Prisjakt

Steff66

Medlem sen 2006-01-18
95
Bidrag
31
Hjälpsamröster
Salomon Outback 500 GTX (Herr)
Full Star 1
4.5
(2)
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Köpte dessa på stadium outlet för 999 kr. Riktigt bra pris och inga skav mm efter två kortare 5 km rundor. Kommer nog bara bli bekvämare med tiden. Köpte en halv storlek större än normalt. Och då kan man ju ha dubbla strumpor om man vill men det går även dra åt så de sitter bra med ett par. Och då de är täckta i tårna så har jag sett vissa klagat på de ev kan skava i tårna om man tar för liten storlek. Mina sitter kanon. Låsning på snörningen är väldigt trevligt och Gore-Tex för under 1000 kr. Väldigt stabil och skön i lite kuperad terräng. Men ändå uppbyggd med dämpning för komfort.

EVGA GeForce RTX 3070 XC3 HDMI 3xDP 8GB
Full Star 1
4
(1)
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Väldigt nöjd med detta. Synd bara tillgången så dålig.

Acer Nitro XV272UV (bmiiprx) 27" QHD IPS
Full Star 1
5
(1)
3 903 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

För priset jag gav på 3790 kr så är jag grymt imponerad. Testat en massa och det ger en imponerande bild. Lite klurigt att få till de olika inställningarna. Då HDR bara är en mjukvaru inställning och inte äkta. Men det är riktigt nice bild på denna. Lyckas få till 10 bitar om man ställer ner till 120Hz 1440p. Då kan man ställa 10 bitar i Nvidia panelen. Och Free Sync sätter man i monitor menyn under Gaming. Och i vissa lägen så framkommer då G-synk under nvidia panelen men ibland försvinner den. Inte riktigt kommit på vad som styr detta än ;) Men i HDR läge Som man då sätter i ACER display widget så blir bilden rejält skarp i färgerna. Och frågan är hur bra det är att sitta 80cm från i detta sken i något läge, annat än vid filmkollade från lite avstånd ser jag inte behovet. Mitt ex har lite IPS glow nere i högra hörnet. Men inget som stör mig. Och inga döda pixlar. Mitt ex hade också både DP och HDMI kabel i paketet. Och man rekommenderar DP till PC, och spara hdmi till ev konsol. Kör med ett RTX 3070 och fick direkt vid uppkoppling 170Hz. Men är ingen spelfreak så kommer nog låta den stå på 120hz och 10bitar. Annars kan man ju sätta upp den på högre och får då 8 bitars färg. Ingen jätteskillnad men lite. Och 3070 kortet bör ju vara rätt lagom att ha på 120hz pga framerate mellan 120-160 i många spel i 1440p. Blir väl mest de som tävlar som ev vill nyttja de högre hertzen och fps. Men då kanske man har RTX 3080 och 4k skärmar i sikte? Detta blev en bra mix. Köpte delar till en burk med bra prestanda för ca 20000 kr med denna skärm. Som i OMEN eller annat pc paket skulle kostat 35000 kr. Har idag en TUF B550 moderkort från ASUS, Ryzen 5 5600x, 2st 1 Tb WD black M.2 SSD HD, 32 gig 3200Mhz DDR4 minnen, Ett EVGA RTX 3070 Ultra, Corsair TX 650M PSU i en Phanteks P400A som kom med 2 fläktar vilket räckte. Och sedan en Cooler Master 212 Backedition. Allt lite stealth utseende med marginellt med RGB. Och så denna skärmen som matchar allt vädigt väl i utseende mm. Ev köper jag en monitor arm för mer clean look. Då denna har Vesa fäste. Annars rätt ok med inställnings möjligheter Tilt, Swivel och höjd. De flesta lite billigare 1440p IPS skärmar har ju inte ställbarhet. Så högt betyg eller iallafall Value for money! och kan säga det ingår en fabrikskalibrering vid leverans vilket ju gör att videoeditering och foto jobb bör bli klart bättre med en sådan skärm. Blir till att testa allt detta nu efterhand.

Electrolux ESF7750ROW Vit
Full Star 1
1
(2)
14 782 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Oerhört besvikna. Både på Electrolux och maskinen. Trodde man köpte kvalitet med den prislappen. Men icke. Vi har inte haft annat än bekymmer. Elgiganten levererade den med en buckla. Hela dörren byttes så inget ont i detta. Men sedan kom resterande problem. Vi har haft service här 2 ggr på diverse fel, och jag har fått skruva ut den under bänken och dränera bottenplattan flera gånger pga någon flottör som larmar, när den inte kan tömmas. De har fått byta lite delar och vi har även råkat ut för att en glasbit fastnat i impellern. Och nu senast så har skruvanordningen som gör man kan höja och sänka pajat. Var väl inte tänkt att hålla för att man skruvade den upp och ner några gånger om året. Och så har den slutat värma. Disken är kall och inget blir rent. Men det luriga är att var 3-4 gång så funkar den?? Så vi får köra allt typ 3 ggr innan det blir rent. Och att lägga kanske 3000 kr på att fixa den tar emot. Ang det enda positiva, komfort lift är en bra funktion. Men även där smolk i bägaren. Kan inte belastas med så mycket som man ibland vill. Och beslagen kryper ur och den hakar upp sig. Svår att komma in i om man inte använder lyftfunktionen. nej vi har nog gett upp denna nu efter mindre än 3 år. Då vi inte får någon mer garanti service på denna. Aldrig mer en Elextrolux är nog mantrat hemma. Och det är även pga diverse problem med spisar där luckorna lossnar och kylskåp där man behöver byta hela dörren för en plast detalj som borde kosta 50 kr. Och även detta de dyra modellerna! Spisen gick på över 15000 kr. Kylskåpet närmare 10000 kr. Nej skärpning Electrolux! Och fick just besked laga kostar 4500 kr...

