aMpari

Medlem sen 2008-06-30
44
Bidrag
56
Hjälpsamröster
Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM
4.5
(17)
5 990 kr
3 år sedan
*Redigerades 25 dagar sedan
Bra objektiv med för högt pris med den ganska plastiga intryck. det känns att det inte är ett L-objektiv om du håller i det. Nu är inte detta L-optik, men med EF-S mount och den här prislappen så tror jag nog Canon kunde spenderat aningen mer energi på byggkvalitet. Men annars så tycker jag optiskt att den presterar som förväntat och och lite därtill. För mig är det fina flares, "sol-strålar" (vet ej vad det kallas, men hur många strålar som skiner från solen om du bländar ner och sänker exponeringen lite) samt motljusbilder jag tycker överraskar positivt. Okay, så en stjärna bort för medioker byggkvalitet. Nu till minus två enligt mig; Lens creep. Jag gillar överlag objektiv som inte måste röra sig ut från objektiv. Men jag kan gå med på det i somliga fall som detta objektiv - om det nu vill säga var gjort bra och rätt. Det är för mig lite irriterande, trots att det i nästan alla fall inte påverkar mina bilder eller tar upp någon extra tid. Men irriterande. Så där är 1 stjärna borta och vi hamnar på: 9/10, mycket bra objektiv som är ett naturligt kliv uppåt för EF-S-fotografer, fotografer som känner sig begränsade av ett kitt-objektiv tex. Du kommer att få bilder med fin kontrast, som är mycket skarpa redan vid låga bländartal. f/2,8 kan oftast producera tillfredsställande resultat. Jag rekommenderar det definitivt för alla som verkligen vill gå upp från ett kittobjektiv). Jag har haft min glugg i flera år, cirka 4. Jag har varit rätt försiktig med den, men den har iaf visat på hållbarhet i längden för mig. Det gör det ändå väldigt prisvärt, med alla de tusentals bilder jag fått från Canon EF-S 17-50 f/2,8 IS och alla som jag kommer att få. Dessutom ett hyggligt andrahandsvärde!
Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse
4.4
(22)
1 090 kr
3 månader sedan
Recension: Wow säger jag bara. Min mus tidigare var Logitech G403 Wireless vilket var musen som övertygade mig som hardcore FPS-gamer att trådlöst inte längre var någon nackdel, iaf för Logitechs spel-möss. Och jädrans, det bevisar Logitech med G Pro Wireless igen, och stärker sin position som den främsta tillverkaren av trådlösa gaming-möss i världen just nu. Du kommer inte att ha någon nackdel jämfört med vilken trådad mus som helst på marknaden. Punkt. Det finns inte mycket man kan klaga på. Batteritiden är utmärkt (Steelseries Rival 650 har dock ännu bättre, men det är för att den stänger av sensorn efter X antal minuter som du själv ställer in), medan G Pro mer hamnar i ett sleep-läge och vaknar till liv direkt vid rörelse. Men att med RGB avstängt få ut runt 60h+ på en sådan här otroligt lätt trådlös mus är sjukt bra. Och om du glömmer att ladda den så gör det inte mycket då den laddar riktigt snabbt. Sensorn är så bra som den kan bli, och jag har inte testat någon sensor som utmärker sig som ens det minsta bättre. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid den något mindre designen, men när jag väl var inkörd så tycker jag den passar perfekt. Knapparna känns bra, materialen känns bra. Mjukvaran är bra. Det är två saker som jag finner negativa med musen. Dels känns det som att skrollen inte riktigt håller samma kvalitet som resten av musen. Om jag vill klicka ner mouse3 så är det ofta som det blir ett dubbelklick istället för ett ett klick som jag vill. Det andra negativa med musen är att den har ett riktigt högt pris, bland de dyraste mössen där ute på marknaden. Men som man säger: "smakar det så kostar det". För priset hade jag dock velat se lite längre garanti eller dylikt. Bakgrund: jag har recenserat 20-30 möss genom åren, både i hobby- och frilanskapacitet, datortillbehör är ett stort intresse för mig. Betyg: 10/10 - utan tvekan. Passar till spel som CS:GO, PUBG, CoD MW/Warzone, GTA V, Overwatch och listen fortsätter.. Ska du ha en trådlös mus, värdesätter lätt vikt så är det här musen för dig! Det finns nackdelar, men de är så pass små så jag kan kan inte förmå mig att ge lägre än toppbetyg! + Sjukt bra batteritid! + Samma/lägre latency än andra premium-möss! + Top-of-the-line sensor som läser exakt på många olika ytor! - Priset (smakar det så kostar det) - Mouse3/skrollen dubbelklickar ganska ofta trots att man vill enkelklicka..
