Overactive

Medlem sen 2009-02-23
26
Bidrag
62
Hjälpsamröster
Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse
4.4
(22)
1 090 kr
2 månader sedan
+ Trådlös. Kommer aldrig mer köra mus med sladd! + Batteritiden är exceptionell och det har hittills aldrig hänt mig att jag behövt ha sladden i när jag gamear eftersom den varnar i god tid när batteriet börjar bli lågt. + Man märker ingen latens när man spelar. + Musen har perfekt sensor precis som de flesta bra möss numer + Otroligt lätt ~ Scrollhjulet är svinbra för gaming men inge vidare att surfa med då man verkligen känner varje scroll. Tror det är svårt att göra en mus som passar för båda ~ Bra knappar men har tagit ett tag för mig att vänja mig och jag råkar fortfarande trycka ner dem av misstag ibland då de är väldigt känsliga jämfört med mina tidigare möss - Logitechs mjukvara är skit som alltid. Ibland försvinner menyval som te.x. DPI-inställningar utan någon information om varför. Första gången installerade jag om hela mjukvaran sen insåg jag att det bara är att starta om musen några gånger så kommer menyvalen tillbaka (!?). Om man vill kan man föra över sina inställningar till musen och avinstallera skiten men då får man inte batteritidsvarning. När det kommer till formen så är den bra för mig men jag rekommenderar att man hittar en mus som passar en själv då det är det mest avgörande för hur bra den går att spela med.
Sony WH-1000XM3
3.7
(139)
2 489 kr
2 månader sedan
Bytte till dessa lurar eftersom ena högtalaren i mina QC35 gav efter 3 år så detta är ganska mycket en jämförelse. Passform: De är generellt sett väldigt bekäma men två irritationsmoment som inte fanns på mina QC35 är att öronen blir väldigt varma efter typ en timmes användande och att innanmätet tar i öronen. Jag tror det senare är det som gör att om man har tyst / väldigt låg volym i lurarna så prasslar det litegrann hela tiden och speciellt om man rör huvudet det minsta. Ljud: På alla sätt bättre än QC35. Inte i närheten av ett par studiolurar men detta är definitivt dessa lurars styrka jämfört med konkurrenterna. Funktionalitet: Bluetooth-täckningen är en katastrof. Jag kan bokstavligen inte gå ett rum bort utan att ljudet börjar hacka och ibland hackar ljudet även fast man sitter framför datorn. Sen när det kommer till parkopplingen så förstod jag inte hur frustrerande det skulle vara att gå från QC35 som kan koppla till 2 enheter samtidigt till detta. Det har hänt att jag ska in i videokonferrens på datorn och lurarna parar automatiskt till telefonen. Då måste jag först slå av bluetooth på telefonen och sen starta om lurarna och para manuellt till datorn. Ibland strular även detta så man får räkna med att det kan ta upp till en minut att byta mellan enheter. Väldigt lätt att komma åt touch-kontrollerna av misstag. Stort plus att lurarna har USB-C Så man slipper släpa med sig en extra laddare. Och för den delen är batteritiden väldigt bra men det var den på QC35 också. Brusreduceringen känns definitivt mer påtaglig än QC35 så där har jag inte mycket att klaga på. För mig blir det nog att återgå till QC35 II men kanske behålla dessa lurar koppplade till en enhet då det framförallt är Bluetooth-krånglet som gör dessa lurar så frustrerande.
Lenovo Legion Y27q-20
3.6
(7)
4 990 kr
5 månader sedan
Har haft denna i 5 månader och det är verkligen en markant uppgradering mot min gamla TN 120 hz 1080p. Hade ganska ont i ögonen första veckorna jag använde den men sen insåg jag att det nog var för att jag hade ljusstyrkan på tok för högt. Har den på 12 nu och har inte haft några problem senaste månaderna. Pros: * Mycket bra färgåtergivning efter lite kalibrering - kan bara jämföra med de halv-Biga 4k-skärmarna på jobbet, min 13" MacBook pro 2019 och min gamla 1080p TN men denna känns definitivt behagligare än Retina-skärmen på min MBP... * Kan höjas och sänkas väldigt bra samt pivotas och lutas * Kombon 1440p och 165 hz känns riktigt bra när man spelar CS * Ingen farlig blacklight bleed Cons: * Tjuter högfrekvent när den är i viloläge / av. Låter förjävligt så brukar stänga av den med grendosans strömbrytare när den inte är igång. * Riktigt dålig svärta pga IPS glow - vet inte om det är värre än andra IPSer * Foten sticker ut väldigt mycket framåt så musen / sladden / musmattan / allt slår i den när man sitter nära skärmen o gamear CS Borde egentligen reklamera den pga pipet. Kommer säkert ångra min lathet någon gång i framtiden men hade det inte varit för pipet så är den klockren.
