Prisjakt

Steff66

Medlem sen 2006-01-18
95
Bidrag
31
Hjälpsamröster
Primus Essential Trail Kit
Full Star 1
4
(2)
539 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en månad sedan

Storlek för 2 pers är bra och allt ryms i kastrull med skyddstyg. Det negativa är reglage som blir varm som tusan och jag har bränt mig typ varje gång!

Gorenje DF6315X (Rostfri)
Full Star 1
1
(1)
1 800 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Sämsta skiten. Gick snabbt sönder på flera ställen och håller knappt ihop. Och det efter bara 2-3 år.

Haglöfs Zircon Pants (Herr)
Full Star 1
4
(1)
1 699 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Satt snyggt och var bekväma. Men de är nog mer för de kallare delarna av året. Är väl därför de även har ventilation!

Arcteryx Atom LT Jacket (Herr)
Full Star 1
4.5
(2)
2 279 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Väldigt trevlig jacka. Snygg modell även för stad och får flera användningsområden. Tänk på att den kan vara aningen stor i modellen. Jag är en helt normal L. Och kunde nog haft M om jag ville ha den som mellanlager. Ska man vilja ha något under eller som yttre plagg kan L vara lagom. Jag är 185cm och väger 85 kilo och normal byggd med 105 bröstmått och 32 tum midja. Till normalpris skulle jag dock säga den är allt för dyr. Värd sitt pris bara runt 1500-1600 kr skulle jag säga.

Lundhags Idu Light Jacket (Herr)
Full Star 1
4
(1)
1 042 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Fick hem den och har testat den. Känns väldigt lätt. Ser bra ut som alldagsjacka. Gillade hur den kändes. Och testade gå en runda med den ute i 15 grader och skugga lite blåst. Man känner vinden en aning under armen. Men blir snabbt varm. Och då tyvärr är den inte så bra på att andas som jag ville. Haft en norröna bitihorn mellanlager med 60 gr foder som andades mycket bättre. Efter 20 min med bara en T-shirt under och vanligt promenadtempo var jag blöt under armarna. Kan inte ens tänka mig ha den under en rasktakt eller löpning eller ansträngt läge. Nej blev missnöjd med hur den presterade. Ska testa en arcteryx atom lt istället eller en Patagonien nano air. Så även om halva priset var bra så letar jag vidare. Ska man bara ha en vår höst jacka för 0-10 grader kanske den är ok. Uppdatering! Har omvärderat en aning och ger nu 4 stjärnor. Men användningsområdet är aningen annorlunda än den Norröna Bitihorn Alpha 60 som jag hade innan och jämförde med. Detta är mer än ett mellanlager. Och efter testat lite andra märken så med tanke på priset nu och vad den ändå ger så behåller jag den. Och idag cyklade jag med en tshirt och tunn fleese i 4 grader till jobbet och var väldigt lagom varm. Och jag gick igår en runda med fleese och jacka 4 km i rask takt och nu var den bättre vid lägre utetemp. Var nog bara när man hade tshirt endast som den blev lite klibbig mot skinnet och så länge jag har långärmat så var jag mer nöjd. Och med tanke på hur varm den är och så lätt och tunn den är så blir betyget högre. Och för mig är denna snyggare än alla andra randiga eller rutiga modeller på marknaden som är gjorda för temp ner till 0 gr. Den presterar ju nästan som en tunnare dunjacka i värme! Och väger 300 gr precis som en dun. Men kommer aldrig svika även om den blir blöt. Drar bara av en stjärna då den saknar dragkedja i fickorna fram. Har dock en bra bröstficka med dragkedja som räddar det lite. Och det går faktiskt att använda fickorna som stuffsack, men utan någon dragkedja eller karabinhänge. Men jackan är nog inte i första hand någon klättrarjacka ända. Men den är nästan en fullpottare efter lite funderingar och jämförelser.

Ark Nova
Full Star 1
4
(1)
649 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Det är ett väldigt trevligt tema och mycket strategiskt. Men ändå kan man spela mer på vad som kommer upp och bara köra. En hel del svåra ord och inte helt lätt att hitta regler för allt. Där av en stjärna mindre. Finns ju bara på engelska så det gör ju sitt. Men det blir en hel del youtube och regel läsning. Min fru tycker om det med men tycker att räkna poäng i slutet är konstigt då man kan hamna på minus. ;) Rekommenderas för de som t ex gillar terraforming mars eller liknande svårighetsgrad. Detta är dock i mitt tycke ett snäpp mer komplext. OBS! krävs ett väldigt stort bord för att spela!

