Prisjakt

alphapsa

Medlem sen 2008-05-22
18
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Inet
Utmärkt
(500+)
a
alphapsa
18 omdömen
Utmärktett år sedan

Har alltid funkat utmärkt. Snabba leveranser, bra priser och hjälpsam support.

Buildor.se
Dålig
(500+)
a
alphapsa
18 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Blixtsnabb leverans, bra produkt till bra pris inget att anmärka på.

Alphaspel
Utmärkt
(478)
a
alphapsa
18 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Mycket bra butik, både på nätet och på plats! Den fysiska butiken verkar bara ha en bråkdel av sortimentet synligt ute i butiken, så det är säkrast att kolla hemsidan. Ungefär som webhallen. De har dock gott om utrymme, så jag hoppas det kommer fram fler prylar även i butik framöver (de har ju flyttat till nya lokaler rätt nyligen när denna text skrivs). Att botanisera och hitta oväntade ting är ju en stark motivation till att besöka butiken. Mycket hjälpsam och kunnig personal. Alla kan inte allt, men de tar hjälp av varandra så att det blir bra ändå. De säljer inte bara spel, utan har även gott om utrymme tillägnade spelkvällar och evenemang. Jag förstår inte riktigt hur den delen av verksamheten går runt ekonomiskt och gissar att det ligger en stor skopa visionär idealism bakom.

Philips Brilliance BDM4037UW
Full Star 1
3.5
(14)
a
alphapsa
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Nära ideal skärm för mig. Stor (40"), skarp (UHD), krökt (R3000), fina färger och svärta, bra kontrast. Flimmerfri nedsänkning av ljus. Jag har lyckligtvis inte märkt av de i recensioner omtalade "eftersläpningarna" i något av mina användarscenarior. Jag är ingen FPS spelare, men tex GTA V flyter på fint utan märkbara artefakter. Det beror nog på hur känslig man är, kanske inställningar, för mig är det inte ens märkbart = positivt. Inga dåliga pixlar på mitt ex vad jag kan se. Stilren design, inget bling-bling. Föredrar normalt 16:10 för mindre skärmar, men för 40" är höjden fullt tillräckligt vid 16:9 och hade gärna sett en ultrabred 21:9 om höjden kunnat bibehållas :) Jag hade inte förväntat mig att "inbränning" skulle vara ett problem om det inte vore för att en OSD pop-up dyker upp varje gång man slår på skärmen och varnar för att man inte ska visa statiska mönster i mer än 30 min för att minska risken för inbränning, vilket låter absurt för en datorskärm där man till skillnad från en TV självklart visar statiska mönster under många timmar åt gången. Jag har inte märkt av något problem än, men har bara använt skärmen några dagar och är lite oroad över varningen. Nackdelar: - Ljudet är det sämsta jag hört, ett rent skämt. Ingen stor nackdel för mig som inte har förväntningar på att skärmen ska förmedla ljud, men märkligt att det är så dåligt. - Foten är ej höj/sänkbar, och default är något för högt för mig, så jag ersatte med eget skärmfäste (ergotron 45-214-026, funkar bra). - Skärmen är väldigt subtilt krökt, hade gärna sett R1800 istället för R3000. - Sämre vinkelberoenden av färger än min tidigare IPS-skärm, framförallt ovan/nedan. - Blank/halvblank skärm, föredrar matt. Inget stort problem för mig, men har man ljust i rummet och skärmbilden är mörk får man stå ut med att titta på sin spegelbild. - Endast 60 Hz uppdateringsfrekvens i UHD, så ingen FPS gamingskärm. - Byggkvaliten verkar inte vara den bästa, särskilt hörnen på skärmramen ser inte ut att passa panelen helt perfekt, vilket är lite B. Inget funktionellt problem eller som syns utan närmare inspektion. Slutsats: Nära ideal och mycket prisvärd skärm i mitt tycke, nackdelarna jag listar ovan har ingen avgörande betydelse för mig. Jag återkommer om jag finner anledning att ändra betyget (typ om inbränning blir ett problem).