Elgato Cam Link 4K
4.3
(3)
1 299 kr
4 månader sedan
Fungerar perfekt! Jag hade problem initialt med en grön/lila "tint" över bilden som skickades ut till OBS, men det var en känd bugg och efter en FW-uppdatering var det löst. Använder tillsammans med en Canon 80D, Elgato Green Screen och Elgato Stream Deck mobile. Om du vill uppdatera FW till senaste se till ha ha senaste "4K Capture Utility" installerad på din dator. Anslut din Elgato CamLink 4K och öppna upp 4k Capture utility. När det är gjort så håller du helt enkelt ner "CTRL"-knappen och trycker på kugghjulet uppe till höger som heter "Öppna inställningar" i svenska versionen. Du ska då se vilken FW-version du har samt om du kan uppdatera så finns det en knapp som heter "Update". Se till att inte göra annat på dator samtidigt eller stänger av den, då din CamLink kan bli "brickad" dvs oanvändbar. Tänk också på att helt använda en direkt i ett eget USB 3-nav, dvs inte via några förgreningar, förlängningskablar från tredje part osv då det kan ställa till problem. Jag kan tex inte ha både CamLink 4K körandes i 1080p @ 60 FPS samtidigt som jag ha en extern hårddisk inkopplad i den andra USB 3 porten fram på datorn. Så har du problem koppla ur andra enheter och prova. Den får lätt 9/10 i betyg då det är en bra produkt som kostar en fjärdedel mot vad vissa andra motsvarande produkter kostar. En stjärna bort pga att jag var tvungen att uppdatera den själv efter att ha varit i kontakt med deras support.
HyperX Fury S Extra Large
4
(2)
339 kr
4 månader sedan
Väldigt bra musmatta som än idag ligger i min topp av alla testade musmattor!
SteelSeries Apex 7 TKL Red Switch (Nordisk)
4.5
(6)
1 090 kr
4 månader sedan
Det här är ett ordentligt tangentbord, som osar kvalité och ger dig all prestanda du kan tänkas behöva för att inte motståndare i spel skall få något övertag över dig. Till och med gaming-legenden "HeatoN" går i god för att detta är det bästa tangentbordet för FPS-spel just nu, och det är verkligen en garanti för att detta tangentbord har den respons och känsla som behövs i krävande spel på elit-nivå. Hans test går att läsa här: http://apex7.tommyf.nu/ alt: https://shorturl.at/bfgJR Utöver att vara ett av de bästa tangentborden för FPS-spel just nu så är det även ett av de absolut snyggaste. RGB:n är den mest iögonfallande jag någonsin sett på ett tangentbord. Det är dessutom enkelt att ställa in färger, effekter osv utan någon tidigare kunskap med Steelseries Engine 3. Det går dessutom utmärkt att skriva på med bra känsla om du gillar röda brytare. Dedikerat hjul för volym är dessutom mycket uppskattat, och snabbtangenter för att ändra ljusstyrka, göra makron, byta profiler är lättillgängliga. Jag fick göra binds för att med snabbtangenter pausa/spela nästa/spela föregående låt, men det gick på någon minut och har fungerat sedan dess (Tidal används det till främst). Skärmen är mest en gimmick kanske, men den fyller faktiskt viss funktion vid musikspelning då du ser vad som spelas, hur långt det är kvar av låten osv. Dessutom kan du ändra inställningar som bla "AFK-timeout" (när tangentbordet släcker sig automatiskt för att inte stå och lysa i onödan). Tangentbordet är verkligen premium och det känns med den underbara metallram/chassi som den är tillverkad med. Det medföljer ett snyggt handlovsstöd dessutom, som fästes med magneter och det är så sjukt smidigt och det finns inga fästen som kan gå sönder med tiden. Som recensent av många tangentbord tidigare så är jag benägen att säga att jag lätt tycker detta platsar i min topp 3 - utan tvekan. För enbart FPS-spelande så är det #1. Jag rekommenderar starkt detta tangentbord, speciellt om du får tag på det under ~1300 kronor för då är det ett kap i dagens läge. Corsair har inte ett enda tangentbord i sin lineup (oavsett pris) som kan mäta sig med detta när det gäller både prestanda och estetiskt sett.
