rikardstromberg

Medlem sen 2013-12-07
39
Bidrag
71
Hjälpsamröster
LG OLED55BX 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
3.8
(2)
9 996 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag har sedan tidigare ägt flera OLED från LG och (2017, 2018 och 2019) och alla dessa är från C-serien. Bilden på denna TV är fenomenal då det är en OLED och är man inte en gamer är denna TV det bästa man kan köpa i denna prisklass. Men är man en gamer, eller bryr sig om antalet 2.1-portar rekommenderar jag att lägga lite mer och köpa C-serien istället. Här är varför: De stora skillnaderna mellan B- och C-serien är kvaliteten på foten, uttagen på baksidan samt programvaran. På C-serien är foten bredare och stabilare samt ljudförstärkande. Här är foten liten, plastig och gör ingen direkt skillnad när det gäller ljudet. Gällande uttagen på baksidan får man här bara 2st HDMI 2.1 istället för 4st på C-nivån. Det kan tyckas vara okej men då de inte är placerade på sidan utan sticker rakt ut på baksidan och en av dom är eARC/ARC har man bara ett uttag kvar som är gjort för tex Xbox Series X, PS5 mm. 2.1 HDMI-kablar tenderar också vara rejälare så om ni tänker väggmontera och ha den slimmat mot väggen (tex Vogel 405) så blir det tyvärr i tajtaste laget. Den sista stora skillnaden är mellan C-serien och B-serien har denna har ett äldre chip i sig och får generellt färre uppdateringar av mjukvaran och under en kortare tid efter köp än C-serien. För er som kan vänta är det värt att se hur priserna blir på modellerna som kommer ut under 2021 då dessa tydligen ska vara lägre än föregående år.

Osprey Transporter Carry-On 44
Full Star 1
4
(2)
1 108 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Vi har två av denna modell och vi tycker den är en smidig lösning för när man både reser och vill få med allt i handbagaget men också när man inte kan packa upp alla dina saker och vill ha en enkel överblick över allt man har med sig. Jag gillar att den faktiskt går att använda som ryggsäck, att den har ett smidigt fack för dator och att man precis som med en resväska kan vika sina kläder och hålla olika typer av plagg separerade. Detta är ett bra alternativ till en bag som bara är en stor packpåse eller en hård och klumpig resväska som ligger på golvet och tar upp plats.

Samsung Galaxy Buds Live SM-R180 Wireless In-ear
Full Star 1
3.5
(28)
700 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Jag ogillar vanliga buds då de får mig att må illa pga sin påträngande passform i öronkanalen. Jag föredrar därför traditionella Airpods, men då jag använder en Androidtelefon funkar de inte alltid så bra vid samtal. Jag chansade och köpte därför dessa och i början tyckte jag att det här kommer inte funka. Men jag hade fel och nu har jag i dom hela dagarna utan att känna av dom. Man kan dessutom reglera hur tajt se sitter i örat utan att falla ur. Bra batteritid, smidig ask med usb c-sladd samt helt okej magneter (utifrån mina behov). ANC-funktionen är sisådär. Jag märker helt ärligt inte av den då de inte sitter inne i öronkanalen och man hör det mesta kring sig. Gällande ljud så finns det bättre buds men för mina behov (poddar och YouTube) så passar de perfekt. Samt att vid samtal fungerar de nästintill felfritt. De finns en equalizer i Wearable-appen som man behöver om man vill programmera knapptryckningarna. Jag önskar att de dock var matta och inte glansiga och att man inte behövde ta på touchytan när man stoppar i och tar ut dom ut öronen. Samt att touchkontrollerna är inte helt enkla då de är glansiga och man inte känner exakt var man ska trycka. Dock bra att man kan styra vad de olika trycken betyder samt ha olika kontroller på respektive hörlur inklusive höja och sänka volymen (eller starta Spotify eller aktivera ANC). Något jag gillar då man med Android så blir volymen extra hög när man aktiverar utvecklarläget. Jag rekommenderar dessa till er som gillar Airpods, till er andra finns det många andra hörlurar som är likvärdiga eller bättre.

Furniture Farm
Bra
(2)
Utmärkt
Redigerades 2 år sedan

Jag köpte deras TV-bänk Dominator som tillverkades och levererades inom 1 vecka och jag fick löpande information via mejl under tidens gång. TV-bänken var väldigt bra paketerad (vikt 60kg) med bra handtag för förflyttning och enkel att få ur förpackningen. TV-bänken är i sig stilren, rymlig och väldigt stabil. Man har tänkt på alla eventualiteter gällande kablar, vad man kan tänkas ha i den (såsom soundbar), om man vill sin TV på den eller upphängd på väggen och huruvida man vill ha TV-bänken stående på fot eller uppsatt på väggen.

