Kategorier
Prisjakt

rikardstromberg

Medlem sen 2013-12-07
37
Bidrag
62
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy Buds Live SM-R180
3.4
(19)
1 250 kr
2 månader sedan*
Jag ogillar vanliga buds då de får mig att må illa pga sin påträngande passform i öronkanalen. Jag föredrar därför traditionella Airpods, men då jag använder en Androidtelefon funkar de inte alltid så bra vid samtal. Jag chansade och köpte därför dessa och i början tyckte jag att det här kommer inte funka. Men jag hade fel och nu har jag i dom hela dagarna utan att känna av dom. Man kan dessutom reglera hur tajt se sitter i örat utan att falla ur. Bra batteritid, smidig ask med usb c-sladd samt helt okej magneter (utifrån mina behov). ANC-funktionen är sisådär. Jag märker helt ärligt inte av den då de inte sitter inne i öronkanalen och man hör det mesta kring sig. Gällande ljud så finns det bättre buds men för mina behov (poddar och YouTube) så passar de perfekt. Samt att vid samtal fungerar de nästintill felfritt. De finns en equalizer i Wearable-appen som man behöver om man vill programmera knapptryckningarna. Jag önskar att de dock var matta och inte glansiga och att man inte behövde ta på touchytan när man stoppar i och tar ut dom ut öronen. Samt att touchkontrollerna är inte helt enkla då de är glansiga och man inte känner exakt var man ska trycka. Dock bra att man kan styra vad de olika trycken betyder samt ha olika kontroller på respektive hörlur inklusive höja och sänka volymen (eller starta Spotify eller aktivera ANC). Något jag gillar då man med Android så blir volymen extra hög när man aktiverar utvecklarläget. Jag rekommenderar dessa till er som gillar Airpods, till er andra finns det många andra hörlurar som är likvärdiga eller bättre.
*Redigerades 2 månader sedan
Furniture Farm
Bra
(1)
Utmärkt
2 månader sedan*
Jag köpte deras TV-bänk Dominator som tillverkades och levererades inom 1 vecka och jag fick löpande information via mejl under tidens gång. TV-bänken var väldigt bra paketerad (vikt 60kg) med bra handtag för förflyttning och enkel att få ur förpackningen. TV-bänken är i sig stilren, rymlig och väldigt stabil. Man har tänkt på alla eventualiteter gällande kablar, vad man kan tänkas ha i den (såsom soundbar), om man vill sin TV på den eller upphängd på väggen och huruvida man vill ha TV-bänken stående på fot eller uppsatt på väggen.
*Redigerades 2 månader sedan
Apotea
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 månader sedan
Har lägst priser och alla former av leveransalternativ och varorna levereras inom 1 dygn där jag bor. Jag har slutat handla varor de har i fysiska butiker pga deras smidiga leveransalternativ.
Vogels THIN 505
4
(2)
789 kr
3 månader sedan*
Väggfästet är väldigt slimmat (1.5cm) och har en smidig utfällbar hållare som underlättar vid fixande med kablar. Väldigt lätt att sätta upp då väggfästet har 3 hål och man startar med det i mitten och sedan använder det inbyggda vattenpasset (eller sitt egna) för att se till att de andra två blir helt raka. Den har en väldigt enkel och användarvänlig manual och påsarna med skruvar mm är tydligt märkta Jag använde det till en LG OLED C9 och det är inte helt idealiskt för en sådan teve (vesa 400x200 på tevens nedre del) då tevefästena är för långa och syns nedanför om man använder de mindre hålen på fästet. Man tvingas därmed använda de större hålen som gör att det blir svårare att få det att bli helt rak. Priset borde vara några hundralappar lägre, jag sänker därför betyget med en stjärna.
*Redigerades 3 månader sedan
Nokia 7.2 Dual SIM (4GB RAM) 64GB
3.2
(4)
4 126 kr
3 månader sedan
Allmänt seg UI, fingeravtrycksläsare och kamera. Kameran är blek när det gäller färgerna. Clean Android är dess största styrka. Skönt att slippa bloatware som nästan alla andra Androidtelefoner har. Dock småbugig: tex Sveriges Radio som startar när BT hörlurar sätts på trots att den appen inte är installerad. Man får vad man betalar för och för 2290kr är det en okej telefon.
Sony Bravia KD-55XG8196
4
(3)
5 990 kr
5 månader sedan
Inköpt den 1 april 2020 hos Mediamarkt för 5990kr. Jag har använt teven i cirka 4 månader och jag är positivt överraskad. Tevens primära styrka för mig är bilden. Den är ljus, skarp och färgerna är både starka och naturliga. Integreringen med Android TV är fullständig. Gränssnittet är stabilt och menyerna är responsiva. Inte lika bra som Nvidia Shield TV Pro men nästan i nivå med Xiaomi Box S 4K HDR. Designen på teven är lite gammalmodig. Framför allt är den tung och tjock. Fötterna är stabila men sticker ut lite väl mycket. Fjärrkontrollen är robust och pålitlig men har helt ärlig inte ändrats sedan 1990-talet. Sjukt stor och väldigt många knappar. Jämfört med modeller från TCL i samma prisklass är denna i en helt annan liga. Men jämfört med Samsung och LG handlar det snarare om vilket operativsystem man föredrar, vilka appar man använder samt vilken typ av fjärrkontroll man vill ha.
