Prisjakt

aMpari

Medlem sen 2008-06-30
49
Bidrag
53
Hjälpsamröster
WD Ultrastar DC HC550 WUH721818ALE6L4 512MB 18TB
Full Star 1
4.2
(5)
4 071 kr
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag köpte två av dessa till min Synology DS920+, och det fungerar perfekt. Denna modellserie skall enligt Backblaze 2022 Q3 rapport¹ vara en av de HDD:s med lägst RMA procent, vilket tillsammans med pris och prestanda i åtanke gjorde att jag slog till på dessa. Prestandan är självklart utmärkt med tanke på vad den är gjort för - datacenter och massiva kluster osv. Det jag är mest överraskad över är hur pass tysta dessa är, med tanke på att det är gjorda främst för datacenter/enterprise-klass. De är verkligen avsevärt tystare än min Seagate X16 12TB och Seagate IronWolf 10TB. HC550 18TB vibrerar avsevärt mindre än de Seagate-diskarna jag kan jämföra mot. Den sista överraskningen är att de går mycket svalt också. Jag har inte sett dem gå över 41c (24c rumstemp), trots att jag fört över en mapp på ~2TB med blandade filer, stora som små. Detta i en en DS920+. Frågan är inte om jag köper en tredje disk, utan när. Det kan hända att jag kör på HC560 då som är på 20TB, det beror på pris per GB. ¹ = https://www.backblaze.com/blog/backblaze-drive-stats-for-q3-2022/

Webhallen
Utmärkt
(500+)
a
aMpari
49 omdömen
BraRedigerades 2 år sedan

Helt okay ÅF. väldigt smidigt när man bor nära huvudlagret! :-) Jag har behandlats bra vid reklamationer/garanti-ärenden.

Palit GeForce RTX 3080 GameRock HDMI 3xDP 12GB
Full Star 1
5
(1)
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Klockrent grafikkort om man får det för ett bra pris. Det är REJÄLT stort, så kolla att det passar i ditt chassi. Grym prestanda, som du enkelt boostar ytterligare via tex MSI Afterburner och maxar power limit till 114%, och vill man inte fippla för mycket med överklockning så är det nog ganska säkert att sätta +60-80 MHz core och +500-750 MHz för GDDR6X-minnet. Kylaren är som sagt massiv och håller kortet svalt i alla lägen, även hotspot och VRAM:et håller sig svalt. Noll coil-whine för min del. Tyst och effektiv kylare. Det levereras med VBIOS där "Resizable BAR" är aktiverat från fabrik, så man behöver inte flasha in nytt VBIOS själv. Jag har det parat med en Ryzen 9 5900X (12c/24t @ 4,7GHz) och 64GB G.Skill Trident Z 3600 MHz CL16, vilket presterar utmärkt i 1440p på en 270Hz-skärm. Får 18 808 poäng i 3DMark Timespy: http://www.3dmark.com/spy/26583284 Enligt tester ligger detta grafikkort bland de bästa RTX 3080-korten, när det kommer till design, val av komponenter, kyllösningar osv är det kvalitet rakt igenom. Det är väl mest vattenkylda varianter som ligger lite före, så länge de har större strömbudget, då det är det enda som håller tillbaka detta kortet (som med typ alla RTX 3080-kort). Jag bryr mig inte om utseendet, dock ser det faktiskt mycket bättre ut i verkligheten än vad man kan se på bilder. Gillar du RGB så är detta något för dig. Det går också (som jag gjort) att stänga av all RGB. Priset är högt, och jag skulle inte betala nuvarande pris strax under 16 000 SEK för detta kort när jag skriver detta. Anledningen till att jag har detta kortet är att jag tidigt vid lanseringen 2020 beställde Asus RTX 3080 TUF OC hos Elgiganten för 7990 SEK. Efter ett år hade de fortfarande inte kunnat leverera det kortet, och erbjöd folk i turordning att byta till andra RTX 3080-kort. När jag såg att denna 12GB VRAM-modell fanns i listan att byta till så körde jag självfallet på det, framför allt då det har en mycket bredare minnesbuss och så klart 2GB mer minne på grafikkortet. Ytterligare så fick vi 1000 kronor presentkort hos Elgiganten, så man kan säga att jag betalade 7K för grafikkortet vilket ändå får anses som ett bra pris 18 månader efter att RTX 3080 släpptes. Palit visar var skåpet ska stå med dess GameRock-serie!

