Prisjakt

Kurt

Medlem sen 2012-02-10
213
Bidrag
181
Hjälpsamröster
Conrad.se
OK
(500+)
Dålig
Redigerades 8 månader sedan

EDIT: Har nu fått återbetalning, höjer betyget något. Går tyvärr inte att rekommendera eftersom de använder skitföretaget UPS för leverans. Jag betalade för hemleverans men mitt paket hamnade ändå hos ombud. Kontaktade då Conrad som lovade att lösa problemet. Det har ännu inte hänt, och paketet ligger bara kvar någon dag till hos ombudet. Återstår att se vad som händer då. Rekommenderas INTE.

Apple iPad 10.2" 32GB (8th Generation)
Full Star 1
4.3
(4)
3 599 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Första intryck: +Snabb +Prisvärd -Tjock ram/bezel -Inget stereoljud

The Last of Us: Part II (PS4)
Full Star 1
3.7
(118)
299 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Jag har mycket svårt att förstå de negativa recensionerna på detta spel, särskilt de som klagar på storyn. Ja, den är väldigt vågad och förväntar man sig exakt samma spel som ettan blir man säkert besviken. Är man lite mer vuxen och öppnar ögonen märker man snabbt det är är ett otroligt välslipat spel med många oväntade vändningar där storyn i själva verkat är helt fenomenal. Tänk typ Breaking Bad blandat med Game of Thrones. Spelmekaniken tycker jag är spelets största svaghet. Jag är inte alls road av striderna och tycker att det blir för enformigt. Precis som i första spelet och i senaste Uncharted. Hade hellre sätt lite färre (men svårare) fiender. Likaså kan det blir lite tjatigt att leta igenom alla hus efter loot. Med det sagt är det ändå en bra balans mellan mellansekvenser, strider och de lugna partierna i spelet. Grafiken är bra, speciellt utomhusscenerna. Inomhus kan det lätt bli lite grått och repetitivt. Det finns en del pussel och bandesignen är överlag bra, men inte fenomenal. Det som verkligen sticker ut är detaljnivån i spelet! Inget har lämnats åt slumpen. T ex kan man se hur gitarrsträngen vrider sig när Ellie stämmer gitarren, eller hur hon tar på sig luvan på tröjan när hon går ut i regnet, och tar av den igen när hon går in. Att säga att spelet är politiserat för att det förekommer manliga kvinnor i det blir ju bara tramsigt. Detta spelet är otroligt spelvärt och genomarbetat, de som skriver negativa recensioner är nog mest sura för att spelet inte är en exakt kopia på ettan. Spela och bilda dig din egen uppfattning, det är ett delvis mörkt spel men det väcker verkligen känslor. Respektera 18-årsgränsen.

Dörr DAF-320 for Sony
Full Star 1
3.3
(1)
1 290 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Min första blixt, men än så länge är jag riktigt nöjd. + Fin byggkvalitet + Bra pris + Inbyggd LCD + Inbyggd batteriladdare + Slavfunktion + Diffusor medöljer + LED-belysning för AF eller film + Lätt att använda Möjligen kan man ifrågasätta behovet av blixt nu när moderna kameror har så bra lågljusegenskaper ändå.

Philips FC9742
Full Star 1
3.4
(7)
1 880 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Låter mycket men suger bra. Vår gamla Electrolux låter mindre på högsta läget än vad denna gör på lägsta. Lite kort sladd samt ful ”futuristisk” design, men det är väl en smaksak. Kommer inte ihåg senaste effektläge när man flyttar kontakten. Det är dumt eftersom den är alldeles för stark på högsta läget. Skönt att slippa påsar, men dammar en del när man tömmer behållaren. Lite dyr. Lätt och smidig med bra glid, dock. Så om du inte har några barn eller djur som är känsliga för höga ljud tycker jag det är ett bra köp.

Samyang AF 18/2,8 FE For Sony E
Full Star 1
3.3
(1)
3 890 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Litet och smidigt med bra bildkvalitet. Autofokus fungerar som förväntat. Tillräckligt ljusstarkt och bra närgräns. Jag har faktiskt svårt att hitta något att klaga på. EDIT: Det skulle väl vara att jag personligen inte tycker att brännvidden är särskilt användbar. Inte så stor skillnad mot 24mm som jag trodde, så jag sålde faktiskt mitt ex vidare. Kanske blir ett köp av Samyangs nya 24/1.8 någon gång.

Samyang AF 24/2,8 FE for Sony E
Full Star 1
3.3
(1)
2 690 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 månader sedan

EDIT: Jag höjer faktiskt betyget efter att även ha provat Samyangs 18mm. Den har visserligen bättre bildkvalitet, men är också större och dyrare. Skillnaden i FOV är i praktiken mindre än jag trodde. Därför tycker jag faktiskt att 24/2.8 kan vara ett bra val som billig och liten fullformatsvidvinkel. Nu finns det ju dock en 24/1.8 också, vore intressant att testa den också någon gång. Kostar ju lite mer förstås. Den enda fördelen med detta objektiv är att det är extremt litet och lätt. Tyvärr är varken bildkvaliteten eller ljusstyrkan särskilt imponerande. AF fungerar dock mycket bra.

Logitech Z520
Full Star 1
4.2
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag tycker att de leverar mycket bra ljud för storleken. Trevliga att titta på är de också. Förstår inte varför de får så låga expertbetyg. Basen är förvånansvärt bra med tanke på att de saknar sub. Kan möjligtvis sakna lite klarhet i de övre registrena, men det kan också bero på ljudkortet. Jag skulle beskriva ljudet som varmt, om man gillar det.

Granngården
OK
(500+)
Bra
ett år sedan

Har handlat och hämtat i butik, och allt funkade bra!

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW
Full Star 1
3.9
(4)
4 879 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Första intryck: stor, ful, tung, klumpig och extremt högljudd. Har dock aldrig provat en mobil AC innan så har ingenting att jämföra mot. Har du råd känns det bättre att satsa på en fast installation. Vi har en på nedervåningen som kyler bättre och låter mindre, däremot kostar det väl ca 3-4 ggr så mycket inkl. installation. Den här kyler också ganska bra, men frågan är om det är värt oljudet. Framförallt är det frånluftsfläkten som låter varje gång kompressorn går igång (dvs inte hela tiden). Den fläkten går inte att ställa in hastighet på utan går alltid på max. Den vanliga fläkten (som blåser ut kalluften i rummet) låter också mycket även på lägsta hastigheten, men inte riktigt lika högt.