Prisjakt

Kurt

Medlem sen 2012-02-10
213
Bidrag
181
Hjälpsamröster
Laitis
Bra
(12)
Bra
Redigerades 4 månader sedan

En "lagervara" skickades inte på över en vecka. När jag frågade vad som hänt visade det sig att den inte alls fanns i lager och beräknad leveranstid är ytterligare två veckor fram i tiden. Uppdatering: Jag får fri frakt på min order som kompensation.

HyperX Alloy FPS RGB (Nordisk)
Full Star 1
3.6
(3)
1 189 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Mitt första mekaniska tangentbord. Noterar att knapparna är väldigt tryckkänsliga. Det leder ibland till att man skriver samma bokstav två gånger. Även vid spel kan man t ex råka komma åt hopp-knappen när man vilar tummen på space. Programmeringen av belysningen funkar inte som den ska - när jag sparar en profil skrivs de andra två också över. Spaceknappen är lite "vass" i underkant. Får se om jag vänjer mig, annars byter jag nog till ett tangentbord med mindre känsliga brytare.

Mekonomen
Bra
(13)
Usel
Redigerades 4 månader sedan

Över en vecka sedan lagd order och inte hört eller sett något av min vara. Inget svar från kundtjänst.

Goal Zero Lighthouse Micro Charge
Full Star 1
2.8
(1)
299 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 månader sedan

På botten av paketet står det en varningstriangel och texten ”Cancer, Reproductive harm”. Det känns sådär. Batteriet verkar inte vara utbytbart på något enkelt sätt, vilket är oförsvarbart dåligt. I övrigt är funktionen bra. Dimbar ficklampa eller rundstrålande ljus. Laddas genom att lampan pluggas in direkt i en USB-port, jag hade föredragit en sladd med micro-USB eller USB-C. Uttag för att ladda andra prylar med 1A finns på denna varianten.

Schwalbe Marathon Winter Plus 28x1,35 (35-622)
Full Star 1
3
(1)
379 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Helt okej, men fortfarande ganska halt på isiga vägar. Testar nog Continental nästa gång.

Sony E 70-350/4,5-6,3 G OSS
Full Star 1
3.5
(1)
8 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Jag valde detta objektiv till min A7R II istället för ett fullformats pga den relativt långa brännvidden kombinerat med en låg vikt och liten storlek. FF-alternativet från Sony når "bara" till 300mm och väger ca 200g mer. Tamron 70-300 når också kortare och saknar OSS vilket jag tror är bättre än IBIS för långa brännvidder. Nästa steg hade varit Sigma 100-400 för att nå lite längre och få FF, men då är vikten ungefär den dubbla. Sedan Sony 200-600 men det väger ju över 2kg. Jag "nöjde" mig därför med detta APS C-objektiv eftersom man ändå typiskt beskär bilden när man vill nå långt, då kan jag lika gärna göra det direkt i kameran. Värt att nämna är att det nästan tecknar ut FF vid kortaste brännvidden, och mer än APS C även på längsta brännvidd. Det går alltså att använda i FF-läge och beskära bilden i efterhand och på så sätt få ut mer bildyta än om bilderna beskärs i kameran. Byggkvaliteten är bra trots att det är gjort av plast. Kan möjligtvis sakna brytaren för fokusbegränsning som finns på storebror till FF, men det är ingen stor förlust. Skärpa och kontrast är bra på alla brännvidder, särskilt om du bländar ner ett eller två steg. Det tappar lite kontrast på längsta brännvidd, vilket jag tycker är den största bristen. Det går ofta att redigera efteråt dock. Jag har lyckats ta bra bilder på 1/125s handhållet, förmodligen går det med ännu lite längre slutartider om man är stadig. AF fungerar snabbt, tyst och effektivt. Visst hade det varit kul med 400mm och f/5.6, men då hade både storlek och pris ökat. Lite bättre närgräns hade också varit bra i vissa lägen. Förutom det tycker jag detta är en bra kompromiss från Sony, till din APS C-kamera eller någon av A7R-modellerna. A7-kamerorna utan R mår nog bättre av ett fullformatsobjektiv eftersom de inte kan "pixelzooma" lika mycket. EDIT: Bilderna blir väldigt förvrängda i fullformatsläget, så det är nästan oanvändbart. Åtminstone om bilden innehåller några raka linjer. Men det är ju ett crop-objektiv, så jag tycker inte att det drar ner betyget. EDIT2: Priset är nu sänkt, runt 7000kr känns rimligt för detta objektiv. Det har dock dykt upp ett intressant objektiv från Tamron på 18-300 mm, det skulle möjligen kunna vara en konkurrent till detta. Tror dock inte det är lika skarpt på de längre brännvidderna, men jag har inte testat själv.

