Kategorier
Prisjakt

sean.wiklund

Medlem sen 2005-12-28
127
Bidrag
90
Hjälpsamröster
Apple iPhone 12 Mini 128GB
4.6
(7)
8 671 kr
en dag sedan*
Precis som flera andra, gjorde jag en uppgradering från iPhone SE (första generationen) från 2016 och det är ju tydligt att det är ett ordentligt steg upp... Skärmen är kanonbra (kontrast, färger, skärpa) och svart är svart. Det jag gillar är att den är rapp i alla menyer och vid start av appar. Det jag kanske uppskattar mest är FaceID, som är blixtrande snabbt. Inloggning i alla säkra appar utan att behöva skriva saker eller fippla med fingeravtryck. Jag trodde jag skulle tycka att det var omständligt utan en fysisk "hemknapp", men nu, efter ett par veckors användning, förstår jag inte hur jag har orkat med en fysisk knapp. Ja, och så är den ju vattenskyddad och har night mode så att man kan ta något bättre bilder i mörker (eller med begränsad belysning för att vara exakt). Och så klart - vidvinkelobjektivet som gör att man kan ta bilder utan att behöva lägga tid på "panoramabilder". Och såklart, såklart - trådlös laddning - ÄNTLIGEN! Slippa fippla med kablar in och ut och slitage på laddportar. Allt detta - i ett FICKVÄNLIGT format, är det som gör den till ett givet köp för de som lever i Apples kretslopp. Jag har väntat på flera av funktioner, såsom just night mode och väderskydd - och nu med 12:an så fanns det inget mer att vänta på. Tips: Köp minst 128 GB minne, med tanke på att man kan filma i 4K. Visserligen finns det massor av molntjänster - men ändå - det är alltid bra med ordentligt med minne.
*Redigerades en dag sedan
Roborock S6 MaxV
4.4
(20)
4 999 kr
en månad sedan*
Så. Då har äntligen familjen blivit med robotdammsugare och jag gissade det redan innan men - varför - skaffade vi inte en tidigare? Så, ofantligt, bra den är! Svaret är väl att det är först med S6 MaxV som dammsugaren blev riktigt smart med sin AI-teknik (som bara kommer att bli bättre med kommande modeller). Många har redan skrivit om allt bra den gör (som no-go-zoner, osynliga väggar, moppning osv.) och vad den kan rent tekniskt står i produkttexten. Jag kan bara konstatera att - det ÄR oerhört tillfredsställande att kunna starta dammsugaren när vi går hemifrån och väl är hemma igen, konstatera att hela lägenheten är ren! Jag roade mig dessutom att starta dammsugaren samtidigt som jag var ute på promenad - och via robotens kamera, kunde jag se den köra runt på golvet och dammsuga. En kul feature som troligen aldrig kommer att användas aktivt - men roligt att den finns där. Funderar du på OM det är värt att köpa en robotdammsugare? Fundera inte mer. Bara köp den här - eller en senare modell. Du kommer att bli lika glad som irriterad (för att du inte har köpt en tidigare). Bara gör det. Nu. Vår traditionella Electrolux-dammsugare, kommer att samla damm i städskåpet. OM vi gör någon justering så blir det till att sälja den och istället köpa en handdammsugare á la Dyson eller motsvarande - men just nu gör Roborock ALLT vi önskar. EDIT: Vår robotdammsugare har aldrig haft problem med våra trösklar, men de är max 1,5 cm höga. Inte heller med våra mattor mer än någon enstaka gång med _tunnare_ varianter av mattor. Det säger sig själv att om du lägger ut en tröja på golvet (och dammsugaren inte listar ut att den ska undvika den) så kan den fastna eller dras runt på golvet. Samma sak med riktigt tunna mattor. Vi har en som är relativt tunn - utan halkskydd under mattan - och där har RoboRock någon gång gjort att ena änden av mattkanten (kortsidan) kanske låg vikt på någon decimeter. Överhuvudtaget inte ett problem - men ändå noterbart. Så - lösningen - plocka undan alla lösa föremål från golvet innan du startar städningen - och har du alldeles för tunna mattor där du bor - sluta ha det - eller lägg en no-go-zon precis på mattan så dammsuger inte Roborock där. I tillägg är det otroligt kul att se att den kör runt och dammsuger tjocka mattor så bra som den gör...