Acer Predator XB323UGX (bmiiphzx) 32" Gaming QHD IPS 240Hz
Full Star 1
5
(2)
9 869 kr
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Toppenskärm! Lagom storlek för både spel och media enligt mitt tycke. Jag har haft 27" 1440p-skärmar i 10 år, men det var en oväntat positiv upplevelse att gå upp till 32" (4K lockar såklart, men erbjuder inte samma specifikationer för ett pris jag känner är värt det just nu). 270 Hz är utmärkt för snabba FPS-spel, med G-SYNC-kompatibilitet. IPS-panel + 10 bitars färgdjup (8 bit + 2 FRC) ger väldigt fina färger och betraktningsvinklar. Riktigt noterbar skillnad i tex Photoshop. Lägg till VESA Certified DisplayHDR600 på det och både film och spel ser sjukt fint ut! Det känns som "riktig" HDR jämfört med HDR400 (går att läsa mer om här: https://displayhdr.org/certified-products/#tab-600). Skärmen kommer monterad med den väldigt stabila foten på så det är bara att koppla in och köra. Själv köpte jag dock ett bordsmonterat skärmfäste (med gasarm) för att spara plats på skrivbordet. Det kostade typ 450kr på Amazon med frakt, och håller upp skärmen bra och håller premium-kvalitet. Jag kommer från Asus premium-skärmar med inbyggd G-SYNC modul sedan tidigare och denna känns lika mycket premium som de. Det sista jag kan komma på som jag uppskattar är att det är en platt skärm. Min förra var curved, vilket jag märkte inte föll mig i smaken efter några månaders användning. Det känns som att jag hittat rätt nu och att detta är en skärm som jag kommer att kunna använda många många år framöver tills det är dags att gå upp till UHD (4K)! Rekommenderas starkt om du både tänkt spela snabba spel på skärmen och använda tex Photoshop, samt kanske konsumera media med en bra HDR-upplevelse!

Asus ROG Swift PG349Q Ultrawide Välvd Gaming WQHD IPS
Full Star 1
4
(2)
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Att gå från ASUS ROG PG279Q 27" IPS 1440p G-Sync skärm till denna var inga problem - snarare ett stort nöje.Jag tycker att ASUS lyckats bra här med denna produkt och och jag vande/lär mig snabbt att utnyttja den extra ytan på denna! Jag har gjort om några sparade "workspaces" i Photoshop och har förbättrat min effektivitet, exempelvis. Och det blir mycket trevligt att ha extra bredd i Adobe Premier Pro + After Effects. Bilden är väldigt lik min ASUS PG279Q 27", med skillnad att jag upplever denna som att den visar färgerna mer exakt över stora ytor. Jag tror att böjningen hjälper på den punkten. Jag märker annars knappt av böjningen vid användning, och den upplevda effekten var faktiskt bättre än förväntat. Att den kör 3440x1440 @ 120 Hz är väldigt uppskattat från en tidig FPS-nörd vilket jag är, uppväxt med Counter-Strike 1.6 var det som var som mest aktuellt. Ska jag vara helt ärlig märker jag inte någon skillnad jämfört med de 144 Hz jag kört med under 3½ år innan denna införskaffades. G-Sync är sjukt trevligt, av dyrare modul - inte enbart en "G-Sync Compatible"-variant. Negativt: De negativa punkterna finns, men är av mindre viktig karaktär. Exempel på vad jag tycker PG279Q är bättre på enligt mig: * Båda har i princip exakt lika dana menysystem med joystick som låter dig navigera väldigt snabbt på båda - men både menyknappar och joystick på denna känns lite sämre enligt mig. * Menyknapparna på denna PG349Q har ett aningen tydligt högre ljud. Men det är inte ofta dessa används och är ej irriterande. *Dessutom tycker jag om foten mer på tidigare skärm om man jämför mellan modellerna.. *Priset på runt 13 000 känns saftigt. Känns mer som den borde vara kanske 11 500-12 000. Sedan har jag svårt att komma på fler saker jag tycker är sämre faktiskt! Summering: Det denna skärm levererar är enligt mig en väldigt bra avvägning av bra och jämna färger och bra färger, uppdateringsfrekvens (även FPS), visningsvinklar, pixlar, ratio, fysisk G-Sync osv vilket gör det till till precis vad jag använder den till. Min användning är Windows-användning (surf, Yuotube, Microsoft 365 (Office), FPS-spel samt användning av Adobe Creative Cloud för mig (Photoshop, Premier Pro, After Effects osv). 8,25/10 pga att jag vet att knapparna kunde ha gjorts lite bättre samt att man kunnat hyvla av kanske en tusenlapp på priset så att den kostar ~12K istället för ~13K..