Asus ROG Swift PG279Q
3.7
(50)
4 år sedan
*Redigerades ett år sedan
UPDATE 1: Efter ca 5 månader: jag håller kvar mina ord ovan, det har inte dykt upp något negativt utan flyter på bra som bara den. Starka rekommendationer! UPDATE 2: Med ca 4-5 månader kvar av de 36 månaders garanti Asus ger så bestämde sig min panel att gå sönder. Lämnade in på Webhallen, fick en likadan låneskärm och kort därpå ett meddelande om att det inte är värt att avhjälpa felet och att jag därför får en helt ny skärm. Mycket smidigt serviceärende och ytterligare ett plus i kanten för Asus och denna skärmen. Jag har länge kollat runt efter en ny skärm att ersätta min Dell U2711 27" 1440p IPS monitor. Eftersom jag har haft den skärmen i många många år så var det INTE något alternativ att; - ha TN-panel - gå ner från 27" - ha under 1440p i upplösning Utöver dessa grundläggande krav ville jag ha bra bild med (nästan) korrekta färger för hobby-redigering, G-SYNC för flyt i spel (1440p kräver en del) samt 120 Hz+. Efter mycket läsande så föll valet på Asus PG279Q. Avgörande faktorer för mig var att den står riktigt stabilt, är gedigen och andas kvalitet (jämfört med Acers variant med liknande/samma panel), har ett mycket bättre menysystem. Jag har aldrig kunnat ställa in skärmen så snabbt som jag kan med denna. Dessutom har jag många gånger bättre erfarenhet av Asus support jämfört med Acer. Asus-skärmen känns långt mer premium (som en 8 000 SEK monitor) vilket även det togs med i beräkningarna då jag räknar med att ha skärmen minst 4-5 år. Och wow, jag blev riktigt imponerad! Den är snabb, snygg, har gedigen kvalitet och har väldigt fin bild. Jag hade höga förväntningar, men dessa överträffades till och med! Jag blev imponerad över hur den presterar - speciellt hur bra G-SYNC är! Jag maxar spel med ett Gainward GTX 1080 (2100/11 400 MHz OC), en gammal i7 3770K @ 3.9 GHz och 32 GB 1600 MHz RAM och det är flyt hela tiden trots FPS:en i BF1 med nästan högsta inställningar kan dippa mot 50-60 i värsta fall. Om du inte kollar vad för FPS du har så känns det som 100+ konstant, jag skojar inte. Jag har enbart testat 165 Hz lite kort, men det känns mest som en gimmick för att sticka ut från konkurrenterna. Enligt tester har OC-läget på 165 Hz till och med, om än minimalt, högre latency/input lag jämfört mot 144 Hz. Jag har för mig att 120 Hz var ännu något rappare, men det är inget som jag kan känna av öht trots att man är en gammal CS 1.6-spelare. Inställningarna från start är inte optimala och lämnar lite att önska, trots att det finns förinställda profiler. Jag hittade en liten guide för att ställa in den, och det förbättrade färgerna, bildkvalitet och prestanda riktigt positivt. Dessa inställningar kör jag; - Ställ in skärmen på racing mode - Gå sedan till Color och sätt brightness på 47 och contrast till 42 - Fortsätt sedan under color > color temp. > user mode. Ställ där in R = 100, G = 95 och B = 95. - Jag lämnar OC orört och kör 144 Hz samt jag låter overdrive vara på normal. Det är är alla mina inställningar, sedan skiljer det sig såklart lite från panel till panel men det är en bra start. Efter dessa justeringar är jag väldigt nöjd med färgerna och tycker att den är bättre/mer korrekt än min fabrikskalibrerade skärm från Dell som gick loss på 12k på den tiden. Nu ska vi ta tag i elefanten i rummet, hur är det med Back-light-bleed och IPS-glow? Det är en IPS-skärm, så nog får man vänta sig att även