Prisjakt

mtspersson

Medlem sen 2013-09-12
13
Bidrag
2
Hjälpsamröster
NetOnNet
Utmärkt
(500+)
m
mtspersson
13 omdömen
Utmärkten månad sedan

Enkelt, smidigt. Många betalningsalternativ.

XXL Sport & Vildmark
Utmärkt
(500+)
m
mtspersson
13 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Bra priser och bra service. Blir alltid väl bemött och det har aldrig varit ett problem med ett ångrat köp eller retur. En värdig konkurrent till Hylte jakt & lantman

Sudio Ett Wireless In-ear
Full Star 1
2.6
(8)
932 kr
m
mtspersson
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

För mig blev detta en hit! Har haft svårt att hitta in ear hörlurar som sitter kvar och inte gör ont. (Har stora öron) Efter ha prövat alla propparna som medföljer (och det är många) så blev det de största. De sitter jätteskönt och trillar inte ut. De går inte in i hörselgången utan lägger sig bara tätt emot. Perfekt känns inte alls. Ljudet är perfekt neutralt och sticker inte iväg åt något håll. Där har Sudio verkligen lyckats då jag avskyr förvrängt ljud. Vill man ha mer bas är där ingen app att ändra på för det. Men använder man Spotify så ändrar man i equalizer till ex. R&B så blir basen fyllig och stor. En fysiskt knapp sitter på båda lurarna vilket är bra för mig då jag använder handskar i jobbet då funkar det inte med touch. Man kan bara höja och sänka ljudet via telefonen, inte på hörlurarna. Tal hörs väldigt bra. Låter naturligt och tydligt. Har jämfört dem med mina Apple Airpods 2 och det är ungefär det samma. Räckvidden är väldigt bra. 10 m var inga problem. Brusreduceringen är ok, inte mer. Tycker ibland att där är ett biljud som jag inte gillar. Det försvinner när jag stänger av Noise Canceling, vilket är synd, Kan Sudio förbättra det hade det blivit full pott. Tar inte riktigt motorbrummet på maskinen heller. När man tar ett samtal är där medhörning så man hör sin egen röst, så man inte sitter där och skriker. Funkar helt ok. Jag rekommenderar Sudio Ett. Är positivt överraskad. Ljudkvalitén är väldigt bra för denna prisklassen, (990kr) Och skulle du ha känsliga hörselgångar och blir lätt öm, då kommer du gilla dom här. Det enda som behöver förbättras är Noise Canceling för att vara perfekt för mig.

Ljudcenter
m
mtspersson
13 omdömen
BraRedigerades 5 år sedan

Köpte en Bose soundlink color II. Blev inte riktigt som tänkt, men måste berömma ljudcenter som reagerade snabbt och rättade till misstaget. Känns tryggt, kan tänka mig handla där igen.

Frank
m
mtspersson
13 omdömen
Utmärkt5 år sedan

Funkade bra. Snabb leverans. Allt kom fram helt och i inplastat emballage.

LG OLED65E8 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
5
(3)
m
mtspersson
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan

Har haft den i ett par veckor. E8 “picture on glass” Oled-panelen är limmad på en glasskiva som går ända ner i bänken. Ett liten fot och glas i mellan gör att det ser ut som TV’n svävar i luften, riktigt snyggt. Men den är också tung och man måste vara två när man monterar den, inget du gör själv. Bilden är fantastisk. Svart är verkligen svart. Expertlägena är bra, men inte perfekta. Spel, standard, intensiv, sport, eco är inget jag använder. Biosalong har jag fått kalibrerad och har från det gjort ytterligare justeringar för att få det exakt som jag vill. HDR gör ett bra jobb, men tyckte att Sony får till det lite bättre. Ljudet ok, men där är Sonys AF8 & AF9 bättre. Däremot har LG en soundbar SK10Y som lät fantastisk. Köp den till om du har möjlighet. 4K material ser fantastiskt ut, men en sak irriterar mig. Ibland hackar bilden lite när man kör 4K filmer från Netflix. Och det är inte uppkopplingen, jag kör nätverkskabeln direkt in i TV’n (250 mbit/s) Det gör den endast när det är krävande material inte annars. Fjärrkontrollen är fantastisk, mycket bättre än Philips, Samsungs och Sony’s som är ett skämt. Operativsystemet är klart överlägset de andra, en fröjd att använda. LG E8 är en snygg TV med en kanon bild. Lättanvänd men tung och ömtålig. Klarar inte allt fantastiskt men nästan. Sonys AF8 & AF9 är ett bra alternativ. Det är samma oledpanel från LG men Sony’s mjukvara verkar göra ett lite annorlunda intryck och med bättre ljud i TV’n. Däremot stödjer LG fler format än Sony och Fjärren är mycket bättre. E8 är bra, mycket bra, men om den är bäst är en fråga om tycke och smak.

