Prisjakt

snr

Medlem sen 2011-01-24
29
Bidrag
75
Hjälpsamröster
Webhallen
Utmärkt
(500+)
s
snr
29 omdömen
UselRedigerades 9 år sedan

Ett par dagar efter att jag lagt min förhandsbokning av en vara (Mobiltelefon) smyghöjdes priset på min order med 1100kr - utan att jag meddelades om det. Hade jag inte bevakat detta aktivt själv hade jag missat detta helt och pengarna hade dragits från mitt konto. Jävligt fult försök. Särskilt med tanke på att jag har handlat troget av Webhallen under väldigt många år . Falska lockpriser och allmänt scam-aktigt beteende gör att att detta blev mitt sista engagemang hos Webhallen.

StarTropics (NES)
Full Star 1
3
(2)
695 kr
s
snr
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Ett Äventyr/RPG i bästa The Legend of Zelda stuk, av samma utvecklare, med fantastisk musik och spelkänsla, bra grafik och summa summarum ett av de 10 bästa NES-spelen som gjordes.

Samsung T1 Portable SSD 1TB
Full Star 1
3.5
(2)
s
snr
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Behövde en ny intern disk och det stod mellan en gammal klassisk hårddisk med allt vad det innebär och att lägga några extra slantar på en extern SSD. Blev SSD med tanke på snabbheten, portabiliteten och framför allt att den inte är skak och stötkänslig - något som är viktigt vid köp av externa diskar. Valet föll på denna eftersom det i princip är det enda alternativet på marknaden. Hade gärna sett några konkurrenter att välja mellan. Disken är grymt liten, precis så snabb som man förväntat sig, och rejält plastig. Som ett ihåligt litet plastskal ungefär. Mitt busskort känns faktiskt lite mer påkostat när jag tänker på det. Detta kunde dom lagt lite krut på med tanke på prissättningen. Prestandamässigt har jag dock inga invändningar. Disken funkar klockrent och ger bra prestanda. Använd i cirka 3mån. En sak jag vill anmärka skarpt på dock; För att använda diskens fulla kapacitet, måste den låsas upp. Vid leverans har du tillgång till ca 100MB, där ett program ligger. Installation av detta program är en förutsättning för att kunna aktivera disken. Även för er med högre datorvana så är det tyvärr så att även fdisk, gparted eller dylika partioneringsprogram inte kan se mer än 100MB utrymme. Programmet lägger sig sedan minnesresident, döljer sin uppstart, startar upp diverse services i datorn och ägnar sig sedan åt att skicka statistik, användningsdata och information om dig och din disk till Samsung dagarna i ända. En hel del Mac-användare har också drabbats av hög cpu-last, krasher och andra problem pga detta program Ogillar skarpt sånt här av principskäl. Det finns alltså dolda villkor för att produkten du trott dig köpt - ska gå att använda. Man blir inte upplyst om att att det finns ett ytterligare pris inblandat man ska betala - att installera speciell mjukvara som strular, samlar data om dig och vad du pysslar med, och har andra konstigheter för sig utan din vetskap. Programvaran går inte att avinstallera och är rätt knepigt att rensa bort från systemet manuellt, men det går med en del hackande i register, task scheduler osv.

