Prisjakt

rittfeldt

Medlem sen 2013-09-16
16
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Moser 1871 ChromStyle Pro
Full Star 1
4.7
(12)
1 839 kr
r
rittfeldt
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Jag kommer beställa min andra nu. Problemet nu är att batteriet dör och jag försöker ladda upp den igen, men det går på ca 10 minuter innan den tror att det är fulladdat igen (vilket det naturligtvis inte är). Tror jag köpte förra för ca 3 år sedan och/men har använt den kanske 2-3 ggr/v till skägget så det är en ganska låg kostnad per användningstillfälle. Den är generellt av bra kvalitet, visst det är av primärt plast men den ger ändå intrycket av en solid produkt. Det är inte att jämföra med vanliga konsumentprodukter á la Philips etc. Vet inte hur många sådana jag slitit ut.

Hobbex
r
rittfeldt
16 omdömen
UtmärktRedigerades 6 år sedan

25 min efter jag lade min beställning fick jag ett mail om att varan hade lämnat lagret. Dagen efter kunde jag hämta ut min beställning. Det kallar jag snabbt.

Apple iPhone X 3GB RAM 64GB
Full Star 1
3.9
(92)
2 999 kr
r
rittfeldt
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Som referenspunkt: Haft alla iPhone (även den första som inte såldes i norden). Även haft en uppsjö android och div. andra plattformar. Ska hålla mig kort och till koncis så gott det går: FaceID - något nödvändigt ont då mer skärm ska in på mindre yta. Men till vardags så märks att den är långsammare, missar avläsningen oftare än TouchID. Troligen på grund av fel vinkel (ex när den ligger på bordet, eller när man har den för nära ansiktet när linserna inte är i). Portrait mode - helt horribelt dåligt på 9 av 10 bilder. Ser ut som ett billigt photoshopjobb med dålig segmentering av objektet och bakgrunden som ska blurras ut. Ingen hemknapp - saknar inte det minsta. Anser multitasking går betydligt enklare med gester. Men controll center är hopplöst omständigt att nå. Skärm - Uppskattar touch-to-wake. Gillar även att den upptar mesta delen av framsidan nu (välkommen till 2017 Apple!). Hade gärna sett en inställning för always-on-tid nu när det ändå är en oled vi snackar om. Batteri - Bättre än på de tidigare iPhone:arna jag haft (möjligen iphone 8+ undantaget). Snålt att inte skicka med en snabbladdare! Pris - Skamligt högt. Hur mycket nytt har de egentligen presenterat? Hutlösa pengar för att byta trasig fram- eller baksida! Överväger att lämna appleteträsket snart då de överprisar och slänger in onödiga funktioner och felprioriterar hej vilt över hela produktsortimentet. Men så är jag kanske inte average Joe som faktiskt tycks vara deras mest prioriterade målgrupp.

Sonos Play5 II WiFi Högtalare
Full Star 1
4.2
(23)
r
rittfeldt
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Kommer tidigare ifrån Audioengine A5+ med tillhörande SUB & förstärkare och är kanonnöjd med bytet. Ljudbilden kan ni läsa mer om i övriga recensioner, men tycker mig ha fått ett renare ljud med större dynamik (möjligen saknas något i de lägre frekvensområdena med en ensam 5:a). Bytte primärt system för att jag ville ha något smidigare och mer estetiskt tilltalande. Dock upplever jag lite problem med Spotify Connect, ibland går det inte spela alls. Däremot fungerar deras egna app alltid klanderfritt rent tekniskt. Tyvärr är jag inte alls vän med det föråldrade gränssnittet i denna. Sen kan mina apple airpods få volymen på 5:an att drastiskt öka så fort man tar ut de ur etuit. Enda sättet de borde påverka varandra är om airpodsen försöker starta Spotify och då pausa på 5:an, men nu höjer den bara volymen ist. Alltså lite buggigt trots senaste uppdateringarna på alla enheter vilket inte borde vara fallet på en så pass etablerad produkt. Det är dessa problem som drar ner mitt helhetsintryck. Hade gärna sett airplay också så man kan köra youtube på datorn och få ut ljudet i sonosen. Men det är väl mer en feature request för framtiden :)

Kabelbutiken
r
rittfeldt
16 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Hade problem med produkten jag skickat efter, men fick snabbt och bra respons på mina problem = nöjd kund, trots problem.

Apple AirPods Wireless In-ear
Full Star 1
3.9
(162)
1 945 kr
r
rittfeldt
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Bra ljud och klockren parkoppling, saknar bättre kontroller. + Inget hackande i blådandskopplingen - som i princip alla andra lurar kan dras med. + Bra ljud. Snäppet bättre än standardlurarna som följer med iphonen - som faktiskt (i min subjektiva bedömning) är bättre än de flesta andra mobiltillverkares ekvivalenter. + Obvious men: ingen sladd som fastnar. + Sitter klockrent i öronen. Högst individuellt såklart, men gymtränar med mina utan att de någonsin fallit ur. + Att de precis som orginalpodsen släpper in ljud från omgivningen gör att man blir en säkrare cyklist och öronen får lite luft. + Har aldrig varit för att batteriet tar slut eftersom jag alltid lägger de i asken efter jag lyssnat klart. + Tydlig visning hur mycket kvarstående batteri det är i såväl asken som i lurarna via iPhonen. + Supersimpel synkning till iPhonen. - Kan lätt falla ur när man glömmer att man har de i och drar en tröja över huvudet. - Dyra. Känns lite överprisade men hittar inget egentligt alternativ jag fått att fungera tillfredställande. - Höja/sänka volymen fungerar ju katastrofalt dåligt, eller att styra musiken generellt. Har nu ställt in så att jag BARA kan pausa/starta musiken och that's it och DET fungerar iaf smidigt. (+-) Vissa anser att de ser lite dumma ut, men tänk det omvända. Hur konstiga hade de inte sett ut med sladd nu om det kom nu!? = Gillar du iphones orginallurar och har pengarna - köp!