bra som T8 på att undvika hinder, men det är å andra sidan inget som orsakar några problem då den aldrig fastnar. Men istället för att t.ex. undvika tvättställningen så kan man höra att den försöker gå över "fötterna" på ställningen ett tag. Men den löser alltid situationen utan att jag behöver göra något. Roborocks app är inte perfekt men otroligt mycket bättre än Ecovacs. Hittills har jag aldrig behövt göra om kartan vilket jag var tvungen att göra regelbundet på min förra dammsugare. Negativt med Q7 jämfört med T8 är att den är mer högljudd på högsta sugnivån, men det beror antagligen på att den även har ett kraftfullare sug och städar bättre. Jag hade dock inget problem med att T8 inte gjorde rent, så jag vet inte. Båda städar bra. Sammanlagt så tycker jag ändå att Q7 är värd 5/5 då den "bara fungerar" och gör sitt jobb otroligt väl.

Microsoft Surface Go 3 8GB 128GB
Full Star 1
4
(1)
6 591 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Fantastisk surfplatta, för rätt person! Först av allt: vill du ha enbart en surfplatta och enbart använda den med touch så är det här inte rätt val för dig. Android-plattor eller iPads kommer att vara så mycket bättre, för samma pris. Men om du tillhör gruppen som vill ha en surfplatta och samtidigt kunna köra vanliga Windows-program så är det här en grym produkt! Jag har inte testat den större Surface pro men jag skulle säga att storleken på Go är ganska optimal för att både fungera som en vettig surfplatta och som en vettig dator. Det är inte många appar som är perfekt anpassade för touch utan kan då och då bli lite klumpiga att använda, men det vägs upp rejält av att enkelt kunna docka 4 appar samtidigt på skärmen (eller fler, om du skulle vilja det, men då börjar det bli väldigt smått). Det är grymt att kunna kolla på en video på Youtube samtidigt som man arbetar i Office och har ett webbläsarfönster öppet. Enklare spel fungerar, men det här är definitivt ingen platta med spel i fokus. Fördelar: * Stödet bakom är bara hur bra som helst. Att det är steglöst ställbart gör att man alltid får plattan i perfekt vinkel. * Möjlighet för riktig multitasking. * Helt ok prestanda till det mesta förutom spel. * Kan laddas både vid den smidiga magnetkontakten och via USB-C. Stort plus! * Ansiktsigenkänningen som är av samma säkra typ som på iPhone fungerar bra. Dock måste man ofta vinkla plattan lite så att den ser en, men i övrigt verkar den felfri och snabb även i mörker. * Premiumkänsla. Nackdelar: * Batteritiden. Några 11 timmar eller vad Microsoft säger får man inte ut. Kanske om man har den avstängd och instoppad i boxen den kom i. Jag skulle säga att runt 3 timmar är mer rimligt. Det här är dock inte ett jättestort problem då den kan laddas via USB-C som jag har tillgång till överallt. * Ett type cover är nästan ett krav då många appar blir bökiga att använda med enbart touch. * Klen ljusstyrka som max. Ingenting man vill använda ute en sommardag. * Volymknapparna känns lite tröga att använda. Finns dock volymknappar på type cover om man har det. * Ingen möjlighet att låsa upp via fingeravtryck, vilket trots allt fungerar smidigare än ansiktsigenkänning.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
t
thomasr83
30 omdömen
BraRedigerades 2 år sedan

Riktigt bra butik som jag har handlat ifrån många gånger. Priserna är alltid väldigt bra och servicen kan jag heller inte klaga på. Jag har fått en defekt produkt en gång och helt fel produkt en gång och i båda fallen så löste det sig utan problem. Det som är negativt som jag kan komma på är att deras hemsida är fruktansvärt rörig och innehåller ibland flera versioner av till synes samma produkt. Generellt handlar jag aldrig där genom att gå till hemsidan för att se vad dom har, utan jag letar här på Prisjakt och länkar mig vidare till rätt produkt direkt. Den andra negativa saken är att dom finns i Danmark, så leveranstiderna är något längre (vilket även innefattar när man ska skicka tillbaka något). Spelar det någon större roll när man väger in pris och service? Nej.