Panasonic Lumix DMC-LX100
Full Star 1
4
(4)
s
snr
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ägt kameran cirka 10 mån. Köpte denna som ersättning till min äldre LX3 som jag var mycket nöjd med. Inför detta köp hade det ju dock seglat upp en del konkurrenter på marknaden för kompakta systemkameror, vilket gjorde att valet stod mellan denna och Sonys RX-100 III. Denna vinner bildkvalitetsmässigt samt tillför en del sjyssta bonusar såsom 4K video mm. Sony har dock en del pluspoäng i sitt mycket kompaktare format, lägre prislapp samt att även den presterar mycket bra bildmässigt. Sonykameran har också betydligt fler megapixlar vilket kan antyda högre skärpa/upplösning, detta är dock inte sant i alla lägen. + En fantastisk kamera när det kommer till bildkvalitet med sin 4/3 sensor. Med stöd i dpreview.com mfl vågar jag påstå att detta är den bästa kompaktkamera du kan köpa idag. + 4K video i 30fps, 1920x1080-video i 60fps samt bildkvaliten i dessa filmer. + Videoinspelning medger manuella inställningar av ISO-tal, slutartid, bländare osv. + Robust och välbyggd. + Presterar mycket bra i dåligt ljus. Hög kvalitet även i ISO 3200. + Bra auto-läge. Även om du är allergisk mot auto-inställningar så kommer du uppskatta att detta läge gör sitt jobb bra. Att man kan sätta ISO-tak för Autoläget är också ett plus. - Som recensenten innan mig skrev: slappheten i vissa vred. På linsen sitter vred för bländare, zoom och aspect ratio mycket tätt och det är i svårt att vrida det ena utan att råka snurra på det andra osv. Har gått runt detta genom att avaktivera zoomvredet (man kan sköta zoom enkelt på andra sätt). Sen dess är detta problem avhjälpt. - Om man ändrar inställningar med rattar under filmning så hörs detta väl tydligt i filmen. - Långsam autofocus i 4K video-läge. Vid ett par tillfällen har den haft svårt att hitta fokus överhuvudtaget i denna upplösning. * Om du tidigare ägt en LX-kamera så kika på denna i butik innan köp, den är nämligen större än tidigare modeller. * 4K video tar 12MB/sek (100Mbit) i anspråk, samt kräver ett UHS3 klassat SD-kort. En annan grejj jag inte visste om jag skulle sätta som + eller - är det stora utbudet av funktioner och möjligheter med denna kamera. Det kan krävas några googlevändor ibland. Hade en liten "issue" ett tag med att kameran vägrade ställa in sig på längre slutartider än 1sek. Gick igenom manualer, menyer osv utan att hitta något svar. Lite google-fu senare upptäckte jag att pga att jag aktiverat en funktion, djupt ner i nån meny, som hette "Silent Mode" och som tystade kamerans ljud, så inaktiverade detta längre slutartider - eftersom slutaren klickar lite svagt i dessa situationer. Såna saker. Överlag ser jag dock positivt på den stora mängder funktioner och features och detta är en naturlig konsekvens när man som ny användare börjar pilla på allt möjligt, samtidigt. Rekommenderar.

Dell XPS 13 9343 (9343-1114)
Full Star 1
2.5
(4)
s
snr
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Solitt bygge, trevlig support, snabb, bra skärm, snygg höjer betyget på denna. Barnsjukdomar ihop med högt pris sänker det. Datorn är något tjockare än konkurrenterna men allt vägs allt upp av det slimmare formatet. + Byggkvaliten är överlag bra och känns solid. Datorn är byggd i samma material som ex.vis. Lenovos Yoga-serie vilket ger en hård och matt känsla. Långtifrån samma plastighet som ex. Asus och Acers laptops. + Bra skärm och bra BIOS, inte den reducerade varianten man hittar i andra Ultrabooks. + Snygg, liten + Trevlig och ibland ganska proffsig support. "På-plats-reparation dagen efter" som de utlovar på hemsidan kommer kanske inte alltid exakt dagen efter, men har faktiskt åtgärdat problem snabbt och utan krångel, och hemma hos en. Jämför man med ASUS och Lenovo så är denna support och service faktiskt enormt mkt bättre, och även trevlig att ha å göra med. - Touchpadden. Fungerar knappt öht out-of-the-box. Blir lite bättre efter drivrutinsuppgraderingar, men är väldigt irriterande att använda då tvåfingers-scroll tex reagerar sjukt trögt. - Tangentbordet (Nu fixat av Dell). Vissa tangenter gav ganska ofta två tecken. Ibland reagerade space inte alls. - Har en del märkligheter för sig i Legacyläge(Safe Mode off) (dvs om du kör Linux - eller Windows 7/8/10 på vanlig MBR partition). T.ex. går datorn ej att boota eller starta om, när du har en extern skärm inkopplad och sitter med locket stängt.. Den börjar tjuta högt, blinkar, vägrar boota, och stänger av sig. Dell har bekräftat problemet men meddelat sitt ointresse. "Datorn är inte avsedd att kunna boota i legacyläge. Vi lämnar ingen garanti på nån funktionalitet om du inte kör medföljande Win8.1" berättade ProSupporten i telefon. - Dell marknadsför datorn hårt mot linuxanvändare och utvecklare men sanningen är att kör du Linux (eller något annat än Win8.1) så försvinner direkt alla typer av garantier och Dell blir avståndstagande och ointresserade vad gäller service. Detta känns falskt. Problem kan i bästa fall "tas upp till diskussion". Note: Jag har faktiskt inga problem med fläkten, min låter inte speciellt mkt, och har en överlag lägre ljudvolym än andra högspecade Ultrabooks jag ägt (Lenovo Yoga 2,3 samt Asus UX301LA). Med tanke på att min haft andra barnsjukdomar kanske detta också är något som skiljer sig från olika exemplar och tillverkningsbatchar? Sätter betyget ganska bra. Hade man menat allvar med sin satsning mot linuxfolk, utvecklare och andra, och inte bara använt det som marknadsföringsgimmick så hade jag höjt den ganska högt. En finfin dator i övrigt och supporten vid de andra fel som funnits har överlag varit trevlig och hjälpsam och löst problem snabbt på plats hemma hos en.