*Redigerades en månad sedan
Beliani
OK
(11)
Utmärkt
4 månader sedan*
Familjen letade efter två bäddfåtöljer som skulle ersätta en säng - och bättre passa in i familjens arbets- och övernattningsrum med dess begränsade yta. Vi hittade efter mycket sökande två - till synes perfekta och snygga bäddfåtöljer - hos Beliani. Inledningsvis var vi lite oroliga över att fåtöljerna inte skulle levereras på utsatt tid (trots rätt generös uppskattad leveranstid). Vi var nämligen angelägna om leveranstiden då flera långväga gäster skulle övernatta hos oss. Utan fåtöljerna hade det blivit kaotiskt minst sagt. Aleksandra på Beliani var dock vänlig, snabb och tydlig i vår korrespondens och lugnade oss i våra farhågor. Leveransen gick mycket snabbare än tänkt och övernattningen blev lyckad! Arbets- och övernattningsrummet är nu mycket bättre möblerat - och på ett snyggare sätt. Efter köpet hade vi ett par frågetecken kring ett par saker, men allt löste sig till det absolut bästa för oss som kund. Kundservice i absolut toppklass! Snygga produkter, snabb leverans och till ett bra pris. Vi kommer att handla hos Beliani igen!
*Redigerades 3 månader sedan
Ubiquiti Networks UniFi Dream Machine
3
(11)
3 341 kr
5 månader sedan
Ersatte en Telia-router hemma och har i tillägg kopplat på en NanoHD-accesspunkt och familjen är SÅ nöjd! Att sätta upp allt gick på bara några minuter och det var mycket, mycket enkelt med hjälp av appen som man kan ladda ner till sin mobiltelefon (mitt fall iPhone). Rekommenderas! Efter installationen gjorde jag ett flertal ändringar, som att ändra primär DNS till Cloudflare och sekundär DNS till OpenDNS (för att få redundans!), aktivera "band steering" till att prioritera 5GHz-nätet istället för 2,4GHz för enheter kopplade mot WiFi, sätta 5GHz-nätet på VHT80 samt göra en "port forward" på port 3074 så att familjens Xbox fick "öppet" NAT istället för "moderate". Finns massor med ytterligare tweaks man kan roa sig med - men som får vänta lite. Det enda jag saknar i dagsläget är stöd för DoH/DoT så att all trafik blir krypterad på router-nivå. EDIT: Idag, drygt en månad sedan efter köp, fick jag göra en omstart av enheten då två Apple-enheter (en iPad och en iPhone) tappade anslutningen och sedan inte gick att ansluta till WiFi-nätverket (trots korrekt inskrivna lösenord). Sånt här vill jag ju faktiskt slippa. Fortfarande nöjd oavsett.
Kärcher WV 6 Plus
4.2
(2)
768 kr
5 månader sedan
Min fru och jag pratade länge om att prova en fönstertvätt i likhet med den här. Efter att ha köpt igår, kan vi bara konstatera att det blev mycket, mycket roligare (och enklare) att tvätta våra fönster. Nu hoppas vi bara att den håller, kvalitativt sett - men så här långt kan vi bara rekommendera den. Tips: om det trots allt blir ränder, följ tipset från en anställd på Kärcher: "Om man får ränder är det oftast beroende på att det är för liten mängd vätska kvar när man ska suga upp resterande vätska. Fukta tvättduken på sprayflaskan med ljummet vatten innan du börjar Spraya på rikligt med Kärcher fönstertvättmedel (koncentrat blandas med vatten i sprayflaskan) Gnugga loss smutsen med tygduken på sprayflaskan. Detta moment är viktigt för att lösgöra smutsen. När det är klart ska det fortfarande vara rikligt med vätska kvar på fönstret. Lägg fönstertvätten lätt mot rutan. Tryck inte. Sug upp återstående vätska."