Miiego AL3 Freedom
3.5
(4)
899 kr
2 år sedan*
Säkert en jättebra produkt men mina var inte symmetriska. Sitter bara på ena örat, åker av det andra då hela bågkonstruktionen är sned. Tyvärr så köpte jag dessa inför en utlandsflytt och hade inte tid att testa dom innan. Jag kollade bara att de levererades oskadda och att de gick att para. Utöver att dessa troligen var ett måndagsexemplar verkar kontrollerna vara smidiga och ljudet helt okej. I övrigt verkar de vara den vara gjord för små huvuden, lite väl tajt i nacken för min del. De ska förvaras ihopvridna i ett litet (minimalt) runt hårt fodral där man ska vira ihop hörlurarna och sedan stänga med en dragkedja. Knepigt att få i dom på ett snabbt och smidigt sätt och samtidigt är de pga sin något klena design sårbara utan fodralet.
*Redigerades 5 månader sedan
Anker PowerCore+ 26800
3.8
(5)
1 089 kr
5 månader sedan*
Den är väldigt kraftfull och räcker därmed länge. Sist jag reste laddade jag min Galaxy S9 3 gånger (från ca 20% till 80-100%) och jag hade då hade använt ca 15-20% av batteriet. Köpte den primärt för att ladda min laptop och även det gör den utan problem. Har dock inte testat exakt hur många gånger jag kan ladda den. Det tre saker som hindrar den från att få toppbetyg är priset, fler portar borde vara snabbladdare och USB-C samt att materialet borde vara plast istället för metall. Den är tålig, men repar eller skadar lätt annat i väskan. Därför behöver man ha en tjock skyddspåse eller ett skyddsfodral till den. Aukeys powerbanks i samma storlek är gjorda i plast och skyddsfodral känns där inte lika viktigt.
*Redigerades 5 månader sedan
Xiaomi Box S 4K HDR
3.9
(55)
549 kr
8 månader sedan*
Efter att ha haft alla generationer av Nvidia Shield TV samt två Sony TV med Android TV inbyggt, kan jag lätt säga att jag är besviken. Boxen är liten och smidig. Men tyvärr är den lite svag, gränssnittet bitvis buggigt och inte särskilt användarvänlig jämfört med "stock android". Layouten och antalet knappar på fjärren gör att den är rörig och ganska ofta är det en liten fördröjning vid tryckande på knapparna. Men jämfört med Android på TCL:s TV-apparater är den kraftig och responsiv. Så allt är relativt. Man bör därför se denna som en 4K Chromecast där du dessutom kan plugga i en hårddisk och styra den med en fjärr istället för telefonen. Då är det ett bra köp. Men om du är ute efter en mediaspelare som klarar i princip allt är mitt råd att du sparar pengarna och köpa den dyrare Nvidia shield TV istället. Eller en Apple TV om du bara streamar.
*Redigerades 5 månader sedan
TCL 50EP660
1.8
(1)
5 månader sedan*
Jag har använt denna teve i en månad nu och detta är en av de sämre TV-apparater jag har använt. Någonsin. Det tar över 30 sekunder för teven att starta (trots "quick start" påslaget). Smartmenyerna är ännu segare. Snabbknapp till Netflix tar längre tid än att sätta på teven och sedan gå in i smartmenyn och sedan sätta på Netflix. Deras version av Android är tyvärr avskalad och långsam. Integreringen i tevens egna menyer är inte fullständig, så vissa saker gör man via vanliga inställningar och andra i Androidmenyerna. Dock oklart vad som görs vart. Deras T Link (HDMI CEC) fungerar inte som det ska (på detta exemplar?) och därmed startar inte teven om man har en extern mediaspelare som man sätter på. Provat flera olika spelare. Fungerar dock som det ska med soundbar. Bildkvaliteten är sisådär då färgerna känns urvattnade och kontrasten kunde vara bättre. Men upplösningen och ljusstyrkan får klart godkänt. Det positiva med modellen är designen, den låga vikten och fötterna som tar lite plats. Enkelt sagt så passar teven enbart för normalt TV-tittande och då helst via HDMI och då med separat fjärrkontroll. ---------- VÄRT ATT NOTERA ---------- TCL har tyvärr ingen normal support. Det går bara att mejla och jag har försökt få svar i flera veckor utan framgång. Webhallen som jag har köpt den ifrån vägrar ta emot en retur utan att granska produktens påstådda fel först. Vilket tydligen kan ta veckor. Detta är något att fundera kring när ni överväger att köpa en teve från TCL (oavsett återförsäljare).
*Redigerades 5 månader sedan
Sida 1