Tomme

Medlem sen 2001-03-11
334
Bidrag
96
Hjälpsamröster
EcoFlow River 600
Full Star 1
2
(1)
4 695 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 dagar sedan

Införskaffad som backup vid strömavbrott eller frånkoppling (tack MP/S!). Tillräckligt liten för att också fungera vid camping och liknande, samt som enklare UPS (dock 30 ms inkopplingstid). Gör allt jag kan förvänta mig av en konsumentprodukt i denna prisklass. +Laddar fullt väldigt snabbt från vägguttag +Gediget bygd +Smidigt format +Går att anpassa på många sätt (t.ex. långsammare AC laddning, maxnivå för laddning, stänga av ljud) +Levererar utlovade 600W +Tyst vid lägre effekt -Kräver app för att göra anpassningar (appen är välgjord men kräver registrering och internet) -Fläkten behövs vid högre laster ganska omgående, passiva kylningen är nog ganska liten, dvs låter ganska mycket. Uppdatering 2022-11-21 Servicemeddelande där man ombeds att uppdatera till senaste firmware (V1.2.4.18) då risk för elektisk stöt finns vid det avbrottsfria strömförsörjningsläget (UPS). Uppdateringen medför kort och gott att man inte längre kan köra den som UPS, alltså du kan inte ha 230 input och 230 output igång samtidigt(!). Drar bort fyra stjärnor pga detta. -UPS funktionen borttagen via firmware (på grund av felkonstruktion?)

Dino Crisis (PS1)
Full Star 1
5
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 månader sedan

Kul spel i bästa Resident Evil anda, men med dinosaurier istället för zombies typ. Bra mix av skräck, action, pussel.

Fujifilm Fujinon XF 16/2,8 R WR
Full Star 1
4.8
(42)
4 393 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Ett mycket användbart objektiv till lågt pris, vädertätat, bra byggkvalitet, bländarring. Jag gillar 24mm för resor, speciellt i stadsmiljö. Vidvinkel men inte så svårjobbat som mer extrema kan bli. Kantskärpan kunde varit snäppet bättre, men man förlitar sig på ganska kraftig korrigering i mjukvara för distortion.

Olympus M.Zuiko Digital 60/2,8 Macro
Full Star 1
4.8
(500+)
4 790 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Ett objektiv som är väldigt användbart och prisvärt, men som enligt mig saknar det där lilla extra. Det är väldigt bra på det mesta - bra optiskt, vädertätat, kompakt. Som många macro fungerar det också helt ok till porträtt. Nackdelar som jag ser är att det är aningen plastigt, ganska långt så det är lite obalanserat på de mindre "micro four thirds"-husen. +Prisvärt +Mycket bra till macro +Helt OK till porträtt +Vädertätat -Byggkvalitet godkänd men inte fantastisk -Obalanserat på små hus (långt och smalt)

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW
Full Star 1
4.5
(50)
4 889 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 månader sedan

MIn första portabla AC. Placerad i sovrum med huvudsyfte att kyla ner för vår bebis de varmaste sommardagarna, men såklart trevligt för oss vuxna. Kyler ner sovrummet (~15m²) med stängd dörr mycket snabbt (känns svalare redan inom minuter). Viss kyla "spiller över" till andra rum med, men den är inte gjord för att kyla en hel lägenhet så det är i linje med förväntningarna. Ljudnivå är acceptabel, men inget man vill sova till. För inte fullt så varma dagar kan man även köra den i fläkt läge utan kylning. Köpte till fönsterkit och dessutom en extra förlängning till det då våra fönster var för höga. När man fått in rutinen så går det ganska smidigt att sätta upp/ner (ett par minuter). En lite rolig sak är fjärrkontrollen och manualen till denna. Den ser ut att vara designad på tidigt 90-tal och manualen talar också om NiCd och brunstensbatteri, vilket bekräftar detta :)

Mortal Kombat 11 (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
4.3
(104)
161 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Har inte spelat så mycket moderna fightingspel, men nostalgisk av Mortal Kombat och andra 2D-fighters från 90-talet. Grafik och kontroll är mycket bra, story mode över förväntan! Kul att spela lokalt med en kompis. Det tråkiga är de oändliga customiseringarna och hur lång tid som helst för att låsa upp allt. Tvivlar på att någon orkar lägga så mycket tid (eller pengar) på vad som i grunden är ett fighting-spel.

Resident Evil Code: Veronica X HD (Xbox 360)
Full Star 1
3
(1)
64 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Spelade detta 2022 på en Xbox One S, tillgängligt digitalt. Samma spel som släpptes 2011 till Xbox 360. Stort fan av de tidiga spelen (1,2,3, 0), inklusive de nya remakes på 2 & 3 samt 7, 8. Hade på något sätt missat detta när det begav sig, så var dags att spela igenom nu. Man känner snabbt igen sig i spelmekaniken från andra tidiga spel i serien. Detta var första spelet där kameravinklarna inte är fasta, utan hela miljön är renderad i 3D. Det är fortfarande ofta semi-fasta kameror, så känsla av att inte se vad som väntar runt ett hört etc. är intakt. Man har gjort ett bra jobb med denna delen. Kontrollen är bra och det är inga problem att spela det 2022 (till skillnad från Resident Evil 4 som är ospelbart på Xbox One). Storyn och pusslen känns ett snäpp sämre än i 1,2,0 enligt mig. Det är inte alltid helt logiskt, eller så är de för uppenbara. Även om miljöerna generellt är bra, så är det vissa öppna ytor som blir fel. Resident Evil passar bättre i tighta korridorer, gränder etc. Mot slutet känns även Manision-delarna i Antarktis-basen lite krystade. Totalt sätt ändå underhållande spel som rekommenderas för fans av serien. Är du ny så börja med 1,2,3,0.

Seagate Barracuda ST5000LM000 128MB 5TB
Full Star 1
3.8
(249)
1 397 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Har plockat dessa från externa diskar och satt in som lagring i stationär dator. De är mycket tysta, svala och låg vibration. Prestandan är mycket låg dock, och med SMR (shingled magnetic recording) så blir prestandan slumpvis ännu lägre när de måste skriva om delar av lagrad data. För långsam och billig lagring, om du dessutom behöver fysiskt små diskar, så har de ändå rullat på stabilt och till låg kostnad. Var bara medveten om den låga prestandan.

Logitech MX Master 3
Full Star 1
4.5
(500+)
999 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Mycket bra för kontorsarbete, fotoredigering, enklare spel (har ej testat med krävande spel). Jag har kört MX Master tidigare generationer och denna är ett klart lyft ergonomiskt. Master 3 är aningen mindre men framförallt så sitter nu tum-knapparna och sidoscrollen nu på rätt ställe, de passade inte mig alls på tidigare modeller i alla fall. Utmärkt batteritid, USB-C laddning. Inga konstigheter.

Olympus 9/8,0 Fisheye Body Cap Lens
Full Star 1
4.3
(3)
907 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Blev positivt överraskad av denna! Har testat några andra "body cap" objektiv, men detta är klart bästa. Riktigt bra bildkvalitet framförallt! Bra skärpa, vettiga motljusegenskaper. Såklart mycket distortion och fast bländare, men det vet man ju om när man köper. Även trevligt med möjlighet till fokusering (två lägen - 0,2 meter och oändlighet, men man kan också sätta "mittemellan"), vilket utökar användningsområdet snarare än en fixfokus.