Prisjakt

thwomp

Medlem sen 2015-01-26
39
Bidrag
35
Hjälpsamröster
Lenovo Yoga Smart Tab 10.1 ZA3V 64GB
Full Star 1
2.3
(1)
2 207 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan*
OBS! Denna recension är i mycket stor utsträckning en jämförelse med min gamla YOGA tablet (ZA1N, https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3939120). Kortfattat så hag Lenovo på något vis lyckats försämra designen avsevärt. Har sällan varit så nöjd med en produkt som jag var med min gamla men gjorde mig av med den då Google inte längre släppte säkerhetsuppdateringas för den androidversionen. Uppgraderade mig därför till denna och nedan följer först vad som blivit bättre och sedan min kritik: ~~ PROS ~~ 1. Väger mindre! Därmed bekvämare att hålla i handen en längre tid t.ex. 2. Känns rappare! Konstigt vore väl annars? 3. Möjlighet att välja metod för navigering på hemskärmen, väry najs! 4. Gummifötter på undersidan av stödet = mindre märken/slitage på plaggan samt mindre repor på känsliga bordsytor. ~~ CONS ~~ 1. Batteritiden är kraftigt försämrad. WHY!? 2. Foten är INTE längre steglöst ställbar. WHYY!? 3. Foten är mindre vilket gör att plattan står ostadigare på mjukt underlag och i somliga fall inte lika lätt att hålla i. WHYYY!? 4. Högtalarna är riktade åt sidorna vilket försämrar hörbarheten. WHYYYY!? 5. Kameran baktill sitter precis ovanför knappen för att öppna stödet vilket medför att man ofta trycker på kameralinsen istället och kladdar ner den. Mycket märklig placering, WHYYYYY!? Sammantaget därför inte alls lika bra produkt och får därför två stjärnor mindre än sin föregångare i betyg. Produkten är i jämförelse med föregångaren är godkänd, men det kanppt. Förstår ärligt talat inte hur det är möjligt att försömra flera nyckelelement i designen. Någon glömde tänka...
*Redigerades 4 månader sedan
MSI MAG X570 Tomahawk WiFi
Full Star 1
4.4
(7)
1 999 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
Köpte p.g.a. fina recensioner. Valet av X570 föll på att att jag ville framtidssäkra med PCIe Gen 4 över chipset och skaffade även m.2 specade för Gen 4. I övrigt sitter en Ryzen 7 5800X CPU i sockeln och 4x8 Gb corsair minnen. Hade till en början ENORMA problem att få datorn stabil. Fick BSOD om vartannat och och minnena vägrade göra som jag ville. Mina minnen är med på QVL och är specade för 3600 Mhz men det var omöjligt att få datorn stabil i denna hastighet. Efter många timmar av experimenterande och googlande så hade jag läst flera källor som hävdade att det finns ett prestandaproblem med X570 vilket innebär att minnen kan vara svåra att få stabila i 3600 MHz eller snabbare. Mina körs nu i 3200 MHz (tokstabilt) med bättre timings än ur box. Fick även boot time BSOD när jag installerade MSI:s egna drivrutiner för chipset och fick börja om från noll så de drivrutinerna rör jag inte igen. Min känsla är därför hittills tämligen medioker p.g.a. prestandaproblem och buggiga drivrutiner, finner dessutom BIOS aningen rörig.
OverClockers
Utmärkt
(166)
Utmärkt
7 månader sedan*
Snabb och smidig orderbehandling! Enda negativa är att leveranser från Luleå tar en dag extra men det är svårt att gära något åt.
*Redigerades 7 månader sedan
Arctic Liquid Freezer II 240 (2x120mm)
Full Star 1
3.6
(3)
700 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
Används tillsammans med Ryzen 7 5800X, hade höga förhoppningar vilket antagligen är anledningen till att mina känslor inför denna kylare är tämligaen svala väl i bruk. Både pump och fläktar går på samma PWM-kontakt vilket gör installation sjukt smidigt men möjligen är detta en del av problematiken. Fläktkurvan anger 100% redan vid 65°C efter justering och ligger vid 100% load på 79-82°C. Jag använder rekommenderad offset för Ryzen 3000/5000 (standard ger sämre prestanda, har testat) och CPU:n är ej överklockad. 79-82°C får fortfarande sägas vara godkänt men det lämnar noll utrymme för att försöka överklocka processorn något och handen på hjärtat så känner jag mig ganska övertygad om att motsvarande Noctua i samma prisklass hade presterat bättre.
