Prisjakt

one_andy

Medlem sen 2012-10-11
51
Bidrag
49
Hjälpsamröster
Amazfit Band 5
Full Star 1
3.6
(3)
240 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan*
Fantastisk pryl! Kostade därtill 270 kr! Har t.o.m. ha automatisk sömnavläsning, det hade inte ens Apple Watch! Den har även stressavläsning, det hade inte ens Apple Watch! En hel veckas batteritid med alla funktioner igång, nu slipper man ladda två gånger varje dag som man behövde med Apple Watch. Det enda dåliga är att den inte kunde synka in vissa ändringar efter två veckor, då måste man UnPaira osv. Gör det i så fall på morgonen, så tappar man inte stegdatan. Om den slutar att läsa stress så får man sätta på funktionen igen, den heter ”Pressure monitoring”. UPDATE 2 mån: Den slutade att läsa av puls under träning efter två månader, så drar av ytterligare en stjärna för det till 3/5 stjärnor. Har installerat om den och gjort allt, men den vill bara inte visa live-puls. Blir nog till att köpa en riktig Löparklocka från Garmin, för just träningsändamålen. UPDATE 6 mån: Nu loggar den Hjärtfrekvensen live vid löpning igen. Bra! Men lite för instabil för att höga tillbaka till 4 stjärnor.
*Redigerades 2 dagar sedan
Apple Magic Keyboard for iPad Pro 11" (3rd Generation)/Air 4 (SV)
Full Star 1
2.8
(1)
3 390 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan
Fantastiskt! Nu har jag äntligen hittat meningen och den perfekta avvägningen för att verkligen använda min iPad till mer än att läsa böcker och dela bilder/media. Nu kan jag nämligen skriva på den som på riktigt, lika snabbt som på min 15” MacBook! Positivt att det är så platt, det har inte den där vassa laptopkanten som svävar en bit upp, så ur den aspekten så är det skönare för handflatorna att vila på tangentbordet. Det enda dåliga är att man tröttnar i händerna av att böja dem framför sig på det relativt smala tangentbordet. Tror däremot att 13# iPad har full bredd på sitt Magic Keyboard. Men detta får en halv stjärnas avdra för det. Därtill så är det så smalt att man måste hålla ihop benen för att kunna ha tangentbordet vilandes på dem. Så det blir ytterligare en halv stjärnas avdrag. Priset drar ned ytterligare en stjärna. För det är alldeles för dyrt för vad det är. Visst ger det ett fantastiskt mervärde till iPad och gör den till en näst intill riktig laptop (finns webbsidor som inte ger sitt fulla gränssnitt trots att man tvingar den till Desktop-läge, vilket ibland gjort att jag inte kunnat utföra en del funktioner). Men de vill ha det höga priset för att inte konkurrera ut sin MacBook Air, så jag förstår dem, men det borde inte kosta 3600 kr, utan snarare max 2500 kr. Jag köpte därför mitt begagnat från Blocket i nyskick för 2400 kr. Det höga priset drar dock ner en helt stjärna. IPad som sådan blir bättre med denna, men tangentbordet i sig får enbart 3 stjärnor, på sin höjd 3,5 stjärnor. Magic Keyboard för 13” iPad får däremot 3,5 säkra stjärnor. Inköpt 2021-08 från Blocket i begagnat nyskick för 2400 kr.
Apple iPad Pro 11" 64GB (1st Generation)
Full Star 1
4
(6)
9 695 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 månader sedan*
Helt fantastisk, dock väldigt dyr och används enbart till väldigt specifika ändamål som att läsa böcker och anteckna, samt visa upp bilder vid enstaka tillfällen. TIPS! 11” är så mycket händigare och mer praktisk än 12,9”, så köp den! Kommer dock aldrig kunna ersätta min Mac, men blir som ett skönt mellanting mellan min telefon och Laptop. Som padda ör mjukvaran dock ljusår före i UX än konkurrenterna och hårdvaran och funktionaliteten med alla tillbehör likaså. Kostade 9200 kr hos MediaMarkt sommaren 2019, men jag köpte den begagnad i nyskick för 5000 kr inklusive ett Apple Cover i Grey. Köpte till en Apple Pencil gen 2 för att anteckna, men kommer behöva vänja in mig med den. Den är enbart bra när man ska skriva anteckningar som man bevarar som anteckningar. Vägde denna mot en iPad Air 2021, men insåg att denna har Pro Motion display (120 Hz) vilket är en stor skillnad särskilt när man ska skriva med penna, samt att den har Face-ID, Så för en billigare peng fick jag en bättre padda. Svårt att skriva snabbt i stående läge. UPDATE 1 månad: Köpte till ett Magic Keyboard och då blir det fantastiskt hjälpsamt! Däremot så är det lite väl trångt, så man tröttnar i händerna av längre skrivande. Men det är lysande på kortare resor osv. Nu känns det dock som att iPad ”makes sence” och jag använder den nu nästan dagligen för att skriva och dela media från skärmen.
