Prisjakt

thwomp

Medlem sen 2015-01-26
48
Bidrag
27
Hjälpsamröster
Epson Workforce WF-7830DTWF
Full Star 1
1
(1)
2 650 kr
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Fick denna skrivare genom jobbet att ha hemma då jag jobbar en del hemifrån men sällan har jag haft att göra med en maskin som gör mig så van-sin-nigt frustrerad! Utskrifter funkar helt okej men ADM-skanning måste vara bland det mest värdelösa jag stött på. Jag skannar ofta besiktningsprotokoll från platsbesök och minsta lilla skrynkla på pappret gör att skrivaren slår bakut och pappret fastnar vilket gör att jag likförbannat få sitta och skanna ett och ett på glaset i stället. Fy vilken värdelös dynga...

SteelSeries Arctis Pro Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.4
(77)
2 490 kr
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Skriver denna recension som en jämförelse med mitt gamla Arctis 7 som jag var kanonnöjd med. + Möjlighet att byte batteri och ladda det ena i hubben. + Bytet lär man sig snabbt göra snabbt och smidigt med en hand. + Remmen över huvudet är mycket bättre än på Arctis 7. - Mikrofonen är mycket stökigare att få på plats (den stannar inte där man släpper den). - Signalen för lågt batteri ljuder (på riktigt) bara med några minuters varsel tills lurarna slocknar. Blir m.a.o. väldigt svårt att hantera när man är mitt i en spelsession. - Älskar funktionen att kunna balansera spelljud och chatt. På Arctis 7 fanns denna funktion på hörlurarna självt vilket gjorde den mycket lättillgänglig. I Arctis Pro finns denna funktion i stället i hubben och man behöver navigera sig genom några menyer. Inte alls lika lättillgänglig att komma åt alltså och hamnar därför på minussidan i denna jämförelse.

Bosch WTW85L48SN (Vit)
Full Star 1
2.7
(3)
11 325 kr
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 månader sedan

Efter 3,5 år blir maskinen bara ljummen oavsett program jag kör. Är inte minsta sugen på att lägga flera tusen på servicetekniker och reservdelar. Skit att att man inte kan räkna med att det ska hålla längre! Förbannat tråkigt när min tvättmaskin från samma tillverkare efter 11 går lika bra som när den köptes.

Koss Porta Pro Wireless On-ear Headset
Full Star 1
2.1
(7)
696 kr
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

~~ Uppdatering per 2023-09-25 Jag har nu reklamerat ett antal av dessa hörlurar där samtliga börjat glappa efter några månader. Skräp är det enda ordet som behövs användas för dessa hörlurar. ~~ Uppdatering per 2021-03-13 Efter ett fåtal månaders användning så började vänster hörlur glappa. Alltså den hörlur på vars sida batteriet hänger. Det händer ofta när man vrider och vänder på huvudet att batteriet och kabel kommer i kläm och kunde snabbt konstatera att kabeln skadats just precis vid batteriet. Sänker därför mitt betyg till underkänt. Det blev således reklamation så nu återstår det bara att se om nästa par går sönder precis före eller precis efter garantin har löpt ut! ~~ + För det klassiska Koss Porta Pro ljudet. - För typ allt annat vilket jag utvecklar nedan: Till att börja med så känns det inte som en genomtänkt produkt. Dessa lurar upplevs mer som ett slarvigt ihopkok för att någon kom på "hey, vi måste göra dessa lurar trådlösa!". Batteriet på kabeln känns klumpigt och kontrollen är svårhanterlig, framförallt svårt att pricka mittknappen utan att komma åt någon av de andra knapparna. Samtidigt reagerar denna knapp hälften av gångerna inte när jag vill stänga av dem utan det krävs oftast flera försök. Vidare så saknar jag funktionaliteten multipoint, alltså att lurarna kan kopplas till flera enheter samtidigt eller i vart fall automatiskt kopplar ifrån telefonen när jag t.ex. försöker ansluta surfplattan. Till sist så saknar jag även timer för avstängning, lurarana är påslagna tills man manuellt stänger av dem. Vilket i kombination med att power-knappen inte reagerar alltid gör detta än mer enerverande. Alla andra lurar jag haft stänger av sig själva efter cirka 20 minuters inaktivitet. Av dessa anledningar är lurarna enligt mitt tycke bara med ytterst liten marginal godkända. Jag fattar att de vill behålla den ikoniska "Koss designen" men funkar dåligt i detta fall tycker jag. Batteriet borde integrerats i lurarna, kontrollen behöver göras om samt lite mer funktionalitet, nu känns de mer som ett klumpigt hafsverk.