Xiaomi Mi True Earbuds 2 Basic Wireless
Full Star 1
3.3
(7)
173 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Riktigt bra hörlurar för priset. Ljudet är naturligtvis inte fantastiskt och saknar bas, men det är absolut inte dåligt när man lyssnar på podcasts och liknande och fungerar för musik om man inte är kräsen. Förväntade mig absolut inget bättre för priset, så jag är helnöjd. Kom ihåg att läsa hur man kopplar ihop hörlurarna med mobilen. Jag gjorde inte det och råkade göra fel, så då strulade dom. Men det löste sig med en återställning och en genomläsning av manualen.

Imou Looc
Full Star 1
3.6
(5)
1 399 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Köpte 3 st för att kunna ha koll på hundarna inomhus när jag inte är hemma. Installationen av kamerorna i appen var väldigt enkel, däremot är appen inte fantastisk. Den gör sitt jobb men är lite bloatad. Det är inget stort problem dock, eftersom kameran fungerar med ONVIF och är därmed kompatibel med ett stort utbud av appar och NVR. Själv har jag kopplat kamerorna till min NVR (egentligen en NAS) för att spela in 24/7 så att jag enkelt kan kolla bakåt i tiden om något har hänt. Det har fungerat helt problemfritt. Jag förstår att mitt användningsområde och kringutrustning kanske inte är likt den genomsnittlige användaren, men jag skulle utan problem kunna rekommendera den här kameran till "vanligt folk". Bra kamera för pengarna och det fanns en uppdatering till mjukvaran redan när jag startade upp den, så det ser ut som att den åtminstone har nån form av support från tillverkaren. Observera att jag inte har testat några funktioner i den medföljande appen, så som notiser eller molnlagring. Är det viktigt så bör man undersöka dom bitarna innan ett köp.

HyperX Cloud II Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(18)
1 167 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jag bytte ut mitt trådade HyperX Cloud mot det här headsetet, främst för att kabeln hade blivit glapp men också för att jag föredrar trådlösa prylar. Och jag är så nöjd! Ljudet är faktiskt ännu bättre och storleken är lite större så som passar mig väldigt bra och är otroligt bekväma. Klart värda priset!

TP-Link TL-WN725N
Full Star 1
3.9
(10)
74 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Uppdatering: Jag provade att använda nätverkskortet i en USB 2.0-hubb istället för i USB 3.0-porten och helt plötsligt fungerar den utmärkt. Jag insåg då att jag har haft liknande problem med andra enheter på andra datorer när jag har använt USB 3.0 istället för 2.0, så gissningsvis är det något lurt med standarden än kortet i sig. Gamla recensionen: Datorn står i ett rum bredvid routern, med mycket tunna träväggar och kanske ett avstånd på 10 meter. Signalstyrkan växlar mellan 4/4 och 3/4, men ändå är uppkopplingen otroligt instabil och långsam. Den kopplar ner regelbundet och när den är uppkopplad så får jag ut en hastighet på runt 3-6 Mbps mot Bredbandskollen. Min bärbara dator med inbyggt wifi får ut ~200 Mbps på samma plats. Jag köpte den här eftersom den var billig och bara en tillfällig lösning, men jag räknade med något som åtminstone var bättre än vad jag fick. Det blir en retur.

Sony WH-1000XM3 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4
(193)
2 659 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Fick dom här med mobilen när jag köpte min Sony Xperia 5 II. Hade ett par ruskigt billiga hörlurar sen tidigare som jag var nöjd med. Eller ja, jag var nöjd med tills jag testade Sonys hörlurar. NU vet jag hur ett par bra hörlurar ska låta. Brusreduceringen är ju dessutom sjukt bra, hade faktiskt ingen aning om att bakgrundsljud kan trollas bort på det här sättet även om jag naturligtvis har läst om det på många produkter. Jag hade varit precis lika nöjd om jag hade varit tvungen att betala för dom, men att få dom som en gratis bonus är ju bara sjukt bra.

Philips 275S1AE 27" QHD IPS
Full Star 1
5
(2)
2 520 kr
t
thomasr83
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Köpte den här på Elgigantens Black Friday-rea för 1990:- och är än så länge väldigt nöjd med den. Jag har den som en sekundär skärm bredvid min Dell UltraSharp U2718Q och bortsett från upplösningen så märker jag ingen större skillnad på bildkvalitén. Bra och stabil fot också med alla tänkbara justeringsmöjligheter, trots det låga priset.