Ultimate Ears UE 6000
Full Star 1
3.4
(11)
m
mtspersson
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Noice Cancelling värdelös, men ljudet utan Noice Cancelling fantastiskt! . Bra balanserat ljud, tydlig bas, men inte överdriven. klar diskant i analogt läge. Låter ljusare och mer färgat med Noice canceling på. Så jag rekommenderar alla att stänga av Noice Cancelling och ta ut batterierna eftersom Noice Cancelling på dessa lurar suger. Följde med batterier. Använd dem till annat. Designen sticker ut, speciellt den vita Fodralet väldigt praktiskt, de vikbara lurarna tar inte mycket plats. Sköna att ha på sig, sitter väldigt bra över öronen, även stora öron, men sitter inte bergsäkert. Utan batterier i blir de lite lättare och sitter bättre. Adapter så att två personer kan lyssna från samma enhet, bra när man sitter med Paddan på flyget och kollar film med vännen sin. Summering: balanserat överraskande bra ljud utan noice Cancelling. Lurarna syns, speciellt den vita. Stora öron gillar dessa. Sitter inte bergfast, men väldigt behagligt. Sköna muffar. För 2000 kr finns det bättre lurar, men jag köpte dessa på rea på EL-Giganten för 595 kr och för de pengarna är det ett riktigt kap.

Sony MDR-1RBT Wireless Over-ear
Full Star 1
4.4
(19)
m
mtspersson
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Är riktigt imponerad av dessa snygga lurar! tänkte först köpa Beats by dr. dre bluetooth lurar, men efter ha lyssnat på dessa av en på gymmet blev jag ganska besviken. Fick tipset av en vän på Hi-FI klubben att köpa dessa istället. Grymt djup & mjuk bas som jag inte riktigt visste om jag skulle tycka om i början. Fick lite en känsla av att den var överväldigande men att den tog över lite från övre och mellan registert, men ändå inte då mellan & övre registert inte är frånvarande på något sätt. Svårt att sätta ord på, tror också det är individuellt, tycke och smak och vad man lyssnar på om man tycker det är för mycket eller ej. Basen har jag lärt mig uppskattande tiden. Annars klart och tydligt rent ljud, väldigt bra för att vara bluetooth. Kanske aningen bättre ljud när man kör kabel. Väl isolerade, stänger ute mycket oljud. Sitter ju helt fantastisk skönt på huvudet, helt klart de skönaste lurar jag någonsin använt! Använder dessa t.o.m att jogga med och på gymmet utan problem, och framförallt imponerande batteritid (30 timmar) känns som om man aldrig behöver ladda dem. bluetooth 3.0 fungerar felfritt, kopplar upp sig automatiskt när man trycker på on/off knappen med min iPhone 6+. Kåporna går att vinkla fram vilket gör att de inte är i vägen när man låter de hänga runt halsen. Ett mjukt fodral medföljer. mycket gott att säga om dessa, skippa Beats by dr. dre och köp dessa istället. Dessa låter mycket bättre! Ett litet tips för de som har en iPhone och använder EQ i musikspelaren. Pröva sätt equalizern på "Flat". Jag tycker basen lugnar ner sig lite då och mellanregistert marginellt kommer fram lite bättre . Kan vara inbillning, men kan ju vara värt ett försök

NEC MultiSync EA192M HD
Full Star 1
5
(1)
m
mtspersson
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Grymt nöjd med denna skärm! Snygg, lätt, bra ljud och med pivot justering. Storleken passar mig perfekt, då jag har begränsat med plats, man kan sänka skärmen hela vägen ner till foten om så behövs och det bara med ett pekfinger, går lätt och mjukt utan att man behöver ta i. Bilden är klar med "rätt färger" kör den via Displayporten till min Mini Mac.

Canton Movie 1005 5.1
Full Star 1
4.5
(6)
m
mtspersson
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Med tanke på priset så är systemet bra. Nu gick jag från ett stort system med stora frontar (Pioneer VSX-LX60, JBL Studio) så det är orättvist att jämföra. Jag tycker det låter lite tunt och lite hårt men det släpper förhoppningsvis när de är inspelade. Centern är väl den högtalare som inte riktigt hänger med, så den tänker jag byta ut och sätta som en singel bakre surround istället. Man får göra en del justeringar med subben för att få det att låta bra, att dela vid 120 Hz funkar för mig, men det är ju en smaksak. Att få det att låta bättre för mindre pengar än 2990kr (Dustin) tror jag är så gott som omöjligt om man ska köpa nytt. Jag köpte det för jag ville ha något som tog lite plats och som inte var så iögonfallande, och det lever det upp till. Dessutom måste jag säga att de är snygga att se på, även med stativ. Vill du ha ett litet snyggt system som spelar bra för småpengar är detta ett bra köp. Uppdatering: Har spelat in dem nu, och det hårda har släppt, måste säga att detta systemet passar bra till film men uselt till musik. Jag kan inte få det att spela musik behagligt hur jag än vrider och vänder på alla tänkbara inställningar. En sak till som irriterat mig är att det krävs en hel del mixtrande med subbwofern för att få den att spela rätt. Samma sak där, funkar till film men låter inte alls bra till musik. Har ändrat subbwofern till 100 Hz via lågnivån på receivern, vet att THX vill att man sätter "crossover" till 80 Hz men det låter helt enkelt inte bra då. Prövade först 120 Hz men det blir också fel, åt andra hållet. Summering: Det är fortfarande bra system med tanke på priset, men det krävs också att du har lite baskunskaper i hur du ska ställa in ditt ljud. Ljudet är väldigt detaljerat och surroundljudet är lyckat. Centern lite ljus och subbwofern lite för oprecis. Men med lite pillande kan man få det att låta hyfsat bra och mycket bra om du ska tillföra att det kostar under 3000kr