Asus ZenBook UX301LA-DE002H
Full Star 1
2.5
(6)
s
snr
29 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

** Uppdaterad april 2015 ** Sökte det vassaste i kategorin 13.3" ultrabook, var redo att betala en del för att få något med bra prestanda och hög kvalitet. Har haft den 13mån. På pappret bra hårdvara, snygg dator, men många kvalitetsbrister och ASUS support är arrogant och svår att ha att göra med. + Snabb disk, bra med raidade SSD + Hyffsat tyst + Snygg (subjektivt naturligtvis) + Enhetlig design på tillbehör. - ASUS garanterar ingen funktion, ger inte support och talar om att vägra garanti om du uppgraderar till Win8.1, trots att du använder drivrutiner från ASUS egna hemsida. - "Skinande Gorillaglass"-marknadsföringen är väldigt överdriven. Du tänker dig en dator i skinande glas, detta är en vanlig laptop där man limmat lite plastfolie på locket. Det är väl ok, men känslan är plast. Det fastnar väldigt snabbt fingeravtryck och smuts på "glaset" och har man nån sorts vision om att hålla datorn snygg har man ett heltidsjobb framför sig. - Dyr. Finns mycket bättre och modernare ultrabooks till lägre pris ute idag. Kvalitetsbrister: - Den högra USB3-porten och DisplayPorten stör varandra (ger kraftligt flimmer). Ibland uppstår även problem med datorns egen skärm. Vill du använda DisplayPorten kan du alltså inte använda USB3-porten. - Datorn börjar ibland rassla märkligt. Dvs som en fläkt som slår i någonting metalliskt inuti datorn. Ganska lågt, men irriterande. Kommer och går och händer inte alltid. - När man kopplar i strömsladden går en strömpik eller liknande genom alla inkopplade USB-enheter vilket krashar ev. externt inkopplade enheter, tex ljudkort mm. - Buggig skärm som ibland flippar ur och börjar känna av att man touchar den, fast man inte gör det. - Touchpadden är sisådär. Har varvat PC/Mac några år och på den fronten är Apple långt före. - ASUS Support - se nedan. Ovanstående issues har gått tre reparationsvändor hos ASUS, och datorn har återkommit från reparation med samma fel kvarstående gång på gång. Det handlar alltså om designfel i hårdvaran och berör hela serien. Slutsats: Intressant satsning på denna typ av premiumdator. Varumärket ASUS har dock rasat totalt. De korrigerar inte fel utan skickar tillbaka defekt/otestad utrustning och låtsas som ingenting. Med tiden ger datorn en känsla av att vara slarvigt ihopsatt, trots en del intressanta lösningar (raidade SSD tex), och de fel som finns blir man som konsument tvungen att investera tid och engagemang i att lösa. Asus Support: Man önskar ju stöd från ASUS när man försöker komma till rätta med problem. Istället är de ignorans eller fullständigt idiotiska svar man möts av. Hårdvaruproblemet på USB-porten skyllde de ex på "dåliga drivrutiner" för Win8.1 utan att ens vara intresserade av att veta mer om det. Jag fick inte använda "ett sådant os som inte kom med maskinen". Då vägrade de ta in datorn på service. Efter månader av stångades och totalt 3 reparationsförsök (var utan dator i 16 veckor) erkände de tillslut detta fel och några till och fixade dessa helt plötsligt. När jag fick tillbaka datorn lade batteriet av efter en vecka. Jag hävdade att det får räcka nu och jag vill ha pengarna tillbaka (vilket man har rätt till enligt lag redan efter 2 misslyckade reparationsförsök). Deras efterblivna support svarar ungefär "det kan vi inte ge pga batterifel. den måste vara inskickad mer än 3ggr isåfall". Man svarar "Den har ju varit det, 3 ggr, totalt 16v." och kan då få anklagande svar "jaha okej för vadå, har du verkligen följt procedurerna rätt? är det verkligen till oss du skickat den?" osv.. veckorna går. Och såhär håller det på. Hela tiden. När man har problem med deras produkter och behöver hjälp. Svar man får kan va så irrelevanta, oinsatta eller oengagerade att man tror det är en slumpgenerator som skriver dom. Asus har ingen som helst koll eller intresse av att hjälpa dig. ASUS stoppa-huvudet-i-sanden-metod samt ovilja att erkänna fel har gjort att även jag tillhör den växande skara med nu bortåt 6 månader servicetid för att få åtgärder utförda. Avråder starkt från köp. Se er om efter andra märken.

