Kategorier
Prisjakt

Krajan

Medlem sen 2005-11-18
101
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Sandbergs järn
Dålig
(16)
Usel
7 månader sedan
Hoppade in från prisjaktlänk till produkten. Står utan moms trots att man väljer Privat. Efter tre olika försök att byta till Privat kund så kraschar servern helt. Inte så förtroendegivande, eller? :)
Kingston MobileLite G4 FCR-MLG4
4.2
(6)
94 kr
2 år sedan
Haft denna något år nu. Fungerar bra. Max läshastighet verkar vara runt 85 Mbyte/s. Så har man kort som är snabbare än så och behöver den hastigheten för att tanka ner så sök vidare. Man tömmer alltså ett 64 GB kort på ca 12:20 som bäst. Och jag har dock aldrig fått högre skrivhastighet än knappt 75 MB/s. knappt 14 minuter för att fylla 64 GB alltså. Den är ju dock liten att ta med sig, vilket är ett plus. Men blir rätt så varm när man bottnar den i data transfer...
Neato Robotics XV Signature Pro
3.4
(53)
5 år sedan*
Jag har haft den här modellen i tre över år. Och jag måste säga att den har blivit ett måste i vårt hem. Jag tömmer behållaren ca två-tre gånger i veckan å då är den ofta nästan sket-full varje gång. Vi har varit så nöjda med den här maskinen att vi skaffade en likadan till en förening som vi är med i för något år sedan; lokalen har stora ytor och enkel planlösning. Det medföljer ett självhäftande magnetband som kan placeras under tex mattkanten på extremt svåra mattor (jag har en sådan matta; måste antingen piskas eller damsugas utan munstycke), det fungerar lysande bra. Trappsensorn har jag aldrig testat eftersom vi inte har trappor. Den ska i alla fall kontrollera om det finns golv där den kör så att den inte faller ner. Har bytt batterier en gång under garantitiden (11 månader gammal då), och jag tror att det inte är helt ovanligt att de som följer med förbrukas efter första året. De nuvarande batterierna har hållt förvånansvärt bra ändå. Har en enplansvilla på ca 140m2, den får dammsuga i ett par omgångar med laddning emellan, för att komma bli klar. Den andra lokalen är över 200m2. Nya HEPA-filter har jag fått tag på från AliExpress (Kina), men ny borste har jag köpt från svensk återförsäljare. För borstens del är det gummilisterna som åker/slits först och mest. Den robot som kör i föreningen har inte haft några av våra problem med batterier eller utsliten borste, men där finns heller inga mattor utan bara parkett. Det är dessutom mindre smuts i den lokalen eftersom ingen bor där. Eftersom vi ska separera köper vi nu en till. Kikat på de nyare modellerna av Neato men eftersom några har sidoborstar är de inte så intressanta. Jag anser att det är ytterligare en sak som kan gå sönder och nyttan med den väger inte upp det, enligt mig. Priset spelar dessutom in eftersom storebrorsan är dubbelt så dyr och jag kan inte tänka mig att den är dubbelt så bra. Det skulle isåfall vara att reservdelarna till denna modell kanske försvinner om ett par år. De exemplar jag har använt har aldrig haft några problem med display, knappar, dammbehållare, hjul, krocksensor, magnetsensorer. Dock är ju batterierna (två stycken sitter i) bytta på en robot. Den svagaste punkten annars på produkten måste nog vara just gummibladen på borsten. Den svagaste punkten att handha den är, liksom de flesta typer av robotdamsugare, att man måste hålla ordning för att det ska bli bra! Väck med sladdar, strumpor, slipsar, bh-band, alls som den kan slurpa i sig fastnar i den roterande borsten och den bli ledsen... Håller man fritt på golvet så kan man lätt programmera den att köra runt och dammsuga när man är på jobbet. Det bästa (för en ingenjör!) är att se den hitta hem och backa till laddstationen med ett vickande på "rumpan" för att stanna när den känner av kontakt :)
*Redigerades 5 år sedan
WD Red WD40EFRX 64MB 4TB
4.1
(47)
1 099 kr
7 år sedan*
Har fyra stycken i en Synology DS413. De har varit uppe i 11288h och fungerar underbart smärtfritt. Kör SHR (Synology Hybrid RAID - variant av RAID 5).
