ShaManIX

Medlem sen 2006-01-09
80
Bidrag
32
Hjälpsamröster
Frank Dandy
Dålig
(8)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Uselett år sedan

Torsdag 2022-01-20: Beställer ett gäng boxers. Får mail om att min order behandlas inom 24h och att leveransen från det ska ta 1-3 dagar. Onsdag 2022-01-26: Fortfarande inget leveransmail, och ingen beställning. Mailade deras kundservice och frågade vad som händer. "Om du som kund inte är nöjd efter att ha handlat hos oss strävar vi efter att inom 48 timmar ha hanterat ditt ärende (vardagar)". Fredag 2022-01-28: Fortfarande inget leveransmail, beställning eller ens svar på supportmailet. Mailar igen och frågar vad som händer. Måndag 2022-01-31: Får leveransmail (11 dagar! efter beställning) där det står att ordern är skickad och att orderdatumet är... 2022-01-31. Fortfarande inte fått min beställning. Jag gillar Frank Dandys boxers, kommer däremot aldrig köpa fler pga. denna upplevelse.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales (PS5)
Full Star 1
4.5
(500+)
179 kr
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Älskade Spider-Man som kom till PS4 så detta var ett givet köp för mig. Är absolut inte besviken och kan väl säga att gillade man föregångaren så är det precis det man får här också. Något kort möjligtvis.

Jaybird X3 Wireless
Full Star 1
3.5
(500+)
1 738 kr
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

+ Sitter skönt när man väl hittat sin kombination av proppar och vingar + Ljudet är bra när man löst punkten ovan + Appen är relativt lättskött + Batteritiden (8h) är bra för denna typ av lurar - Plastgrejerna för att korta sladden är onödigt pilliga - Varför var de tvungna att köra laddning med adapter? Jag har inte haft några problem BT drop-outs som vissa verkar ha haft.

Bose QuietComfort 35 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4.3
(500+)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Mina första NC-lurar. Stod mellan dessa och Sony MDR-1000X men föll för dessa då jag tycker det rent estetiskt är snyggare och satt bättre (och diskretare) på mitt lilla huvud. - Sitter skönt på huvudet - Är ingen audiofil, har hört bättre ljud, men har inget att klaga på när det kommer till ljudåtergivningen i dessa - Bra NC (om än lite lite "white noise" om man inte lyssnar på någonting. Dock mindre i dessa än i Sonys imo) - Bra batteritid. Kör dem lätt i tre dagar på jobbet, och då lyssnar jag större delen av dagen och stänger aldrig av dem (autoavstängning efter 20 min) - Schysst fodral (även om det är bökigt att släpa med sig) - Har inte haft några problem med dålig BT, men 95% av min användning är ju < 1 meter från min laptop. - Har ännu ej testat att flyga med dem så har inget att säga om det Har egentligen ingenting att klaga på förutom att de brände ett litet hål i plånboken, men känns som att man fick vad man betalade för. * Gällande loggning till Bose via appen har man sen i typ Juni kunnat opta ut (Meny -> Sekretesspolicy -> Dela informatin med Bose) * Gällande att NC förstärker vind (och att NC inte går att stänga av) har man sen typ Juni kunnat välja nivå på NC via appen (Hög, Låg, Av). Kör man hög när det blåser förstärks ljudet, mycket riktigt. Kör man Låg så försvinner vindljudet helt. Och av är ju av. Update 2017-10-17: Drar av en stjärna då jag var tvungen att lämna tillbaka dem pga. blev väldigt yr av NC-funktionen. Enligt dem på MediaMarkt var jag inte ensam om detta. Men bra hörlurar om man slipper yrseln :)

LG OLED55B6V 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.3
(500+)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Även min första OLED. Kommer från en Samsung PS51D8005 som jag varit väldigt nöjd med under de ~5 år jag haft den. Denna OLED är dock bättre på alla punkter, förutom möjligtvis TV-sändning i SD där den är likvärdig/kanske något sämre. Inställningarna jag kör i Expert (Bright Room) och Expert (Dark Room) är från detta inlägg i den officiella MHB-tråden om denna TV http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=328957&page=7#entry4354080 Jag har varken upplevt tint eller banding (som jag vet att många klagat på angående 2015 års modeller). Vad är då bra? Det mesta, några punkter som sticker ut är väl: - Svärtan är fenomenal - Färgåtergivningen - Riktigt klar bild - Jag gillar menyn och tycker att den är relativt rapp. Den ger även mycket möjligheter till inställningar - Tycker att flytet i bilden är riktigt bra (oftast) - Snabb vid input-byten - Olika inställningar för olika inputs, och detta gäller alla bildlägen. Men även smidigt att bara ta "applicera på alla ingångar" eller vad inställningen heter, för att få samma bildinställning överallt. Vad är mindre bra? Nästan ingenting: - Den inbyggda Netflix-appen kan ha problem med judder, inte alltid dock. Avhjälps med TruMotion -> Användare och leka lite med Dejudder/Deblur. Dock kan ju detta leda till andra oönskade grejer - Den är ju ändå rätt dyr (även om den är värd pengarna), så det får stå med också. De sidoplacerade ingångarna sitter kanske lite nära kanten, men om man böjer sin HDMI-kabel/lar lite och buntbandar ihop den med strömkabeln i mitten av TVn så anser jag inte att detta är något problem. Jag måste ge denna TV full pott även om det kan förekomma lite judder och TruMotion kanske lämnar mer att önska, för bildkvalitetén är superb. Ska jag vara helt ärlig är jag inte jättekänslig mot det judder som kan förekomma heller. Kommer jag på något mer så uppdaterar jag säkert här, eller skriver i tråden.