Koss Porta Pro Wireless
Full Star 1
2.1
(7)
499 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
~~ Uppdatering per 2021-03-13 Efter ett fåtal månaders användning så började vänster hörlur glappa. Alltså den hörlur på vars sida batteriet hänger. Det händer ofta när man vrider och vänder på huvudet att batteriet och kabel kommer i kläm och kunde snabbt konstatera att kabeln skadats just precis vid batteriet. Sänker därför mitt betyg till underkänt. Det blev således reklamation så nu återstår det bara att se om nästa par går sönder precis före eller precis efter garantin har löpt ut! ~~ + För det klassiska Koss Porta Pro ljudet. - För typ allt annat vilket jag utvecklar nedan: Till att börja med så känns det inte som en genomtänkt produkt. Dessa lurar upplevs mer som ett slarvigt ihopkok för att någon kom på "hey, vi måste göra dessa lurar trådlösa!". Batteriet på kabeln känns klumpigt och kontrollen är svårhanterlig, framförallt svårt att pricka mittknappen utan att komma åt någon av de andra knapparna. Samtidigt reagerar denna knapp hälften av gångerna inte när jag vill stänga av dem utan det krävs oftast flera försök. Vidare så saknar jag funktionaliteten multipoint, alltså att lurarna kan kopplas till flera enheter samtidigt eller i vart fall automatiskt kopplar ifrån telefonen när jag t.ex. försöker ansluta surfplattan. Till sist så saknar jag även timer för avstängning, lurarana är påslagna tills man manuellt stänger av dem. Vilket i kombination med att power-knappen inte reagerar alltid gör detta än mer enerverande. Alla andra lurar jag haft stänger av sig själva efter cirka 20 minuters inaktivitet. Av dessa anledningar är lurarna enligt mitt tycke bara med ytterst liten marginal godkända. Jag fattar att de vill behålla den ikoniska "Koss designen" men funkar dåligt i detta fall tycker jag. Batteriet borde integrerats i lurarna, kontrollen behöver göras om samt lite mer funktionalitet, nu känns de mer som ett klumpigt hafsverk.
*Redigerades 7 månader sedan
Vilfo VPN Router
Full Star 1
2.9
(3)
3 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Värt att notera med denna router är avsaknaden av möjligheten att köra både trådlöst 2,4Ghz och 5Ghz nätverk samtidigt. Den niten åkte jag på och upptäckte att först efter installation att jag hade enheter hemma som saknade stöd för 5Ghz och 2,4Ghz fungerade svajigt då jag ständigt tappade anslutningen till telefonen. Efter intensiv kontakt med support så framkom det att det är inget som kommer ändras heller då det handlade om en ren kostnadsfråga vilken funktionalitet som skulle implementeras. Ett sätt att komma runt detta dock är att spara sin gamla router och låta den agera accesspunkt bakom Vilfo, jag valde dock att skicka tillbaka då jag för 4.000 kr inte tycker jag ska behöva två routrar för att kunna ha ett fullt funktionellt wifi. Annars suverän router med rappt och stilrent webbgränssnitt.