PG279Q har detta. Och ja, det finns där, men den är inte värre än någon annan IPS-skärm i samma prisklass (som jag har sett). Jag är så van vid IPS-panel nu så jag kan ha vant mig, men jag noterar det inte alls, förutom om jag letar efter det. Det är absolut ingen gul glow som någon beskrivit utan "den vanliga" IPS-glowen. När det kommer till BLB så har mitt exemplar (tillverkad december 2016) mycket mycket lite, mer än acceptabelt (efter kalibreringen ovan). Det är främst i övre högra hörnet, och lite i nedre högra hörnet. Detta syns enbart på en helt svart skärm vilket jag sällan använder och det stör mig inte alls. Alla mina tidigare skärmar (har gått igenom en hel del TN-paneler genom åren) har varit likvärdiga eller värre. Jag har noterat att om jag trycker lite lätt på framsidan av kanten där jag ser BLB så minskas den och syns knappt alls ett tag, men sedan är det tillbaka efter 5-10 minuter. Jag skall experimentera lite med detta och se om jag kan få dit ett gummiband och se om det hjälper lite mer permanent. Jag tror många som klagar på BLB misstar det för IPS-glow. Det misstaget gjorde iaf två kompisar samt brorsan, och jag fick lära dem. Ursäkta för en riktig wall of text, men det finns så mycket att skriva om denna skärmen. PG279Q passar perfekt för dig som spelar, men behöver bra färger, vill ha 27", 1440p och G-SYNC. Det kan verka som mycket pengar, men det är skärmen du tittar på hela tiden när du använder datorn, och mitt måtto är att lägga ca 30%+ av vad din dator kostar på en bra skärm för en normalanvändare. 9/10 - det blir inte full pott pga att inställningarna ur kartong inte är tillfredsställande in my opinion. Andra anledningen är att om man sätter på Blue Light Filter så nollställs color temp till 100/100/100 igen istället för de 100/95/95 som jag gick igenom tidigare. Det skulle inte vara svårt att ha det sparat, så där är det en liten miss.
Seagate IronWolf ST10000VN0004 256MB 10TB
4.2
(7)
3 535 kr
2 år sedan
Köptes för strax under ett år sedan, och har inte krånglat något alls. All tid jag lagt på den var att koppla in SATA el- och datakablar, dvs runt minuten. Den används i min main-PC och hushåller någon TB spel från Steam (de jag inte spelar så ofta), stora filmfiler, musik och som jag kallar det: "trash" - små saker/updates som man laddar ner temporärt för att sedan radera. Den klarar allt ovanstående helt enligt förväntningarna! Den kör ifrån min WD Red 3TB flera gånger om känns det som. Det som förvånade mig mest var prestandan vid läsning och skrivning av data samtidigt. Helt klart bästa HDDn jag har testat på den punkten. Dessutom känns den rapp på att boota upp Steam-spel ändå, men skillnaden mot SSDs finns ju såklart där utan tvekan. Det minus man ändå måste ta upp är att den låter lite. Och betoning på lite. Man kan vagt höra att den är där vid skrivning (beror nog mycket på chassi också) i samma scenarion där min WD Red är tyst. Men med det sagt så kan jag säga att jag aldrig har stört mig av ljudet, eller ens noterat det vid användning. Det är ändå en smäll man får ta för en 10TB 7200rpm-disk. Skulle jag rekommendera den till familj och vänner? Ja, utan tvekan! Skulle jag köpa den igen själv om behovet fanns? Ja, absolut. 9/10 Uppdatering 2019-02-16: Fungerar fortfarande utan problem, prestandan kvarstår med hårddisken fylld till 80% i dagsläget. Synd att priset inte har gått ner så mycket sedan köp (snarare gått upp i mitt fall).