Philips Fidelio X2HR Over-ear
Full Star 1
4.3
(19)
1 190 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Så länge jag kan minnas har jag främst använt Koss PortaPro för att lyssna på musik. Ljudet är inte perfekt men passar till all musik, och dessutom är de billiga och smidiga. Flera gånger har jag försökt köpa bättre lurar men inte blivit nöjd. Har bland annat testat brusreducerande från Bose (gillade inte trycket på öronen), öppna lurar från AudioTechnica (lite klent ljud) och Grado (magiskt mellanregister men passade bara viss musik). Alla dessa har jag skickat tillbaka eller sålt. Men dessa tror jag faktiskt jag kommer behålla. Första intrycket var att de lät ungefär som Grado, dvs lite "vasst" ljud. Men faktum är att det har blivit mycket bättre efter bara några timmars inspelning. Basen har kommit fram mer och ljudet känns balanserat och detaljerat. Man befinner sig verkligen mitt i musiken, på ett bra sätt. De är mer lättdrivna än lurarna jag hade från AT och jag tycker de låter tillräckligt bra från min iPhone. Tycker det är riktigt kul att lyssna med dessa lurarna, även om ljudet inte är perfekt (saknar lite i mellanregistret, t ex). Jag uppfattar dem inte som tunga eller obekväma. X3 kostar i dagsläget lika mycket som dessa, värt att ta i beaktande. Har dock sett vissa recensenter som föredrar dessa över de nya, det är kanske en smaksak. Öppna lurar läcker ljud, så är det bara. De här köper du för att lyssna hemma, inte för att ha på bussen. För mig är det öppna ljudet värt det alla dagar i veckan, jag gillar inte hur slutna lurar låter. Lite tramsigt att de marknadsförs som 40 kHz. Hade varit bra om jag var en fladdermus eller delfin, men inte särskilt användbart för en människa.

ViewSonic VG2448 Full HD IPS
Full Star 1
3.5
(1)
2 479 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 månader sedan

Fin bild, inget att klaga på. Inbyggd USB-hubb.

Sony CyberShot DSC-RX100 III
Full Star 1
4.2
(6)
5 190 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 månader sedan

Äger sedan tidigare en RX100 Mk1 och har även testat Mk2. Denna optiken har lite annat zoomomfång (motsvarande 24-70 istället för 28-100), är mer ljusstarkt på långa brännvidder och nog också lite skarpare. Kameran känns även lite snabbare och Fn-menyn är bättre mm. Den elektroniska sökaren fungerar över förväntan, men jag tar ändå mest kort med den stora displayen som numera är vinklingsbar. I övrigt väldigt lik RX100 Mk1, som i sig är en helt fantastisk kamera. För mig får den komplettera min systemkamera (A7R2) vilken den gör väldigt bra. Den är framför allt bättre på filmning pga. aktiv bildstabilisering. I princip samma inställningsmöjligheter som en fullstor kamera men lite pilligare pga mindre och färre knappar. Kan ändå vara en inkörsport till systemkamera för den som är lite sugen med inte riktigt vill ta steget. Summa summarum är detta en helt FANTASTISK kompaktkamera, som absolut kan mäta sig mot enklare systemkameror när det gäller bildkvalitet - trots att den får plats i byxfickan. Lite sugen på Mk V för att få fas-AF, men jag tycker att den är lite för dyr. Att den släpptes redan 2014 är egentligen helt sjukt med tanke på att det fortfarande år 2021 är en riktigt bra kamera. + Stor sensor + Skarp och ljusstark optik + Vinklingsbar blixt + Många inställningsmöjligheter + Smidigt format + Utfällbar sökare + Vinklingsbar skärm + Aktiv bildstabilisering vid filmning - Endast kontrast-AF - Zoomar långsamt vid filmning

Ortler Wien Wave 7vxl 2021 (Elcykel)
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Sambon köpte denna och jag har nu provcyklat den. Det är vår andra elcykel, den första var en enklare modell med billig Kina-motor. Skillnaden är väldigt stor, det är en mycket mjukare upplevelse att cykla med Bosch-motor. Den känns pigg i accelerationen och är nästan helt ljudlös. Däremot kunde motorn gärna fått vara lite starkare i uppförsbackarna. Själva cykeln känns smidig och lätt (för att vara en elcykel) och det är inga problem att trampa den som en vanlig cykel när eldriften är avstängd. Batteriet på 8 Ah är kanske lite i klenaste laget, men det räcker faktisk länge om man trampar på i 26-27 km/h på raksträckorna (dvs. cykeln rullar så bra att eldriften inte alltid behövs). Sadel tycker jag är väldigt hård. Det är också snålt att inget lås ingick. Stödet bak var tyvärr i vägen för fästet till cykelvagnen, så vi fick sätta på ett annat. Också synd att det inte sitter någon korg på den. På det stora hela känns det ändå som ett riktigt bra köp. Motsvarande svensktillverkade cykel går väl loss på ca 25 000 kr, detta känns som ett mycket mer prisvärt alternativ. Kul detalj med cykelpumpen som följer med, även om den känns väldigt plastig. Duger säkert i en nödsituation. Också bra med dubbla bakbromsar - fotbromsen för "vanlig" cykling och fälgbromsar när man behöver stanna snabbt. Saknar inte skivbromsar.