Sony Bravia KDL-65W855C
Full Star 1
3.7
(3)
a
alphapsa
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag var till en början väldigt missnöjd med vad jag tyckte var extrem "clouding" (ojämn bakgrundsljusfördelning som syns i mörka scener), där framförallt en stor blaffa i mitten på skärmen förstörde njutningen just i mörka scener. Läste dock på nätet om att man i vissa fall kan reducera clouding genom att massera aktuellt område område med en mikrofiberduk. Jag var extremt skeptiskt, men provade och fantastiskt nog fungerade det! Nu har jag inga som helst problem med clouding och svärtan är fullt tillfredställande. Angående proceduren så räckte ett väldigt svagt tryck, typ dubbla tyngden en vilande hand har mot ett bord. Detta räckte för att temporärt "lysa upp" området under trycket och på nåt sätt efteråt nollställa ljussättningen under till helt svart. Vet ej varför, är bara glad att det fungerade. Det jag fortfarande inte är 100% nöjd med är vertikala band som syns svagt framförallt när kameran panorerar över enfärgade ytor, som typiskt sker under tex fotbollsmatcher (grön gräsmatta...). Eftersom jag inte intresserar mig särskilt för sport är det inget större problem, men perfekt är det inte. Android TV tycker jag är fantastiskt, jag använder det till PLEX och har faktiskt inte ens kopplat in TV-sändingar utan nöjer mig tillsvidare med mitt filmbibliotek. Två kablar till TVn, nätverk och el. Det finns inbyggd wifi, men jag föredrar det stabilare kabeldragna nätverket när jag strömmar film från NASen. Stort plus att jag slipper några som helst externa lådor. Inbyggd google cast är också trevligt, även om jag inte använder det. Det finns en del klutter installerat som standard på Android TV, typ "featured apps" (i princip reklam för SONY-sponsrade appar), men de kan man ta bort med lite hjälp från google. Hade gärna önskat mig mer konfigurerbar hemskärm och fjärrkontroll, men det är ok som det är. Elkabeln är förövrigt fast monterad i TVn och 1,5m lång, något jag inte kunde hitta info om någonstans.

LG BE14NU40
Full Star 1
4
(1)
a
alphapsa
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte denna enhet för att arkivera digitala bilder, som ju tenderar att ta stor plats i raw-format. De extra hållbara m-disc på BD format passar perfekt för ändamålet (25GB/skiva, >1000 års uppskattad arkiveringstid), men det är svårt att hitta brännare som stöder formatet fullt ut (i 4x), och det här är en av de få som gör det. Man behöver uppgradera firmware till 1.01 för att kunna bränna m-disc BD-skivor. Tyvärr vägrar firmware-uppdateringsprogrammet att starta på min win7-maskin, men på min win8 laptop funkade det. När väl firmware är uppdaterad kan man byta dator utan problem. Ett annat problem var att jag i början fick en massa skrivfel, som visade sig vara inkompatibilitet med min USB3-port. Sen jag bytt till USB2 funkar det nu klockrent, utan hastighetsförsämring (för 4x). Ska klara BDXL-skivor med 128GB/skiva, men har ej testat dem (svindyra och finns inte som m-disc) + Tyst, stabil skrivare + Stödjer m-disc, både DVD och BD (25GB i 4x) - kräver firmwareuppdatering med kinkigt uppdateringsprg från LG - USB3-stöd verkar omoget - Jämförelsevis dyr brännare När det nu väl funkar är driven underbar, men vägen dit var nervslitande, därav endast 7/10 stjärnor.

