Kategorier
Prisjakt

emilwest

Medlem sen 2011-07-22
20
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Kygo A11/800
1.9
(4)
2 120 kr
ett år sedan*
Uppdatering: Det har bildats en spricka på ena sidan och den lär snart lossna. Dessutom är proximity sensorn helt olidlig, om man tuggar eller bara vrider huvudet för mycket så pausar den ljudet. Helt oanvändbart. Undvik! ---------------------------- Första recensionen: Jag kommer från ett par extremt slitna Corsair Vengeance 1500 som jag haft i 6 år som jag köpte för runt 300kr, så detta är de dyraste hörlurarna jag köpt. Därför bör ni ta min recension med en nypa salt om ni kommer från ett par dyrare hörlurar. Jag använder dessa exklusivt inomhus, främst till min PC och mobil hemma, men tar även med dem till bibblan ibland för att utnyttja noice cancelling. + Bra ljud, de bästa (och dyraste) hörlurarna jag haft. Jag kan höra små detaljer jag inte hört tidigare i låtar. + Väldigt prisvärda (1190 kr på POWER under mellandagsrean) när liknande hörlurar ligger runt 3000. + Väldigt bra bas enligt mig. + Active Noice Cancelling fungerar ganska bra! De blockerar ut monotont ljud väligt bra, t.ex. fläktar och lågfrekventa ljud. Jag provade detta i tvättstugan och kunde inte höra torkskåpet som vanligtvis bullrar som en flygplansturbin, så jag gissar att det även är effektiva att ha på sig när man flyger. Ibland kan man höra ett lågt brus men inget som stör. Jag har dock inte jämfört med andra noice cancelling hörlurar så jag kan inte riktigt avgöra hur bra dessa är. + Snygg minimalistisk design. De är små och smidiga. Robust carry-case medföljer. + Hyfsat bra batteritid. Runt 40 timmar för vanlig lyssning och 19 timmar med noice cancelling på. + Ganska bekväma på mitt huvud (medelstort), jag har ofta på mig dem timmar i sträck utan problem. +/- Touchkontroll för att höja/sänka/nästa/föregående/pausa låt. Det är rätt smidigt men ibland registrerar den fel. +/- Det tar ett tag att vänja sig med knapparna. +/- proximity sensor som stannar musiken när man tar av sig hörlurarna och startar igen när man sätter på sig dem. För det är det ganska trevligt, men vore bra om man kunde stänga av det om man vill i inställningarna. - 'smart voice' rösten som hörs varje gång man trycker på en knapp är alldeles för hög, t.ex. 'power on', 'pairing complete' osv. Önskar det gick att sänka den rösten. - Kygo Sound-appen är ganska värdelös (i nuläget). Det enda bra med den är att man kan se batteritiden och att den kan uppdatera hörlurarnas firmware i framtiden. Det vore bra om de lade in en enkel vanlig equalizer. - Laddningskabeln som följer med är aningen kort. Om du kan få tag på dessa hörlurar för runt 1000-lappen som jag gjorde så kan jag definitivt rekommendera dem! Om du ska betala fullpris kan det dock vara värt att göra en mer noggrann jämförelse med Sony och Bose-hörlurar i den prisklassen.