Sony Bravia KDL-43W808C
Full Star 1
4
(40)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

För priset (5990:-) har jag inget att klaga på egentligen. Inte så mycket bleeding/clouding på mitt exemplar. Bilden är schysst med rätt inställningar och Android-TV fungerar över förväntan. Sedan KODI 16.0 så hackar inte bilden när man kollar därigenom. Saknar 4K, men för en sovrums-TV så kände jag att det inte behövs. Den används ju mest för att se klart program vi var för trötta för att se klart i vardagsrummet.

Sony Bravia KD-49X8305C
Full Star 1
3.6
(151)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte på El-Giganten medan den var prissänkt (vilket den fortfarande är i skrivande stund 2016-03-01) till 7490 kr. Till detta pris är det egentligen inget att diskutera om man är ute efter en ~49"are. Mycket TV för pengarna. Har denna som sovrums-TV och tycker att den fungerat bra för ändamålet. Svärtan är inte den bästa, men tycker att bilden jag får från Telias digitalbox är helt klart godkänd. 1080P via KODI fungerar hur bra som helst, och bilden i 4K från YouTube är fenomenal. Har såklart lite bleeding längst upp till vänster av skärmen, inget som stör vid tittande men som syns när man t.ex. byter kanal eller startar upp Netflix. Positivt överraskad av Android OS, bättre än vad jag förväntade mig men lämnar väl en del att önska. Däremot inga kraschar än och tycker att det känns responsivt. För att nyttja det fullt ut krävs det väl att man antingen haft en Android-lur eller att man är lite teknikkunnig. Inget för Agda 83 med andra ord. Funderar dock på att lämna tillbaka den ändå eftersom jag tror att 49" är för stort för vårt lilla sovrum, tyvärr. 43"-varianten är ju 1500 kr dyrare när det är ordinarie pris. Detta är inte OLED, detta är inte den bästa LED LCDn på marknaden. Men den uppfyller mina behov för att kunna slötitta på TV innan jag går och lägger mig. Den tunna ramen och relativt tunna TVn är rätt fin att titta på också, även när den är avstängd.

D-Link DAP-1520
Full Star 1
3.5
(500+)
449 kr
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Lätt att ställa in så att den faktiskt förlänger existerande wifi-signal. Bara att döpa SSID till detsamma som du har i din router och skriva in samma lösenord. Har inte haft den länge men än så länge fyller den sin funktion mycket väl. Hade en "död punkt" i lägenheten där jag av mina 100/100 bara fick ut 5/5. Efter att jag kopplade in denna och ställde in allt så får jag 120/130 i bredbandskollen (detta är vad jag får ut i resten av lägenheten också). Rekommenderas. Jag håller alltså inte med trenchs omdöme. Å andra sidan så höll jag inte med de andra när det kom till Zyxel WRE6505 då jag hade stora problem med den. Så det kanske är lite lotteri.

ZyXEL WRE6505
Full Star 1
4.2
(69)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte denna eftersom jag hade en "död punkt" i lägenheten. Utanför punkten fick jag 120/130 med bredbandskollen, men på detta ställe fick jag 5/5 med bbk. Kopplade in denna, körde setup och vips så fick jag 120/130 på det "döda" stället. Men när jag drog ur nätverkskabeln från enheten så försvann inställningarna i repeatern och det var bara att börja om. Detta hände varje gång. Den sitter väldigt dåligt i eluttaget och så fort man nuddade den så nollställde den alla inställningar och det var bara att börja om. Pga. detta kan den inte få så höga betyg. Hade inte detta funnits hade det blivit 8/10. Men nu räcker det bara till en 4/10 tyvärr. Denna åkte tillbaka och jag bytte till den D-Link DAP-1520 som jag är mycket mer nöjd med.

Apple AirPort Extreme
Full Star 1
4.5
(500+)
ShaManIX
ShaManIX
80 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Bara haft den i ett par dagar. Intrycken jag fått är iaf: - Lätt att installera (via iPhone) - Tre gånger så lång räckvidd som routern från Comhem - Dubbla hastigheten via WIFI än från routern från Comhem * Har 100/50, får nu ut 85/56 (stabilt) mot 30/40 (instabilt) tidigare - Snygg - Stabil Något dyr kanske. 2016-02-26: Uppdaterar och drar av en stjärna eftersom den då och då tappar de avancerade inställningarna från iPhone-appen. De går alltså inte att komma åt och det enda som går att göra för att komma åt dem är att återställa routern helt. När det händer går det att komma åt inställningarna från pc-klienten.