Apotea
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 år sedan

Har lägst priser och alla former av leveransalternativ och varorna levereras inom 1 dygn där jag bor. Jag har slutat handla varor de har i fysiska butiker pga deras smidiga leveransalternativ.

Vogels THIN 505
Full Star 1
4
(2)
845 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 2 år sedan

Väggfästet är väldigt slimmat (1.5cm) och har en smidig utfällbar hållare som underlättar vid fixande med kablar. Väldigt lätt att sätta upp då väggfästet har 3 hål och man startar med det i mitten och sedan använder det inbyggda vattenpasset (eller sitt egna) för att se till att de andra två blir helt raka. Den har en väldigt enkel och användarvänlig manual och påsarna med skruvar mm är tydligt märkta Jag använde det till en LG OLED C9 och det är inte helt idealiskt för en sådan teve (vesa 400x200 på tevens nedre del) då tevefästena är för långa och syns nedanför om man använder de mindre hålen på fästet. Man tvingas därmed använda de större hålen som gör att det blir svårare att få det att bli helt rak. Priset borde vara några hundralappar lägre, jag sänker därför betyget med en stjärna.

Nokia 7.2 Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3
(4)
1 996 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Allmänt seg UI, fingeravtrycksläsare och kamera. Kameran är blek när det gäller färgerna. Clean Android är dess största styrka. Skönt att slippa bloatware som nästan alla andra Androidtelefoner har. Dock småbugig: tex Sveriges Radio som startar när BT hörlurar sätts på trots att den appen inte är installerad. Man får vad man betalar för och för 2290kr är det en okej telefon.

Sony Bravia KD-55XG8196 55" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
4
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Inköpt den 1 april 2020 hos Mediamarkt för 5990kr. Jag har använt teven i cirka 4 månader och jag är positivt överraskad. Tevens primära styrka för mig är bilden. Den är ljus, skarp och färgerna är både starka och naturliga. Integreringen med Android TV är fullständig. Gränssnittet är stabilt och menyerna är responsiva. Inte lika bra som Nvidia Shield TV Pro men nästan i nivå med Xiaomi Box S 4K HDR. Designen på teven är lite gammalmodig. Framför allt är den tung och tjock. Fötterna är stabila men sticker ut lite väl mycket. Fjärrkontrollen är robust och pålitlig men har helt ärlig inte ändrats sedan 1990-talet. Sjukt stor och väldigt många knappar. Jämfört med modeller från TCL i samma prisklass är denna i en helt annan liga. Men jämfört med Samsung och LG handlar det snarare om vilket operativsystem man föredrar, vilka appar man använder samt vilken typ av fjärrkontroll man vill ha.

Miiego AL3 Freedom Wireless On-ear
Full Star 1
3.5
(4)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Säkert en jättebra produkt men mina var inte symmetriska. Sitter bara på ena örat, åker av det andra då hela bågkonstruktionen är sned. Tyvärr så köpte jag dessa inför en utlandsflytt och hade inte tid att testa dom innan. Jag kollade bara att de levererades oskadda och att de gick att para. Utöver att dessa troligen var ett måndagsexemplar verkar kontrollerna vara smidiga och ljudet helt okej. I övrigt verkar de vara den vara gjord för små huvuden, lite väl tajt i nacken för min del. De ska förvaras ihopvridna i ett litet (minimalt) runt hårt fodral där man ska vira ihop hörlurarna och sedan stänga med en dragkedja. Knepigt att få i dom på ett snabbt och smidigt sätt och samtidigt är de pga sin något klena design sårbara utan fodralet.

Anker PowerCore+ 26800
Full Star 1
3.8
(5)
935 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Den är väldigt kraftfull och räcker därmed länge. Sist jag reste laddade jag min Galaxy S9 3 gånger (från ca 20% till 80-100%) och jag hade då hade använt ca 15-20% av batteriet. Köpte den primärt för att ladda min laptop och även det gör den utan problem. Har dock inte testat exakt hur många gånger jag kan ladda den. Det tre saker som hindrar den från att få toppbetyg är priset, fler portar borde vara snabbladdare och USB-C samt att materialet borde vara plast istället för metall. Den är tålig, men repar eller skadar lätt annat i väskan. Därför behöver man ha en tjock skyddspåse eller ett skyddsfodral till den. Aukeys powerbanks i samma storlek är gjorda i plast och skyddsfodral känns där inte lika viktigt.