PowerColor Radeon RX 5700 XT Dual Fan HDMI 3xDP 8GB
3.7
(6)
4 397 kr
9 månader sedan
Köpt på Black Friday för 4299. Billigaste 5700XTn till salu då och fläkten låter därefter. Riktigt högljutt när man kramar på Ultra i 1440p. I efterhand hade jag utan tvekan pytsat upp några 100 till för tystare kyllösning. Kanske får prova tweaka lite. Gamear för det mesta med ANC-lurar så funkar ändå. Uppdatering: Får konstanta black screens när jag försökte spela Witcher 3 på Ultra. Måste sänka grafiken för att kunna spela det. Förmodligen inte PowerColors fel men kan verkligen inte rekommendera AMD överhuvudtaget efter detta. Se https://community.amd.com/thread/241501
Apple MacBook Pro (2017) - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13"
3.8
(16)
16 495 kr
ett år sedan
En fin förpackning med skrot. Gillar MacOS mycket men kvaliteten på hårdvaran gör att jag inte pallar något mer. Problem jag har: Efter ett och ett halvt år med den får jag dubbelklick på ett flertal tangenter. Gick till support och de sa att de skulle fixa det gratis men att de behövde skicka iväg datorn i 1-2 veckor. Andra leverantörer fixar datorn på plats samma dag. Har ett flertal kollegor som klagat på samma grej. Bluetooth funkar bara inte. Stundvis vägrar den bara ansluta enheter. När allt är anslutet så laggar hörlurarna ur om jag rör musen samtidigt som jag lyssnar på musik. Får koppla lurarna till mobilen när jag har en mus ikopplad....
Asus ZenFone 3 ZE520KL 32GB
3.8
(12)
2 år sedan
Köpte denna som en chansning för 1490 efter att krossat skärmen på min gamla Honor 8. Vet faktiskt inte varför man betalat så mycket för mobiler nu! Fördelar: * Appar funkar precis som på vilken annan Android-lur som helst * Bra bluetooth * USB-C * Fingeravtrycksläsare * Google Assistant * Batteriet räcker hittills 1.5 dagar ish Täcker alla mina behov perfekt! Möjligen är kameran en svaghet men är inte nog insatt för att veta.
Audio Pro Addon C10
4
(7)
2 490 kr
2 år sedan
Köpte hem denna högtalare för 2555 kr för 4 månader sen och det var ett riktigt bra köp. Klart ljud och bra bas. På kontoret har vi den mycket dyrare Sonos Play 5 och jag skulle säga att denna låter minst lika bra om inte bättre. Däremot har Sonosen mycket mer tryck så tror inte C10an hade lyckats fylla den öppna kontorsmiljön lika bra. Ska man fortsätta jämföra med Sonos produkter så är avsaknaden av Bluetooth en total showstopper för mig att köpa Sonos. Riktigt nice att låta folk bara connecta via Bluetooth när de vill spela musik på hemmafester. Skulle priset varit samma för denna och Play 5 skulle valet varit svårare men nu känns C10an självklar. Enda nackdelen jag ser är att den har ett utblås bak så man kan inte ställa den direkt mot en vägg. Som tur var är den fin nog för att stå centralt i vardagsrummet. Använder uteslutande Spotify Connect för att styra den så kan inte säga något om appen.
Bose QuietComfort 35
3.9
(84)
3 år sedan
Loggar och skickar in all media som spelas upp på din telefon. Det är inte slumpad data heller utan de kan unikt identifiera exakt allt du spelat upp med lurarna. För vidare läsning: https://bscc.support/files/bc_privacy/bose_connect_privacy_evaluation.pdf Bra lurar i övrigt men nu mår jag illa över att äga dem.
Zowie by BenQ EC2-A
3.5
(7)
749 kr
4 år sedan
+ Känns riktigt bra i handen och storleken är perfekt för mig, lite mindre än rival / deathadder som är för stora för mig med finger grip. + Mouse1/2 känns otroligt sköna jämfört med alla andra gamingmöss jag provat. + Stabil kabel, behöver inte ens mousebungee. + Stora och bra fötter jämfört med andra möss. + Perfekt sensor + Ingen bloatware-mjukvara - Scrollhjulet är rätt clicky och oskönt, föredrar smidig scroll. - Knapparna borde inte vara en del av skalet, borde vara separata. - Lampan på scrollhjulet lyser som fan och går inte att stänga av
Sida 1