Eneba
Bra
(179)
Utmärkt
6 månader sedan
Beställde en Xbox Live Gold-kod och fick den mejlad till mig automagiskt. Fungerade kanonbra. Rekommenderas!
Samsung UE75KS8005
3
(17)
3 år sedan*
Jag vet hur bra OLED presterar och hade det varit ekonomiskt försvarbart hade det blivit största möjliga OLED-TV, men efter att ha gått från full-HD-projektor och 104" blev det 75"-modellen. Mindre än så gick inte. Detta efter många sökningar på webben om vilken modell som just nu skulle passa för film och spel via Xbox (lågt input lag). Kika här: http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000 Den är stor och man behöver vara två för att packa upp och flytta runt den. Inte ens TV-bänken kan jag flytta själv längre. Min fru trodde vi hade fått in en häst i vardagsrummet när jag och en vän hade packat upp den. :-) Min vän trodde även att många av de som har fått problem med cloading eller gardineffekter osv. längs med kanterna på sin TV, kanske inte har varit så försiktiga vid uppackningen som de borde ha varit. Det räcker ju med att du klämmer åt med fingrarna över skärmkanten på TV:n för att panelen ska skadas eller svikta inåt och således skapa en glipa. Det är en gissning i alla fall. Det blir oavsett särskilt utmanande att främst packa upp den eftersom den är så stor och så tung - så risken är stor att man inte håller bra skyddande grepp om den. TV:n är nu amatörkalibrerad, bland annat efter guiden på Rtings.com på länken ovan. Vi använder Filmläget för film och TV samt spelläget för spel via Xbox och Wii. Vi är tydligen den lyckligt lottade delen av de 50 % som har fått en bra panel, för vi ser inga tecken på t.ex. banding. Vi har en död svart pixel drygt 1 dm från toppen och 2 cm från vänstra kanten - men den syns inte i praktiskt tittande när man sitter på 3 meters avstånd. Den pixeln stör mig alltså inte visuellt - _endast_ i tanken och att jag vet att den finns där. Cloading finns - men vi ser det heller inte med de inställningar vi har - inte ens på kvällen och å andra sidan är bilden så galet bra att det ändå inte är något vi tänker på. Videoklipp i 4K, 60 FPS och med HDR+-läge aktiverat, ser HELT magiska ut (se länkar nedan). Om nu bilden blir så brutalt vacker - hur ser den då ut om något år eller två om/när 8K väl kommer (de experimenterar med det i Japan såvitt jag vet): https://www.youtube.com/watch?v=mkggXE5e2yk https://www.youtube.com/watch?v=2RIDhA9c8qw Ska du testa just videoklipp i just 4K och HDR, rekommenderar jag att du öppnar länkarna ovan i TV:ns YouTube-app - eftersom den klarar detta. En Apple TV eller Xbox klarar ju t.ex. inte att visa 4K eller HDR i skrivande stund) så se till att du säkerställer att du matar TV:n med rätt material om du ska uppleva den. Summerat så var en TV under 75" inte aktuellt och för pris, storlek och prestanda så kan vi inte önska oss mer just nu, givet vad vi betalade. När 75" eller större i OLED väl har kommit ner i liknande pris, kan det bli en uppgradering. Till dess är vi supernöjda! Köpt för 26 990 kr på Webhallen. EDIT: för en-två veckor sedan, behövde vi felanmäla TV:n, som bråkar lite allmänt med oss - men framför allt visar en blå streckad linje från toppen av skärmen till nederkanten på högra sidan. Den syns hela tiden och Samsung tänkte reparera den, men - ny panel eller reservdelar finns inte längre, så nu väntar vi på en ny lösning. Det smärtar mycket, för vi har varit så oerhört nöjda med den... :-( EDIT2: Det blev en Samsung QLED QE82Q70R istället och vi är mer än nöjda. På det stora hela en bättre TV än denna. Happy days igen! :-)
*Redigerades 7 månader sedan
Samsung QLED QE82Q70R
3.4
(3)
36 990 kr
7 månader sedan
En TV med helt magisk bild! Uppspelning av HD-material från en Synology-NAS, via en Apple TV 4K ger episkt bra bild. Spelläget är fantastiskt och att lira spel på Xbox One X känns som spel, fast i film-variant i 82". Även koppling till en HTPC fungerar klockrent! Familjen hade tidigare projektor på 104" och efter en flytt därefter en 75"-TV så steget från 75-82" kändes helt rätt. Hittills inga problem med döda pixlar eller annat så just nu - 100 % nöjda och vi kan bara rekommendera TV:n.