Haibike SDURO Trekking 9.0 2021 (Elcykel)
Full Star 1
4
(1)
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Jag har 2020 modell. Gillar den skarpt. Ända negativa för mig är styret är aningen för lite vinklat. Så jag köpte ett med 12 grader istället för 6. Sadeln är väl bara halv bra men duger. Och jag har satt en fjädrad sadelhållare SR-Suntour SP12-NCX för bättre komfort. Dock skjuter detta sadeln en aning långt bak. Och jag tog en medium modell på cykeln och det passar mig som är 184 cm och inte allt för aggresiv körstil. Bytte tramporna till Shimano modell med breda PD-GR500 i svart. Svinsnygga på men väldigt ömtåliga. Är inne på mina andra par. Då de lätt kröks i skogen och ger ojämn gång.

Sony HT-ST5000
Full Star 1
3.8
(9)
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Bytte ut en full 7.1 hemmabio mot ett system med oled tv och denna soundbar. Man får ju ett helt ok ljudsystem. För alla typer av filer och bilder. Men visst saknar man bak kanaler en aning. Annars är ljudet rent och fint och det oavsett vilken ljudnivå man spelar på. Det brukar inte andra system ha. Man ansluter den hur enkelt som helst. Och jag var typ lite snopen när man packade upp den och satte igång, var det allt! ;) Allt bara gick igång. Snabb installation funkade klockrent. Uppdaterade även firmware automatiskt. Bara ev inställningar för avstånd för atmos och subbas som jag gjorde i efterhand. Och man upplever en rejäl medryckande surround. Kvaliteten på produkten är outstanding. Tyngd och finish är full pott. Stöd för ljud och bild och uttag på bar är kanon. 3 hdmi in. LAN och wifi. Storlek passar bra under en 55-65 tum tv. Blåtand hittas enkelt och lätt. Man måste vara online med spotify verkar det som, men annars full pott. Och den kan till och med väckas remote från telefonen om man ställer in bar på detta. (drar lite mer ström). Till och med startas från Spotify när man inte är hemma! Snacka vi fick en chock när den började spela när dottern körde igång när hon inte var hemma! Går att stänga av den funktionen ;) Hade den haft tillägg för bak kanaler eller haft lite bättre simulering på bak kanalerna hade den fått fler stjärnor. Men som en singel bar kan man nog inte få bättre. Köpte den på kampanj 9990 kr så det var den klart värd. Slapp ju en hel hög med kablar och störande högtalare för den inredningsansvarige. Var enkelt att få med frun på bytet ;) Tillägg efter en tid. Nu lagt till Appletv 4K mm. och det är lite strul för den att ibland hitta rätt inkommande kanaler. Lite jobbigt ska erkännas. Man får trycka fram och tillbaka innan den känner av inkommande signaler. Har på senare tid haft mycket strul efter jag kopplat in en 4K Apple TV. Den tappar ljudet. Bilden försvinner mm. Måste starta om och stula en massa. Sänker därför betyget för film. Och jag har en LG OLED B7 kopplat via ARC Hdmi out. Uppdatering igen! Jag har kopplat om från HDMI2 till HDMI1 för Appletv och det verkar bli bättre nu. AppleTV får bättre signaler enligt test i boxen och jag får nu ut atmos igen. Vet inte varför hdmi 2 börjat strula. Men jag testade även att byta kabel men det var byte av ingång som verkade lösa detta problem. Sedan satte jag 4K STD som standard och att boxen kan känna igen signalerna av ljud och bild och då skicka igenom dessa. Finns ju även en del inställningar på Sony och LG TV som man behöver ha koll på för att få det att funka. ARC eller Simplelink på LG tv en sak att kolla t ex. Är ju nice att den stänger av tv och soundbar samtidigt mm. Litet irritationsmoment är att det alltid tar ca 20-30 sek innan ljudet kommer från soundbar om man "bara" vill se tv. Men då kan man ju kopla över till TVns egna högtalare om man har bråttom.

Holland Bike Shop
S
Steff66
95 omdömen
Dålig3 år sedan

Priser i euro. Som omvandlas. Prisjakt visar i lager men finns sedan Inte hemma.

Logitech Pro Stream Webcam C922
Full Star 1
3.3
(13)
950 kr
S
Steff66
95 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Funkar bra så länge man har bra ljus. Inga fönster bakom mm. Se till att ha lampa mot ditt ansikte som inte är för hårt. Eller från sidan i 45 grader från ett fönster. Då funkar den bra. Sedan är mikrofonen helt ok och jämfört med de flesta inbyggda laptops mycket bättre. Men så klart vet du vad du gör och köper en dedikerad mik så blir det så klart bättre. Vill ni ha ändå bättre så kolla på brio 4k modellen. Jag köpte för 888 kr på elgiganten och är nöjd med köpet. Och det ingick ett litet stativ som är behändigt till lite annat också om man nu inte använder till webcam. Jag har en led lampa med batteri som går att ställa in en del på och med softbox som lyser upp min mörka sida motsatt fönstret. Blir mycket bra.