Samsung QLED QE55Q7FN
3.9
(10)
2 år sedan
Uppdatering 26-12-2018: Nu finns den för 9 990 kronor, vilket är ett riktigt klipp om du frågar mig. Jag har själv nu rekommenderat den för flertalet bekanta som vill köpa TV under rean! Köp! (betyg justerat till från 8 till 9/10) Det blev att jag köpte en Q7 55" efter många om och men, och jag är inte besviken! Jag var tveksam till fjärrkontrollen till att börja med, men det visade sig att den mer eller mindre är briljant. Nästan för liten och lätt dock. Svärtan är mycket bra, och jag ser inte många scenarion då OLED har att erbjuda den normala användaren utöver vad Q7 redan ger dig. Förutom bättre bild under ljusa förhållanden då. Till och med denna är förmodligen overkill för de flesta. Den startar på sekunden och är redo att gå, något jag älskar. Det känns gammaldags att behöva sitta och vänta på att en TV skall starta. Färgerna är vid rätt inställningar väldigt naturtrogna, riktigt riktigt bra! Personligen kör jag dock med något överdrivna färger för att få lite extra inlevelse och "wow"-känsla vid vissa scener. HDR och alla övriga tekniker fungerar till sin belåtenhet. En annan sak man bara kan älska är one connect-kabeln. Denna hamnade på fotstödet som följde med, så kabeln kommer inte 100% till sin rätta - men det ser ändå nästan overkligt ut med stativet! Menyerna är vettiga, och att starta upp den första gången gick som på räls, både snabb och lätt. Att det finns en Steam Link inbyggd är toppen och något som hjälper till att motivera prislappen lite.120 Hz-panelen visar spelandet riktigt smooth, det bästa som jag sett på en TV. Dock finns detta även hos OLED-skärmar runt samma prisklass så det är inget unikt. Summa sumarum: Samsung levererar en riktigt bra skärm med Q755FN! Bilden är på topp, bra svärta för att inte vara OLED, mycket bra kontroll samt menyer. Riktigt kvick är den också, samt one-connect delen som ger en rejäl premium-känsla. Den fungerar utmärkt som extra skärm till datorn om du önskar många pixlar, tex i Photoshop eller film/musik-redigering och produktion.. Dock har vi en nackdel och det är priset. Jag är rätt övertygad om att de flesta klarar sig bra med en tv för 10 000 kronor. Håll dock ett öga på denna nu kommande Black Friday/mellandags rea då jag gissar att några butiker kommer att ha nedsatta priser på denna! Det kan finnas tusenlappar att spara där!
Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus (Nordisk)
3.8
(34)
349 kr
2 år sedan
Jag har haft detta (och innan dess föregångaren) i många år nu. Klockrena tycker jag! Letar du efter ett smidigt sätt att styra en dator på avstånd utan att lägga tusenlappen på något med massa lull-lull så är detta "it". Låg vikt, men känns ändå inte som billig Kina-plast, mer än ok slimmade tangenter och FN-knapp för olika funktioner. Dessutom funktionell programvara. Jag använder det när jag sitter framför TV:n och ska styra datorn för att sätta på film, surfa eller vad man nu vill. Dessutom håller batterierna RIKTIGT länge. Jag stänger inte ens av mitt på knappen och jag har inte bytt batterier på minst ett år, förmodligen två. Styrplattan är bra den också, jag har inget illa att säga om den. Det som saknas för mig är bakgrundsbelysta tangenter (som man kan stänga av), men det kan man inte förvänta sig i den här prisklassen. Starka rekommendationer!
Corsair RM750X 750W
4.4
(23)
1 813 kr
2 år sedan
Klockren PSU som ger ännu mer klockren pris/prestanda! Helt tyst, jag har inte lyckats höra det en enda gång. I idle är fläkten stilla, under belastning låter enbart chassifläktar mer, men lägg på GFX och CPU-fläktar på det så är det omöjligt att höra. Levererar väldigt stabila spänningar vilket är viktigt, dock extra viktigt vid överklockning. Jag kör ett system med i7 8700K (OC), GTX 1080 (OC), 32GB RAM, NVMe + SSD-diskar och två HDDs. Spänningarna som jag får ut är stabila och droppar inte för lågt ens under flera dygns hård användning. Här är de lägsta värdena jag mätt: 12 V - 11,904 V 5 V - 4,960 V 3 V - 3,360 V Alla tre är väl inom ATX12V v2.4 ramens standard (+-5%) så ingen fara där. Jag kör med sleevade vita kablar så kan inte riktigt uttala mig om de som är med standard, men jag märkte inget negativt om dem. Rekommenderar jag för vänner och familj? Ja! Skulle jag köpa igen under samma omständigheter som nu? Ja! 9/10 - det som drar ner det är att Corsair tar en mindre förmögenhet (typ samma pris som själva PSUn) för sina sleevade kablar. Och detta är förmodligen inte aktuellt för 95% av köpare så då är det 10/10 i min bok!
Sida 1