MSI Optix MEG381CQR Plus 38" Ultrawide Välvd Gaming IPS
Full Star 1
1
(1)
23 490 kr
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Ägde denna skärm i ett par dygn och kan ej rekommendera. Bildkvalitén har jag inget att anmärka på. Klara och fina färger med bra kontrast och svärta men det som fäller denna skärm är detaljerna! För en skärm med extra allt som vid normalpris kostar 20 000 så vill man vara 100% nöjd! Nedan ska jag nu redogöra för min upplevelse: Vid uppackning osar skärmen kvalitet, det erkänner jag och montering var enkel! Som med många större skärmar så var stativet ganska djupt så det gäller att man har skrivbord därefter om man inte vill sitta med skärmen i nyllet. Till det negativa! Tre USB-A-portar på pappret trodde jag skulle bli kanon! Mus, tangentbord och hörlurar i skärmens hub! Perfekt! Visade sig dock att bara en var dold på baksidan, de andra två sitter på vänster sida om skärmen. Det vill säga värdelöst om man vill kunna använda skärmen som hub för sina grundläggande enheter. Vidare är jag inget fan av RGB men RGB:n i fronten går åtminstone att stänga av! Det som till slut fällde skärmen var MSI's lilla HMI-skärm längst nere i vänstra hörnet! Denna scrollar konstant nuvarande inställningar vilket för mig blev galet enerverande när man är fokuserad i ett spel och hela tiden ser något röra sig i periferin. Slutade med att jag satte en post-it över och då kände jag att började bli bortkastade pengar. För den som är ute efter extra allt kan det säkert vara ens våta dröm men för mig kändes det mer som att man försökte för mycket med funktioner som egentligen inte tillförde så mycket.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
t
thwomp
48 omdömen
OKett år sedan

Deras leveranstider är lite hej-kom-o-hjälp-mig och de har en förkärlek till att ge ett besked i samband med beställning som de sedan flyttar fram en eller flera gånger (precis fått leverans av ett chassi framflyttat för tredje gången trots att det finns hos deras fjärrlager). Har dock varit nöjd med varor och priser! Inte behövt reklamera något ännu så kan itne säga något om hur väl det fungerar.

Vilfo VPN Router
Full Star 1
2.7
(7)
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

~~~ Uppdatering per 2022-09-06 ~~~ VARNING! Vilfo har ändrat sin affärsmodell och du kommer tvingas in i en prenumeration för mjukvaran ett år efter köp utöver det hutlöst höga inköpspriset på routern. Finns en gratisversion men den är näst intill oanvändbar för att inte säga att det är rent idiotisk mycket pengar i sjön att betala 4.000 kronor för en kraftigt begränsad hårdvara. Så det är inget alternativ! Dessutom behöver routern kompletteras med en AccessPunkt p.g.a. undermåligt wifi. Bara här är vi uppe i 5.500 kronor om man skaffat en någorlunda vettig AP. Att först lägga mycket pengar på hårdvara för att sedan tvingas in i en prenumeration blir i min värld helt verklighetsfrånvänt. Betalar redan för en VPN-tjänst och ska i och med detta dessutom betala för att få använda den?! Hur går den affäsrmodellen ihop? Uselt Vilfo! Bottenbetyg! ~~~ Ursprungligt omdöme ~~~ Värt att notera med denna router är avsaknaden av möjligheten att köra både trådlöst 2,4Ghz och 5Ghz nätverk samtidigt. Den niten åkte jag på och upptäckte att först efter installation att jag hade enheter hemma som saknade stöd för 5Ghz och 2,4Ghz fungerade svajigt då jag ständigt tappade anslutningen till telefonen. Efter intensiv kontakt med support så framkom det att det är inget som kommer ändras heller då det handlade om en ren kostnadsfråga vilken funktionalitet som skulle implementeras. Ett sätt att komma runt detta dock är att spara sin gamla router och låta den agera accesspunkt bakom Vilfo, jag valde dock att skicka tillbaka då jag för 4.000 kr inte tycker jag ska behöva två routrar för att kunna ha ett fullt funktionellt wifi. Annars suverän router med rappt och stilrent webbgränssnitt.

Svive Phoenix M/L
Full Star 1
4.4
(7)
3 190 kr
t
thwomp
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Pros: - Sitter kanonskönt även efter ett par timmar - Gedigen - Bra inställningsmöjligheter - Rullar lätt (oväntat uppskattat) Cons - Fruktansvärt varm att sitta i (the rövsvett is real! 😅) - Ej justerbart svankstöd Avslutningsvis: Hade stolen varit svalare att sitta i hade den fått full pott! Köpte för övrigt på öveskottsauktion för 1.500 kr och för den summan är jag ändå jättenöjd! Slår i varje fall min gamla IKEA-stol med hästlängder! Även för ordinarie pris omkring 2.000 kr vill jag hävda att detta är en prisvärd stol.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
t
thwomp
48 omdömen
Dålig2 år sedan

Snabba leveranser och bra priser... Vilket dock återspeglas på deras kundtjänst vilken är horribel. Man får generiska svar även om man ställer specifika frågor. Det är som att lyset är på men ingen är hemma. Oerhört frustrerande att inte få utlovad återkoppling utan att man måste tjata. Man känner sig förbisedd och ignorerad så ett rejält minus för deras kundtjänst vilket drar ner betygen därefter!

Proshop
Utmärkt
(500+)
t
thwomp
48 omdömen
Bra2 år sedan

Bra priser! Hyffsat snabb leverans men räkna med att det kan ta en dag eller två extra i och med att varorna skickas från Danmark. Har hittills inte varit med om någon reklamation så kan inte säga något om deras service i det avseendet men överalg nöjd! Att PostNord är ett haveri utan dess like är en annan historia. Det jag möjligen skulle önska är möjligheten att välja en annan speditör...