Panasonic PT-AT6000
Full Star 1
4.1
(9)
a
alphapsa
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Fantastisk bild (skärpa, kontrast, ljusstyrka, färger), 3D över förväntan. Behagliga glasögon som dock måste köpas extra. Mycket bra optiska inställningsmöjligheter för projektorns placering. Enkel och bra fjärrkontroll. Ser inte problemet vanti hänvisar till. Hade också problerm med HDMI-sgnalen från PCn, som inte blev 1-till-1 pixelvis till projektorn, utan win7 fyllde bara de centrala kanske 90% av projektornbildens yta, vilket gjorde att pixlarna interpolerades och såg hemska ut. Det visade sig vara en "overscanning" setting i AMDs catalyst-drivers som var defaultade till något positivt. Om man ställde ner dem till 0 försvann problemet och bilden är så bra jag kan önska även från HTPCn. Negativt: - fläkt låter mer än jag trodde/hoppades på, även i eco-mode. - ett svagt högfrekvent ljud, typ coilwhine. Störande om man lyssnar efter det. Hjälpte inte stänga av auto-iris, så berodde inte på det. Köpte av hemmabiobutiken, bra pris och blixtsnabb leverans.

SkaViLeka
a
alphapsa
18 omdömen
UtmärktRedigerades 10 år sedan

Snabb leverans, bra priser. Perfekt!

Bionaire BU6000
Full Star 1
4.8
(8)
a
alphapsa
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Suverän! Den bästa av de luftfuktare jag testat (Beurer LW110: usel, samt Hace MJS900: helt ok): tystast och effektivast, dessutom klart billigast (mindre än halva priset). Det finns en lampa som lyser upp vattentanken i intensivt blått. Ser snyggt ut, men kan vara störande i sovrum på natten. Det går dock enkelt att maskera lysdioden med eltejp. Hygrometern som medföljer fungerar inget vidare, dvs den visar upp till 10 procentenheter fel (enligt jämförelse med precisionshygrometrar). + effektiv luftfuktning (4 liter räcker 12 timmar för mig - dvs 8 liter/dygn, mkt bra) + tyst + prisvärd + enkel påfyllning + enkelt reglage + ser väldesignad ut - stark belysning som inte kan stängas av (men kan osynligt maskeras med eltejp) - kort sladd - medföljande extren hygrometer/termometer otillförlitlig

Hace MJS900
Full Star 1
4
(5)
1 790 kr
a
alphapsa
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Effektiv luftfuktare med många funktioner. Är osäker på hur effektivt UV-lampan oskadliggör mikroorganismer och hur bra kalkfiltret är, men fungerar i övrigt som man förväntar sig. De flesta "finesser" i form av smarta program etc är något onödiga i min mening, och bygger på en väl fungerande hygrostat. Tyvärr är den inbyggda inget vidare när jag jämför med externa kalibrerade hygrostater. Att den är inbyggd medför ju dessutom problemet att luftfuktigheten just bredvid luftfuktaren kanske inte är representatitvt för rummet i övrigt. Annars är luftfuktaren behagligt tyst, även om ett svagt brummande hörs. Tillräckligt lågt för att man ska kunna ha den i sovrummet om natten (men det är ju individuellt). Något jag stör mig på däremot är detta eviga pipande! Varje gång man sätter på, slår av, eller ändrar inställning piper den till högt. När vattnet tar slut piper den i irriterande några (5?) sekunder. Detta går inte att stänga av, vad jag vet. Lagom kul om vattnet tar slut mitt i natten. Till och med om man vet att vattnet kommer ta slut, så finns det inget sätt att fylla på behållaren utan att generera minst ett högljutt pip (= de i familjen som redan somnat vaknar). När garantin gått ut ska jag banne mig ge mig in och klippa av kablarna till ljudgeneratorn... I min torra lägenhet (30 rel%) behöver jag fylla på 6,5-liters vattenbehållaren ungefär var 30:e timme, och då utan "värme"-funktionen (som slukar mycket energi, 2-3x, men bara ger marginellt, ~10%, effektivare luftfuktning). Klart godkänt. + Effektiv luftfuktare + Tyst + Många funktioner + inbyggd hygrometer + Färggrann display - Piper något hemskt så fort man trycker på någon knapp eller vattnet tar slut - onödiga program som komplicerar handhavandet Jag har senare kompletterat med en Bionaire BU6000 som jag gillar bättre. Enklare funktionsmässigt (luftfuktningstakt 0-100%), betydligt billigare och 40% effektivare, och inget pip.