Kjell & Company Careical Recovery Massagepistol
Full Star 1
4
(2)
999 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Helt ok bygg kvalitet. Känns ok. Men vet inte om det bara är min. Den ändrar inte batteri indikator ens innan den stannar. Står 99 hela tiden. Och den höll länge efter första laddningen. Men nu efter bara någon vecka och 3-4 full laddningar så ligger den på max 1 tim på full laddning och 50% styrka. (10). Känns inte så gediget. Och jag köpte den då jag sett problem med just batteri på "kina no name" modeller som är väldigt lika denna. Men jag ville ha någon garanti och valde då Kjelles. Blir nog en retur och ev leta efter annat märke. Tycker ju själva funktionen gett mersmak.

Asus ZenWiFi AC Mini CD6 (3-pack)
Full Star 1
4
(1)
2 990 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Att sätta upp denna är super enkelt. Den funkar bra med det mesta. Vi har 250/250Mbit fiber och får det även trådlöst i det mesta av vårt 200kvm hus. Testat helt trådlöst mesh och med ethernet kopplat mellan noderna. Dock ska sägas jag inte fick Backhual ethernet att funka. Och det kan ju bero på att just denna modell inte har 2 separata 5G. Och det andra är att jag har 2 D-link 1Gig switchar på olika ställen i huset. Och det står att detta kan strula till det för noderna när de ska hitta varandra efter en omstart just i Backhaul. Så jag kör dom i vanligt Aimesh läge med ethernet och det funkar fint. Och utseende mässigt är de ju väldigt mycket trevligare än de svarta igenkottarna de brukat ha. Men troligen inte riktigt lika bra. Men i mitt fall nu med 3 noder i huset funkar det bättre än en Asus AC3200 som skulle täcka allt. Och en varning dock sätt inte på QoS då minskade bandbredden avsevärt. Tips är att bara använda detta om man har begränsad bandbredd. Typ en adsl eller liknande. Annars kan man ju på andra sätt begränsa enskilda användare eller prioritera TV mm. Och jag gissar det är för routern får lite svårt att hantera data mängden i större fiber nät. Vill man ha QoS ändå, får man nog köpa de riktigt kraftfulla AX6600. jag gav 1990 för dessa med 3 noder och då tycker jag det var värt pengarna.

4smarts Inductive Charging Station Family
Full Star 1
4
(1)
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Tycker den är helt ok. med snabbladdning och bra uppställning för mobiler och plattor. Lite skyddande mtrl som inte ger märken eller repor. och det enda man kunde uppskattat lite extra vore medföljande korta sladdar eller någonstans att lägga undan sladdar.

Lamnia
Bra
(30)
S
Steff66
95 omdömen
Usel4 år sedan

hemsidan borta 2020-06-16

Knivshop
Dålig
(37)
S
Steff66
95 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Hade först en negativ upplevelse med deras mailsupport och pga orderbekräftelse som inte kom fram mm. Men när jag sedan blev uppringd och hade kontakt med riktig säljare så kan jag bara säga bra saker. Dessvärre hade tillverkaren bytt stål på den kniv jag ville ha. Men fick istället bra med kompensation för felet och en liten bonus i paketet när det kom fram. Tack Knivshop.

Stadium webbshop
Dålig
(433)
S
Steff66
95 omdömen
Usel4 år sedan

Beställde skidor på rean. Fick inga beställningsbekräftelser. Sidan laggade och kastade ut mig. Resulterade i dubbelorder. Fick ringa på måndagen få det fixat. De lovar varan ska komma inom utsatt tid 2-4 dagar. De skulle skicka bekräftelse igen kom ingen. Jag ber om de kan snabba på leveransen. Men de kan inte göra något alls. Nu har det gått 3 och ingen sändningsinfo som de sa skulle komma när den skickats. Och imorgon åker jag på semester och behöver skidorna. Sent ute visst. Men de lovar det ska lösa sig då de inte har några förseningar just nu. Men ingen bra info eller uppföjning. Och jag ringer butiken och de säger de har 8 dgr på sig montera bindningar. Som heller inte framgår. Och just imorgon jobbar inte han som kan montera. Så jag får väl be dom ta retur på dessa och hyra skidor istället. Otroligt dåligt.