Elgiganten
Bra
(500+)
a
aMpari
49 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Elgiganten blir bättre och bättre. Ibland har de riktigt fina rabatter, nästan halva priset mot näst billigaste butik. Support och service är riktigt bra via chatt såväl som i butik. Mycket smidiga vid garantiärenden! De få gånger det har strulat på ett eller annat sätt har jag påpekat detta och i samtliga fall fått kompensation i form av presentkort vilket uppskattas. Det är det inte många konkurrenter som gör kan jag säga.

Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM
Full Star 1
4.8
(17)
9 490 kr
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Bra objektiv med för högt pris med den ganska plastiga intryck. det känns att det inte är ett L-objektiv om du håller i det. Nu är inte detta L-optik, men med EF-S mount och den här prislappen så tror jag nog Canon kunde spenderat aningen mer energi på byggkvalitet. Men annars så tycker jag optiskt att den presterar som förväntat och och lite därtill. För mig är det fina flares, "sol-strålar" (vet ej vad det kallas, men hur många strålar som skiner från solen om du bländar ner och sänker exponeringen lite) samt motljusbilder jag tycker överraskar positivt. Okay, så en stjärna bort för medioker byggkvalitet. Nu till minus två enligt mig; Lens creep. Jag gillar överlag objektiv som inte måste röra sig ut från objektiv. Men jag kan gå med på det i somliga fall som detta objektiv - om det nu vill säga var gjort bra och rätt. Det är för mig lite irriterande, trots att det i nästan alla fall inte påverkar mina bilder eller tar upp någon extra tid. Men irriterande. Så där är 1 stjärna borta och vi hamnar på: 9/10, mycket bra objektiv som är ett naturligt kliv uppåt för EF-S-fotografer, fotografer som känner sig begränsade av ett kitt-objektiv tex. Du kommer att få bilder med fin kontrast, som är mycket skarpa redan vid låga bländartal. f/2,8 kan oftast producera tillfredsställande resultat. Jag rekommenderar det definitivt för alla som verkligen vill gå upp från ett kittobjektiv). Jag har haft min glugg i flera år, cirka 4. Jag har varit rätt försiktig med den, men den har iaf visat på hållbarhet i längden för mig. Det gör det ändå väldigt prisvärt, med alla de tusentals bilder jag fått från Canon EF-S 17-50 f/2,8 IS och alla som jag kommer att få. Dessutom ett hyggligt andrahandsvärde!

Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse
Full Star 1
4.4
(32)
980 kr
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Recension: Wow säger jag bara. Min mus tidigare var Logitech G403 Wireless vilket var musen som övertygade mig som hardcore FPS-gamer att trådlöst inte längre var någon nackdel, iaf för Logitechs spel-möss. Och jädrans, det bevisar Logitech med G Pro Wireless igen, och stärker sin position som den främsta tillverkaren av trådlösa gaming-möss i världen just nu. Du kommer inte att ha någon nackdel jämfört med vilken trådad mus som helst på marknaden. Punkt. Det finns inte mycket man kan klaga på. Batteritiden är utmärkt (Steelseries Rival 650 har dock ännu bättre, men det är för att den stänger av sensorn efter X antal minuter som du själv ställer in), medan G Pro mer hamnar i ett sleep-läge och vaknar till liv direkt vid rörelse. Men att med RGB avstängt få ut runt 60h+ på en sådan här otroligt lätt trådlös mus är sjukt bra. Och om du glömmer att ladda den så gör det inte mycket då den laddar riktigt snabbt. Sensorn är så bra som den kan bli, och jag har inte testat någon sensor som utmärker sig som ens det minsta bättre. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid den något mindre designen, men när jag väl var inkörd så tycker jag den passar perfekt. Knapparna känns bra, materialen känns bra. Mjukvaran är bra. Det är två saker som jag finner negativa med musen. Dels känns det som att skrollen inte riktigt håller samma kvalitet som resten av musen. Om jag vill klicka ner mouse3 så är det ofta som det blir ett dubbelklick istället för ett ett klick som jag vill. Det andra negativa med musen är att den har ett riktigt högt pris, bland de dyraste mössen där ute på marknaden. Men som man säger: "smakar det så kostar det". För priset hade jag dock velat se lite längre garanti eller dylikt. Bakgrund: jag har recenserat 20-30 möss genom åren, både i hobby- och frilanskapacitet, datortillbehör är ett stort intresse för mig. Betyg: 10/10 - utan tvekan. Passar till spel som CS:GO, PUBG, CoD MW/Warzone, GTA V, Overwatch och listen fortsätter.. Ska du ha en trådlös mus, värdesätter lätt vikt så är det här musen för dig! Det finns nackdelar, men de är så pass små så jag kan kan inte förmå mig att ge lägre än toppbetyg! + Sjukt bra batteritid! + Samma/lägre latency än andra premium-möss! + Top-of-the-line sensor som läser exakt på många olika ytor! - Priset (smakar det så kostar det) - Mouse3/skrollen dubbelklickar ganska ofta trots att man vill enkelklicka..

Elgato Cam Link 4K
Full Star 1
5
(4)
1 362 kr
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Fungerar perfekt! Jag hade problem initialt med en grön/lila "tint" över bilden som skickades ut till OBS, men det var en känd bugg och efter en FW-uppdatering var det löst. Använder tillsammans med en Canon 80D, Elgato Green Screen och Elgato Stream Deck mobile. Om du vill uppdatera FW till senaste se till ha ha senaste "4K Capture Utility" installerad på din dator. Anslut din Elgato CamLink 4K och öppna upp 4k Capture utility. När det är gjort så håller du helt enkelt ner "CTRL"-knappen och trycker på kugghjulet uppe till höger som heter "Öppna inställningar" i svenska versionen. Du ska då se vilken FW-version du har samt om du kan uppdatera så finns det en knapp som heter "Update". Se till att inte göra annat på dator samtidigt eller stänger av den, då din CamLink kan bli "brickad" dvs oanvändbar. Tänk också på att helt använda en direkt i ett eget USB 3-nav, dvs inte via några förgreningar, förlängningskablar från tredje part osv då det kan ställa till problem. Jag kan tex inte ha både CamLink 4K körandes i 1080p @ 60 FPS samtidigt som jag ha en extern hårddisk inkopplad i den andra USB 3 porten fram på datorn. Så har du problem koppla ur andra enheter och prova. Den får lätt 9/10 i betyg då det är en bra produkt som kostar en fjärdedel mot vad vissa andra motsvarande produkter kostar. En stjärna bort pga att jag var tvungen att uppdatera den själv efter att ha varit i kontakt med deras support.

HyperX Fury S Pro Extra Large
Full Star 1
4.7
(3)
1 556 kr
a
aMpari
49 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Väldigt bra musmatta som än idag ligger i min topp av alla testade musmattor!