Webhallen
Bra
(500+)
Bra
4 år sedan*
Nöjd kund sedan 2005-12-08. Rekommenderas! EDIT 2020-06-16. Inte lika nöjd längre. Webhallen är en fantastisk kedja på många sätt, men det finns förbättringspotential i sättet de kommunicerar på. De lovar att återkomma, men sedan tar det dagar eller veckor, trots att ett serviceärende kan vara klart hos en tillverkare de erbjuder produkter från. I tillägg är det helt bisarrt att man endast kan besöka eller mejla en butik - och svar på mejlet får man då normalt inom 24 timmar. Ponera att du vill ställa en konkret fråga innan ett köp - då får du planera köpet väl inom 24 timmar - eller ta dig fysiskt till butiken. Att inte kunna ringa en butik är ju ett strategiskt val butiken gör - såklart - och jag gissar att Webhallen inte vill ha kunder som ringer in och tar tid av de som säljer i kassan. Men, även ett telefonsamtal kan ju innebära ökad försäljning - och det beror ju på vad det handlar om. Och för att vara en teknikkedja i framkant, så är det ovanligt konstigt att nyhetsbreven fortfarande inte är responsiva (anpassade för mobila enheter). Tre stjärnors avdrag just nu, eftersom jag ruttnar på deras sätt att kommunicera.
*Redigerades 7 månader sedan
Electrolux EUO9GREEN
2.4
(21)
1 787 kr
7 månader sedan*
Hade tidigare jubileumsmodellen UltraOne ZG8800, vilken tjänade familjen flera år. En helt magiskt bra dammsugare. När den gav upp på grund av ett trasigt kretskort (gissningsvis, för den var bara stendöd en dag), blev det en EUO9GREEN istället, vilket kändes som en rimligt snarlik ersättare. Inköpt 2019-08-04. Familjen var nöjd på det stora hela, men sladdupprullaren har sedan start varit HELT otroligt usel. Inte kraftig nog, som i gamla ZG8800. Är sladden det minsta tvinnad, får man sparka lite på den (sladden) och sedan fortsätta rulla in den, ibland för hand och "mata" dammsugaren. Idag, 6 månader och 5 dagar senare, gick - som för så många andra som har recenserat produkten här - vredet som man reglerar sugeffekten på, sönder. Frustrationen är enorm! Speciellt då jag läste recensionerna här innan vi köpte dammsugaren - men tänkte att - vi kommer knappt röra det vredet - just med det i åtanke - så vi är nog "safe". Trots att vi har använt vredet kanske max en handfull gånger, räckte inte det. Uselt. Jätteuselt. Nu behöver vi lämna in dammsugaren till ett serviceställe. 30 minuter dit, lämna in dammsugaren, 30 minuter hem. Vänta ett par dagar, 30 minuter dit, hämta dammsugaren, 30 minuter hem. Nej, den här modellen är inte i närheten av jubileumsmodellen i kvalitet sett. Klart besviken.
*Redigerades 7 månader sedan
Sida 1