*Redigerades 2 månader sedan
Mi Electric Scooter M365
Full Star 1
3.9
(14)
3 600 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Det bästa jag någonsin köpt för 4000 kr (vinterrea från 6000 kr under januari 2019). Har i skrivande stund kört drygt 1000 km som dagspendlare och den håller i ur och skur utan några som helst problem! Fantastisk! Borde dock ha en gasare även på vänster styre, så att man kan sträcka ut höger hand (men tror inte att det är lag på att sträcka ut höger hand?). Köpt i svart, snyggaste färgen alla dar, särskilt som den är mattsvart (mörkgrå egentligen) / graphite. Min första scooter började pipa en felkod dag två och rullade inte längre, så skickade tillbaka den till Xiaomi Sverige och fick en ny levererad efter en något längre/strulig service, men de hade bara mycket att göra då de är nya i Sverige. Däremot har jag halverat antal steg per dag, men det kompenserar jag med att gymma/jogga på morgonen, nästan varje dag :) >>>>>>>>>> UPDATE ETT ÅR Har nu kört nästan 2000 km. Bakre stänkskyddet knäcktes pga vibrationerna. Köpte nytt för 300 kr via Cdon, men det går knappt att klicka fast styret i det... Mycket svårt att få tag på reservdelar. Original finns inte och Xiaomi Sverige bryr sig inte om andrahandsmarknaden... OBS! Man måste se till att skruva åt alla skruvar med jämna mellanrum, risk till att styret faller av är annars väldigt stor! Man måste vara kunnig för att underhålla scootern mer än 1 år. Drar därför ner en stjärna från 5 till 4. Därtill få cykelmekaniker som vill serva denna. Nästan så att jag vill dra ner till 3,5 stjärnor. Man kan dock köpa vilken slang som helst för 8,5” däck när man får punktering. Däcket i sig kan man kanske också köpa viket som, men är inte säker. Nåväl 3,5-4 stjärnor. Men risken är stor att man måste köpa en helt ny vartannat år eller efter 2000-3000 km. UPDATE 1,5 ÅR STYRET HAR HELT LOSSNAT! Undermålig konstruktion, rent av livsfarlig. Men den var perfekt så länge det varade. Sänker dock en stjärna pga. detta, så för en period av två år så får scootern 3 av 5 stjärnor, men för en period under det så får den 4 stjärnor. Är mao synd att service/andrahandsmarknaden är så dålig.
*Redigerades 2 månader sedan
Apple Pencil (2nd Generation)
Full Star 1
3.5
(4)
1 389 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan
Fantastisk, men alldeles för dyr. Borde kosta 990 kr istället för 1490 som nu hos Apple. Köp till ett granulerat skärmskydd så känns det som att skriva på papper! De behåller dock sitt andrahandsvärde ganska länge.
Amazfit Smart Scale
Full Star 1
3.1
(5)
399 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 månader sedan
Utmärkt för priset (390 kr Inet) och synkar perfekt till Zepp för mig som gillar Amazfit (Amazons Branding av Xiaomi). Min buggade ur vid uppdateringen första gången jag kopplade den till appen, så jag behövde ta den till Inet för återställning. Tog bara en dag så fick jag tillbaka den. Skulle dock säga att den ligger mellan 10-20% ifrån värdena jag får vid en riktig BosyScan som även ”går genom händerna”. Men vikten har dock ingen diff ;) Har fem personer kopplade till den och när man väl fått till personerna som ligger nära varandra i vikt så fungerar det toppen med automatisk igenkänning till appen efter det!