Valostore
Bra
(120)
s
snr
29 omdömen
UtmärktRedigerades 12 år sedan

Snabb leverans, bra priser. De kunde se över sitt laddarsortiment lite, saknar marknadsledande Pila IBC som jag fick beställa från USA. Bra sortiment i övrigt. Gav bra svar på de frågor jag hade.

XTAR B20 Pilot XM-L U3 1000-Lumen
Full Star 1
5
(1)
s
snr
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Researchade ficklampsvärlden ganska ordentligt innan detta köp. Syftet var helt enkelt att hitta den lampa som gav mest ljus för pengarna. Viktigt var att den var vattentät och av hög kvalitet (har förbrukat 3st dealextremelampor senaste 3 åren...). Detta är det mest prisvärda som finns i den här storleksklassen när detta skrivs. 1000 (äkta) lumen för dryga 400 spänn. Tänk dock på att det går fort i ficklampsvärlden, denna släpptes nu i Maj 2013. Om ett halvår/år kan det mycket väl finnas bättre grejjer för samma pris. + Mycket ljusstark. Marknadens näst bästa lysdiod (Cree XM-L U3 - ger 1040lm @ 3000mA. XM-L2 serien ger 20% (1192lm) mer ljus vid samma ström, men kostar betydligt mycket mer). Källa: http://flashlightwiki.com/Brightness_Bins + Vattentät ner till ca 2m + Prisvärd. XTAR är en uppstickare iförhållande till etablerade dyra skrytlabels som Klarus, har behov av att slå sig in på marknaden. Lamporna håller dock samma höga kvalitet hos båda märkena. - Hade gärna haft möjligheten att fokusera strålen - Vattentät ner till ca 2m... 10m hade känts bättre, även om jag nu inte tänkt dyka med den. * Tips till er som vill researcha runt själva * checka http://flashlightwiki.com/Brightness_Bins för en uppdaterad lista över ljus/ström-förhållande för ficklampsmarknadens bästa dioder. Kolla sedan upp lampor utefter diod. Bra märken är Luminus och Cree. Var försiktig med Dx.com lampor och laddare, jag var helt såld på dessa en period, men lumen-värdena är kraftigt överdrivna, och den bristande kvaliten blir snabbt ett problem. Jag köpte en vattentät där som var full med vatten efter ett test i handfatet, sånt sabbar också batteriet. Skaffa en riktig laddare till 18650-batterierna. Undvik UltraFire o dyl så slipper du ett nerbrunnet kök. Pila IBC är mycket rekommenderad bland ficklampsenthusiasterna på forum runt om i världen. Denna typ av batterier är lite speciella och förstörs eller får dramatiskt kortad livslängd av dåliga laddare. Skaffa också riktiga batterier och ta det lugnt med fulmärken som UltraFire och TrustFire (deras 2400mAh är egentligen 1100mAh). Nitecore och XTAR gör sjyssta batterier. Sikta på >3000mAh.

Alina
Utmärkt
(500+)
s
snr
29 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan