Prisjakt

hobbis

Medlem sen 2006-03-06
121
Bidrag
27
Hjälpsamröster
JBL Synchros Reflect BT Wireless In-ear
Full Star 1
3.5
(17)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Helt okej tycker jag, ljudet kan uppfattas som lite svagt ibland, och passformen för öronen var inte 100% för mig, men i övrigt rekommenderar jag den.

Garderoben
OK
(31)
h
hobbis
121 omdömen
DåligRedigerades 8 år sedan

I butik är det bra service. Helt OK utbud. Vad gäller airsoft är dock det utbudet man får känna på alldeles för litet enligt mig. Bra utbud av kläder/jackor etc av diverse slag. På distans fungerar det dock inte alls. De svarar inte i telefon, svarar inte på mail, och beställningar man lägger får man ingen statusrapport alls på. Det är som ett stort svart hål och det känns rent ut sagt oseriöst. När jag försöker skicka frågan hur det går med min beställning (reavara inom airsoft), så får jag ingen respons. Efter fjärde försöket fick jag respons, där man ville jag skulle förskottsbetala varan (som redan enligt hemsidan var i lager, och som jag skulle betala i butik) och sen hänvisade de mig till en annan produkt med ordinarie pris istället, dvs ett högre pris än det som var tillgängligt på hemsidan. Min uppfattning är därför att företaget lockar kunder med reor online och sen kan man inte uppfylla beställningarna då lagersaldot är felaktigt, varvid man hänvisas till produkter med ordinariepris istället. Ska du handla airsoft, välj en av de andra utmärkta butikerna i Stockholm som verkligen brinner för detta område. Ska du handla på Knivnet/Garderoben, gör det i butik så du inte hamnar i onlineträsket. Detta företag har en oseriös inställning till onlineverksamhet.

Asus Z97-A
Full Star 1
4.4
(27)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

första intrycket: Lätt att montera och montera på. Fungerar som förväntat, återkommer när jag testat det ordentligt.

HP Pavilion 23tm 23" Full HD IPS
Full Star 1
4
(1)
15 051 kr
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jättebra skärm, men jag tycker inte den motiverar priset (när jag ser nu så ligger den på 4200ca). Jag köpte den för 2300 på Mediamarkt och till det priset är den suverän. Används i min flygsimulator. Vill ha fler, men priset motiverar det som sagt inte.

Logitech Pro Flight Switch Panel (PC)
Full Star 1
4.5
(2)
799 kr
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Saiteks produkt är riktigt bra och borde tillfredställa de flesta "hemmasimmare" som flyger MS Flight Simulator X. Det går även att få denna att fungera med t.ex X-plane med hjälp av tredjepartsplugin. Produkten är gedigen och kan rekommenderas. Nackdelen och det som drar ner betyget är att programvaran som Saitek skickar med ärligt talat är skräp. Den är begränsad, saknar inställningsmöjligheter, men framförallt är den mycket buggig och det krävs att pluginen i FSX startas om under flygningen, lite för ofta. Det förstör en del av upplevelsen. Faktum är att det finns en mycket bättre lösning i form av "SPAD", en drivrutin som utvecklas ideellt och som borde få bra betalt av Saitek för att jobba med deras plugins. Jag har fått panelen att fungera med FSX och med X-plane. För FSX har jag slängt ut originaldrivrutinerna, installerat SPAD och gett mig själv ett par timmar att konfigurera allt som jag vill ha det. Med facit i hand kan jag konstatera att detta är en bra produkt, om bara Saiteks support och drivrutiner/programvara mött upp till en annars så bra hårdvara. En annan brist är definitivt att man valt att enbart stödja just Flight Simulator X. En bra produkt borde kunna integreras med både operativsystem och andra produkter, te.x X-plane eller andra flygsimulatorer/militära flygsimulatorer.

TecLime TDW-6ELECTRONIC Vit
Full Star 1
4
(2)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har tuffat på i två år och fungerar bra. Lite känslig då diskkorgen är väldigt nära rotorn, så om någon disk ligger mer än några millimeter under diskkorgen så kan rotorn inte snurra och diskresultatet blir dåligt. Synd den inte har en funktion för att varna vid såna tillfällen. Annart helt OK för enmanshushållet.