Apple iPhone 11 Pro 256GB
Full Star 1
4.3
(8)
9 430 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan*
OBS! ÅTERKOMMER MED EN DJUPARE OCH RENSKRIVEN RECENSION: Har haft iPhone sedan den först kom till Sverige 2008. Har varit iPhone 3G 16GB, iPhone 5 32GB, iPhone 6s 64GB, iPhone SE 2020 64GB (gratis via jobbet) och nu slutligen iPhone 11 Pro 256GB. Sweet spot är 128GB. Ville egentligen köpa iPhone 12 mini 128GB, MEN den saknar den för mig viktigaste funktionen, nämligen telefoto-Linsen! Älskar SE, duger gott och väl, men vill så gärna kunna ha Ultra Wide och Tele. Funderade först på att köpa en kompaktkamera eller separata linser då kameran i SE är på Pro-nivå. Så har nu i princip enbart köpt iPhone 11 Pro för de två extra linserna, minnet och batteritiden. Skärmen och FaceID är plus, men det hela dras ner av storleken, jag har nog genomsnittet för kvinnliga händer, dvs. på den mindre skalan av manliga händer. Tycker att de är alldeles för dyra, är egentligen, därav att en stjärna dras bort. Bättre batteritid är 12:orna. Skulle egentligen vilja ge den 3,5. Men 4a får det bli. Kameran, samma hårdvara som 12:orna, men inte mjukvaran. Night-Mode har kommit till Tele, men Något stor, tyckte iPhone 6 modellerna var den perfekta storlek, om även de ibland var lite för stora. Har alltid haft jailbreak, men känns äntligen som att det börjar närma sig sitt slut med iOS14, fortfarande några funktioner jag saknar. Operativet är så Smooth, har försökt med Android två gånger, men lyckas aldrig mer än några dagar och saknar två appar som aldrig kommer att finnas på Android. Så visst är man fast i ekosystemet, på gott och ont. Köpt via Phonehero på rea för 7800 kr i princip nyskick! EDIT: MAN VÄNJER SIG VID STORLEKEN, behåller dock fortsat 4 stjärnor. För andra gången så måste jag erkänna att Apple har rätt, man vänjer sig med storleken. När jag först hade iPhone 3G och 5 så var steget till iPhone 6S obekvämt och motvilligt. Men när jag väl övertygade mig själv och provade den så blev jag såld efter en månad. Nu från 6S till 11 Pro så var jag också mycket skeptisk, men nu efter två månader så kan jag konstatera samma sak, man vänjer sig! Men man måste ha en fingerklämma baktill för att använda den med en hand, men det fungerar! Så nu är man glad till storleken. Större hade däremot inte fungerat och heller inte högre vikt.
*Redigerades 7 månader sedan
Urbanista Stockholm Plus
Full Star 1
2.9
(6)
499 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan*
Sämre ljud än AirPods och dålig bas. Burkig mikrofon och dålig ljudredigering mot vind. Buggar ur på så sätt att den har för tyst ljud. Dåliga kontroller för olika funktioner. Inget att rekommendera för iPhone. För Android ger jag dem ett mjeh, men finns dock inget bättre om man gillar snäckor (förutom AirPods då).
*Redigerades 7 månader sedan
Hövding 3.0
Full Star 1
3.5
(9)
2 900 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan*
Fantastico och bättre än föregångaren. Lite dryg på min räser och med för stor ryggsäck. Väldigt dyr, fick dock denna uppgradering då min 2.0 löstes ut. Men vilken räddning denna är! Finns ingen hjälm som kommer i närheten av hur denna skyddar. Lite obekväm och lite dyr vilket drar ner en stjärna. Samt att synken till appen bara drar massa ström och ändå inte synkat sträckan, så stängde av funktionen helt efter en månad. Mycket bättre utan den funktionen, även om man saknar att den nu inte kan meddela ens kontakter om den löses ut. Min ”kostade” 3000 kr vid köptillfället Jan 2020.
*Redigerades 9 månader sedan
DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo RTF
Full Star 1
3.5
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan*
Fantastisk! Men väldigt dyr... Beror ju på vad man jämför med. Men lite mycket brus under mörker. Saknar 4k, medan Air 2 har det... Men denna är ju lite äldre. Skulle inväntat Pro 3, men den blev fördröjd av Corunja. Jobbigt dock det där med licens och att det känns som att man alltid är olaglig och stör folk oberoende av vart man är. Däremot så låter den inte så mycket när man flyger en bit bort. Batteritiden borde vara 45 min tycker jag. Nu krävs det mycket planering och att man ständigt har de två reservbatterierna på laddning i bilen. Skulle jämföra kamerans kvalitet med en väldigt bra mobilkamera. Är dock bäst under guldtimmarna, men kameran kan man ju alltid ställa in ganska bra oavsett hur starkt ljuset är, däremot behöver man filter om man ska filma mitt på ljusa dan. Däremot öppnar detta upp för en helt ny värld av möjligheter. Men som sagt, man måste läsa på en hel del inför varje plats man ska till och de finaste platserna (naturreservat) får man i Sverige inte flyga i (om man nu inte får tillstånd osv...). Hur som, det är upp till var och ens samvete. Köptes av familjemedlem för 20 000 kr från Webhallen juli 2020.
*Redigerades 9 månader sedan
Sida 1