*Redigerades 2 månader sedan
Inet
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 månader sedan
+ Snabb leverans, bra produkter och fint med pingvinstång
Garmin Forerunner 210 Premium HRM
3.8
(23)
2 195 kr
9 månader sedan
Bra enkel gps-klocka som gör sitt jobb. Köpte den begagnad på tradera för 300kr och för det priset är det svårslaget. + Ganska exakt gps-spårning, skönt att slippa ta med mobilen + Pulsen verkar stämma bra med pulsbandet + Bra knappar, verkar robust och lär hålla i många år framöver. - Kan ta lång tid att få GPS signal, ofta över 1 minut vilket är det största minuset med den här klockan - Laddaren/data-kabeln som man knipsar på klockan är sådär, svårt att få bra koppling
LG G7 ThinQ LMG710
4
(19)
4 995 kr
2 år sedan
Kan rekommendera denna mobil om man kan få tag på denna billigt, men kan tyvärr inte rekommenderas till den som söker en bra kamera. + Priset. Fick den för 3500 via kampanjen på Netonnet vilket gör den till en av de billigaste flaggskeppsmobiler från 2018 som finns att hitta. + Snapdragon 845, klarar allt + Skön att hålla i handen och känns lyxig. Eftersom den har en baksida i glas bör man dock skaffa ett skydd. + Google assistant är riktigt bra, men fungerar just nu endast om man ändrar systemspråket till engelska. Svenska är tydligen på väg att lanseras snart dock. Användbart också att man har en dedikerad knapp till det så att man inte behöver låta som en idiot och säga "OK Google", utan det räcker med att diskret hålla ner knappen och säga det man vill. + Vidvinkelkameran är väldigt användbar. Att man har mycket manuella inställningar i kameran är också välkommet t.ex. att kunna spara i RAW, ändra fokus, osv. + Extremt bra ljud med quad DAC och surround. De inkluderade snäckorna fungerar också riktigt bra. + Batteritiden är faktiskt acceptabel för 3000mAh, för mig klarar den upp till 2 dagars lätt användande och en heldag med tyngre användning - Som många påpekat är kameran det största problemet, pga detta får mobilen 8 stjärnor. Jag misstänker att det är mjukvarurelaterat och att LG kan lösa detta snart, då är denna mobil värd 9 eller 10 stjärnor enligt mig. Bland annat appliceras alldeles för mycket/lite skärpa så att fotona kan se ut som att de blivit ritade med en färgkrita. Detta syns tydligt om man zoomar in. Det verkar också som att slutartiden underestimeras i auto så att bilderna lätt kan se skakiga ut om man råkar röra sig lite vid fototillfället. Detta är synd eftersom kameran annars har mycket potential. Man kan delvis lösa detta genom att gå in i manual mode och öka slutartiden, vilket gör bilderna något mörkare men kan vara en värd trade-off. Andra har föreslagit att använda andra kamera-appar som ger bättre resultat, som t.ex. G cam och snap camera.
Corsair CX600M 600W
4.4
(16)
5 år sedan*
Billigt och bra!
*Redigerades 5 år sedan
ASRock Z97M Anniversary
4
(2)
5 år sedan*
Gör sitt jobb! Billigt dessutom, med möjlighet att överklocka CPU:n. Ganska bra deal om man inte är ute efter speciella funktioner. Instämmer med förgående talare att det är synd att det bara finns en chassis fan kontakt, men det löser sig med en splitter.
*Redigerades 5 år sedan
Cooler Master Silencio 352 (Svart)
3.8
(8)
802 kr
5 år sedan*
Snyggt med diskret chassi. Plus för ljuddämpning och storleken. Skönt att de inkluderat en SD-läsare på framsidan dessutom, det ser man inte ofta. Fläktarna som inkluderades kördes alltid på 100% så det var lite högljutt, så jag bytte ut dem mot 120mm Noctua NF-S12A PWM fans och nu går det prima. Ett minus för att det knappt får plats med kablar bakom chassit. Även med relativt tunna kablar bucklar locket ut någon millimeter. Men med tanke på storleken och priset är det väl acceptabelt, och det märks inte så mycket heller.
*Redigerades 5 år sedan
Noctua NH-U9B SE2
4.5
(22)
530 kr
5 år sedan*
Helt ok kylare! Jag förväntade mig att den skulle vara något tystare, men med tanke på att det är 92 mm fläktar så bör man inte klaga. Får plats i min Cooler Master Silencio 352. Använder low noise adaptern och kyler rätt bra. Den ger ifrån sig något lågt högfrekvent ljud som man kan störa sig lite på, men förhoppningsvis försvinner det. Men om man har plats i chassit för en större 160 mm kylare bör man satsa på det istället.
*Redigerades 5 år sedan
Noctua NF-S12A PWM 120mm
4.3
(8)
229 kr
5 år sedan*
Fantastiskt bra. Tysta och kyler chassit riktigt bra.
*Redigerades 5 år sedan
Samsung S24D590PL
4.2
(11)
6 år sedan*
Bra skärm! Ett plus att det är PLS, vilket är perfekt för korrekt färgåtergivning (framförallt viktigt för film/foto-redigering). Dessutom så är den väldigt snygg enligt mig. Enda nackdelen är att man inte kan vrida eller ställa in höjden på skärmen.
*Redigerades 6 år sedan
Sida 1