*Redigerades 7 år sedan
Razer Kraken Pro
3.3
(23)
7 år sedan*
Jag har haft ett par Philips och två Siberia V2 tidigare, de senare har sladden pajjat på (känsliga?) och alla har varit obekväma över längre tids användande. Kraken passade överraskande mycket bättre på mitt huvud och över mina öron trots att jag använder glasögon. Ljudet är helt ok och jag själv har inget att klaga på för mickens del. Lurarna skärmar omgivande ljud mycket bättre än Siberia V2, om det är bra eller dåligt är nog en personlig sak, men jag vill inte höra buller utifrån = slipper skruva upp ljudet. Sladden i lurarna ha en 3,5mm kontakt med fyra kontaktspår (man kan alltså använda dem med en vanlig smartphone) och förlängningssladden som följer med har två 3,5mm kontakter, för mic och hörlur till datorn. Det blir totalt ganska lång sladd(!) Är ganska glad för att slippa ljudkontroll på sladden, det har jag på tangentbordet (dock ingen Mute för micken). Funderar på att köpa ett par till för att ha på jobbet...
*Redigerades 7 år sedan
Logitech Wireless Touch Keyboard K400 (Nordisk)
4.1
(113)
360 kr
8 år sedan*
Köpt på mediamarkt för 249:- till min MiniX. Har dock inte fått till åäö på de två minuter jag testat, säkert någon inställning i Android. Fungerar dock klockrent till Win7. Lätt och fungerar bra. Gillar finessen med den lilla musvänsterknappen längst upp till vänster som man kan klicka på med vänster tummer när man pekar med högerhanden på pekplattan...
*Redigerades 8 år sedan
Asus Eee PC 1215N-U3 - 1,8GHz DC 2GB 250GB 12"
3.7
(18)
10 år sedan*
jag har haft min sedan januari (2011) och det är en liten trevlig pärla. Skärmens storlek är en kompromiss, inte för stor och inte för liten - med en väldigt bra upplösning. Batteritiden är riktigt bra faktiskt. Den spelar upp 720p-film med bra flyt om man inte ska ha med undertexter från textfil, då laggar den på ett ganska irriterande sätt. En annan ganska irriterande grej är att jag inte kan maximera video i Youtube. Jag får zooma in hela explorern isåfall och centrera videon i ramen. Men det kan vara att jag är okunnig om IE8/9(?) Skulle kanske fungera bättre med annan webklient. Det var inte så mycket Bloat-ware som jag var rädd att det skulle vara och det är inte mycket jag tagit bort. I helgen krashade hårddisken i mitt exemplar och eftersom det inte finns optisk läsare får man använda USB-vägen om man vill köra disgnostiska verktyg. Nu är min HDD lite för paj (SMART disgnos BAD) så jag får ta och skicka in hela kittet på garantin. Men det är ju snart sommar och då ska man inte vara ute på nätet ändå!? ;)
*Redigerades 10 år sedan
Sony Ericsson VH300
3.7
(2)
10 år sedan*
Jag bytte ut min bygelsnäcka mot en som jag kunde sätta i kragen å en kort sladd. Där var den ju helt ok produkt. Men den har ett konstigt metalliskt knäppande ljud för sig när den är i idle - så jag kan inte ha örpluggen i örat hela tiden (den får hänga runt halsen då). Örsnäckan liknar en klassisk walkman-snäcka (men bara en då), med en knapp på utsidan för att svara eller starta röstigenkänningen i telefonen. Den sitter fanktiskt ganska bra, även om jag har lärt mig gilla in-ear på min DS980. Håller med joca om att det blir bekvämare med den här än den klassiska bygelnäckan, tillsammans med glasögon. Fördelen mot DS980 är att det är mindre mängd sladd och att den har clips så man slipper ha den dinglande.
*Redigerades 10 år sedan
Nexus Eterna Navigator 7x50
3.3
(1)
11 år sedan*
Köpte den här på båtmässan i göteborg (feb/2010). Jag bär glasögon men det gör inte resten av familjen - så det var ett stort plus att kikaren fungerar så bra för oss alla. Det är en spak för fokusering för varje öga vilket gör det bra att ställa in skärpa med tummarna medan man håller kikaren (och att skärpan då går att ställa in olika för varje öga). Kompassen fungerar bra; med en lampknapp, som man kommer åt med pekfingret. Någon i familjen har dock lite svårt att se kompassen ordentligt (vilket drar ner antalet stjärnor lite). Mycket bra fattning (gummiklädd). Att den är (ljus-)gul är ett plus för mig eftersom den syns lite grand bättre i lågljusmiljöer. Det medföljer en bra liten väska.
*Redigerades 11 år sedan
Battlefield 2 - The Complete Collection (PC)
4.7
(14)
799 kr
11 år sedan*
Alla delarna i ett paket, superbra. En billig El-Classico av rang dessutom!
*Redigerades 11 år sedan
Sida 1