Prisjakt

Masquerade

Medlem sen 2009-04-18
21
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Belkin TuneCast II
Full Star 1
1.8
(10)
M
Masquerade
21 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Jag upplevde produkten som oanvändbar då jag var tvungen att höja volymen till max såväl på telefonen som i bilstereon - Därav det brus många andra beskriver. Även vid denna nivå var ljudkvaliteten sällsynt dålig, även för att vara FM-sändare. Tillbehören var bra, väl tilltagen sladd och inkluderade batterier likaså. Bristen på användbarhet gör dock att jag måste betygsätta produkten med 1 - Usel. Jag rekommenderar Kjell & Companys mindre FM-sändare från Linocell (Art. 93767) som ett bättre alternativ i samma prisklass, även om min dog efter två års hård användning.

Adlibris
Dålig
(500+)
M
Masquerade
21 omdömen
UselRedigerades 7 år sedan

Alltid maximal väntetid, står det att ordern skickas inom 2-5 arbetsdagar så är det 5 som gäller. Väldigt opålitlig butik med obefintlig kundservice och otroliga väntetider (upprepar mig här men har under 7 års universitetsstudier aldrig haft en väntetid under 1,5 veckor). Större beställningar blir även väldigt slarvigt packade med stora glipor i den underdimensionerade förpackningen, detta ökar risken för funtskador om man har otur. Skulle aldrig rekommendera någon att handla hos Adlibris oavsett pris.

dbramante1928 Skagen Case MacBook 12"
Full Star 1
3
(1)
674 kr
M
Masquerade
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Behövde ett transportskydd på kort varsel och detta fodral var ett av få som fanns i lager i min lokala Media Markt. Tänkte ge det en chans trots priset och min skepsis för modellen och kan efter ett kortare test ge betyget "Acceptabel". De negativa aspekterna: - Väldigt tungt. MacBook ligger på drygt 920 gram medan fodralet klockar in på nästan 700 gram. En MacBook i detta fodral ger alltså liknande vikt som en fullskalig MacBook Pro 13,3", detta är mitt enskilt största problem med produkten. - Passformen är sådär, eller snarare alldeles för trång. Det kan vara så att lädret töjer sig med tiden men när jag först skulle lägga ned min MacBook i fodralet blev jag lite orolig över hur mycket jag behövde lirka och pressa för att få ned den. Ingen trevlig upplevelse. - Med sin vikt och design hade Skagen helt klart gjort sig bättre med en eller två mindre fickor på utsidan. Detta syns i flertalet flanell-fodral och är otroligt smidigt för att få med sig någon adapter och/eller hörlurar samt laddare. De positiva aspekterna: - Fodralet är tillverkat i material och design som stämmer överens med den relativt höga prisbilden. Det känns därför inte som pengarna i sjön när man hanterar fodralet vilket är ett starkt plus och anledningen till att jag inte kan underkänna produkten. Jag skulle rekommendera något av alla betydligt billigare och mer praktiska fodral från brittiska Amazon oavsett om du bestämt är ute efter ett läderfodral eller ett i ull/flanell.

CyberPhoto
Utmärkt
(500+)
M
Masquerade
21 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

En av de absolut bästa butikerna jag handlat av på nätet. Priserna är i de allra flesta fall konkurrenskraftiga, leveransen är pålitlig och servicen är fantastisk. Har handlat såväl kamera som ett flertal objektiv och har aldrig haft några som helst problem. Även garantiärenden har skötts galant och ingjuter högt förtroende inför framtida köp. Tvekar inte en sekund på att rekommendera Cyberphoto över deras konkurrenter.

Misfit Shine
Full Star 1
3.3
(3)
M
Masquerade
21 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Designen är fantastisk, Shine är det enda aktivitetsband som går att bära utan att se ut som en felplacerad fotboja från Kumla. Likaså är funktionaliteten bra där poängsystemet effektivt motiverar en att röra sig mer och klockfunktionen snygg och funktionell (faktiskt väldigt avslappnande att se klockan med 5-minuters precision). Tyvärr faller allt på att enheten inte klarar av sin huvudsakliga funktion ens i närheten utan godkänt. Den räknar ihop passiv förbrukning med aktiv förbrukning och levererar optimistsiffror utan dess like, man vaknar på morgonen med att ha gått 1000 steg och förbrukat 1300 kcal.. Går man sedan till bilen har man tydligen gått 600 steg till. Att sätta ett personligt mål är roligt i sig, det blir dock poänglöst när man uppnår det genom enhetens glädjesiffror. Sätter man ett mål mot en aktiv vardag skall det inte kunna uppnås genom att gå ut med hunden under dagen, då är pessimistisk stegräkning betydligt bättre. Nej, Shine är fantastiskt snygg och kommer med en riktigt trevlig app. Den har dock hopplös precision, saknar djupgående statistik och misslyckas i slutändan med sin huvudsakliga uppgift, vilket i min bok bara kan ge betyget "Usel".