*Redigerades ett år sedan
Microsoft Surface Precision Mouse
Full Star 1
4.4
(3)
848 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Jag är hittills toknöjd med denna mus! Har använt musen trådlöst under cirka 10 arbetsdagar nu och har fortfarande inte behövt ladda den. Ligger väldigt skönt i handen och scrollhjulet är amazing! Har testat flera av Logitechs kontorsmöss men ratat dem då jag får tuppjuck på deras scrollhjul. Microsoft har fått till en bra balans och framförallt därför är jag otroligt nöjd :)
Clas Ohlson
OK
(380)
Usel
3 år sedan
!OBS! Betyget speglar endast Clas Ohlson som e-handlare! Så länge man handlar i butik är allt frid och fröjd. Har en erfarenhet av att handla online. Kort och gott kommer jag aldrig handla online från dem igen. Köper en vara som jag hämtar i butik. Kommer hem och packar upp för att se att förpackningens plombering är bruten. Redan där hade dem kunnat spara massor med tid och mödor om dem bara kontrollerat förpackningen. Varan var också defekt så den reklamerades. Den nya varan får jag hemskickad men dem skickar varan till fel postnummer för att dem angett fel till PostNord. Vid det här lage har det redan gått tre veckor sedan beställning. Jagar kundservice via mail men har eftter två dygn inte fått något svar svar, kontaktar PostNord vilka ger besked om att det är Clas Ohlson som måste beställa flytt p.g.a. deras tjänsteval. Jagar Clas Ohlson på nytt, den här gången via telefon och får till slut tag i dem. Då vill dem först att jag hämtar på det felaktiga utlämningsstället vilket jag vägrar då det skulle kosta mig bensin och 45 minuter tur och retur. Det ska inte ens vara en diskussion men det blev det. Den nya varan var dessutom defekt på samma sätt som den förra och hade vid det laget blivit restnoterad så efter 3,5 vecka så får jag pengarna tillbaka. Detta är tyvärr min första (och sista) erfarenhet av Clas Ohlson som e-handlare...
HyperX Cloud II
Full Star 1
4
(87)
698 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Fungerade ypperligt... Fram tills dom inte gjorde det så att säga. Fantastiskt headset för pengarna och man hörs klart och tydligt hos motpart men mitt exemplar gav upp efter lite mer än ett år. Det vill säga garantin hade precis passerat. Det som gav upp var 3,5 mm-kontakten på USB-delen som började glappa något kopiöst så mikrofonen fungerar numera sällan till aldrig. + Hörs klart och tydligt hos motpart. + Mycket headset för pengarna. + Modulär mikrofon. - Kvalitén, mitt exemplar höll precis så länge att garantin hann gå ut. - Ljudet i lurarna är inte det bästa men för pengarna klart acceptabelt.
HP Pavilion 15-CK005no
Full Star 1
3.6
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Har ägt denna laptop i några månader nu och köpte även jag denna för 7.990kr (med 3.000kr studentrabatt). Hemmavid kopplar jag ofta upp min bärbara till TVn via HDMI för att titta på filmer/streams. Ett problem jag hade med min gamla var att den inte var kraftfull nog att avkoda filmer i mkv-format varvid bilden ofta hackade. Mycket störigt! Denna dator presterar fantastiskt! HP troget är det det så klart en del av deras egna programvaror förinstallerat men det var faktiskt inte så mycket ren bloatware utan det mesta hade faktiskt en funktion. Har ratat HP i många många år just p.g.a. tidigare erfarenheter med så mycket dynga förinstallerat och krångel med drivrutiner o.s.v. Lite nyfrälst nu med andra ord! Skärmen är klar och fin och den presterar som sagt fantastiskt! Tunn och lätt är den också! :) Vad saknar jag då för full pott? - Framförallt funktionsknapp för att stänga av touchpad:en! Helt obegripligt hur man inte kan ha med det faktiskt. - Bakgrundsbelysningen på tangentbordet kunde man gott få ställa in i tre steg. - Silvriga tangenter fungerar så där under vissa omständigheter. - Jag trodde inte det men en mindre ENTER-tangent än vanligt är faktiskt ganska omständligt att använda när man skriver mycket (som jag gör i och med mina studier). - Piltangenterna hade jag också velat ha normalstora - Ynka 2 USB-portar är lite väl snålt! Räknar inte USB-C kontakten då det knappt finns tillbehör som använder det i dagsläget. Så det negativa kretsar nästan enbart kring tangentbordet vilket inte känns särskilt genomtänkt utan har slängts dit för bara att det skall finnas något att skriva på men i övrigt mycket nöjd med datorn! För 7.990kr var det ett kap av rang!
*Redigerades 3 år sedan
Sida 1