Prisjakt

crooan

Medlem sen 2010-03-21
79
Bidrag
48
Hjälpsamröster
ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
c
crooan
79 omdömen
UtmärktRedigerades 8 månader sedan

Smidigt, varan fungerade som annonserat. Fick den faktiskt en dag tidigare än beräknat.

Inet
Utmärkt
(500+)
c
crooan
79 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Lätt att handla, bra frakt- och betalalternativ. Alltid fått bra bemötande i butiken.

Logitech Multi-Device Wireless Keyboard K375s (Nordisk)
Full Star 1
4
(1)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det man betalar för är främst tangentbordets stabila trådlösa anslutning till max 3 olika enheter. Jag har bara provat att koppla mot 2 olika bluetooth enheter (Androidtelefon och Linuxdator) - fungerar riktigt smidigt. Även mot linux (Ubuntu 18.4 LTS på ett MSI Z87I moderkort) var det problemfritt, överraskande nog. Att växla mellan dessa 2 enheter gick närmast momentant. Ytterligare en bonus är inbyggd omställare för hur F1-F12 knapparna fungerar. Dessa kan primärt fungera som just F knappar eller funktionsknappar för t.ex. multimedia. Man behöver alltså ingen mjukvara för att ställa vilken primär funktion F-knapparna ska ha. Detta är ett stort plus. Den fysiska kvaliteten är som vilket 200kr plast-tangentbord som helst (således inte samma nivå som priset), med sedvanligt silikon/gummimembran-känsla vid tangentnedtryckning. Tryckytan på tangenterna är aningen större än vanliga tangentbord, men tack vare skålningen och de rundade kanterna går det lika fort för mig att skriva på den som vilket annat tangentbord som helst. Tangenterna låter en aning, inte lika högt som en skrivmaskin, men högre än ett typiskt laptoptangentbord

Dell Latitude 7390 (132MC)
Full Star 1
5
(1)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Haft datorn i 4 månader snart. Jättebra dator på alla sätt (googla "Latitude 7390 i5 notebookcheck"). Inte heller massa bloatware (om man bortser allt som kommer med Win10). Notera att RAM endast är single slot och single channel. Fungerade klockrent tills den tyvärr la av utan förvarning för 1 mån sedan. Lyckligtvis ingick 3års på-plats garanti, och Dell höll vad de lovade. Efter ett 15min telefonsamtal (där jag fick prova olika åtgärder för att förgäves väcka liv i datorn) kom det en tekniker dagen efter och bytte moderkortet på plats (på 15min) - funkar nu perfekt igen. I min mening mer pragmatiskt val än t.ex. XPS 13. Linux-kompabiliteten är ett plus. Inte riktigt full poäng pga det som hände; uppdaterar också betyget om den går sönder igen. Bör nämnas att jag använde den med en docka (WD15) kopplat till 2 skärmar.

Logitech M590 Multi-Device Silent
Full Star 1
4.5
(13)
428 kr
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Pålitlig bluetooth-uppkoppling som är lätt att upprätta (på Windows 10. ej lyckats få det att fungera på Ubuntu). Kan kopplas till 2 enheter, och det finns även en 2,4GHz mikrodongel som också fungerar förträffligt (även på ubuntu...). Känslan i pekarrörelse, knappar och scrollhjul är helt ok, hjulet kan också vickas i sidled och just den rörelsen är inte lika ljuddämpad.

Rajala Pro Shop
Utmärkt
(388)
c
crooan
79 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Måste säga att jag har haft god erfarenhet av denna butik. Mest köpt reavaror (s.k. split-kit med kameror, objektiv) och allt har fungerat klanderfritt. Har inte behövt göra garantiärenden men de gånger jag gjort returärenden har det gått problemfritt och med gott bemötande. Stora nackdelen är att leveranser tar ca 1 vecka oavsett post eller direkthämtning från butik, och 150kr för frakt tar tyvärr bort en hel del av glädjen att köpa på deras rea. Därav inte full pott.

Benro BK10
Full Star 1
5
(1)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Smart och välfungerande konstruktion tycker jag, gick att användas som selfiepinne för ett GM1+ vidvinkelobjektiv på totalt 400g. Enda nackdelen är att teleskopskaftet wobblar en aning i hopfällt läge, dvs inte lika stabil som trebensstativ.

Acer Switch Alpha 12 SA5-271 (NT.GDQED.024)
Full Star 1
5
(1)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

För pengarna (5500kr) ger denna specifika modell (Core i3 @2,0GHz) enorm valuta för pengarna. Nästan halva-2/3 priset jämfört med konkurrenterna. Vid vardagsanvändande (kontorsprogram, surf) flyter den på bra - klart bättre än en Atom-försedd Windowsplatta jag hade tidigare. Bra skärm, bra tangentbord, bra "stödben", bra kylsystem. Finns egentligen inget att klaga på för priset, men 2 nackdelar bör ändå nämnas: batteritiden (jag kommer upp i ca 4-5h vid slösurf, ca 25-50% skärmljusstyrka) och pennan (för långsam tracking för att hänga med mina kråkfötter).

Philips SHB5250 Wireless
Full Star 1
2.7
(11)
152 kr
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

För 300kr... inte alls dumt. Ljudkvalitén är ungefär som en bättre variant av hörlurar som brukar ingå med mobiler. Diskant, mellanregister och bas, allt finns där, men inget som får trumhinnorna att dansa av eufori. Ljudkvalitén vid samtal är inte mer än hjälplig; kanske har min mobil föråldrad bluetooth-version? Mottagningen räcker 5m med en gipsvägg emellan. Att para ihop med mobilen första gången var lite knepigt, tricket är att (efter fulladdning) hålla in mittenknappen länge, kanske 5 sekunder, så att det blinkar omväxlande vitt och blått, sen bör den hittas av mobilen. Vid behov kan man göra det i skogen för att undvika radiointerferens. Komforten, öronsnäckorna sitter bra i mina öron, så länge jag inte gör stora huvudvridningar med mycket kläder på (t.ex. korsa övergångsställe); dongeln i ryggen är sådär, men funkar för medellånga sessioner. Inget jag vill använda dygnet runt, så att säga. Öronsnäckorna går ej in i hörselgången, och saknar ljudisolering. Detta är mina första blåtandsheadset så jag har inget att jämföra med.

Panasonic Lumix DMC-GM5 + 12-32/3,5-5,6
Full Star 1
4.5
(4)
c
crooan
79 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Nu när den har gått ner i pris... så bra kamera! Visst, sensorn är i minsta laget jämfört med APS-C, men detta uppvägs av generellt bättre objektiv (redan kitobjektivet är förträffligt, och de fasta objektiven som kan förvärvas till överkomliga priser på begagnatmarknaden, tummen upp!). I storlek upp till 4k... försumbar skillnad jämfört med APS-C och småbildsformatkamerorna. Samma pocket-rocket känsla som i GM1 fast bättre rattreglage, och nu möjligt med auto-ISO även på Manual mode, dock ingen exp.comp. fortfarande. Största vinsten är att den går ner i en rymlig jackficka, även med ett hyfsat stort mft-objektiv på. GM5 + handtag(HGR1) + Voigtländer 17,5/0.95 = epic combo. För den nyinvigde kan dock redan en Pana 20/1.7 eller Oly 17/1.8 öppna en ny värld jfr mobilkameran. Ett givet val för den moderna hobbyfotografen enl min mening, eftersom den oftare följer med ut än en traditionell stor DSLR. Står sig också väl mot 1" premiumkompaktkamerorna, som tenderar att dra in damnkorn i lins och sensor med tiden. Denna kamera kommer jag att behålla länge.