Sony SmartBand SWR10
Full Star 1
3.4
(22)
M
Masquerade
21 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Android är det stora problemet med armbandet. Till att börja med så krävs det tre (!) separata appar för att använda det, detta inkluderar Lifelog-appen som krävs för att kunna använda det som ett aktivitetsband. Problemet, som allt annat till skräpmjukvaran Android, är att det enda systemkravet som anges är "4.4-device", medan kravlistan borde vara mer detaljerad. Installerade hela paketet med appar på en LG-telefon och kom sedan inte förbi inloggningsskärmen i Lifelog eftersom appen kraschade eller gav vit skärm varje gång jag försökte skapa ett konto (gick givetvis inte att använda sitt Google-konto trots att alternativet stod med). Inte går det heller att skapa ett konto via datorn och logga in, det hade ju varit för bekvämt. Råkar du inte ha en Sony-telefon så är det högst oklart om apparna kommer att fungera (bandet har dessutom ett antal funktioner som endast fungerar på Sonys telefoner trots att det inte ges någon förvarning om detta) och bandet blir oanvändbart. Kasta ut din Android genom fönstret, skaffa iPhone och kom igång på 2 minuter med ett band som t.ex. Jawbone Up. Det är det bästa rådet och omdömet jag kan ge.

LG L70 D320 1GB RAM
Full Star 1
4.2
(5)
M
Masquerade
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Mycket bra telefon för pengarna. Köpte LG L70 som ersättning medan min iPhone 5S var på reparation, behövde en smartphone med tillgång till mail, Internet och sedvanliga telefonfunktioner över såväl telenätet som 3G (t.ex. WhatsApp). Valde L70 främst för att batteriet låg på över 2000 mAh, vilket innebär att den till skillnad från min iPhone klarar en dags användande utan problem. Samtidigt låg arbetsminnet på 1GB till skillnad från konkurrenternas 512mb, någonting som underlättar vid surf för en aningen mjukare upplevelse, och slutligen kändes den responsiv när jag testade den i butik. En sak värd att notera är att det expanderbara lagringsutrymmet gör föga nytta utan att roota telefonen, någonting som är svårlöst när ingen aktuell root-teknik listar L70 som relativt riskfri. Då KitKat inte tillåter installation av appar på minneskort så får man därför hållas med 4GB, i verkligheten 1,5GB efter att system och grundläggande appar tagit sin del av kakan. För min del var detta inga som helst problem. Jag installerade snabbt Googles klotterfria launcher (Google Now) då LG:s Home är onödigt långsam och ful, kompletterade med kommunikationsappar och sociala medier samt någon browser. Mer än så behövs inte på denna smartphone. Den är inte menad som en enkel genväg till en kraftig spelenhet även om många spel klaras utan problem. Den stora överraskningen var skärmen. I dagens DPI-hets kan vissa bli avskräckta av L70:s 246 dpi. För min del är detta ett icke-problem. Även om skärmen känns väldigt skarp så imponerar den mer i kontrast, betraktningsvinklar och färgåtergivning. Faktum är att den på dessa plan presterar bättre än vad Retina-skärmen på min iPhone 5S gjorde. Mycket bättre till och med, framförallt är det den djupare svärtan som skapar en mer behaglig skärm att vila ögonen på. Överlag bjuder L70 på ett stabilt intryck. Menyerna hackar till då och då när den relativt svaga processorn jobbar med andra program i bakgrunden (med sitt operativsystem bjuder ju telefonen på utmärkt multitasking), men det är ingen toppmodell. Skärmen och den gedigna konstruktionen kan lura användaren att det är en premiumenhet men faktum är att det är en instegslur med basfunktionerna. Du får en bra Android-upplevelse, duglig internettillgång och ett gediget basutbud med ok kamera och god hantering av grund-appar. Med detta en fantastisk skärm och smarta funktioner så som knock-code (knacka i mönster för att låsa upp telefonen även ur släckt skärm) såväl som en fullgod 3D GPS och ett välfungerande Siri-alternativ. Ser man då sedan till priset så är L70 en instegssmartphone som slår över sin liga. Rekommenderas!