KEF KHT-3005SE 5.1
Full Star 1
4.8
(30)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag ville byta ut mitt stora gamla hedenhöshögtalarsystem från Yamaha och ville ha något som var lite mindre och snyggare. Jag var beredd att göra lite avkall på ljudet för detta ändamål. Dustin hade ett erbjudande på silverversionen av detta för 10990 och då slog jag till. jag är oerhört nöjd. För det första blev det inte något avkall på ljudet, det blev bättre. Högtalarna levererar utmärkt i mitt vardagsrum, såväl till musik, som till film och tv-tittande. Förstärkaren är en Sony DA3200-ES. Högtalarkablaget som skickades med är dock rent skräp och gör inte högtalarna rättvisa. har också fått info om att det inte alltid skickas med högtalarkablage, så förvänta dig inte det. Med tanke på det överraskande bra ljudet ur detta lilla designsystem blir det högsta betyg från mig.

QNAP TS-410
Full Star 1
5
(1)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag har två såna här nu för att ta hand om mitt mediabibliotek. Jag har fyllt båda NASarna med 3TB-diskar i en raid-konfiguration och är mycket nöjd. Stabiliteten är suverän och jag har aldrig behövt vara orolig. Det enda jag kan tycka är dumt är att de är ovanligt sega i administrationsgränssnittet och överföringshastigheten hade kunnet vara lite bättre, men stabilitet framför allt, och det är inga problem att streama exempelvis 1080P HD-video till min Boxee box. Klart värt pengarna. Uppdatering 2015-03: Ska nu sälja dessa vidare då jag ska köra nyare NASar. Administrationsgränssnittet är mycket bättre nu än det var förr i tiden. Uppdateringarna har verkligen hjälpt. Jag tycker fortfarande överföringshastigheten inte är så bra som jag önskat, men streaming av MKV-filer från Blu-Ray fungerar, så jag är fortsatt nöjd och bumpar upp betyget något.

Thrustmaster Hotas Warthog Flight Stick and Throttle (PC)
Full Star 1
4.8
(8)
5 390 kr
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Detta är den bästa joy/throttle-kombination jag ägt. Den har allt och lite till. Det är tunga saker med mycket metall, och det är dessutom en replika från det amerikanska attackplanet A-10 vilket gör det hela mer autentiskt. Har nu flygit med denna setup i DCS World (ink. A-10 och F-15), X-Plane, FSX och lite i Arma II. Programvaran T.A.R.G.E.T är nästan nödvändigt att använda om du vill ha funktioner på alla brytare, knappar och reglage, det är nog bara i DCS jag har lyckats konfigurera allting in-game utan T.A.R.G.E.T Tidigare joystisks jag haft är bl.a Saitek X45, X52, Logitech G940 mfl, och inget är i närheten av denna. Detta är top of the line. Ska du ha det bästa, då är det Thrustmaster Warthog Hotas du ska ha. Pros +Gedigen +Tung, står bra +Autentisk känsla (har flugit en del simulatorer som är ombyggda från flygplan) +Känslan +Separata USB-kablar för throttle och joystick så du slipper koppla ihop dem med varandra +Oändligt många funktioner/reglage/knappar. Du kan verkligen flyga enligt HOTAS (Hands On Throttle And Stick). Du behöver i princip aldrig använda tangentborde in-game. Cons -Programvaran T.A.R.G.E.T är inte lättanvänt. Hög tröskel för nybörjare. -Dåligt utbud av konfigurationsfiler from Thrustmaster för T.A.R.G.E.T (du får leta runt en del på forum eller konfigurera spelen/simulatorerna på egen hand). Thrustmaster verkar inte lägga energi på att leverera profiler för populära spel. En klockren tia från mig, jag tvivlar på att det finns någonting därute som slår denna på fingrarna om du vill ha en autentisk och härlig flygsimulatorupplevelse med HOTAS-setup.

Netgear Push2TV PTV3000
Full Star 1
1.3
(10)
h
hobbis
121 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Provade denna tillsammans med en Samsung Galaxy note 3 och kopplade den mot en TFT-bildskärm istället för TV. Tanken var att låta mobilen bli en surfdator där hemma. Notera: Jag har använt mig av senaste firmwaren som fanns tillgänglig vid tillfället. Trots uppdateringarna är detta inte en bra, pålitlig produkt. Hälften av gångerna blir det svart skärm för mig. När jag väl kommer igång är fördröjningen upp till en sekund, och det blir dessutom en del brus och störningar trots att telefonen bara är 20 cm från Push2TV-enheten. Det blir alltså inte användbart. Jag rekommenderar inte denna produkt. Jag ska prova dockningslösning för min androidlur härnäst för att se om det är en lösning som kan fungera istället., alternativt ska jag prova samsungs egna allshare cast-lösning. Tanken är bra, men tyvärr är produkten undermålig.